Caminoen fra Sarria til Santiago de Compostela

Vandreferie i Spania på egenhånd

Uansett trosretning, er de siste 113 km av den historiske Caminoen en spennende opplevelse, hvor det å vandre bortover den gamle pilgrimruten i Spania automatisk sender tankene på langtur.

In stock
Travel Code
VAI-030
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Byen Santiago de Compostela, inkludert på verdensarvlisten
blue encircled check Vandring over 6 elvedaler og duften av eukalyptustrærne
blue encircled check Løs inn Compostela til himmelporten på slutten av pilegrimsreisen
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Den verdenskjente Caminoen som bukter seg gjennom det nordlige Spania er den eneste langdistanse vandreruten som har fått UNESCOs anerkjennelse som verdenskulturarv. Denne har blitt gitt på bakgrunn av rutens historiske og spirituelle betydning og det er nettopp dette som gjør vandringen så interessant. Millioner av mennesker har gjennom de siste tusen årene gått ruten mot Santiago de Compostela og grunnene har vært mange. På denne turen vandrer dere de siste 113 km bortover Caminoen, hvilket gir dere muligheten for å få utlevert det tradisjonelle Compostela (Pilgrimsbevis). Uansett hvilket vinkel dere har for å prøve krefter på den siste delen av Caminoen, er det en vandreferie som inviterer til indre fordypelse, flott natur og en fantastisk historie.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst
Individuell ankomst til Sarria.

Dag 2: Sarria – Portomarin
Vandring ca. 6 timer, ca. 23 km, +/- 300 m
Når dere vandrer ut av Sarria, går dere opp gjennom et skogområde med gamle eiketrær, birk og kastanje. Ruten bringer dere gjennom små landsbyer og langs dyrkede jorder og gressmarker, før dere avsluttende vandrer steilt ned til Portomarin hvor dere krysser elveleiet for Miño-elva.

Dag 3: Portomarin – Palas de Rei
Vandring ca. 6½ timer, ca. 26 km, +450 m/-250 m
Første halvdel av turens andre vandredag går støtt oppover. På denne strekningen foregår en del kilometer bortover vei, mens den går så vidt som mulig utenom de mest trafiktravle veiene.
Dere kommer gjennom furuskog, enger, går langs maismarker og krysser elvene Ligonde og Portos. På den siste delen av turen blir dere dessuten møtt av duften fra eukalyptustrærne som gror i området.

Dag 4: Palas de Rei – Arzúa
Vandring ca. 7 timer, ca. 29 km, +150 m/-250 m
Turens lengste vandreetappe bringer dere over 6 elvedaler og 2/3 av turen går bortover stier gjennom skogområder. Landsbyen Melide er et fint halvveisstopp hvor man kan nyte en av de kjente blekksprut-menyene til lunsj. Denne vandredagen byr i tillegg på en del middelalderlige slott og romerske kirker.

Dag 5: Arzúa – Rua
Vandring ca. 4 timer, ca. 17 km, +/-160 m
Dette er en kort vandredag og 2/3 av turen går via naturstier gjennom grønne skoger hvor furutrær, birk, eik, eukalyptus og kastanjetrær bytter på å kaste skygge for den til tider varme solen. Av og til brytes skogene av åpne engområder og fruktplantasje som ligger nærme de små landsbyene dere vandrer gjennom. Det er noen kraftige stigninger på turen, spesielt opp mot Alto de Santa Irene. Men resten av ruten er relativt jevn og bringer dere over tre små elvedaler.

Dag 6: Vandring fra Rua – Santiago de Compostela
Vandring ca. 5½ timer, ca. 23 km, +120 m/-150 m
Turens siste vandreetappe bringer dere først gjennom tett eukalyptusskog før asfaltveien helt stille tar over når dere nærmere dere Santiago. Mengden av pilgrimmer blir tettere når dere vandrer oppover den siste stigningen til Monte Gozo, men det gir faktisk en helt spesiell stemning. Hold en pause og nyt den. Innen lenge er målet i sikte – den imponerende katedralen i sentrum av Santiago de Compostela.

Dag 7: Fridag i Santiago de Compostela
Denne fridagen i Santiago kan dere utfylle helt selv, og det er masse å utforske her. Byen er registrert som verdenskulturarv hos UNESCO akkurat som Caminoen. I tillegg til at den fantastiske og berømte katedralen er et must, er det også et opplagt tidspunkt å få innløst Compostela’en for gjennomførst Camino-vandring. Et Compostela er det latinske pilgrimbeviset, som siden middelalderen har blitt utlevert i Santiago etter endt pilgrimsferd. Det ble opprinnelig sett på som et ytterst viktig dokument – en form for VIP billett som skulle fremvises til St. Peter ved himmelporten.

Dag 8: Avreise
Etter frokost er det individuell avreise

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Caminoen med kortere vandredistanser

down v arrow

På denne turen er det mulig å inndra fridagen i Santiago de Compostela og dermed ha en ekstra dag å fordele kilometerne på. Vandringen er den samme, overnattingsstedene har bare blitt flyttet litt.

Det betyr at dagene gjennomsnittlig kommer ned på 14-23 km per dag.

Dag 1: Ankomst Sarria (middag)
Dag 2: Sarria – Portomarin – ca. 23 km (frokost og middag)
Dag 3: Portomarin – Lestedo/Lodoso – ca. 20-23 km (frokost og middag)
Dag 4: Lestedo/Lodoso – Melide – ca. 20 km (frokost og middag)
Dag 5: Melida – Arzúa – ca. 14 km (frokost og middag)
Dag 6: Arzúa – O’pino – ca. 19 km (frokost og middag)
Dag 7:O’pino – Santiago – ca. 23 km (frokost)
Dag 8: Hjemreise – evt. tilkjøp av ekstra netter (frokost)

Fortsett vandringen til "Verdens ende" ved Finisterre

down v arrow

Du kan tilkjøpe 6 dager/5 netters forlengelse av Camino-vandringen ut til Atlanterhavskysten ved Finisterre.

I stedet for å reise hjem dag 8, fortsetter turen slik:

Dag 8: Santiago – Negreira (23 km, ca. 5½ timer)
Dag 9: Negreira – Santa Mariña. Transfer (inkl.) til hotell i Olveiroa (21 km, ca. 4½ timer)
Dag 10: Santa Mariña – Olveiroa. Transfer (inkl.) fra hotell i Olveiroa til startstedet i Santa Mariña (13 km, ca. 3 timer).
Dag 11: Olveiroa – Ces (20 km, ca. 4½-5 timer)
Dag 12: Ces – Finisterre (21 km, ca. 5 timer)
Dag 13: Hjemreise fra Finisterre

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Turen starter i Sarria og går gjennom frodige skoger, bølgende bakker og gjennom små landsbyer. Stiens art skifter mellom fast grus, brostein, markvei og asfalt. Det er et fint og stabilt vandreunderlag, men gode sko/støvler med god profilert bunn er anbefalt. Dagsetappene er lange, og gnagsår er den største plagen for å få en ubehagelig tur. Dere blir utstyrt med rutebeskrivelser og oversiktskart og Caminoen i seg selv er godt merket på denne strekningen.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Hotellene er av vanlig turistklasse standard. Fine og hyggelige.
Plasseringen av overnattingstedene kan være både i de små byene eller i nærheten av dem. Det er frokost dag 2-8 og middag dag 1-5. Måltidene serveres enten direkte på hotellet eller på en nærliggende restaurant som samarbeider med hotellet. Dette fremgår i beskrivelsene dere mottar lokalt.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Det er enklest å fly til Santiago de Compostela. Det er forbindelser f.eks. via Madrid eller Barcelona. Fra Santiago de Compostela flyplass til Sarria er det letteste å bestille en privat transfer direkte fra flyplassen til første hotell.

Mandag-fredag kjører det direkte buss fra Santiago de Compostela busstasjon til Sarria. Den kjører ca. kl. 15.00 og tar ca. 3 timer. Se mer her.
Alternativt går det daglig busser fra Santiago til Lugo. Både inne fra byen (forskjellige stoppesteder) og Santiago flyplass. Fra Lugo til Sarria går det en del daglige avganger. Se her.   

Fra Finisterre til Santiago kan det arrangeres privat transfer eller man kan ta buss.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer buss/tog/fly til destinasjonen. Vi kan hjelpe deg med å arrangere fly, så kontakt oss for å høre mer.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 12366,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 9119,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag fra i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • 5x middag (ikke middag i Santiago)
 • Bagasjetransport (1 stk. per person)
 • Detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • Pilgrimspass
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Turistskatter på hotellene

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Transfer fra Santiago flyplass til hotell i Sarria
 • Ekstra natt i Santiago de Compostela
 • Kortere vandredistanser
 • Forlengelse til Finisterre inkl. 5x halvpensjon
 • Transfer fra Finisterre tilbake til Santiago

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Senderos y Pueblos, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Senderos y Pueblos. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden