Sykkelferie rundt Bodensjøen

Tyskland, Østerrike og Sveits | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 1-2

Trå deg gjennom tre ulike land rundt Bodensjøen, og opplev storslått natur, bading med utsikt til Alpene og spennende kulturhistorie fra sykkelsetet. 

In stock
Travel Code
CYO-039
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Mulighet for en oppkvikkende dukkert flere steder ved innsjøen
blue encircled check Sykle over grensene til Østerrike og Sveits
blue encircled check Klosteret Reichenau, på UNESCOs verdensarvliste
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Gled deg til en vakker sykkelferie gjennom tre forskjellige land med utallige gode opplevelser. Du starter og avslutter sykkelfornøyelsene i den hyggelige, tyske byen Konstanz, og vil underveis sykle over grensene til både Østerrike og Sveits. Sykkelrutene ved Bodensjøen er blant de aller vakreste i Europa og områdene du sykler i byr på både storslått natur, snøkledte alpetinder og hyggelige byer med yrende kulturliv. Det har bodd mennesker ved sjøens bredder i århundrer før Kristi fødsel og underveis får du et godt innblikk i sjøens spennende historie. På grunn av det milde klimaet er det dessuten mulig å dyrke vin og grønnsaker 10 måneder i året, frodige marker og hyggelige boder pryder derfor landskapet. Det er også gode muligheter for en dukkert nesten hele veien rundt sjøen.

Med alpene i bakgrunnen byr de to øyene Reichenau og Mainau på et vakkert skue. Reichenau er kjent for klosteret av samme navn som står på UNESCOs verdensarvliste. Mainau preges av vakre blomster, og både subtropisk og tropisk vegetasjon. Langs sjøens bredder er det noen steder mulig å bade i det klare, blågrønne vannet, som er så rent at det brukes som drikkevannsreservoar for rundt 4 millioner tyske og sveitsiske innbyggere. Turen kan evt. kombineres med en båttur på en av sjøens mange passasjerbåter, «den hvite flåte», som alle har plass til gjester med sykkel. Kort sagt: gled deg til en vakker og lett sykkelferie med ren alpeidyll.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Konstanz/Kreuzlingen 
Tyske Konstanz er den største byen ved Bodensjøen, og her finner du bl.a. en hyggelig liten havn og en fin park. Kom i god tid og nyt den hyggelige byen eller besøk blomsterøya Mainau med en imponerende rosepark. 

Dag 2. Til Überlingen ca. 35-50 km
I dag begynner sykkeleventyret, og du sykler på Bodensee-Radweg langs sjøen Gnadensees bredde. Med utsikt til øya Reichenau og fjellene i bakgrunnen kommer du til Allensbach og videre til Radolfzell. Herfra går turen over den skogkledte halvøya "Bodanrück" til Bodmann. Du er nå ved Überlinger See og sykler langs sjøen de siste kilometerne til Überlingen.

Dag 3.Til Kressbronn/Nonnenhorn/Lindau ca. 50-60 km

Det første du kommer forbi i dag er den lille valfartskirken Birnau. I Unteruhldingen frister det historiske museet, med hus bygget på påler ute i sjøen, kanskje til et besøk. Senere går turen forbi vinkledte skråninger til Meersburg - en liten by med to slott; ett gammelt og ett nyt. I Friederichshafen sykler du gjennom byen langs sjøpromenaden med muligheter for et stopp på én av de mange restaurantene og cafeene. De siste km sykler du med utsikt til de snøkledte alpetoppene.

Dag 4. Til Höchst/Horn/Arbon ca. 30-55 km
Tre land og en Free Town venter deg i dag. Du starter sykkelturen gjennom hyggelige småbyer som Wasserburg og Nonnenhorn, og forbi fruktplantasjer til Lindau, den eneste bayerske byen ved Bodensjøen. Nyt den deilige stemningen i byen før du fortsetter til den østeriske grensen og Bregenz. Herfra går turen langs sjøen, via fuglereservatet og naturparken Rheindelta, til den sveitsiske grensen.

Dag 5. Til Konstanz ca. 40-50 km
Har du overnattet i Höchst starter du dagen med å krysse den sveitsiske grensen. Legg dagens rute forbi Altenrhein og Hundertwassers fargerike bygninger. Gjennom hyggelige små landsbyer langs sjøbredden kommer du tilbake til Konstanz. 

