Den franske rivieraen via Alpene

Frankrike| Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Denne kontrastfylte vandreferien kan bli ditt neste eventyr. Fra det franske innlandets spektakulære alper og pittoreske landsbyer, til Rivieraens pulserende feriebyer og gyldne strender. 

In stock
Travel Code
VAI-080
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOpplev 360˚ fantastisk utsikt og pust inn frisk alpeluft
blue encircled checkUtforsk den fargerike byen Olivetta og smak den lokale roséen
blue encircled checkNyt de arkitektoniske skattene på den franske rivieraen
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Côte d'Azur, i daglig tale kalt den franske riviera, har en nærmest magisk tiltrekning, som bl.a. skyldes strendene, de pastellfargede badebyene og ikke minst det fantastiske lyset, som har inspirert så mange kjente kunstnere. Men Côte d'Azur og de franske alpene er også perfekte steder for å vandre. På denne godt planlagte vandreferien beveger du deg fra det fjellrike innlandet gjennom noen av Frankrikes skjulte og vakreste alpelandsbyer til Rivieraen, hvor et behagelig klima og en frisk middelhavsbris ønsker deg velkommen.

Kart

down v arrow

*Vær oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presis informasjon

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Sospel
Ved ankomst Sospel togstasjon vil du bli møtt av en representant som kjører deg til hotellet ditt (inkl.). Resten av dagen brukes til å utforske Sospel, en liten sjarmerende alpelandsby med svingete gater, pastellfargede husfasader, fortauskafeer og den vakre Vieux Pont de Sospel – en befestet bro fra 1100-tallet som forbinder Sospels to bydeler.
Middag og overnatting på hotell i Sospel.

Dag 2. Breil sur Roya til Sospel
Vandring: ca. 15 km - 5,5 timer - +600m/-550m
Etter en kort transfer til Breil sur Roya (inkl.) kan du begynne på turens første vandretur og for en tur du har i vente! Du følger en gammel gangsti forbi steinterrasser og oliventrær til du kommer til spøkelsesbyen Piène Haute som ligger like ved den italienske grensen. Når du nærmer deg byen, kan du se det vakre, gamle kirketårnet heve seg over de vakre, gamle bygningene. Etter dette går turen kort inn i Italia og den fargerike byen Olivetta, hvor du kan nyte et glass av den lokale og ekstremt smakfulle roséen før du returnerer til Sospel og hotellet ditt, hvor middagen serveres.
Overnatting på hotell i Sospel.

Dag 3. Col de Casatillon til Sainte Agnes
Vandring: ca. 10 km – 4 timer - +/- 550m
Er du i Sospel en torsdag morgen, kan du oppleve byens ukentlige utendørsmarked. Med taxi blir du tatt til Castillon, (inkl.), hvor dagens vandring begynner. Etter en gradvis oppstigning gjennom vakker bøkeskog når du, i 1000 moh., et utsiktspunkt hvorfra du har en fantastisk panoramautsikt over Middelhavet og de sørlige Alpene. Deretter kommer du til den fantastiske landsbyen Sainte Agnès, som rangerer som en av Frankrikes vakreste. Byen er som noe ut av et sørfransk maleri, med vakre steinhus, brosteinsbelagte gater, kunstgallerier og et gammelt Maginot-fort, som var et forsvar mot italienerne på den tiden. Du overnatter på byens eneste hotell midt i byen. Hotellet holder en enkel standard, men en fantastisk måte å oppleve byens autentisitet på når dagsturistene har dratt hjem og kun lokalbefolkningen streifer rundt i gatene og på de koselige restaurantene.
Overnatting på hotell i Sainte Agnés.

Dag 4. Cime d Baudon inkl. piknik
Vandring: ca. 15 km – 4,5 timer - +460m/-600m
Cime de Bausson-toppen er dagens mål. Med utgangspunkt i den høytliggende Sainte Agnès vandrer du i et jevnt stigende terreng over Bausson-passet. I en god halvtime følger du en liten fjellvei med en fantastisk panoramautsikt over Middelhavet. Du kommer til Cime de Bausson, hvor nok en spektakulær 360˚ utsikt venter på deg. Fra toppen kan du se ut over hele regionen og de omkringliggende fjelltoppene og puste inn den friske alpeluften mens du nyter pikniken du tok med. Når du er ferdig med å nyte panoramaene og Cime de Bausson, går turen tilbake til Sainte Agnès, hvor en herlig kveld i den sjarmerende byen venter og overnatting på hotellet.
Overnatting på hotell i Sainte Agnés.

Dag 5. Sainte Agnes til Menton
Vandring: ca. 14 km – 4 1/2 timer +250m/-950m
Du forlater Sainte Agnes igjen. I dag vandrer du langs en dyp og fantastisk dal før du kommer til landsbyene Monti og Castellar. Se frem til å oppleve de pittoreske gatene og de koselige restaurantene i Castellar. Ruten fører deg videre inn i hjertet av Menton, som er den vakreste byen på den franske rivieraen. Det er vanskelig å ikke bli oppslukt av fargerike gater som snor seg rundt som en labyrint og fører til arkitektoniske skatter.
Overnatting i Menton.

Dag 6. Villefranche – St. Jean Cap
Vandring: ca. 11 km – 3 timer
Fra morgenen kan du besøke Mentons overbygde marked før du tar toget til Villefranche (30 min.). I Villefranche legger du fra deg bagasjen på hotellet, hvoretter du er klar til å starte dagens vandring. Ruten går rundt den uberørte og skogkledde halvøya St. Jean Cap Ferrat, hvor du kan være så heldig å se delfiner som leker i det asurblå Middelhavet. St. Jean Cap Ferrat har i mange år vært kjent som det private feriestedet til de rike franskmennene, og det er derfor du vil se mange luksusgårder og flotte villaer på din vei. Om ønskelig kan du legge til ca. en ekstra times vandretur ved å legge den østlige delen av halvøya til ruten din.
Overnatting i Villefranche.

Dag 7. Èze
Vandring: ca. 6 km – 2 timer - +400m/-400m
På bare en 5-minutters lang togtur kommer du til den historiske middelalderbyen Èze, som ligger på en klippetopp med vakker utsikt over Middelhavet. På en rusletur rundt i byen vil du oppleve bl.a. de vakre slottsruinene og Jadin Exotique Panorama. Du kan også følge en sti til den lille badebyen Èze-sur-Mer, hvor du kan ta en dukkert i Middelhavet. Ønsker du å skjemme deg selv ytterligere bort, anbefales et måltid på Michelin-restauranten, Chèvre d'Or (krever bordbestilling, som foretas direkte på restauranten). Etter å ha utforsket Èze, ta toget tilbake til Villefranche.
Overnatting på hotell i Sainte Agnés.

Dag 8. Hjemreise
Det sørfranske eventyret nærmer seg slutten. Etter frokost sjekker du ut av hotellet og sier "Au revoir" til Côte d'Azur.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Turen foregår på en blanding av smale og brede stier med ulikt underlag. Noen ganger på grusstier, steiner og asfalt. Enkelte passasjer kan være utfordrende for noen, men kan ikke karakteriseres som teknisk krevende. Distansene er 5-15 km, noe som krever ca. 3-6 timers vandring på grunn av høyden.
Se mer om vanskelighetsgrader, gangtider og høydemeter på denne linken.

Innkvartering

down v arrow

Underveis bor du på gode 2-3 stjerners hoteller. Boligene er ikke fulle av luksusfasiliteter, men her er det du trenger. Oppholdet er inkl. frokost. I tillegg er middag dag 1 og 2 og piknik dag 4 inkludert.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan fly direkte til Nice fra de største norske flyplassene, eventuelt med mellomlanding underveis.

Husk å oppgi beregnet ankomsttid på Sospel togstasjon av hensyn til videre transport.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 18646,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 13794,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnattinger inkl. frokost
 • 2x middager (dag 1 og 2)
 • 1x piknik (dag 4)
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk
 • Bagasjetransport (dag 2 og 5)
 • Transfer i henhold til programmet

Ikke inkludert i prisen:

 • Togbilletter dag 5 og 6
 • Transport mellom Danmark og Frankrike

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra natt:
  • Villefranche inkl. frokost

Viktig informasjon vedr enkeltromsbestillinger:
Veiledende enkeltromspris er basert på at minst 2 personer reiser sammen og har derved også delt transport og bagasjetransport under reisen. Reiser du alene og må derfor ha egen transport og bagasjetransport under reisen, tilkommer et gebyr på 2499 DKK på reisen på toppen av enkeltromsprisen.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Walk Inn, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Walk Inn. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden