INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Provence – stjernerute fra Orange

Frankrike – sykkelferie på egenhånd

En fantastisk sykkelferie i vakre Provence mellom vinmarker, olivenlunder, solsikkemarker og små, sjarmerende provencalske landsbyer. 

In stock
Travel Code
CYF-01

Dette kan du glede deg til

Provence er fantastisk, både som område og især for syklister. Denne turen har utgangspunkt i Orange. Herfra kan du sykle dagsturer på små veier mellom vinmarker omkranset av høye sypresser, olivenlunder, solsikker og lavendel akkompagnert av sikadenes sang. Du sykler gjennom sjarmerende, små provencalske landsbyer der du alltid finner en skyggefull plass og en liten, koselig cafe. Den gamle pavebyen Avignon står på programmet, i likhet med vinbyene Chateau-neuf-du-Pape, Beaumes-de-Venise og Vacqueyras. Du er midt i Cotes du Rhône-distriktet og det bugner av vinkooperativer og vinkjellere som ofte åpner dørene for et besøk og en vinsmaking.

Orange er en provinsby på størrelse med Ålesund. Her finner du hyggelige gågater med caféer og butikker, historiske minnesmerker bl.a. et restaurert, romersk amfiteater. Hver torsdag er det marked i gågatene og på byens torg, og i juli og august avholdes det operakonserter på amfiteatret.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Orange
Kommer du tidlig kan du benytte dagen til å slentre rundt i byens gågater og ta inn den provencalske atmosfæren. Dra evt. opp på høyden «Colline St Eutrope» som er byens beste utkikkspunkt med fantastisk utsikt over byen og områdene rundt.

2. dag. Orange – Bédarrides - Chateauneuf-du-Pape – Orange ca. 43 km
Dagen starter med utlevering av sykler etter frokost. Dagens etappe går sydover langs små veier og mellom vinmarker. Du sykler gjennom byene Jonquieres og Bedarrides, med fristende cafeer og hyggelige sentrum. Dagens høydepunkt er den kjente vinbyen Chateau-neuf-du-Pape som ligger vakkert til i en slak skråning. Her hentet Paven vin på 1300-tallet, da han holdt til i Avignon. Det produseres fremdeles fantastisk vin i området, så ta deg tid til å nyte byen og de mange hyggelige vinstedene. Turen tilbake til Orange går langs fredelige småveier.

3. dag. Orange – Beaumes-de-Venise – Vacqueyras – Orange ca. 53 km
I dag sykler du østover langs grønne hekker og lange rader av sypresser og bambus, forbi små landbruk og gartnerier, til Beaumes-de-Venise. Det er en hyggelig liten by omgitt av vinmarker og små olivenlunder. På byens torg kan du nyte atmosfæren, fylle drikkeflasken med friskt vann fra den 200 år gamle fontenen eller kjøpe litt frukt fra alimentasjonen og en varm croissant fra konditoriet.
En av byens spesialiteter er søte dessertviner med gylden farge og fantastisk smak, oppkalt etter den druen som brukes, nemlig Muscat. En annen Beaumes-de-Venise spesialitet er olivenoljen som blant gastronomer går for å være Rhônedalens beste. Den er dog ikke så kjent og det fremstilles ikke så mye av den. Etter et besøk i den hyggelige byen sykler du videre til Vacqueyras som er en gammel vinby ved foten av den lille fjellkjeden Dentelles de Montmirail. Vacqueyras er en rund by der husene i den gamle bydelen ligger i sirkler rundt klokketårnet i sentrum mens den nyere delen har spredt seg utover i en uorganisert vifte rundt den den gamle bydelen.

4. dag. Orange – Avignon (tog tilbake til Orange) ca. 31 km
En herlig dag ved elven Rhone. Du sykler forbi frodige grønnsaksmarker og gjennom små landsbyer som Caderousse og Roquemaure. I Villeneuve-les-Avignon bør du ta deg tid til å se nærmere på byens severdigheter slik som Saint-André fortet, Notre Dame kirken og klostret Chartreuse du Val-de-Benediction. Dagens etappe avsluttes i den gamle pavebyen Avignon som ligger vakkert til ved elvens bredde. Et besøk på pavepalasset er selvfølgelig et must, men det finnes også mye annet å utforske i byen. Hjemturen til Orange går med lokaltog eller, hvis du har krefter igjen, sykkel.

5. dag. Orange – Uchaux – Serignan-du-Comtat – Orange ca. 28 km
I dag sykler du til skogområdene nord for Orange. Landskapet er mer øde, men terrenget er relativt flatt og uten nevneverdige bakker. Vi anbefaler å ta lunsjpause i Sérignan-du-Comtat. Ved byens rådhus står det en statue av vitenskapsmannen Jean-Henry Fabre.

6. dag. Orange – Sainte-Cecile-les-Vignes – Orange ca. 46 km
En lett og variert tur til hyggelige småbyer. Først til Camaret-sur-Aigues, en typisk fransk landsby med et sjarmerende, lite turistpreget utseende. Herfra fortsetter du til Sainte-Cecile-les-Vignes, en hyggelig liten by som, som så mange andre byer i Rhônedalen, har en gammel, rund bykjerne der du blant annet finner borgmesterkontoret og kirken. Har du lyst til å oppleve det ukentlige markedet i Sainte-Cecile-les-Vignes bør du ta denne turen på en lørdag.
Fra St. Cecile går turen til byen Rochegude. Øverst i byen ligger en gammel borg, og fra restene av ringmuren får du en fantastisk utsikt. Rochegude var tidligere en pottemakerby, men er nå mest kjent for de gode Côtes du Rhône vinene.

7. dag. Hjemreise
Hjemreise med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 3

En middels vanskelig tur som graderes til 3. Ruten går langs fredelige småveier, i et til tider kupert terreng. Turen kan gjennomføres av alle i normalt god form og på en sykkel med lave gir. Du sykler på små bi-veier med lite trafikk, men må regne med noen kortere strekninger med litt mer trafikk ved de større byene. 

Innkvartering

Du bor på det hyggelige, familieeide Hotel le Glacier. Hotellet har 3 stjerner og ligger sentralt i Orange, kun 4 minutter til fots fra Amfiteatret. Frokost er inkludert på alle overnattingene. Alle rommene har bad og toalett.
Turen er inkludert 1x middag eller lunsj på valgfri dag inkl. et glass vin.

Sykkel og sykkelutstyr

Du kan leie sykkel av merket Velo de Ville med 8 Shimano Nexus gir og håndbrems.
Alle syklene er utstyrt med gel-sete, bagasjebrett, bagasjeveske og styreveske eller kortholder. Minst én sykkel pr. rom vil også være utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Det er også mulig å leie el-sykkel av merket Velo de Ville med 7 gir Nexus og Ansmann motor.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Paris, Lyon, Marseilles eller Nice og ta toget derfra til Orange. Se mer hos Oui.SNCF

Kjør selv:
Parkering arrangeres med hotellet ved ankomst og kan dessverre ikke bestilles hjemmefra. 

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

1 person. Enkeltrom - pris pr. person

Fra NOK 8091,-

2 personer. Dobbeltrom - pris pr. person

Fra NOK 5778,-
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag fra 12. mars til 1. november 2020
 • Hver dag fra 12. mars til 1. november 2021

Prisen inkluderer:

 • 6x overnatting inkl. frokost
 • Detaljerte kart og informasjonsmateriale på norsk
 • Mulighet for å få tilsendt GPX-filer
 • 1x middag el. lunsj på valgfri dag inkl. et glass vin

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Lokal transport

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Ekstra natt inkl. frokost i Orange:
  • Dobbelt- eller enkeltrom

Barnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Merlot Reiser, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Merlot Reiser. Reisen din er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden