Sykkelferie i Alsace på tysk og fransk

Frankrike og Tyskland | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2

Med start og slutt i Strasbourg vil du oppleve de grønne bakkene i Schwarzwald, den fruktbare Rhindalen og de pittoreske vinbyene på denne sykkelferien. Se frem til en herlig blanding av fransk og tysk.

In stock
Travel Code
CYF-02
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Sykle gjennom frodige skoger og langs den vakre vinruten
blue encircled check Kombiner det beste fra Tyskland og Frankrike
blue encircled check Kryss den populære cruiseelven, Rhinen, opptil flere ganger
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Vind i håret, svette i pannen, franske fristelser og tysk sjarm. Sykkelferien vår balanserer på grensen mellom nordøst-Frankrike og sørvest-Tyskland, atskilt av Rhinen, og er en stor, praktfull cocktail av vakre landskap, utsøkte spesialiteter og små koselige byer.

Du kan glede deg til å oppleve Schwarzwalds grønne bakker, Freiburgs rike kulturliv, vakre arkitektur bestående av brostein, barokkstil og bindende fabrikkhus, den fruktbare Rhindalen og pittoreske vinbyer i utkanten av fjellkjeden Vosges.

Sykkelferien både starter og slutter i Strasbourg, og underveis tar sykkelrutene deg gjennom frodige skoger, over åpent landskap, forbi frukthager og langs den vakre vinruten. Med andre ord, et ekte mekka av opplevelser venter på deg. Så ta på deg hjelmen og bli med oss ​​på en reise som kombinerer det beste fra Tyskland og Frankrike – både historisk, kulturelt og gastronomisk.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst Strasbourg
Gode muligheter for å utforske de hyggelige kvartalene langs elven Ill, eller ta en båttur på kanalen til Europaparlamentet. Strasbourg har blitt syklistenes by, og langs skiltede ruter kan du ta deg gjennom byen på sykkelstier og fortau, eller ”le Tram”, en moderne trikk som nesten har tatt over for bilene.
Innkvartering i Strasbourg. 

2. dag. Til Ettenheim området. 60 km
Du krysser Rhinen og befinner deg nå i Tyskland. Turen fortsetter på sykkelsti, vekselsvis gjennom skog og åpent landskap til Ettenheim. Her finner du et hyggelig, gammelt sentrum med fine hus i barokkstil, toppede brosteinsgater og hyggelige plasser.
Innkvartering i Ettenheim.

3. dag. Til Freiburg. 50 km
En ny, lett dag forbi hyggelige vingårder og fruktplantasjer til hyggelige småbyer. Dagens etappe avsluttes i Freiburg, en livlig universitetsby med mange morsomme kaféer og restauranter samt et rikt kulturliv. Freiburg ligger ved foten av Schwarzwalds grønnkledte skråninger, og er en av Tysklands varmeste og mest solrike byer.
Innkvartering i Freiburg.

4. dag. Til Colmar. 60 km
I dag krysser du på nytt Rhinen og kommer tilbake til Frankrike. Du sykler forbi Vaubans festningsby Neuf-Brisach før du kommer til Colmar, en sjarmerende by med vakre, gamle bindingsverkshus, med fantastiske utsmykninger, hyggelige plasser og fristende kaféer.
Innkvartering i Colmar. 

5. dag. Til Riquewihr. 40 km
Fra Colmar krysser du Rhinsletten og nærmer deg Vogesene og de små byene ved foten av fjellene. Som perler på en snor kommer de kjente vinbyene Eguisheim, Turckheim, Kaysersberg og Riquewihr. Du sykler på sykkelstier og -veier langs de frodige skråningene.
Innkvartering i Riquewihr.

6. dag. Til Obernai. 35 eller 50 km
Langs den vakre vinruten snor dagens etappe seg opp og ned med vinmarker på begge sider og med utsikt til Vogesene og Haut Königsbourg. Du sykler gjennom enda en rekke sjarmerende småbyer, som Hunawihr med storkene, Ribeauvillé og Andlau med sitt romanske kloster.
Innkvartering i Obernai.

7. dag. Til Strasbourg. 40 eller 55 km
Gjennom Molsheim, Bugattiens hjemland, til Europas nye hovedstad. Fra Avolsheim følger du den vakre, skiltede sykkelruten som går langs elven Bruche. Her er det masse aktivitet med syklister, løpere, rulleskøyteløpere, turgåere og fiskere. Solen kan nytes på en av de mange benkene langs ruten.
Innkvartering i Strasbourg.

8. dag. Hjemreise
Hjemreise etter frokost med mindre du har bestilt en ekstra natt i Strasbourg. 

Vanskelighetsgrad 2

down v arrow

En lett til middels vanskelig tur langs skiltede sykkelstier og fredelige småveier. Dag 5 og 6 skal du opp en del små bakker.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på 3-4* hoteller, alle rommene har eget bad/toalett. Oppholdet er inkl. frokost.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Ønsker du å leie sykkel har du følgende muligheter:

 • Unisexsykkel med 7 gir og pedalbrems 
 • Herresykkel med 7 gir og pedalbrems (høyde fra 185 cm)
 • Unisexsykkel med 21 gir og håndbrems
 • Herresykkel med 21 gir og håndbrems (høyde fra 185 cm)
 • El-sykkel med 8 gir 
 • Barnesykkel (20, 24 eller 26 tommer med 21 gir og håndbrems)
 • Sykkelvogn

Dessverre ikke mulig å leie sykkelhjelm.

Alle syklene er utstyrt med bagasjebrett, bagasjeveske, styreveske eller kortholder og kilometerteller. Minst én sykkel pr. rom vil også ha lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan fly til Frankfurt. Derfra går det shuttlebuss/tog Strasbourg. Når du booker flybilletten skriver du inn Strasbourg som reisemål, da bookes både fly til Frankfurt og shuttle videre til Strasbourg.

Kjør selv:
Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst og kan dessverre ikke bestilles hjemmefra.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen. Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 18550,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 13448,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk samt informasjonsmateriale
 • GPX filer

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Ekstra natt inkl. frokost i Strasbourg eller Colmar

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Espace Randonnee, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Espace Randonnee. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden