Den Portugisiske Caminoen - Kystruten

Portugal/Spania - Vandreferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Bli med på en naturskjønn pilgrimsvandring med vakre utsikter over havet og fjellene. Gled deg til å vandre i avvekslende natur og gjennom hyggelige, autentiske byer.

In stock
Travel Code
VAI-045
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkFølg den portugisiske pilegrimsveien og opplev fantastisk natur
blue encircled checkKryss Lima på den 645 meter lange Eiffeljernbroen
blue encircled checkTilbring en uke i Portugal og en uke i Spania
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon14 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Pilgrimsruten gjennom Portugal til Santiago de Compostela har eksistert siden den tidlig middelalderen. Første halvdelen av denne 15-dagers turen fra Porto til Santiago de Compostela vandres i Portugal, før grensen krysses og den neste uken fortsettes i Spania. Man kan velge mellom ruten inne i landet og denne kystruten, hvor de første par dagene nærmest er med sand mellom tærne og etter hvert litt inne i landet, men fortsatt med utsikter over kysten. Vandredagene er i avvekslende landskap krydret med passasjer gjennom landsbyer. Dere vandrer langs sandstrender og rå klippekyster, gjennom skyggefulle skoger, forbi vinmarker og frodig landbruksland.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledede og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Porto
Før du begynner din portugisiske pilgrimsferd på kystveien til Santiago, bør du besøke Porto Katedral fra 1100-tallet, og ta deg tid til å utforske denne spennende byen og kanskje smake på noen av de gylne dråpene.

Dag 2: Porto – Matosinhos – Vila do Conde
Vandreturen starter med en transfer til forstaden Matosinhos, slik at man slipper for å gå det første stykket gjennom byen. Etter å ha lagt byens industriområde bak dere, følger den første vandreetappen Atlanterhavskysten hele veien, og du passerer adskillelige sandstrender adskilt av små klippefremspring. Ta et stopp ved fiskernes strand (Praia dos Pescadores), hvor lokale fiskere trekker båtene sine på land og røkter garnet sitt. Et kort stykke mot nord finner dere et arkeologisk område med runer inngravert i klippene. De er mest sannsynlig laget av vikinger i den sene jernalderen. Dere kommer frem til den sjarmerende gamle byen Vila do Conde med tradisjoner for blonder.
Vandring 20 km

Dag 3: Vila do Conde – Esposende
Det meste av dagens etappe går, som i går, langs kysten mellom blomster og klipper og forbi lekre sandstrender og feriesteder. Fra kysten slynger ruten seg innover i landet bortover jordveier gjennom oppdyrkede grønnsaksmarker, små stykker skog og landsbyer. Dere krysser elva Cavado og kommer frem til dagens etappemål Esposende.
Vandring 25 km

Dag 4: Esposende – Viana do Castelo
Dere beveger dere unna kysten og inn i landet, men får fortsatt noen utsikter over havet fra høydepunktene dere overvinner. Dere går gjennom små landsbyer og skogområder, og i det fjerne kan man se fjellene. Før dere kommer til Viana do Castelo, krysser dere elva Lima på den 645 meter lange Eiffel-jernbroen, som er bygget av den berømte arkitekten med samme navn. Fra broen har dere en storslått utsikt over dalen og elvemunningen. Viana do Castelo er en attraktiv by som er kjent for sin gamle og moderne arkitektur.
Vandring 23,5 km

Dag 5: Viana do Castelo – Vila Praia de Âncora
Dagens etappe går gjennom innlandet med leilighetsvise utsikter over kysten. Ruten fører dere gjennom mange små landsbyer. Nyt skyggen av eukalyptus-trærne mens dere går opp gjennom skogen og siden ned på den andre siden av bakken til det avslappede feriestedet Vila Praia de Âncora.
Vandring 19 km

Dag 6: Vila Praia de Âncora – A Guarda
Dagens vandring er litt kortere enn de tidligere dagene. Fra det gamle fortet ved stranden i Vila Praia de Âncora følger dere en kystnær rute det mest av veien opp til elva Monhos utmunning, og dere beveger dere deretter inn i land mot ferjeleiet i Caminha. Dere kan velge den direkte veien eller gå en liten omvei langs stranden og gjennom furuskogen. Nå vinker dere farvel til Portugal og tar ferjen over elva Minho, som danner grensen mellom Portugal og Spania. Hvis ferjen ikke seiler (mandager og hvis det er for lite vann i elva), kan dere ta en taxi eller en taxi-båt over elva. Dere går opp gjennom eukalyptusskogen før dere kommer frem til den fredelige galisiske fiskebyen A Guarda. Hvis dere har gode bein, kan dere evt. ta en ekstra tur til de arkeologiske utgravningene av et gammelt galisisk fort på toppen av bakken Santa Tegra. Ellers kan du starte morgendagen med en utflukt opp hit.
Vandring ca. 15 km

Dag 7: A Guarda – Oia
Følg pilgrimsruten gjennom byens sentrum og ut mot den rå klippekysten. Følg kyststier, skogspor og asfalterte veier til å komme til den lille kystbyen Oia med et gammelt kloster fra 1100-tallet.
Vandring 13 km

Dag 8: Oia – Baiona
Dagen begynner med små marker, spredde hus og et par landsbyer langs kysten før landskapet skifter karakter og terrenget blir mer fjellrikt. Her på kysten høstes det babyskjell fra klippene som bringes til Vigos elvemunning, hvor de dyrkes videre i et år før de høstes og serveres på områdets restauranter. Etter å ha passert et par landsbyer, kommer dere til middelalderbyen Baiona.
Vandring 17,5 km

Dag 9: Baiona – Vigo
Etter at dere har forlatt Baionas bebyggelse blir terrenget igjen landlig med spredde landsbyer og små skoger. Men først må dere krysse den 800 år gamle steinbroen Ramallosa over elva Minor. Legenden forteller at kvinner som ikke kunne bli gravide, måtte ut på broen ved midnatt og vaske magen med vann fra elva. Den første mannen som passerte, ble barnets gudfar – en ære man ikke kunne avvise.
Etappen er en av de lengste (25 km), og dere ender i den større byen Vigo med ca. 300 000 innbyggere.
Vandring 25 km

Dag 10: Vigo – Arcade
Dere følger en av Vigos største shoppinggater ut av byen. Dere beveger dere av gårde i ca. 150 meters høyde, og fra disse fredelige fjellskråningene har dere fine utsikter over Vigo-elva og skjellfarmene, havnen i Vigo, fjellene på den motsatte siden av elva og tilbake mot Cies-øyene, som ligger ved elvas utmunning. Dere kommer kortvarig ned i lavlandet før den siste bakken skal klares. Dere ankommer til Arcade, som er berømt for østers.
Vandring 22 km

Dag 11: Arcade – Pontevedra
I dag skal dere ut på turens korteste etappe (12-13 km), men faktisk en av de flotteste. Forlat Arcade via den ikoniske broen Sampayo, hvor et av de store slagene mot Napoleon fant sted i 1809. Dere følger gamle steinstier opp gjennom skogen og vi anbefaler å ta omveien langs elva Tomeza. Pontevedra er en av Spanias best bevarte historiske byer og sentrum er kun for fotgjengere.
Vandring 13 km

Dag 12: Pontevedra – Caldas de Reys
Denne dagen byr igjen på en av de lengre etappene, primært gjennom vakkert landskap og med kortvarige passasjer ved trafikkerte veier. Langs ruten økes mengden av vakkert uthuggede steinkors som markerer at man er på rett vei mot Santiago. Ved Ria Barosa naturpark kan dere besøke de 12 vannmøllene som ligger fordelt over et fall på 30 meter. Heretter passerer dere små vinmarker før dere kommer til Caldas de Reys. Slutt dagen av med å bade de trøtte føttene dine i de varme kildene.
Vandring 22 km

Dag 13: Caldas de Reys – Padron
Etter enda en dag med avvekslende landskap i form av små landsbyer og skog, kommer dere frem til dagens høydepunkt Padron, hvor Sankt Jakob sies å ha blitt plassert her for hvile av sine trofaste tilhengere. Derfor er det selvfølgelig også en kirke her som er dedikert til Sankt Jakob.
Vandring 19 km

Dag 14: Padron – Santiago de Compostela
Dere har nå kommet til turens siste etappe og kulminasjonen på 2 ukers pilgrimsvandring. Dere kan velge å vike litt bort fra den enkle ruten hvis dere foretrekker mere vegetasjon enn bebyggelse. Kun de siste kilometerne foregår i et trafikkert byområde, og når dere kommer inn i de smale gatene i det middelalderlige sentrumet av Santiago, intensiveres atmosfæren som dere nærmer dere katedralen.
Vandring 25 km

Dag 15: Santiago de Compostela
Det er tid for hjemreise, med mindre du har kjøpt ekstra overnattinger.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Stienes beskaffenhet er relativt ukompliserte – dels jord- og brosteinsstier samt asfaltvei, siden den gamle ruten visse steder har blitt innhentet av nåtiden og har fått asfalt. Visse steder er det boardwalks i tre. Høydeforskjellene er moderate. Dere kommer opp i ca. 150 moh. mange dager og 250 moh. på den siste vandredagen.
Turen krever en rimelig god kondisjon siden dagsetappene er på 13-25 km, og man vandrer hver dag uten overliggedager. Lengden på etappene kan variere en smule, f.eks. avhengig av hvilket hotell man bor på i de enkelte byene og hvilke omveier man måtte ønske å ta på veien. Den effektive vandretiden er ca. 4-6 timer hver dag. Pauser legges til.

Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Innkvartering på 2-3* hoteller i alle byer. Alle rom er med bad og toalett.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Det er flere flyforbindelser til Porto via Lisboa.
Fra Porto flyplass går det metro til Porto sentrum. Alternativt kan man ta taxi.

Hvis du ønsker å dra retur fra Santiago til Porto, går det buss med ALSA eller Flixbus.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å bestille fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 18342,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 12126,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Alle dager i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 14 x overnatting inkl. frokost
 • Transfer fra Porto til Matosinhos, hvor vandringen starter på dag 2
 • Bagasjetransport (1 stk. maks 20 kg per person)
 • Rutebeskrivelser på engelsk
 • Pilgrimspass
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale turistskatter på hotellene
 • Ferjebillett/evt. taxi på dag 6

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Halvpensjon x12 (dag 2-6)
 • Ekstra natt inkl. frokost
  • Porto
  • Santiago de Compostela

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Portugal Green Walks, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Portugal Green Walks. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden