INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Piemonte - Opplevelser for alle sansense

Italia - sykkelferie på egenhånd

En vakker og middels vanskelig tur i Piemonte, med start og slutt i Alessandria. Piemonte er berømt for sin spennende  gastronomi og gode viner som Barolo og Barbera.

In stock
Travel Code
CYI-535

Dette kan du glede deg til

Piemonte er vakker natur, frodige enger i lavlandet ved Po-elvens bredder, bratte skråninger, sjarmerende middelalderlandsbyer og bakketopper med velbevarte festninger. Det lokale kjøkkenet er velsmagende og inneholder ofte den berømte, sorte trøffelen. Du beveger deg på sykkel og reiser også gjennom Langhe provinsen kjent for sine fantastiske viner som bla. Barolo, Barbera og Dolcetto. Vi kan også nevne at nutellaen ble oppfunnet i Piemonte av Ferrero-brødrene, så her finnes det noe for enhver smak!

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Alessandria
Alessandria er byen elven Tanaro renner gjennom. Ta deg tid til å utforske de hyggelige gatene og gå til Piazza della Liberta og Piazza Duomo med den vakre, nyklassisistiske domkirken.
Indkvartering f.eks. på Hotel Alli Due Buoi Rossi.

2. dag. Til Acqui Terme, ca. 55 km. og 530 høydemeter
De første kilometerne følger du Strada Franca, en gammel, historisk vei i Po-sletten anlagt tilbake i 1454. Du sykler gjennom et landskap med slake bakker, vakker skog og noen spredte landsbyer. Prøv de lokale rettene og vinene som Barbera og Dolcetto d’Aqui. Acqui Terme ligger vakkert til ved elven Bormida og er en hyggelig, liten spa-by med en av Norditalias eldste varme kilder.
Innkvartering f.eks. på Hotel Roma Imperiale.

3. dag. Til Alba, ca. 55 km. og 1000 høydemeter
Dagens etappe går langs de berømte skråningene i Langhe-området. La deg imponere av de bratte fjellenes skjønnhet og glem at du noen steder må bruke de laveste girene for å klatre opp stigninger på 10-12%. Hvem hadde trodd at denne relativt ukjente delen av Italia rommer så mye skjønnhet og mange store kontraster? Du sykler gjennom hyggelige småbyer som Montalbone, Rocchetta, Palafea og Canelli. Turen avsluttes i Alba, den eksklusive, hvite trøffelens hjemsted. I oktober avholdes det en trøffelfestival i området. Det var også i Alba at Nutellaen ble oppfunnet av konditoren Pietro Ferrero, og sjokoladegiganten Ferrero Rocher har fortsatt en av sine store fabrikker plassert i byen. 
Innkvartering f.eks. på Hotel Langhe.

4. dag. Stayover, ca. 60 km. rundtur fra Alba
Dagen i dag byr på en rundtur i Baroloens hjemland. Spesielt i La Morra-området, som du sykler gjennom, produseres vinen i store mengder. Ved byen Bra kan vi anbefale et besøk på Pollenzo-slottet. Dette tilhørte kongedømmet i den tidligere Savoy-region mellom Piemonte (Italia), Frankrike og det fransktalende Sveits.
Innkvartering f.eks. på Hotel Langhe.

5. dag. Til Asti, ca. 35 km. og 250 høydemeter
Du sykler på fredlige småveier og enkelte grusstier gjennom enger som i begynnelsen bærer preg av Po-dalens store jorder før de senere, i fjellene, domineres av vinmarker. Du er i et spennende vinområde, og skal ende i en av hovedbyene: Asti. Her, som i de andre vinbyene i Piemonte, er det en morsom opplevelse å dra på en av de livlige barene der områdets viner servers med litt "tapas"/snacks til å stille den verste sulten og inspirere til mer av det gode på en av de mange restaurantene. Ta en tur rundt i det historiske sentrum med velbevarte tårn, romerske monumenter og en flott gotisk domkirke. Og hva er vel mer nærliggende enn å ønske seg selv velkommen til byen med et glass musserende Asti Spumante?
Innkvartering f.eks. på Hotel Lis.

