INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Toscana, Firenze, Siena og Chianti

Italia - sykkelferie på egenhånd

På sykkelferie i hjertet av Toscana - den italienske nerve. Vakre, grønne bakker, spennende måltider, god vin og sjarmerende byer. Turen er ikke den enkleste, men det venter noen fantastiske opplevelser som belønning for strevet! 

In stock
Travel Code
CYI-72

Dette kan du glede deg til

Toscana er et av de mest kjente og mest besøkte områdene i Italia, blant annet på grunn av regionens spennende historie, store kunst, gode vin og smakfulle kjøkken. Det var bla. i Toscana at Leonardo da Vinci og Michelangelo skapte noen av sine største verker. De utallige palassene, triumfbuene, mosaikkene og freskomaleriene fungerer i dag som pekere for en fantastisk sykkeltur gjennom vakre Toscana. På denne turen får du blant annet oppleve Chiantis skråninger, dekket av vinplantasjer, olivenlunder, store sypresser og furuskog, på nært hold. Du sykler gjennom spennende småbyer med vakre utsikter fra bakketoppene og du mulighet til å utforske de fasinerende byene Siena og Firenze. På sommeren er det varm og solrikt, og det er sykkelvennlige temperaturer fra tidlig vår til sent på høsten.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Siena
Ankomst til Siena, byen som av mange betraktes som Italias vakreste. I det bilfrie sentrumet rundt Piazza del Campo kan du, som så mange før deg, bli betatt av de vakre palassene, katedralen, museet og de fristende restaurantene.
Innkvartering f.eks. på Hotel Italia i Siena.

2. dag. Til Radda-in-Chianti, 40 km.
Fra Siena sykler du nordover til den hyggelige byen Radda in Chianti. Turen går gjennom det kjente Chianti-området, så du blir nødt til å stoppe for en liten prøvesmaking på den gode vinen som produseres her underveis. Du begynner med å følge en fredelig vei gjennom en dal før du møter på noen litt større utfordringer. Midtveis må du bla. trille sykkelen et stykke når du møter en bakke med 25% stigning. Dagens mål ligger idyllisk til på en bakketopp, omgitt av velpleide vinmarker og olivenlunder, og den lille byen har en sjarmerende og godt bevart bykjerne.
Innkvartering f.eks. på Podere le Vigne i Radda.

3. dag. Til Greve, 40 km.
I dag sykler du opp og ned de slake, toskanske bakkene til Greve med de rødkalkede husene og de vakre teglsteinstakene. Nyt utsikten ut over de snorette vinmarkene.
Innkvartering f.eks. på Casa Al Sole i Greve in Chianti.

4. dag. Til Firenze, 40 km.
Dagens tur går gjennom Chiantis berømte vinmarker og småbyer før den avsluttes med en behagelig nedfart til Firenze, Toscanas hovedstad ved elven Arnos bredde.
Bruk resten av dagen og kvelden på å utforske Firenzes skjønnhet og stemning mens du passerer den ene praktbygningen etter den andre.
Innkvartering f.eks. på Grand Hotel Mediterraneo.

5. dag. Til Tavarnelle, 40 km.
Dagen starter med å krysse elven Arno før du sykler sørover, ut av Firenze og til Galuzzo. Herfra går det mer oppover. De første km. stiger ruten en del til landsbyen Chiesanuova før den blir mildere mod San Casciano som ligger 315 m.o.h. Videre følger St.Andrea-in-Percussines, landsbyen der Machiavelli skrev “Il Principe” mens han var i eksil, og San Casciano-in-Val-di-Pesa, kjent for sin fantastiske olivenolje. 
Turen fortsetter ned til elven Pesa, som krysses før du nok en gang kommer opp i de grønne høydene og til Tavarnelle. Byen har, siden slutten av romertiden, vært et yndet reisemål. 
Innkvartering f.eks. på Park Hotel Chianti.

6. dag. Til Colle-Val-d’Elsa, 45 km.
Du sykler gjennom vakkert restaurerte Barberino og videre på “Chianti-ruten” til Certaldo. Herfra stiger ruten jevnt oppover mot San Gimignano på vel 300 m.o.h. Dette er en sjarmerende by med høye tårn, bygget i sin tid som tegn på velstand -dess høyere tårn dess rikere familie. 15 av de opprinnelige 72 tårnene er fremdeles intakte. Byen er et passende sted for en pause før dagens siste kilometere skal tilbakelegges. Du sykler nedover til Colle-Val- d’Elsa, en gammel, etruskisk by vakkert beliggende på kanten av Chianti-fjellene.
Innkvartering f.eks. på Hotel Vecchia Cartiera.

7. dag. Til Siena, 40 km.
I dag må du pakke godt med niste, for en utfordrende dag i Toscanas bakker står for tur. Du skal forsere mange høydemeter og oppleve noen helt fantastiske utsikter og etterhvert kan du skimte Sienas silhuett, med tårn og kupler i det fjerne. Da vet du at du nærmer deg.

Innkvartering f.eks. på Hotel Italia i Siena.

8. dag. Hjemreise
Hjemreise etter frokost med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 3

Du sykler på fredelige bi-veier og stier, men inn og ut av de større byene må du være forberedt på at du kan møte en del trafikk.
I kilometer er turen ikke så hard, men til gjengjeld må du være forberedt på å møte en del krevende bakker. 
Vanskelighetsgrad 3 og god kondisjon anbefales.
Hele ruten er skiltet og du sykler etter en veldig detaljert rutebeskrivelse på engelsk med veiledende kart.

Sykler og sykkelutstyr

Utleiesyklene er 27-girs Shimano Deore sykler med håndbremser. Det er også mulig å leie el-sykkel.
Syklene er utstyrt med gel-sete og bagasjebrett, bagasjevesker, sykkel-PC og styreveske eller kortholder.
Minst én sykkel pr. rom vil også være utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett. Det er mulig å leie sykkelhjelm.

Det er dessverre ikke mulig å leie barnesykler.

Innkvartering

Du bor på gode 3* hoteller og en natt på et sjarmerende "agriturismo". Alle rommene har eget bad og toalett og turen er inkl. frokost. En del av hotellene har aircondition.
Agriturismo betyr landbruksturisme og kan f.eks. være en nedlagt landeiendom som er innredet med 4-8 rom. Noen steder har også basseng, og det er alltid en helt spesiell opplevelse å bo midt inne i sydeuropeiske vinmarker! 

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Det letteste er å fly til Firenze. Alternativt kan du fly til Pisa, Genova eller Milano.
Fra disse flyplassene går det tog til Siena. Se mer hos deutsche bahn og trenitalia.

Kjør selv:
Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst og kan dessverre ikke bestilles hjemmefra.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

1 person. Enkeltrom - pris pr. person

Fra NOK 9247,-

2 personer. Dobbeltrom - pris pr. person

Fra NOK 6935,-
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver lørdag fra 28. mars til 10. oktober 2020
 • Hver lørdag fra 27. mars til 9. oktober 2021
 • For grupper fra 5 personer gir vi gjerne et tilbud på turen med en annen startdag

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og informasjonsmateriale

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge.
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Leie av sykkelhjelm
 • Ekstra natt inkl. frokost i Siena:
  • Dobbelt- eller enkeltrom

Barnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Girolibero, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Girolibero. Reisen din er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden