INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Vakker sykkeltur rundt Sognefjorden

Norge | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 1

Bli med på en nydelig sykkelferie i den vakre norske vestlandsnaturen. Opplev de karakteristiske dype fjordene, store fosser, gamle kirker og idylliske bondesamfunn. Ta pause der det passer deg og styr farten selv.

In stock
Travel Code
CYN-02

Dette kan du glede deg til

Bli med på en eventyrlig sykkeltur på Vestlandet. Turen starter i Bergen som er en av de største Hansebyene i Europa og en historisk handelsby. Bergen har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1979. Du tar båt fra Bergen og innover i Norges lengste og dypeste fjord, Sognefjorden, før du sykler langs kysten, på småveier med ingen eller veldig lite trafikk. Landskapet er vakkert og fredelig, avbrutt av noen ville fossefall, små landsbyer, stavkirker og velholdte gårder. Her er det norsk idyll og vakker natur for alle pengene!

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Bergen
Ta deg tid til å utforske alt Bergen har å by på, fra små butikker til hyggelige torg og plasser. Du kan for eksempel også ta Fløibanen opp til toppen av Fløyen på 1047 meters høyde og nyte den fantastiske utsikten over byen. Du innkvarteres i Bergen, f.eks. på Comfort Hotel Holberg eller Magic Hotel Korskirken.

Dag 2. Bergen på sykkel (14 km) og fergetur til Vik
Du henter sykkelen din hos sykkelutleiningen på Bryggen og har det meste av dagen til å oppleve Bergen fra sykkelsetet. Du leverer sykkelen igjen utpå ettermiddagen, henter bagasjen på hotellet og finner fergen til Vik. Overfarten byr på fantastisk utsikt: du seiler forbi flere øyer før du kommer inn i Sognefjorden med snøkledde fjelltopper og imponerende fossefall som raser loddrett ned i havet. Du ankommer til Vik på kvelden, hele båtturen tar ca. 3,5 time, og blir innkvartert på et fint hotell - f.eks. Blix Hotel.

Dag 3. Vik - Arnafjord til Vik (52 km)
Etter frokost venter utlevering av sykler og litt kort informasjon om de følgende sykkeldagene. Etter dette sykler du på småveier langs fjorden til den lille landsbyen Arnafjord. Her får du utsikt til høyde fjell og imponerende fosser så langt øyet kan se. Du sykler videre gjennom nasjonalparken Eitrestrondi. Videre kommer du til Framfjorden der du kan ta en kaffepause og kanskje også et bad på den lille stranden? Etter ankomst til Arnafjord anbefaler vi at du nyter matpakken ved den lille havnen før du sykler tilbake til Vik. Innkvartering f.eks. på Blix Hotel i Vik.

Dag 4. Vik - Balestrand (24 km)
Du følger en nydelig sykkelsti og Viks ”kultursti”. Etappen tar deg forbi mange historiske steder og du får mulighet til å smake på den lokale osten som bare produseres i Vik.
Turen går videre til Vangsnes hvorfra du tar fergen til Dragsvik. Nå er det bare rundt 10 km. igjen før du kommer til Balestrand. På grunn av det særegne landskapet med fjorder og fjell rundt byen ble Balestrand allerede på 1800-tallet kjent som et yndet feriested, særlig for bedrestilte borgere og kunstnere. Vi anbefaler at du utforsker sykkelturen kalt Kong Beles Vei der en rekke kunstnere har bygget hytter i dragestil, en populær byggestil fra 1880-tallet. Innkvartering f.eks. på Kviknes Hotel i Balestrand.

Dag 5. Balestrand - Menes - Balestrand (59 km)
Dagens etappe går til Esefjorden og to andre av Sognefjordens mange små ”armer”. Du kommer til den lille landsbyen Menes, med bare 8 innbyggere, hvor du bør ta en piknik med panoramautsikt, før du sykler tilbake til Balestrand. Innkvartering f.eks. på Kviknes Hotel i Balestrand.

