INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Dubrovnik og det Dalmatiske øyhavet

Kroatia – Vandreferie på egenhånd

Dra på en litt annerledes vandreferie hvor dere øyhopper rundt blant de herlige øyene Mljet og Šipan. Utforsk sjarmerende landsbyer, vakre strender, nasjonalparker og UNESCO-verdensarv.

In stock
Travel Code
VAI-009

Dette kan du glede deg til

Et av høydepunktene på denne turen er Dubrovnik, også kjent som Adriaterhavets perle som med historien sin og den gamle bydelen er en del av Unescos verdensarvlisten. Ruten fører dere videre på oppdagelse til andre vakre områder som Konavle. Nyt det kroatiske asurblå havet ved å øyhoppe rundt mellom de herlige øyene Mljet og Šipan, og ta en forfriskende dukkert mellom reisens vakre vandreturer. Gå på oppdagelse i fruktplantasjer på øya Šipan og besøk byen Luka, mens olivenlunder, vinmarker og storslåtte utsikter venter på dere på Mljet. Vandreturer i naturskjønne landskaper, gjennom sjarmerende landsbyer, innbydende matopplevelser og imøtekommende mennesker er det som samlet sett gjør det til en litt annerledes vandreferie og gir deg en vidunderlig opplevelse av regionen.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Konavle-området
Individuell ankomst til Dubrovnik flyplass, og derfra med transfer til starthotellet (inkl.). Dere blir møtt av en representant som avholder velkomstmøte. Om kvelden er det arrangert et herlig, lokalt måltid til dere (inkl.). 

Dag 2: Konavle-området
Vandring ca. 18 km, +399 m
Dagens gang starter fra landsbyen Radovčići i Konavle ved havet, hvor dere kan gå til den vakre stranda Pasjača. Ruten går fra sjøsiden mot landsbyene i Čilipi og Komaji tilbake til Radovčići.

Dag 3: Øya Lopud
Vandring ca. 9,5 km +316 m
Etter frokost på hotellet blir dere hentet og bragt til havnen. Etter en times seilas ankommer dere til Lopud, en stille øy omgitt av mange herlige strender. Øya har stor historisk betydning for området og har tilbake på 1700-tallet hatt en befolkning på 14 000 innbyggere. Nå til dags ligger ruinene tilbake som rester fra gamle dager. Du kommer til å få tid til å utforske øya og den tilhørende historien og tid til å nyte de flotte strendene før turen går tilbake til Dubrovnik om ettermiddagen. 

Dag 4: Šipan
Vandring ca. 13 km, +252 m
Dagen starter med transfer til havnen i Dubrovnik, hvor dere tar en båt til øya Šipan (inkl.). Båten ankommer til Sudjuradj by, og derfra starter vandreturen mot byen Luka. De to byene er forbundet av en vei som skjærer over øyas fruktplantasjer. Før i tiden hadde mange aristokratiske Dubrovnik-familier sommerresidens på Šipan. I Luka har dere mulighet for å smake på lokale retter og nyte en dukkert i havet. Sist på ettermiddagen vender dere tilbake til havnen i Sudjuradj, hvor båten seiler retur til Dubrovnik (inkl.).

Dag 5: Mljet
Vandring ca. 9 km, +290 m
I dag går turen til øya Mljet, som er en av de 8 nasjonalparkene i Kroatia. Dere kommer til å oppleve floraen og faunaen på "den grønne øya", igjennom den uberørte naturen, olivenlunder, vinmarker og tette skoger. Dere seiler fra Dubrovnik til Mljet (inkl.) og starter med å gå fra Polače mot Montokuc, hvor det er en storslått utsikt over øya. Deretter vandrer dere ned mot landsbyen Seline. Ta en svømmetur i en av områdets største innsjøer før dere går tilbake til Polače.

Dag 6: Mljet
Vandring ca. 15 km, +215 m
Mljet nasjonalpark utgjør det meste av øya. Det er flere landsbyer, to saltvannsøyer – Veliko og Malo jezero – samt et kloster på øya. Det er mye forskjellige å oppleve på Mljet, så i dag vandrer dere videre på øya. Bl.a. kommer dere til den lille øya Sv. Marija, hvor det ligger et gammelt kloster. Dere kan spise lunsj på en liten resturant og nyte øya skjønnhet.

Dag 7: Dubrovnik
Vandring ca. 2 timers bytur.
I dag går turen til Dubrovnik. Etter frokost på hotellet blir dere hentet av en transfer som kjører dere til sentrum i Dubrovnik. Der blir dere møtt av en lokalguide som er ekspert i Dubrovniks historie og kultur. Guiden tar dere med på en tur gjennom den unike gamle bydelen. Etter rundturen har dere tid til å utforske resten av byen og tilbake til hotellet på egen hånd (returreise ikke inkl.).

Dag 8: Hjemreise fra Dubrovnik
Utsjekk og hjemreise etter frokost, med mindre dere har booket en ekstra natt.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2

En lettere tur hvor normal kondisjon anbefales. Dagsetappene er på mellom 9 og 18 km. Dere vandrer både på veier, asfalterte stier og på mindre grusstier.

Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

På turen overnatter dere på gode 2-3* hoteller og fine gjestehus. Alle rommene har eget bad og toalett, og oppholdet er inkl. frokost.
På dag 1 er middag inkludert på disse hotellene. De andre dagene er det mulighet for både lunsj og middag på rutene.

Ellers kan dere velge 3-4* hoteller mot et ekstra tillegg.
Det kan arrangeres 3 og 4-personers rom, men dette er kun mulig på 3* hoteller.
NB: Det må være minst hhv. 1 og 2 barn under 11 på disse rommene.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Man flyr til Dubrovnik. Derfra er det inkludert transfer til starthotellet.
Ved hjemreise er det inkludert transfer fra slutthotellet til flyplassen.

Kjør selv:
Man kan også kjøre til Dubrovnik. Parkering arrangeres med hotellet ved ankomst.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltværelse 2-3*

Fra 17742,- NOK

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 28602,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 17894,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 2-3*

Fra 13458,- NOK

3 personer. 3 personers værelse 2-3*

Fra 13152,- NOK

4 personer. 4 personers værelse 2-3*

Fra 12999,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • 1 x middag (dag 1 – kun ved 2-3* hoteller)
 • Bagasjetransport
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Transfer fra Dubrovnik flyplass til starthotellet
 • Transfer fra slutthotellet til Dubrovnik flyplass
 • Øvrige transfers nevnt i dagsprogrammet
 • Ferjebilletter nevnt i dagsprogrammet
 • Guidet tur i Dubrovnik
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Turistskatter
 • Inngang på muséer, nasjonalparker, osv.

Tillegg:

 • Ekstra natt i Dubrovnik eller Konavle-området: Pris på forespørsel.
 • Tillegg for soloreisende

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Flore Tours er arrangør og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Flore Tours. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i reisegarantien, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis det finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden