Italiensk sjarm i Alpene

Italia | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Dramatiske fjell, fargerike landsbyer og massevis av italiensk sjarm venter på deg når reisen går til den fantastiske Comosjøen, som byr på mye natur, kultur og historie.

In stock
Travel Code
VAI-083
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVandre langs en av Italias mest spektakulære alpe-innsjøer, Comosjøen
blue encircled checkUtforsk romantiske italienske landsbyer
blue encircled checkBesøk historiske kirker, klostre og monumenter fra romertiden
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Gled deg til en fantastisk vandreferie langs Comosjøen! Comosjøen er kanskje Italias mest spektakulære alpeinnsjø og har derfor vært et viktig turistmål siden romertiden, da de rike og innflytelsesrike bygde villaene sine langs innsjøens bredder. Innsjøen er omgitt av majestetiske fjell og vakre landskap, som beriker deg med mange gode fotomuligheter. På denne vandreferien reiser du fra den sørlige delen av Italia, hvor du finner selve Como, til den sentrale delen. Her finner du den pittoreske byen Bellagio, som har fått kallenavnet «Perlen av innsjøen», samt byene Menaggio og Varenna. Sistnevnte regnes for å være Italias mest romantiske by. Ikke gå glipp av denne fantastiske turveien som har vært et veldig populært område i over 2000 år!

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst Como
Du ankommer Como på egen hånd, hvor du allerede kan utforske den historiske byen eller kanskje spasere rundt Comosjøen for å nyte den rolige, gammeldagse atmosfæren. Du skal overnatte på et 3- eller 4-stjerners hotell i Como.

Dag 2: Fra Brunate til Comosjøen
Vandring: 9 km, 3,5 t, +/-450 m (lengre alternativ tilgjengelig)
I dag tar du taubanen opp til Brunate, hvor du kan ta en fenomenal panoramatur langs en godt vedlikeholdt sti på høydedraget høyt over innsjøen, med utsikt på begge sider. Du kan f.eks. spise en deilig lunsj i Brunate. Etter at du har passert ruinene av en historisk middelalderby, går du tilbake ned mot innsjøen. De som ønsker det kan fortsette turen ned til innsjølandsbyen Torno og ta båt tilbake. Ellers kan du gå tilbake gjennom skogen til Brunate og reise tilbake med taubane til Como. Om kvelden kan du nyte et godt måltid på en god restaurant i det historiske sentrum. Du overnatter på samme hotell i Como.

Dag 3: Gjennom Como og opp til Menaggio
Vandring: 5 km, 4 t, +/-100 m
Første del av dagen er viet til gamlebyen i Como, kjent for sine romanske kirker (som den fantastiske Duomo), middelalderske bymurer og silkeprodukter. Gamlebyen har også mange fine villaer og hoteller i ekte "fin-de-siècle-stil", som utvilsomt er verdt å utforske. Du kan ta en spasertur gjennom de koselige smugene og rundt innsjøen for å få den virkelige følelsen av byen. Fra Como seiler du så med båt til Menaggio, hvor du kan beundre alle de sjarmerende landsbyene fra innsjøen. I Menaggio blir du møtt av en taxi og kjørt opp til den idylliske landsbyen Breglia på en fantastisk panoramavogn. Herfra kan du ta en hyggelig spasertur til Madonna di Breglia, en historisk kirke, samt San Domenico. Du avslutter vandringen med å gå forbi noen romerske utgravninger, som ligger like ved hotellet. Nå kan du slappe av på terrassen og puste inn den friske fjelluften. Du skal overnatte på et 3-stjerners hotell i Plesio/Breglia.

Dag 4: Oppe i fjellene over Menaggio
Vandring: 9 km, 4,5, +/-650 m (lengre alternativ tilgjengelig)
Du starter en fantastisk vandretur som tar deg opp til Menaggios fjellhytte, direkte fra hotellet ditt i Breglia. Turen er relativt enkel, men byr likevel på uforglemmelig utsikt over innsjøen! I løpet av den første delen av turen går du gjennom gamlebyen og vakre skoger, hvor du kan stoppe ved en rekke utsiktspunkter hvorfra du har en spektakulær utsikt over Comosjøen. Et siste bratt parti tar deg opp til en fjellhytte hvor du kan spise lunsj. En kort ekstra tur bringer deg til salen på "Pizzo Coppa", hvor du kan beundre hele regionen fra Comosjøen til Luganosjøen, som ligger i Sveits. En valgfri omvei kan til og med ta deg til toppen av Monte Grona (1736 moh). Du kommer tilbake til Breglia langs en gradvis synkende sti, hvorfra du alltid har en fantastisk utsikt over Comosjøen og fjellene rundt. Du overnatter på samme hotell i Plesio/Breglia.

Dag 5: Sentiero del Viandante: Varenna – Lierna
Vandring: 8 km, 4 t, +/-700 m
I dag blir du kjørt ned til Menaggio, hvor du tar båten til den sjarmerende landsbyen Varenna, ansett for å være Italias mest romantiske landsby. Her blir du innkvartert på et 3-stjerners hotell. Du kan se frem til å utforske Varenna, som byr på inspirerende utsikt over Comosjøen, dramatiske fjell, fargerike hus utsmykket med blomsterfylte balkonger og svingete, brosteinsbelagte gater. Du vil bl.a. gå langs de historiske stiene i området, såkalt "Sentiero del Viandante", som tar deg til Italias korteste elv, Fiumelatte, som den var gjenstand for studier av Leonardo da Vinci selv for noen århundrer siden. På ettermiddagen kan du velge å besøke den lille, koselige landsbyen Bellano, hvor du kan ta en kort, men veldig interessant vandretur inn i juvet til elven Pioverna. Du kan også bare slappe av og spise på en autentisk italiensk restaurant et sted i landsbyen.

Dag 6: Sentiero del Viandante: Varenna – Dervio
Fottur: 10 km, 4,5 t, +/-150 m
I dag skal du gå den nordlige delen av "Sentiero del Viandante", hvor det vil være flere alternativer for å ta enten en kortere eller lengre tur. Fra Varenna kan du ta båt eller buss til Dervio eller Bellano og derfra kan du gå langs denne relativt enkle kyststien tilbake til Varenna. Utsikten over innsjøen fra denne stien er helt fantastisk, og du har til og med gleden av å gå gjennom et nydelig terrasselandskap. De som ønsker det kan kombinere vandreturen med et besøk til Piona-klosteret, et av de mest fascinerende stedene rundt Comosjøen. Du vil bli innkvartert på samme hotell i Varenna.

Dag 7: Seile på Comosjøen og utforske landskapet
Fottur: 7 km, 2,5 t, +/-150 m
I dag vil du oppleve hele den sentrale delen av Comosjøen ved havet, og avhengig av dine interesser er det flere severdigheter å besøke: den storslåtte Villa Carlotta med sine vakre hager, den sjarmerende Menaggio og til og med kjent som Bellagio, "innsjøens perle", som ligger på Punta Spartivento, der Comosjøens to armer møtes. Her går du en spesielt vakker fottur gjennom det fredelige landskapet til den idylliske fiskerlandsbyen Pescallo og opp til den naturskjønne landsbyen Visgnola. Nede ved innsjøen går du tilbake gjennom de fantastiske hagene til Villa Melzi. Deretter er det tid til å utforske en rekke av de lokale landsbyene med båt, eller slappe av med en drink et sted langs innsjøen før du returnerer til hotellet.

Dag 8: Hjemreise
Hjemreise, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Forbehold for endringer i dagsprogrammet:
Vær oppmerksom på at dagsprogrammet er veiledende og ikke er ment som en rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen sendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

I standardprogrammet er det noen vanskeligere turer, som inkluderer noen lengre strekninger oppover, noen ganger på stier med ujevnt terreng. Imidlertid er de fleste stier godt vedlikeholdt. Deler av disse turene kan forkortes for en enklere tur. Det er ikke nødvendig å ha en veldig god kondisjon, men du må kunne gå opptil 5 timer om dagen. For de turgåerne som ønsker å utfordre seg selv, er det mulighet for å utvide noen ruter med brattere stigninger.

Innkvartering

down v arrow

Du vil i hovedsak bli innkvartert på 3- eller 4-stjerners hoteller (mulighet for oppgradering), hvor det vil bli servert frokost. De to nettene i Plesio/Breglia inkluderer halvpensjon. De øvrige kveldene må du selv ordne middag blant det store utvalget av restauranter i området. Alle rommene har eget bad. Det er ingen pikniklunsjer inkludert i prisen, men materiell til piknik kan kjøpes i landsbyene du bor i. Det er også mulig å spise lunsj i de ulike landsbyene på hver turdag.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly: Det letteste er å flyve til Milano, hvorfra du kan ta bussen til Como. Privat taxihenting fra flyplassen kan ordnes etter avtale.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon. 

Vær og Klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 20162,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 13339,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 2 x netter på 3-stjerners hotell i Como + frokost
 • 2 x netter på 3-stjerners hotell Plesio/Breglia + halvpensjon
 • 3 x netter på 3-stjerners hotell i Varenna + frokost
 • Omfattende rutebeskrivelser og turistinformasjon
 • 24/7 assistanse
 • Bagasjetransport
 • Alle programsatte transporter

Ikke inkludert i prisen:

 • Flyreiser og turistskatter
 • Visum og reiseforsikring
 • Drikke og måltider som ikke er nevnt i reiseplanen
 • Valgfrie ekstra turer eller aktiviteter
 • Personlige eiendeler

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra netter inkl. frokost i en av byene underveis: pris på forespørsel

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Genius Loci og turen foregår etter arrangørens betingelser. Se vilkårene og les om Genius Loci. Din reise dekkes fortsatt av Ruby Travels medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen dersom den blir funnet billigere hos en annen tilbyder ved bestilling.

Link til toppen av siden