Dag 6. Balestrand - Leikanger - Sogndal - Hafslo (39 km)
I dag sykler du inn i den innerste delen av Sognefjorden og tar fergen fra Balestrand til Leikanger. Området er blant de eldste stedene der en har dyrket frukt i Norge, og en tur her, særlig på våren når frukttrærne står i full blomst, er helt fantastisk! Ta en pause i Sogndal før du sykler de siste 18 km. langs Barsnesfjorden til Hafslo. De siste 2 km. fra fjorden til byen sykler du oppover, og Hafslo ligger vakkert til ved sjøen med samme navn. Innkvartering f.eks. på BesteBakken i Hafslo.

Dag 7. Hafslo til Skjolden - Hafslo (38 km)
Etter 6 vakre kilometere kommer du til Solvorn - en idyllisk liten by med små, hvite trehus. Herfra tar du fergen til Urnes, hvor vi anbefaler at du tar en liten omvei opp til den gamle stavkirken. Fra Urnes sykler du langs Lusterfjorden, som er Sognefjordens innerste arm. Ca. halvveis kommer du til det 218m høye fossefallet Feigumfossen. Har du tid og lyst kan du ta en 40 minutters gåtur opp til fossefallet – og nyte et 100% naturlig boblebad. Alternativt kan du nyte utsikten til fossen fra veien og ta en svømmetur i fjorden. Du sykler videre og ankommer til Skjolden der du kan nyte en kopp kaffe på en av byens kaféer eller ta deg en svømmetur. Herfra er det transfer tilbake til Hafslo på et avtalt tidspunkt, alternativt kan du velge å sykle de 39 km. tilbake til Hafslo. Innkvartering f.eks. på BesteBakken i Hafslo.

Dag 8. Hjemreise
Skal du fra Hafslo tilbake til Bergen er det privat transfer til Sogndal (18 km). Herfra kan du ta enten buss eller hurtigfergen til Bergen (2 avganger daglig). Alternativt går det buss til Oslo.

Vanskelighetsgrad

Denne turen kategoriseres som en vanskelighetsgrad 1, og alle kan være med. Du sykler på småveier langs Sognefjorden og terrenget er stort sett flatt hele veien. Dagsetappene er på ca. 24-59 km. Les mer om vanskelighetsgrader, pakkeliste og rutebeskrivelse.

Innkvartering

Du innkvarteres du på gode 3-4* hoteller. Turen er inkl. 7x frokost og 5x middag (2x i Vik, 1x i Balestrand og 2x i Hafslo).

Sykler og sykkelutstyr

Turen er inkl. leie av hybridsykkel med 24 gir og håndbremser. Syklene er utstyrt med bagasjebrett, bagasjevesker, lås og sykkelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Bergen eller Oslo. Velger du å fly til Oslo kan du f.eks. ta Bergensbanen til Bergen, som er en opplevelse i seg selv.

Kjør selv:
Du kan kjøre til Bergen, kontakt oss for å høre mer om parkering.  

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 28143,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 23860,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver onsdag i sesongen
 • OBS: 21. og 28. juni 2023 er på forespørgsel
 • Andre startdager kan avtales på forespørsel

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • 6x middag
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med 24 gir
 • Transfer fra Skjolden-Hafslo (dag 6)
 • Transfer fra Hafslo-Sogndal (dag 8)
 • Kart og informasjonsmateriale
 • GPS-filer
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Ferge Solvorn-Urnes
 • Eventuelle lokale turistskatter
 • Transport til og fra Danmark

Tillegg:

 • El-sykkel 
 • Sykkelleie i Bergen (dag 2)
 • Hurtigbåd Bergen-Vik (dag 2) og Sogndal-Bergen (dag 8)
 • Hurtigbåd Bergen-Vik one way (dag 2)

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Fjordcykling, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Fjordcykling her. Reisen din er dekket av Ruby Travel’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden