Heksestien i Harzen

Tyskland | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2

Opplev den berømte ruten, Harzen Witches Trail, hvor du passerer fjellet Bloksbjerg. Det er her vi sender hekser ned hvert år til Sankthans. Turen ender i UNESCOs verdensarvby Quedlinburg.

In stock
Travel Code
VAI-068
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkFølg heksens vei til det mytiske Bloksbjerg
blue encircled checkOpplev Tysklands svar på Grand Canyon i Harzen
blue encircled checkBesøk den rustikke UNESCOs verdensarvby Quedlinburg
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Vandreeventyret finner sted i et av de vakreste og mest populære turområdene, Harzen, som ligger midt i Tyskland. Her danner autentiske middelalderbyer med bindingsverksted som Quedlinburg, Wernigerode og Goslar en fascinerende kulturell kontrast til de mystiske skogene i «det grønne hjertet av Tyskland», som Harzen også kalles. Gled deg til å oppleve en av de mest kjente turstiene i Harzen-regionen, Harzen Witches Trail, også kalt Heksestien, som slynger seg 100 kilometer på gamle handelsruter gjennom den øvre delen av Harzen. Bli kjent med den østlige delen av Harzen Witches Trail mens du legger ut på denne allsidige fotturen fra Wernigerode til Quedlinburg.

I begynnelsen av vandreferien venter den fargerike byen Wernigerode på deg, hvor du også kan se frem til å ta Harzens ærverdige smalsporede jernbane opp til Bloksbjerg. På hver etappe av fotturen din i Harzen nasjonalpark kan du nyte utsikten over blomstrende fjellenger og naturskoger på vei til målet ditt – UNESCOs verdensarvby Quedlinburg.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst Wernigerode
Etter ankomst kan du spasere rundt i Wernigerodes gater. Her kan du utforske små bindingsverksted, et av Tysklands vakreste rådhus og et slott med utsikt over byen.
Overnatting i Wernigerode.

Dag 2: Bloksbjerg – Schierke
Vandring: 2 timer, 8 km
Dagens første høydepunkt er turen på den gamle Harz-jernbanen, som har en utpreget nostalgisk sjarm (billett ikke inkludert). Hvis været er bra, kan du nyte en fantastisk utsikt over landskapet fra det høyeste fjellet i Nord-Tyskland. Her går du av ved Bloksbjerg på Harzen Witches Trail og går deretter nedover til byen Schierke.
Overnatting i Schierke.

Dag 3: Schierke – Rübeland
Vandring: 6 timer, 22 km
Dagens fotturetappe gjennom Harz-fjellene tar deg nedover gjennom granittfjellformasjonen Trudenstein til Königshütte-fossen. Her finner du Bodeelva og et nytt landskap dukker opp – her vil du oppleve kalkstensutvinning over bakken, slik det fortsatt gjøres i dag. Du kan også nyte en storslått utsikt over dagens turmål, Rübeland, fra observasjonspunktet Hoher Kleef. Senere bør du ikke gå glipp av Rübelands imponerende kalksteinsgrotter.
Overnatting i Rübeland.

Dag 4: Rübeland – Altenbrak/Treseburg
Vandring: 4,5-5 timer, 15-20 km
I dagens del av Harzen Witches Trail vandrer du gjennom idylliske skoger og enger, samt det gamle gruveområdet med sine mange geologiske trekk. Du går langs Bodeelva og følger både små, brede og høye stier. Senere passerer du demningen i Wendefurth til du kommer til foten av vakre Bodetal.
Overnatting i Altenbrak/Treseburg.

Dag 5: Altenbrak/Treseburg – Thale
Vandring: 3-4,5 timer, 9-14 km
På din siste turdag gjennom Harz vil du oppleve granittklippene – Tysklands svar på Grand Canyon. Når du går de smale stiene, vil du bli betatt av de mange unike fjellkløftene. Ved å krysse djevelens bro når du Thale. Byen er spesielt kjent for sitt legendariske heksedansegulv og granittklippen Rosstrappe. Begge er lett tilgjengelige via taubane (billett ikke inkludert). Om noen minutter kommer du til din endelige destinasjon, Quedlinburg, med tog.
Overnatting i Quedlinburg.

Dag 6: Overheaddag i Quedlinburg
Ta en spasertur gjennom smugene og nyt de mange kunstneriske og rustikke bindingsverkshusene. Klosterkirken St. Servatius, som var en av de viktigste bygningene i den romantiske perioden, er spesielt verdt et besøk. I tillegg til kirken er også byens historiske bydel med det vakre rådhuset verdt å besøke. Du vil tilbringe natten i denne UNESCOs verdensarvby.
Overnatting i Quedlinburg.

Dag 7: Individuell reise hjem
Etter en deilig frokost og med mange fantastiske opplevelser i Wernigerode, Quedlinburg og fotturer gjennom Harz er det nå på tide å reise hjem, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2

down v arrow

Denne vandreturen er kategorisert som vanskelighetsgrad 2. Turen krever ikke at du er en erfaren turgåer, stiene vil være godt vedlikeholdt, men det vil være noen krevende opp- og nedstigninger.

Et godt grunnleggende kondisjonsnivå anbefales likevel. Tidsestimatene refererer til gjennomsnittlig gangtid.

Innkvartering

down v arrow

Under vandreturen i Harz vil du bli innkvartert på ulike 3-stjerners hoteller, oppholdene vil bidra til å gjøre turen autentisk og uforglemmelig. Turen er inkl. frokost

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er mulig å fly til Hannover, som er den nærmeste flyplassen til startdestinasjonen. Du kan ta toget fra Hannover lufthavn til Wernigerode.

Kjør selv:
Det er mulig å kjøre selv til Wernigerode, som ligger rundt 5 timers kjøring fra den dansk/tyske grensen.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du avtaler fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 9892,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 7882,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 6x overnattinger inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Detaljert ruteinformasjon og kart på engelsk

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra/til Norge
 • Evt. turistskatter
 • Billett til jernbanen til Bloksbjerg
 • Billett til taubane i Thale

Vandring med hund:

 • Vandring med hund er mulig på forespørsel. Eventuelle tilleggskostnader skal betales lokalt.

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra natt i Wernigerode eller Quedlinburg. 
 • Transfer fra Quedlinburg til Wernigerode.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Augustus Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Augustus Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden