Sykkelferie langs Mosel - fra vingård til vingård

Tyskland | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 1

En lett sykkelferie langs bratte, vinkledte skråninger og med 3 vinsmakinger inkludert. Opplev vinproduksjonen på nært hold, oppdag de mange små, hyggelige vinbyer langs ruten og nyt den skjønne tyske naturen.

In stock
Travel Code
CYT-059
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Avslappet sykkelferie langs den pittoreske Mosel-elven
blue encircled check Nyt den vakre tyske naturen og utforsk koselige, små vinbyer
blue encircled check 3 vinsmakinger inkludert
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon5 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Sykler du langs Mosel kan du ikke unngå å stifte bekjentskap med alle de berømte vinene som kommer fra området. Riesling, den fineste og mest berømte av dem, hvis små druer modner sent, er blant verdens aller eldste. Men ikke kun Riesling vokser her. Det kan du oppdage på nært hold, mens du i rolig tempo sykler langs Moselelvens bratte skråninger. Du kan besøke en av de mange vinkjellerne som du sykler forbi underveis, og om kvelden vil dine servitører, som alle er spesialister på disse vinene, gjerne vise frem vinen og fortelle om produksjonen. Turen inkluderer tre vinsmakinger. Velkommen til en nytelsestur lags Mosel med gjestfrihet, gode viner og en godt skiltet og helt flat sykkelrute.

Se også vår vintur langs Main Radweg med start i Schweinfurt.
Eller vår sykkel-cruise langs Mosel med fast base på elvebåt.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst Trier/Ruwertal
Vi anbefaler at du ankommer tidlig til vakre Ruwertal. Du bor midt mellom flere vinmarker på et hyggelig hotell. Har du tid og lyst kan du ta en tur inn til Trier, som definitivt også er verdt et besøk.

2. dag. Trier/Ruwer til Neumagen-Dhron/Piesport, ca. 39/44 km
Med vinstokker på alle kanter sykler du langs Mosel, gjennom Ruwerdalen. Ta en pause i den lille vinbyen Mehring og legg ruten innom Villa Rustica, en ruin som i romertiden var et nydelig feriested. Nyt stemningen i Mehrings hyggelige gater der du alltid er velkommen på en av de mange vinbarene. Senere på ettermiddagen ankommer du Neumagen-Dhron, Tysklands eldste vinby, eller Piesport som også er en hyggelig liten vinby med fasinerende vinbarer og -kjellere.

3. dag. Neumagen-Dhron/Piesport til Burg/Reil, ca. 48/52 km
I dag kommer du til Bernkastel-Kues med markedsplass, bindingsverkshus og et vinmuseum. Turen fortsetter videre langs elven til Zeltingen forbi verdensberømte vinmarker som Zeltinger Himmelreich, Schlossberg, Sonnenuhr og Deutschherrenberg. Etter vinmarkene Kröver Nacktarsch er det tid for en kaffepause i Traben-Trarbach, som ligger på begge sider av elven. Dagens mål er Burg eller Reil.

4. dag. Burg/Reil til Pommern, ca. 57/59 km
I dag sykler du langs vinmarkene Zeller Schwarze Katz. Legg merke til den vakre 2-etasjers broen, der toget kjører over bilene, som binder byene Bullay og Alf sammen. Nyt den romantiske byen Beilstein, og oppdag sjarmerende Cochem med vakkert restaurerte bindingsverkshus, hyggelige plasser og fristende ”weinstubs”. Fra Cochem er det knappe 10 km til dagens mål, Pommern.

5. dag. Pommern til Koblenz, ca. 48/43 km
Fra Pommern sykler du til Treis-Karden og kanskje dagens første kaffestopp. Senere kan du ta en liten omvei på 4 km til middelalderborgen Burg Eltz, en av Tysklands vakreste og mest velholdte som ligger spektakulært til midt på en klippetopp. Ved Kobern Gondorf sykler du forbi noen veldig bratte skråninger. Her vokser især Riesling og Pinot Noir druer på sirlig anlagte terrasser. Siste vinby før Koblenz er hyggelige Winningen. Dagens mål, Koblenz, ligger ved Deutsches Eck der Mosel renner ut i Rhinen. Her er det masse å se på og oppleve med kirker, slott og hyggelige gater. Prøv evt. også svevebanen opp i det skogkledte innlandet og festningen ”Ehrenbreitstein” der du får en fantastisk utsikt.

6. dag. Hjemreise
Hjemreise etter frokost med mindre du har bestilt en ekstra natt i Koblenz.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Ønsker du å leie sykkel kan du velge mellom følgende alternativer:

 • Unisexsykkel med 7 gir og pedalbrems (fra 160 cm)
 • Herresykkel med 7 gir og pedalbrems (fra 165 cm)
 • Unisexsykkel med 27 gir og håndbrems (fra 160 cm)
 • Herresykkel med 27 gir og håndbrems (fra 165 cm)
 • El-sykkel

Alle syklene er utstyrt med gel-sete og bagasjebrett, samt én bagasjeveske. Minst én sykkel pr. rom vil også ha lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Det er dessverre ikke mulig å leie sykkelhjelm.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

En kort, lett og ualminnelig vakker sykkelrute på gode, asfalterade og skiltede sykkelstier. I alt er det ca. 200 km uten nevneverdig stigning, altså en tur alle kan gjennomføre. Dagsetappene er korte og terrenget lett, så ta deg god tid til å nyte det vakre landskapet, de sjarmerende byene og ikke minst de hyggelige cafeene, weinstuber og biersgartens som du treffer på underveis. I godt vær er det også mange fristende pikniksteder langs elven. Du får tilsendt kart, rutebeskrivelse og praktisk informasjon på norsk/dansk, samt et mer detaljert sykkelkart og rutebeskrivelse på engelsk.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Kjør selv:
Hotellet i Trier-Ruwertal tilbyr gratis parkering under sykkelturen – opplysninger om dette kommer med reiseinformasjonen du mottar 3-4 uker før avreise.
Det er også mulig å parkere i Koblenz i parkeringshus.

Ved hjemreise kan det arrangeres transfer fra Koblenz, alternativt er det gode togforbindelser.

Fly:
Med fly går turen til Luxembourg og herfra med tog til Trier. Tilbake tar du tog fra Koblenz til Luxembourg.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for at høre mer om dette.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på et ”Weinhotel” i Trier/Ruwertal (Mertesdorf), og i Neumagen-Dhron, Reil/Burg samt i Pomerania bor du på en vingård med moderne rom. Alle rommene har eget bad og toalett.
Oppholdet er inkl. frokost

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 9892,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 7573,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 5x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og informasjonsmateriale
 • 3 vinsmakinger (dag 2, 3 og 4)
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Barnesykkel
 • Sykkelhenger
 • Barnesete (gratis)
 • Returtransfer til starthotell i Trier (inkl. egne sykler). Daglig avgang med buss kl. 9.00. Bestilles og betales hjemmefra
 • Ekstra natt inkl. frokost i Trier/Ruwertal eller Koblenz

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Velociped, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Velociped. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden