Korsikas perler: Fra sandstrender til mektige fjell

Korsika | Vandreferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 3-4

Vakre fjelltopper, turkisblått hav, variert terreng og herlig korsikansk mat og vin i en fantastisk forening med det herlige Middelhavsklimaet, gjør Korsika til en perfekt vandredestinasjon.

In stock
Travel Code
VAI-086
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Ta deg en dukkert på en av de avsidesliggende sanstrendene
blue encircled check Nyt lokal rosé og nydelige skalldyr
blue encircled check Spaser gjennom en atmosfære av historie og kultur i byen Corte
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Oppdag Korsika, som har vært en del av Frankrike i over 200 år. Øya kalles også Europas best bevarte hemmelige øy og inviterer til å oppleve det beste fra både hav og fjell. På vandreferien din tilbringer du 3 netter ved havet i Calvi og 3 netter i fjellbyen Corte. Byen ligger bokstavelig talt på en fjelltopp midt i Middelhavet. Fra de klippete kystlinjene og sandstrendene til de taggete klippeformasjonene som reiser seg inn i og over skyene, og alt imellom, er landskapene like overdådige som de er kontrastfylte. Du vil legge ut på et vandreventyr midt i hjertet av det hele og fordype deg i de fjerne og ville landskapene. På denne vandreturen er noen av de vakreste kyst- og fjellturene på den franske øya valgt ut.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder nøyaktige angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Calvi
Utforsk det vakre citadel, som ligger på en klippeformasjon, og gå på oppdagelsestur i de vakre brosteinsbelagte gatene. Du kan nyte fantastisk utsikt over kysten og de nærliggende strendene.
Overnatning i Calvi.

Dag 2: Revellata fyr
Vandring: 15 km (ca. 5 t.), +220 m / -220 m
Dagens vandretur tar deg langs Sentier du Littoral. Stien går langs klippekanten og følger kystlinjen. Du vil få utforsket halvøya og oppdage at de avsidesliggende små strendene er perfekte for en svømmetur. Fra Revellata fyr kan du beundre Middelhavet og de omkringliggende fjellene. Du vandrer tilbake til Calvi langs en sti på toppen av halvøya.
Overnatting i Calvi.

Dag 3: Notre Dame de Serra
Vandring: 9 km (ca. 3 t.), +0 m / -250 m
I dag forlater du kysten og beveger deg opp til Notre Dame de Serra, et vakkert kapell på en bakketopp, der du vil forbløffes av praktfulle utsikter over bukten i Calvi, dens citadel og Reginu-dalen. Stien, som stort sett er lett terreng med noen klippede passasjer, går gjennom korsikansk kratt frem til kapellet Notre Dame de la Serra. Det opprinnelige religiøse tilfluktsstedet ble ødelagt under et beleiringstokt i 1740, men et nytt kapell ble bygget i første halvdel av det 19. århundre. Ta deg tid til å beundre det 19. århundrets kapell med sin enkle arkitektoniske stil og det barokke klokketårnet, samt den store statuen av Notre Dame de la Serra. .
Overnatting i Calvi.

Dag 4: Fridag og reise til Corte
I dag har du en fridag som kan brukes til å utforske Calvi, slappe av ved stranden eller ta en båttur til Calanches de Piana, Girolat. Det eneste du trenger å gjøre i løpet av dagen er å planlegge transporten din til Corte på ettermiddagen (ikke inkludert). Du kan enten ta det berømte Michelin-toget (ca. 2 ½ time), som slynger seg fra sandstrender opp til fjellene og er en opplevelse i seg selv. Billetter kjøpes direkte på togstasjonen. Alternativt kan du ta en taxi (ca. 1 ½ time). Du tar selv med bagasjen din.

Corte er innrammet ved bunnen av flere daler, kronet av sitt citadel. Det er øyas historiske hovedstad og har alltid vært sentrum for bevegelsen for å bevare det korsikanske språk og kultur.
Overnatting i Corte.

Dag 5: Les Gorges de Tavignano
Vandring: 13 km (ca. 5 t.), +0 m / -350 m
Du forlater Corte til fots, og så snart du forlater sentrum av Corte, vil du oppleve at du befinner deg midt i ødemarken. Stien er lett å gå på, enkel å følge og brosteinsbelagt det meste av veien. Ruten følger "Mare a Mare" stien langs venstre bredde av Tavignano-elven, før den trenger dypere inn i fjellene, og landskapet blir mer dramatisk. Ved slutten av vandreturen går stien ned til en bro som krysser elven. Det er en naturlig innsjø hvor du kan ta en forfriskende svømmetur.
Overnatting i Corte.

Dag 6: Rundttur i Corte
Vandring: 10 km (ca. 3,5 t.), +0 m / -550 m
Dagen byr på en rundtur dedikert til Sankt Teoflu, den eneste helgen født på Korsika, som så dagens lys i Corte den 30. oktober 1740. På turen vil du nå opp til Punti di u Corbu-passet, hvor du vil oppleve en fantastisk utsikt over Corte, Restonica-dalen og havet mot øst, før du returnerer gjennom dalen til Corte.
Overnatting i Corte.

Dag 7: Hjemreise
Etter frokosten er det utsjekk og hjemreise, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3-4

down v arrow

Vandrerutene på denne turen er på et middels nivå. Det vil si at du skal være vant til regelmessig mosjon, jevnlig går heldagsturer og kan klare å gå i motbakke i opptil 2 timer. Dagsetappene er vanligvis under 5 timer på varierende underlag med opptil 600 høydemeter.

På grunn av det steinete terrenget kan noen stier være mer ujevne enn andre og derfor kan det ta lengre tid, dersom du ikke er vant til denne typen terreng.

Det anbefales at man tar med gode tursko og turstaver.

På noen vandredager er det mulighet for å velge mer utfordrende ruter (vanskelighetsgrad 4-5). Hvis du velger å følge disse rutene, krever det at du har erfaring med å vandre i steinete og teknisk krevende terreng. Det vil også være passasjer som krever klatring, og du må være sikker på orientering og bruk av kompass. Etappene varierer fra 4 til 7 timer og kan ha opptil 1000 høydemeter i stigning.

Les mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemeter her.

Innkvartering

down v arrow

Under oppholdet bor du på sjarmerende 3* hoteller. Du har 3 netter i Calvi på Hotel Mariana og 3 netter i Corte på Hotel du Nord . Hele oppholdet er inklusiv frokost.

Vær og klima

down v arrow

Vejr og klima

Transport

down v arrow

Fly:
Det er mulig å fly til Bastia lufthavn. Fra Bastia kan du ta en buss til Calvi.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss, før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for nærmere informasjon.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 12057,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 8501,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

  • Alle dager i sesongen

Inkludert i prisen:

  • 6 x overnatting inkl. frokost
  • Rutebeskrivelser og kart
  • GPX filer

Ikke inkludert i prisen:

  • Transport til/fra Norge
  • Evt. turistskatter
  • Tillegg for soloreisende

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

  • Ekstra natt inkl. frokost i Calvi eller Corte

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Walk Inn, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Walk Inn. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Viktig informasjon vedrørende enkeltromsbestillinger:

Den oppgitte prisen for enkeltrom er basert på at minimum 2 personer reiser sammen. Hvis du reiser alene, og for eksempel trenger egen transport og bagasjehåndtering underveis på reisen, kommer det et tilleggsgebyr på enkeltromsprisen for soloreisende.

Link til toppen av siden