INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Piemonte til den Liguriske kysten

Italia – vandreferie på egenhånd

Dra på en vakker vandretur gjennom middelalderbyer, langs vinmarker og over bakketopper til du kommer til den asurblå og solrike Rivieraen. Gled deg til å oppleve to av Italias herlige regioner.

In stock
Travel Code
VAI-046

Dette kan du glede deg til

Denne turen bringer dere gjennom det bakkede terrenget i Piemonte på best mulig vis. Fra byen Alba til den solrike kysten ved det Liguriske havet. Hvite trøfler, smakfulle oster og vinområder som Barolo har hjem her, og regionen Langhe er kjent som området for italiensk gourmet. Vandreruten går gjennom middelalderbyer som er vakkert plassert på bakketopper og byr på utsikter til de snødekkede Maritime Alpene i det fjerne. Gjennom typisk vegetasjon fra Middelhavs-området kommer dere til målet ved den blomstrende Rivieraen med asurblått vann før turen slutter i Sanremo.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Alba
Individuell ankomst til Alba som med sitt vakre gamle bysenter og utallige restauranter med lokale delikatesser byr dere velkommen til Piemonte.

Dag 2: Alba via Barolo til Monteforte
En fortryllende sti leder dere gjennom vinmarker med vakre utsikter over Langhe regionen. Dere vandrer gjennom La Morra, en liten landsby som er kjent for et stort antall vinbutikker – tatt i betraktning av byens størrelse. Omgitt av vinranker vandrer dere videre til den lille verdenskjente vinlandsbyen Barolo. Dere vandrer til byens fort, hvor det på egen regning er mulig å nyte et glass av den lokale smakfulle vinen. Dere fortsetter bortover en skogsti opp til den sjarmerende landsbyen Monteforte, som ligger på en bakketopp. Dere overnatter i Monteforte.
Vandring ca. 4½ timer, 16 km, +600/-350 m

Dag 3: Monteforte til Bossolasco/Umbgebung
Dagens vandring starter gjennom det bølgende terrenget av vinmarker, som innen lenge utskiftes med hasselnøttlunder som også er særlige for Piemonte. Den store Ferrero fabrikken ligger i Alba og det er bl.a. den lokale hasselnøttsorten som gir et av de store produktene, Nutella, den karakteriske smaken. Vi anbefaler å kjøpe en pose av disse nøttene som snacks på vandringen. Dere vandrer gjennom de maleriske landsbyene Roddino og Serravalle, hvorfra du får panoramautsikter over Langhe. Vandreruten Alta Langa fører dere opp til rosenlandsbyen Bossolasco, som byr dere velkommen med blomsterduft og en herlig plassering på bakkekammen. Her foregår den inkluderte vinsmakingen, og dere overnatter også her.
Vandring ca. 5½ timer, 20 km, +700/-450 m (mulighet for en kortere og lettere variant av denne dagen)

Dag 4: Bossolasco/Umgebung til Millesimo
Dere følger fjellkammen forbi gressende saueflokker mot landsbyen Murazzano, som er kjent for produseringen av Robiola osten. Herfra går ruten ut i landlige omgivelser med lange maismarker og en utsikt til de snøkledde Maritime Alpene i det fjerne. Dere vandrer opp på det høyeste punktet i Langhe-regionen og møter gamle steinhus og så kapeller på veien. Fra det høyeste punktet klan man skimte havet på en klar dag. Med en kort transfer blir dere fraktet til den lille byen Millesimo, hvor bysenteret i italienske munner kalles Borghi piú belli d’Italia – en av de vakreste landsbyene i Italia. Dere overnatter i Millesimo.
Vandring ca. 5 timer, 20 km, +450/-800 m.

Dag 5: Millesimo til Bardineto
I dag forlater dere Langhe-regionen og vandrer turens første etappe i Liguaria. En kort transfer bringer dere opp til Melogno passet, hvorfra dere følger høyruten Alta Via dei Monti Liguri gjennom et hav av birkeskog. En fjellsti leder dere til toppen av Monte Carmo (1389 moh.). Utsikten herfra får havet til å virke som om det er innenfor rekkevidde. Dere fortsetter vandringen til landsbyen Bardineto, som er kjent for sopp-spesialitetene sine. Dere overnatter i Bardineto.
Vandring ca. 5½ timer, 17 km, +450/-800 m (mulighet for en kortere og lettere variant denne dagen)

Dag 6: Bardineto til Albenga ved det Liguriske hav
Dere kan se frem til en fantastisk vandring bortover den liguriske langdistanseruten Sentriero Liguaria. Her er det talløse panoramautsikter over fjell, kystlinje og små øyer som kan nytes rolig mens dere følger fjellkammen mot havet. Dere fortsetter vandringen ned til middelalder landsbyen Castelvecchio og videre ned til Zuccarelo, hvor dere tar en offentlig buss til Albenga. Dere overnatter i nærheten av havet, så man kan fint slutte turen med en dukkert. Hvis turen bestilles med start i juli eller august, overnatter man i Sanremo. Turen fra Albenga til Sanremo foregår med tog, og starter igjen dagen etter med tog retur til Albenga. Vandringene er de samme.
Vandring ca. 5½ timer, 15 km, +300/-990 m (mulighet for en kortere og lettere variant denne dagen)

Dag 7: Kystvandring langs Rivieraen og tog til Sanremo
Som finale på turen byr denne dagen på en kystvandring med flere herlige utsiktspunkter. På stien Alta Via Baia del Sole vandrer dere gjennom duftende, lavt voksende maki landskap til toppen av Monte Bignone da Albenga. Herfra følger dere terrassemarker og fruktlunder før dere kommer ned til kystlandsbyen Alassio, hvor en velfortjent is fra gelato-kaféene anbefales. Herfra går det siste strekket av turen med tog til Sanremo. På denne 30-minutters lange turen kan dere nyte utsikten til det turkisblå havet og den blomstrende rivieraen. Dere overnatter i Sanremo.
Vandring ca. 4½ timer, 14 km, +/- 650 m, tog ca. 35 min (mulighet for en kortere og lettere variant denne dagen)

Dag 8: Hjemreise
Etter frokost sjekker dere ut fra hotellet, med mindre ekstra netter har blitt tilkjøpt.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

Turen er en kategori 3. Men dag 3, 5, 6 og 7 kan gjøres kortere og lettere. Variantene fremgår i vandrebeskrivelsene som blir utlevert ved ankomst. De første etappene gjennom Langhe-regionen foregår i kupert terreng, via grus-, skog-, og jordstier. Det vil også være vandring bortover steinete fjellstier hvor kortere seksjoner krever en sikker fot og god balanse. Som dere nærmer dere kysten, vandrer dere bortover vakre, smale stier med fantastiske utsikter.
Dere kan lese mer om vanskelighetsgrader, kilometere og høydemetre her.

Innkvartering

Dere bor på hyggelige 3* hoteller (4* i Alba) og frokost er inkludert.

Dere overnatter i følgende byer:

 • Natt 1: Alba – f.eks. Hotel Callisano
 • Natt 2: Monteforte – f.eks. Hotel Grappolo d’Oro
 • Natt 3: Bossolasco – f.eks. Hotel Bellavista
 • Natt 4: Millesimo – f.eks. Hotel La Gaietta
 • Natt 5: Bardineto – f.eks. Hotel Maria Nella
 • Natt 6: Albenga – f.eks. Hotel Marisa (i juli og august foregår denne natten i Sanremo, og turen frem og tilbake mellom vandringene foregår med tog).
 • Natt 7: Sanremo – f.eks. Hotel Lolli Palace

Alle hotellene er eksempler. Hvis det er utsolgt på de nevnte hotellene, blir tilsvarende hoteller reservert og fremgår på den listen av hoteller som dere får tilsendt før avreise.

Hvordan kommer jeg dit?

Det er lettest å fly til Torino eller Milano (Malpensa, Bergamo, Linate).

Det kan arrangeres transfer fra Torino flyplass (Casselle) til Alba.
Alternativt går det tog til stasjonen Torino Porta Susa, med et enkelt skift på stasjonen Torino Dura. Derfra går det direkte tog til Alba.

Vi kan også arrangere transfer fra flyplassene i Milano.
Ellers kan dere sjekke med de enkelte flyplassene hvordan det er enklest å komme til Milano Centrale. Herfra går der direkte tog til Torino Porta Susa, hvor det igjen går direkte tog til Alba.

Hjemover kan det være en fordel å fly fra Nice. Det går tog fra Sanremo til togstasjonen i Nice (1½ time).
Fra togstasjonen i Nice tar det 15 min. til flyplassen med buss linje 99.

Kjør selv:
Det er mulig å parkere ved/i nærheten av det første hotellet. Ikke mulig å bestille hjemmefra.
Vi kan arrangere en returtransfer fra Sanremo til Alba den siste dagen (ca. 2½ timer). Dette skal bookes ved bestilling av turen, men betales lokalt.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 10173,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 7595,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Fra 27. mars til 9. oktober.

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Vinsmaking i Piemonte (dag 3)
 • Transfers nevnt i programmet (dag 4 og 5)
 • Detaljerte vandrebeskrivelser og kart på engelsk
 • Mulighet for GPS-filer
 • Nødnummer

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale turistskatter på hotellene
 • Bussbilletten dag 6
 • Togbilletten dag 7
 • På avreisedatoer i juli og august tilkjøper man togbillett til/fra Albenga-Sanremo

Tillegg:

 • Ekstra natt inkl. frokost
  • Alba
  • Sanremo
 • Transfer fra flyplasser i Milano eller Torino til Alba – se priser under "Bestill".
 • Tranfer fra Sanremo til Alba (kun lørdager) – ca. 80 EUR per person – bestilles hjemmefra, avregnes lokalt.

Barnerabatt:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. EuroHike er arrangør og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om EuroHike. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i reisegarantien, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis det finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...