6. dag. Til Casale Monferrato, ca. 55 km. og 700 høydemeter
En ny dag i vinens tegn. Dagens rute gir deg fantastisk utsikt der du alltid kan se en ny by og et kirketårn i det fjerne. Spisestedene er dog ofte mer skjult. Det er få prangende steder med store terrasser og skilt, men oppsøk de små stedene i skyggen bak de svalende murene og gi deg hen til et måltid fra et kjøkken som med enkle midler skaper store opplevelser. Stopp innom en vinkjeller eller to, der stolte eiere mer en gjerne lar deg smake på deres viner. Casale Montferrato ligger ved Po-elven og er omgitt av frodige landbruksområder.
Innkvartering f.eks. på Hotel Candiani.

7. dag. Til Alessandria, ca. 45 km. og 150 høydemeter 
Dagens etappe starter i Po-dalens frodige landskap. Du sykler gjennom de små byene langs elvens høyre bredde. Etterhvert forlater du elven og sykler gjennom det bakkede landskapet til Alessandria der turen startet.
Innkvartering f.eks. på Hotel Alli Due Buoi Rossi.

8. dag. Hjemreise
Hjemreise etter frokost med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 3-4

Vanskelighetsgrad 3-4 med enkelte etapper med krevende bakker der god kondisjon anbefales.
Det er en tur som går både langs flate sletter og oppover i fjellene og du skal derfor være forberedt på noen anstregelser når du, på dagsetapper på mellom 40 og 65 km., noen ganger skal forsere noen høydemeter. Turens hardeste etappe er 3.dag når du kan velge en rute der du skal sykle over 1000 høydemeter. Denne dagen kan du dog velge et lettere alternativ der du tar tog det siste stykket (ikke inkl.) og korter ned turen med rundt 10 km.

Du sykler på småveier med lite trafikk, men må regne med å møte noe mer trafikk når du skal inn og ut fra de litt større byene, særlig Alessandria og Asti.
Hele ruten er skiltet og du sykler dessuten etter en veldig detaljert rutebeskrivelse på engelsk, med veiledende kart.

Innkvartering

Du bor på 3-4* hoteller, på rom med bad og toalett. Hotellene ligger som regel sentralt i byene.
Turen er inkludert frokost. 

Sykler og sykkelutstyr

Det er mulig å leie en Shimano Deore 27-girs sykkel med håndbremser, eller en el-sykkel. Syklene er utstyrt med gel-sete, bagasjebrett, bagasjeveske, sykkel-PC og styreveske eller kortholder. Minst en sykkel pr. rom vil også ha lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Det er også mulig å leie sykkelhjelm. Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Det letteste er å fly til Milano. Herfra går det tog til Alessandria som tar rundt 90 min. Se togtabeller hos Deutsche Bahn eller Trenitalia

Kjør selv:
Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst og kan dessverre ikke bestilles hjemmefra.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 8962,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 6821,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver lørdag fra 3. april til 9. oktober 2021
 • For grupper fra 5 personer gir vi gjerne et tilbud på turen med annen startdag

  Prisen inkluderer:

  • 7x overnatting inkl. frokost
  • Bagasjetransport
  • Kart og informasjonsmateriale

  Ikke inkludert i prisen:

  • Transport til og fra Norge
  • Eventuelle turistskatter

  Tillegg:

  • Sykkelutleie
  • El-sykkel
  • Leie av sykkelhjelm
  • Ekstra natt i Alessandria
   • Transfer fra Milano flyplass til Alessandria

   Barnerabatter:

   • 0-2 år: gratis
   • 3-10 år: 50%
   • 11-15 år: 25%

   Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

   Agentforbehold:
   Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Girolibero, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Girolibero. Reisen din er dekket av Ruby Travel’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

   Link til toppen av siden

   Loading...