Dag 6. Til Schaffhausen ca. 50 km
I dag går turen langs Untersee, en rute som for mange er den vakreste delen av Bodensjøen. Fra den sveitsiske bredden har du en fantastisk utsikt til øyene Reichenau og Höri, samt Hegaus vulkanlandskap. Over en liten bakketopp kommer du til Stein am Rhein, en sjarmerende liten by med bindingsværkshus og hyggelige plasser. Over byen ruger den imponerende borgen Hohenklingen. Du forlater Bodensjøen og sykler langs Rhinen, som markerer den sveitsisk-tyske grense noen kilometer. Ved grensen er det gode bademuligheter, spesielt for familier og barn. Flere steder er det livreddere, som du kan få tilgang til mot betaling. Du ankommer til Schaffhausen og har tid til en tur rundt i byen også kalt "byen med de 171 karnapper" på grunn av de mange vakre husene utstyrt med fantastiske karnapper.

Dag 7. Til Konstanz/Kreuzlingen ca. 45 km + båttur
I dag besøker du den gigantiske fossen Rheinfall. På sommeren strømmer det over 600.000 liter vand ut over klippene hvert sekund. Midt i disse vandmassene står Rheinfall-klippen, dit blir du kjørt i båt! Etter denne kanskje litt våte opplevelsen fortsetter turen tilbake langs Rhinen til Stein am Rhein, og herfra langs Bodensee Radweg til Gaienhofen og videre med ferge til øyen Reichenau. Med utsikt til Bodensjøens klare vann og de grønne sveitsiske fjellene sykler du nå over diket og de siste kilometerne til Konstanz.

Dag 8. Hjemreise fra Konstanz
Med mindre du har bestilt en ekstra natt eller to i Konstanz er det i dag tid for å vende nesen hjemover.

Vanskelighetsgrad 1-2

down v arrow

Denne turen er lett og familievennlig, og alle med alminnelig god kondisjon kan klare den. Det er dog noen litt utfordrende stigninger på dag 7. Noen dager vil det være mulig å forkorte etappene ved å ta tog. Du sykler langs gode, skiltede stier rett ved Bodensjøen, og noen steder på ikke-asfaltert sti. Rundt Friederichshafen følger sykkelstien hovedveien. Ruten går gjennom Østerrike, Tyskland og Sveits.
Ved ankomst til starthotellet får du både detaljert sykkelkart og rutebeskrivelse på engelsk/tysk.

Innkvartering

down v arrow

Underveis på sykkelferien bor du på fine 2-3* hoteller eller Gasthöfe. Alle rommene er med bad og toalett, og oppholdet er inkl. frokost. Det er også mulig å oppgradere til 3-4* hoteller mot et tillegg i prisen.

Det er ikke mulig å kjøpe halvpensjon, men det er et godt utvalg av spisesteder i byene.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow
 • Unisex sykkel med 8 gir og pedalbrems (herresykkel fra 1,75m)
 • Unisex sykkel med 24 gir og håndbrems (herresykkel fra 1,75m)
 • El-sykkel med håndbrems
 • Barnesykkel (20-26 tommer), barnesete

Dessverre ikke mulig å leie sykkelhjelm.

Alle syklene er utstyrt med gel-sete, bagasjebrett, bagasjevesker og styreveske eller kortholder. Minst én sykkel pr. rom vil også være utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Det er lettest å fly til Zürich. Derfra går det tog til Konstanz.

Kjør selv:
Der kan bookes lukket parkering ved Radweg Reisens kontor i Konstanz. Bestilles og betales hjemmefra. Åpent daglig fra kl. 9.00 til kl. 19.00.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss, før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
       

1 person. Enkeltrom 3-4*

Fra 15767,- NOK

1 person. Enkeltrom 2-3*

Fra 12211,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 2-3*

Fra 9274,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 3-4*

Fra 11593,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige startdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og informasjonsmateriale
 • Fergebillett Gaienhofen-Reichenau med sykkel
 • Båttur til Rheinfall-klippen
 • Inngang til Rosgarten Museum i Konstanz og en kopp kaffe
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelleie
 • El-sykkel
 • Barnesykkel
 • Lukket parkering i Konstanz
 • Ekstra natt i Konstanz inkl. frokost
  • 2-3* hotell: dobbeltrom/enkeltrom
  • 3-4* hotell: dobbeltrom/enkeltrom

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Radweg Reisen, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Radweg Reisen. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

 

Link til toppen av siden