INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Fra Dolomitterne til Gardasjøen

Vandreferie i Italia på egenhånd

Vandreferie forbi de vestlige Brenta-dolomittenes imponerende topper, gjennom skogkledde daler og ned til Gardasjøens bredder. Gled deg til en ferie med massevis av nye inntrykk.

In stock
Travel Code
VAI-041

Dette kan du glede deg til

Startpunktet Merano ligger plassert i den sørlige delen av Tyrol. Vandreruten går forbi historiske slott, gjennom vinmarker og fruktplantasjer og forbi glitrende fjellsjøer. Utsiktene er mange og vakre. Opplev bl.a. de rå Dolomitt-toppene, som av og til suppleres av turkise innsjøer, store alpine platåer og dype daler og kløfter. Når dere beveger dere sørover, kommer dere gjennom hyggelige fjellbyer med snirklende stier og idylliske steinhus før dere kommer til Gardasjøens bredder. Omgitt av olivenlunder, sypresser og fikentrær ligger den livlige byen Riva del Garda, som frister med cappuccino og gelato med utsikt over Gardasjøens dypblå vann.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Merano
Individuell ankomst til Merano i det sydlige Tyrol med utsikt til Dolomittene.

Dag 2: Vandring fra Merano til Nals
Turens første etappe går via de gamle wallwege (vandringskanalene) gjennom epleplantasjer til et imponerende fossefall.
Innen lenge leder ruten dere gjennom et bølgende landskap til kastanjeområdet ved Tiesens og den lille historiske kirken St. Christoph. Vandringen fortsetter gjennom skogområder med fantastisk utsikt inn i Etsch-dalen. Dere overnatter i den idylliske lille landsbyen Nals som ligger omgitt av epleplantasjer og vinmarker.
Vandring ca. 5-6 timer, ca. 20 km, +560/-550 m

Dag 3: Vandring fra Nals til Kaltern/Kalterer innsjøen
Dagens vandring bringer dere bortover "slottsruten", fra det ene gamle slottet til det neste. Stiene er til tider steile, og slottene toner frem som perler på en snor med variert arkitektonisk historie. Om ettermiddagen går turen gjennom området som er kjent for å ha "ishull". Et naturfenomen som gjør det mulig å se istapper og flak i høysommeren.
Vandring ca. 5½ timer, ca. 18 km, +710/-600 m

Dag 4: Vandring fra Kaltersjøen til Coredo
Fra morgenstunden går turen med tog til Mendelpasset. Herfra er det en fenomenal utsikt som dere bør nyte før dere vandrer den behagelige turen over det alpine platået mot Nonstal-dalen. Her ligger provinsgrensen og språket endrer seg også rundt her. Dere følger ruten gjennom kløfter og gjennom hyggelige små landsbyer til pilgrimsstedet Saint Romedio som balanserer på fjellsiden.
Dere fortsetter forbi et par små innsjøer før dere ankommer til Coredo hvor dere overnatter.
Vandring ca. 5 timer, ca. 17 km, +200/-400 m

Dag 5: Vandring fra Coredo til Molveno
Etter en kort transfer åpner det vakre landskapet i Nostal-dalen seg opp for dere. Herfra vandrer dere bortover pilgrimsruten St. James opp til den alpine seteren Pagnella. Stien bringer dere gjennom et fint skogområde og videre opp til landsbyen Cavadago med den kjente tre-buede broen. Terrenget endrer karakter til et våtområde som dere nærmere dere Andalo og videre til landsbyen Molveno. Denne landsbyen ligger for foten av Brenta-Dolomittene og den turkise fjellsjøen som har samme navn. Dere overnatter i Molveno.
Vandring ca. 5 timer, ca. 15 km, +700/-400 m

Dag 6: Rundtur ved Brenta Dolomittene
Imens dere vandrer ned gjennom fjellområdet, kan dere nyte de fascinerende, høye og rå fjelltoppene som karakteriserer Brenta-Dolomittene. Turen opp gjennom fjellområdet Pradel går med hytteheis* før den bringer dere ut på en av områdets vakreste vandrestier. Dere vandrer forbi et Rifugio (en fjellhytte), hvor det er opplagt å nyte en kopp italiensk kaffe med den storslåtte utsikten av de omkringliggende fjellene i bakgrunnen. Deretter går turen ned til den krystallklare fjellsjøen Lago Nembla. Den siste strekket til Comano Terme skjer via buss. Dere overnatter i Molveno.
* Hytteheisen kjører kun om sommeren. Alternativt kan den korte turen gås til fots.
Vandring 3-5 timer (avhengig av rutevalg), ca. 15 km, +390/-900 m

Dag 7: Vandring fra Molveno til Riva del Garda
På siste vandreetappe vandrer dere gjennom de uberørte engene i dalen Lomason. Dere vandrer opp til Rifugio Monte San Pietro, hvor dere møter en bergtagende utsikt over Gardasjøen. Dere vandrer videre bortover snirklende gater og smug, langs steinmurer til Tenno-borgen. De siste kilometerne av vandringen går gjennom olivenlunder og vegetasjoner som er preget av sypresser, fikentrær og middelhavsstemning. Før du vet ordet av det står dere ved bredden av Gardasjøen. Dere overnatter i Riva del Garda.
Vandring ca. 3-4 timer, ca. 10 km, +400/-800 m

Dag 8: Avreisedag
Etter frokost er det tid for utsjekk og individuell hjemreise.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

Denne turen er en kategori 3 med gode høydemetre og friske distanser. Turen foregår på gode stier som både består av gamle waalwege (vandringskanaler) og skogstier. Av og til følger man også småveier. Vandringene er mellom 5 og 6 timer om dagen, og det er noen steile passasjer på turen. Derfor anbefales det å ha en god grunnkondisjon. De daglige spesifikasjoner finnes under dagsprogrammet.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre.

Innkvartering

Denne turen er 8 dager/7 netter og underveis bor dere på fine 3* hoteller og hyggelige pensjonater. Turen er inkl. frokost og det ligger restauranter innenfor gåavstand fra alle overnattingsstedene. Det er dessuten mulig å kjøpe halvpensjon (ikke i Riva del Garda). Noen hoteller har ikke egen restaurant – der kommer man til å spise på en nærliggende restaurant som hotellet samarbeider med.

Vandring med hund

På denne turen kan man medbringe hunden sin. Men dette krever at det er ledig på de hotellene hvor hunder er velkomne. Man betaler et gebyr for hunden lokalt som ligger på ca. 8-15 EUR per natt. Hunden kan ikke oppholde seg i lengere tid alene på rommet og må være i bånd på vandringene. I tillegg på hunden ha munnkurv på ved bruk av offentlig transport og evt. heissystemer hvor folk står nærme hverandre. Kamp- og muskel-hunder er ikke lov å ha med.

Ved bestilling av hund, ber vi deg opplyse om hundens rase og høyde. Dette noteres i bemerkningsfeltet ved bestilling.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Det letteste er å fly til Milano, Venezia, München eller Innsbruch.

Tog:
Fra togstasjonene Milano centrale, Bergami, Venezia S. Lucia eller München HBF tar det ca. 4-5 timer med tog til Merano.
Fra Innsbruck tar det ca. 3 timer med tog. Se mer hos TrenItalia og DeutcheBahn.

Kjør selv:
Det er mulig å parkere ved starthotellet.
Det er også en garasje i byen. Parkering arrangeres med hotellet ved ankomst og betaling foregår lokalt.

Slutten av turen:
Det kan arrangeres transfer fra Riva del Garda til Merano.

Alternativt går det buss fra Riba del Garda til Rovereto (ca. 45 min). Herfra går toget, og avhengig av destinasjonen deres kan dere se mer på TrenItalia.
Buss mellom Riva og Rovereto.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 9766,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 7866,- NOK
Praktisk informasjon

 Mulige ankomstdager:

 • Fra 8. mai til 9. oktober 2021 kan turen arrangeres alle dager unntatt fredager.

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Togbillett til Mendelpass (dag 4)
 • Transfers nevnt i programmet
 • Billett til oppstigningen med hytteheisen Pradel-Molveno (dag 6, kun om sommeren – ellers tar man turen til fots)
 • Detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • GPS-filer kan sendes
 • Infomøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale turistskatter på hotellene
 • Bussturen fra Lago Nembla til Comano (dag 6)

Tillegg:

 • Halvpensjon (6x middag – ikke i Riva)
 • Transfer fra Riva del Garda til Merano: ca. 59 EUR per person – bestilles hjemme, avregnes lokalt.
  • Arrangeres kun lørdager, søndager og mandager. Avgang kl. 08.00-08.30.
  • Tirsdag på forespørsel. Avgang ca. kl. 15.00
 • Ekstra natt:
  • Merano
  • Riva del Garda

Barnerabatt:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. EuroHike er arrangør og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om EuroHike. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i reisegarantien, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis det finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...