INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Mektige og mageløse Mont Blanc

Vandring på egenhånd i Frankrike

Opplev ikoniske Mont Blanc og de omkringliggende fjellene, spektakulære gletsjere, grønne daler og bergtagende panorama utsikter. Vandreturen rundt Alpenes høyeste fjell er intet mindre enn en naturvakker perle.

In stock
Travel Code
VAI-007

Dette kan du glede deg til

Mont Blanc er uten tvil et av høydepunktene i Alpene. På turen kommer du til å oppleve naturens forskjellige ansikter når dere blir ført gjennom Frankrike, Italia og Sveits. Landskapet er bergtagende med de utallige Alpetoppene og imponerende gletsjere, med Mont Blanc massivet konstant i bakgrunnen. Vandreturen er utfordrende, men naturens fenomenale scener sørger for at alle anstrengelsene er verdt det. Når dere kommer frem til overnattingsstedene i de tradisjonelle landsbyene, kan dere slappe av og nyte smakfull fransk og italiensk mat, kombinert med sveitsisk gjestfrihet.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet der veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Les Contamines
Ankomst til Les Contamines. Hvis det er tid til det, kan dere gå en tur og utforske det vakre området. Overnatting på f.eks. Hôtel La Gélinotte.

Dag 2: Les Contamines – Les Chapieux
Etter frokost er det transfer fra Les Contamines til Notre Dame de la Gorge (inkl.). Herfra vandrer dere over Col du Bonhomme og Col de la Croix du Bonhomme, som fører til det spektakulære området Chapieux, hvor fjellene møtes i en grønn dal. Herfra går ruten over Aiguille des Glaciers, hvor dere etter hvert blir møtt av et praktfullt syn.
Overnatting på vandrerhjem i sovesal på f.eks. Auberge la Nova.
Vandting ca. 6-7 timer, +1200/-900 m

Dag 3: Les Chapieux – Courmayer
Dagens etappe går over Col de la Seigne til den italienske siden av grensen. På denne etappen kan dere forvente en spektakulær utsikt. Turen går videre nedover til Val Ferret, enda en vakker dal blant fjellene. Derfra tar dere buss (ikke inkl.) fra La Cantine de la Visaille til Courmayeur, hvor dere overnatter.
Overnatting på f.eks. Hotel Bouton d’or.
Vandring ca. 6 timer, +700/-1000 m

Dag 4: Courmayer – Champex
Med offentlig buss fra Courmayer til Arp Nouva (ikke inkl.), hvor dagens vandring starter. Dere krysser Grand Col Ferret og ankommer til den hyggelige, vakre landsbyen La Fouly i Sveits. Dere befinner dere midt i en enestående utsikt til den italienske siden av Mont Blanc. Herfra er det transfer med buss til Champex – en sveitsisk by med en vakker innsjø, hvor dere overnatter.
Overnatting f.eks. Hotel du Glacier.
Vandring ca. 6-7 timer, +850/-1000 m

Dag 5: Champex – La Forclaz/Trient
I dag kommer dere til dagens høyeste punkt når dere passerer Fenêtre d’Arpette (2750 moh.). Turen er en smule krevende, men synet er fortryllende mens dere beveger dere ned langs Trient-gletsjeren.
Overnatting på vandrerhjem i sovesal på f.eks. Hôtel La Forclaz.
Vandring ca. 7-9 timer, +1050/-1385 m

Dag 6: La Forclaz/Trient – Argentière
Turen går over Col de la Balme, bortover enger og grønne fjellsider, tilbake til Frankrike med en fantastisk utsikt over Mont Blanc og Aiguille Verte. Dere har muligheten for å velge mellom nedgangen til byen Tour eller direkte mot landsbyen Argenti|eres, hvor dere overnatter.
Overnatting på f.eks. Hotel La Couronne.
Vandring ca. 6-7 timer, +1000/-1050 m

Dag 7: Argentière – Chamonix
Nyt den vidunderlige Balcon des Aiguilles Rouges før stigningen til den turkisblå innsjøen Lac Blanc. Trekk pusten dypt, for herfra følger et vell av naturmessige opplevelser, bl.a. Frankrikes største gletsjer, et utall av ikoniske fjell og et fantastisk syn av Mont Blanc. Som avslutning på vandreturen kan dere velge å vandre ned til Chamonix, hvor turen ender, eller dere kan ta kabelbanen fra La Flégère (ikke inkl.).
Overnatting på f.eks. Park Hotel Suisse.
Vandring ca. 6 timer, +900/-1100 m

Dag 8: Hjemreise fra Chamonix
Utsjekk etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 4-5

En anstrengende tur med ca. 6-7 timers aktiv vandring per dag. Noen dager kan være lengre og andre kortere. Det er stigninger fra 850 til 1200 høydemetre. Det vil også være en del nedgang som kan være belastende for føtter, knær og ankler. Derfor anbefales det å ha et godt fotfeste.
Rutene er fysisk utfordrende, men ikke teknisk krevende. Vanskeligheten er 4-5 siden terreng og distanser varierer fra dag til dag.

Det er ingen steile avsatser, men rutene foregår oppe i høyden. Derfor kan det også ligge snø på bakken i sommermånedene.

Ved ankomst på starthotellet får dere utlevert rutebeskrivelse og kart.

Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre.

Innkvartering

Dere får 5 netter på hyggelige 2-4* hoteller og 2 netter i autentiske omgivelser på vandrerhjem i sovesal. Turen er inkludert halvpensjon, men det er kun frokost med i Courmayer (dag 3) og Chamonix (dag 7).

Hør med overnattingsstedene om det er mulig å kjøpe matpakke ved dem eller om dere kan få lov til å lage en fra morgenbuffeten mot betaling. Det koster ca. 9-15 EUR per matpakke.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Dere kan fly til Geneve. Derfra kan man ta buss med skift underveis til Les Contamines. Alternativt kan dere ta taxi (ca. 1½ time).

Tog:
Man drar til St. Gervais Le Fayet togstasjon, og derfra med buss eller taxi til Les Contamines. Se mer hos OuiBus.

Kjør selv:
Det er parkeringsplass i nærheten av starthotellet. Dette arrangeres med hotellet ved ankomst. Ved hjemreise går det buss fra Chamonix til Les Contamines. Alternativt kan dere ta taxi.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Vær og klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 14514,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 11665,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag fra 15. juni til 15. september 2021
 • Utsolgt fra 24.-27. juni og 23.-29. august 2021 pga. maratonløp i området

Inkludert i prisen:

 • 7x overnattinger inkl. halvpensjon (kun frokost i Chamonix og Courmayer)
 • Bagasjetransport (maks 15 kg per person)
 • Rutebeskrivelse på engelsk og kart
 • Transfer Les Contamines – Notre Dame de la Gorge (dag 2)

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale turistskatter på hotellene

Tillegg:

 • Ekstra natt inkl. frokost
  • Chamonix 4* hotell
  • Les Contamines 2* hotell

Barnerabatt:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Grand Angle, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Grand Angle. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travel’s medlemskap i Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...