Caminoen fra Portugal

Vandreferie på egenhånd i Spania og Portugal

Dra av gårde på en spennende pilgrimsferd hvor du både opplever Spania og Portugal. Den eldgamle pilgrimsruten fra Valencá i Portugal til Santiago de Compostela kommer absolutt ikke til å skuffe.

In stock
Travel Code
VAI-027
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Opplev kombinasjonen av vakre Spania og Portugal
blue encircled check Følg i romernes fotspor til Gallaecia
blue encircled check Kryss utallige pittoreske elver
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Turen starter sør for elva Minho, som danner grensen mellom Portugal og Spania. Turen beveger seg nordover, inn i Galicia, for å slutte i katedralen i Santiago de Compostela. På veien fører de gamle sporene og stiene dere gjennom skoger, landbruksområder, landsbyer, litt større byer og forbi historiske steder. Pilgrimsruten følger stort sett Romerrikets gamle vei til Gallaecia, som de oppkalte etter det nordlige Portugal og området opp til Santiago. Navnet har opprinnelse fra folkeslaget som bodde der.
Siden middelalderen har ruten gitt befolkningen mulighet for å møtes. Apostelen Jakob den store, som er pilgrimmens skytsengel, har stor betydning for en stor del av befolkningen langs pilgrimsruten, og de er veldig imøtekommende overfor de vandrende pilgrimmene. Det menes også at levningene til Jakob den store ligger i katedralen i Santiago de Compostela.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Valencá i det nordlige Portugal.

Dag 2: Valencá – O Porriño
På dagens vandring krysser dere ut av Portugal ved elva Rio Minho. Dere vandrer videre på den nordlige siden av elva gjennom gatene i den middelalderlige byten Tui. På den andre siden av Veiga-broen begynner en av de vakreste strekningene på hele ruten – Louro-elvas dal. Etter hvert dukker Porriño opp i det fjerne. Dere overnatter enten i Porriño eller blir kjørt tilbake til Valencá. I det siste tilfellet vil dere bli kjørt tilbake til Porriño på dag 3.
Vandring ca. 5 timer, 20 km, +370 m

Dag 3: O Porriño til Arcade
Turen går videre nordover og på veien kommer dere forbi småbyene Pazo de Mós, Santiaguiño de Antas og Chan das Pipas. Herfra starter en litt bratt nedstigning som fører til utkanten av den større byen Redondela. Dere kommer gjennom byene via de små gatene og kommer til Outeiro de Penas, hvor det er en formidabel utsikt. Dere overnatter i Arcade.
Vandring ca. 5½ timer, 22 km, +540 m

Dag 4: Arcade – Pontevedra
I Pontesampayo krysser du Verdugo-elva via den lange middelalderlige broen, hvor et av de mest blodige slagene mot Napoleon foregikk på starten av 1800-tallet. Dere vandrer på de smale, gamle sideveiene på den vakre turen oppover Canicouva’s fjellskråninger til Cacheiro. Når høydene er nådd og elva Ullo er krysset, blir stien bredere og området er dominert av stor frodighet med enger, vindyrking og fruktplantasjer. Dere overnatter i Pontevedra.
Vandring ca. 3½ timer, 13 km, +290 m

Dag 5: Pontevedra – Caldas de Reis
Utgangspunktet er den gamle bydelen i Pontevedra, og dere vandrer over Lérez-elva for å fortsette i den herlige dalens langs Gandra-elva. Etter San Mauro brer stien seg ut og området litt lengre fremme oppleves ofte som et utrolig fredfullt sted. Her møter dere de første korsene – ofte med veldig flotte utskjæringer. Dere kommer inn i Caldas de Reis langs Santa Maria kirkens mur. Overnatting i Caldas de Reis.
Vandring ca. 5 timer, 22 km, +390 m

Dag 6: Caldas de Reis – Padron
Enda en elv skal krysses, nemlig Bermaña, før dere kan begi dere ut på en av de uforglemmelige strekningene gjennom skog og enger til landsbyen Cruceiro. Dere kommer forbi Santa Maria de Carracedo kirken og vandrer i et helt spesielt frodig landskap langs bredden av Valga-elva. Kursen er satt mot San Miguel de Valga og Pontecesures, og på den andre siden av elva Ulla kommer dere til Padron, som ifølge legenden er stedet hvor skipet med Jakob den stores lik ble ført til. Dere overnatter i Padron.
Vandring ca. 4 timer, 19 km, +390 m

Dag 7: Padron – Santiago de Compostela
De siste kilometerne til Santiago de Compostela skal tilbakelegges og dere fortsetter mot nord gjennom Galicias landsbyer og kommer bl.a. forbi den imponerende helligdommen Noosa Señora de Escravitute. Herfra følger dere brede veier og smale snarveier og kan etter hvert se Santiago de Compostela i det fjerne. Ved Agro dos Monteiros kan dere for første gang se tårnene på endemålet, nemlig katedralen. Når dere har krysset Sar-elva begir man seg inn i et bebygget område og finner frem til Faxeira porten, som er inngangen til den gamle bydelen for den portugisiske caminoen og vandrer gjennom labyrintiske gater frem til katedralen. Overnatting i Santiago de Compostela.
Vandring ca. 6½ timer, 25 km, +575 m

Dag 8: Hjemreise
Avreise fra Santiago de Compostela

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Dette er en individuell, selvguidet vandretur, hvor dere finner vei på egenhånd ved hjelp av de utleverte kartene og rutebeskrivelsene.
Stienes natur er relativt ukompliserte – dels jord- og brosteinsstier samt asfaltvei siden den gamle ruten visse steder har blitt innhentet av nåtiden og asfaltert. Det er moderate høydeforskjeller. Turen krever en rimelig god kondisjon siden dagsetappene er på godt 20 kilometer de fleste dagene.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Innkvartering på 2-3* hoteller. Alle rom har eget bad og toalett. Turen er inkl. frokost. Det er gode muligheter for lunsj på rutene, og noen steder kan man også bestille matpakke.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Man kan fly til Porto via Lisboa eller Vigo via Madrid.
Det kan arrangeres transfer fra Porto til Valencá. Alternativt kjører det metro fra Porto flyplass til Porto sentrum, og derfra kan man ta toget til Valencá (ca. 3 timer). Ellers går til buss fra Porto flyplass til Valencá (ca. 1½ time).
Hvis du ankommer til Vigo flyplass, anbefaler vi å ta en taxi til Valnecá (ca. 30 min).

Hvis du trenger transport fra Santiago til Porto, går det buss med ALSA eller Flixbus.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 9737,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 6800,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Alle dager i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7 x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport (1 stk. maks 15 kg per person)
 • Rutebeskrivelser på engelsk
 • Pilgrimspass
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale turistskatter på hotellene

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Halvpensjon x5 (dag 2-6)
 • Ekstra natt inkl. frokost
  • Valencá
  • Porto
  • Santiago de Compostela
 • Transfer
  • Porto - Valenca
  • Santiago flyplass - Valenca
  • Santiago - Porto

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Portugal Green Walks, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Portugal Green Walks. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden