Mellom Spania og Frankrike

Spania I Sykkelferie på racer på egenhånd I Vanskelighetsgrad 4

Utfordrende fjelletapper, fenomenal natur og kulinariske opplevelser venter på deg når sykkelferien går til Girona i Spania. Denne sykkelferien vil utvilsomt berike bildealbumet ditt med mange minner!

In stock
Travel Code
CMI-004
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSykle langs kystveien fra Tour de France 2009
blue encircled checkOpplev eventyrlige landskap i vulkanparken La Garrotxa
blue encircled checkKryss den franske grensen og passerer to fjell
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Spania ønsker deg velkommen til dette fantastiske sykkeleventyret i Girona, hvor du sykler på eksklusive og naturskjønne ruter, som bl.a. har vært med i Tour de France. Girona er et ideelt sykkelområde for landeveissyklister på grunn av kombinasjonen av utfordrende fjelletapper og flate, enkle veier. På denne sykkelferien i Spania vil du utforske den katalanske og franske grenseregionen, som strekker seg over nesten 600 km. Grenseområdet gjør at du vil oppleve et bredt spekter av ulike landskap og kulturer. Under reisen vil du bli innkvartert på ulike hoteller, hvor du vil ha gleden av å slappe av, spise lokal mat og nyte den autentiske spanske atmosfæren. Hvis du er ute etter en utfordrende, men vakker sykkelferie, er denne turen et godt bud!

Kart

down v arrow


*Vær oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presis informasjon.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. ankomst til Girona
Du ankommer til Girona på egenhånd. Kommer du tidlig, har du god tid til å utforske denne spennende og historiske byen. Du kan f.eks. tilbringe dagen med å besøke katedralen i byen, som har verdens bredeste enkeltskip i gotisk arkitektur, eller gå gjennom gatene i det gamle jødiske kvarteret, som er et av de best bevarte i verden. Vi anbefaler også en spasertur på Ramblaen langs middelaldermurene, som gir deg en fantastisk panoramautsikt over byen.

Dag 2. Rundtur i Girona – Sant Hilari – Girona
Sykling: 102km -1560 høydemeter
I dag har du muligheten til å sykle på en rute som er over 1000 moh, som tar deg til fjellbyen Sant Hilari. Stigningen til byen er ca. 30 km og er derfor en utmerket treningsform da stigningen er lav men lang. Deretter byr dagen på en 18 km lang nedstigning til den vakre byen Santa Coloma. Denne ruten er veldig populær blant lokale syklister og brukes ofte til trening. Denne første sykkeldagen avsluttes i Girona, hvor du sykler gjennom det fantastiske landskapet i Gironés-området.

Dag 3. Girona – Calella de Palafrugell
Sykling: 108 km - 1500 høydemeter
I dag går turen sørover til du kommer til Lagostera, hvor stigningen til Sant Grau starter (465 moh). Etter at du har passert salen mellom de to fjellene, starter nedstigningen, hvor du vil ha en fantastisk utsikt over Middelhavets asurblå hav. Denne kystveien var en del av Tour de France i 2009, og dette gjør opplevelsen enda bedre. Deretter følger du andre kjente sykkelruter til du kommer til Palamós. Turen ender ved den velkjente fiskerlandsbyen Calella, regnet som en av de beste landsbyene i Costa Brava-området.

Dag 4. Calella – Castelló d'Empúries
Sykling: 67km - 480 høydemeter
Dagens sykkeltur starter fra Calella, hvor du tar den korte, men veldig bratte stigningen til fyret i Sant Sebastià (2 km 150 høydemeter). Deretter sykler du opp til Begur og kommer til Pals Bay, som har en lang, vakker sandstrand. Deretter kommer du til en kjent middelalderby, hvor du bør utforske de trange, koselige gatene. Etter å ha krysset en rekke middelalderlandsbyer, kommer du til Torroellade Montgrí som ligger like nedenfor slottet på toppen av et vakkert fjell. Senere på dagen sykler du i rolig tempo mot strendene i Empúries og l'Escala. I Empúries bør du ta deg tid til å se det arkeologiske stedet med greske og romerske ruiner som dateres tilbake til 600 f.Kr., som er inngangsporten til den klassiske kulturen på den iberiske halvøy. Nå går ruten gjennom Castellód'Empúries, som har en fantastisk katedral, et bevis på landsbyens storhetstid i antikken. Denne sykkeldagen avsluttes med at du krysser et lite vannområde med et ornitologisk reservat til du ankommer byen Roses.

Dag 5. Castelló d'Empúries – Banyuls – Figueres
Sykling: 109 km - 1500 høydemeter
I dag strekker sykkelruta seg nordover, hvor du bl.a. besøker det vakre naturreservatet Cap de Creus. Herfra er det mulig å ta en tur (11 km) ned til Cadaqués, hvor Dalí, den kjente maleren, bodde tidligere. Senere på dagen sykler du langs kysten til du krysser den franske grensen til Banyuls. Du kommer tilbake til Spania ved å passere den berømte Col de Banyuls. Turen avsluttes i byen Figures, hvor du også skal overnatte.

Dag 6. Figurer – Coustouges – Molló
Sykling 101km - 2672 høydemeter
I dag blir du ført videre inn i fjellene, hvor du krysser den franske grensen og passerer de to fjellene Coustouges (810 moh) og Coll d'Ares (1524 moh). Dette er en fantastisk opplevelse som du sjelden får oppleve. Du overnatter i Molló, nær den kjente skibyen Camprodon.

Dag 7. Molló – Girona
Sykling: 110 km - 798 høydemeter
Du starter din siste sykkeldag med å passere Coll de Capsacosta-passet og byen Olot, som ligger i hjertet av den berømte vulkanparken La Garrotxa. Parken omfavner et fantastisk landskap og ser ut som noe tatt ut fra en eventyrbok. Sykkeleventyret ditt ender i Girona, hvor du har muligheten til å utforske byen en siste gang før du reiser hjem.

Dag 8. Hjemreise
Hjemreise, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

 

Innkvartering

down v arrow

Du vil bli innkvartert på forskjellige hoteller under reisen. Du kan selv velge om du vil bo på et Standard 3* eller Premium 3-4* hotell. Du vil få en liste over dine reserverte hoteller. Merk: på grunn av eksepsjonelle situasjoner som overbooking eller organisatoriske behov, kan enkelte hoteller bli endret.

Vanskelighetsgrad 4

down v arrow

Denne sykkelferien er en av de mer krevende, da flere dagsetapper er over 100 km og over 1500 høydemeter. Vi anbefaler at du er i god fysisk form og at du har god kondisjon.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du har mulighet til å leie forskjellige karbonracersykler. Hver sykkel er utstyrt med hjelm, vannflaske, grunnleggende reparasjonssett og sykkellås (en per par hvis du leier 2 sykler).
Syklene må hentes og leveres inn på Ciclo Turisme-kontoret, som ligger like ved både stasjonen og hotellet.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Flyplassen i Girona har gode forbindelser til hele Europa i sommersesongen. Utenom sesongen er det færre avganger. Du kan også fly til Barcelona, ​​hvor du kan ta tog eller buss til Girona.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
       

1 person. Enkeltrom 4*

Fra 16523,- NOK

1 person. Enkeltrom 3*

Fra 13491,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 3*

Fra 10762,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 4*

Fra 12733,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • GPX-spor og kart
 • 7x netter inkl. frokost
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • 24/7 assistanse

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra/til Norge
 • Utleie av racersykler
 • GPS
 • Reiseforsikring

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av racersykkel og evt. tilleggsutstyr
 • Transfer til/fra Girona
 • Halvpensjon (2 middager)
 • Ekstra netter i Girona

Reisedokumenter:

Ved ankomst vil du få utlevert reisedokumenter, som inkluderer følgende:

 • Detaljert kart over reiseruten
 • Kart med turistinformasjon
 • Liste over de reserverte hotellene
 • Bagasjeidentifikasjonsetiketter
 • Kart over Cicloturisme-butikken, hvor du kan legge igjen sykkelen din hvis du har leid en

Velkomstmøte:

Ved ankomst kan du bli med på et velkomstmøte (anbefales) på startdagen, hvor det blir gjennomgang av reisedokumentene og presentasjon av turens høydepunkter. Du får ubegrenset telefonassistanse for alle spørsmål du bør ha under reisen.

Bagasjetransport:

De dagene du bytter hotell, sørger CICLOTURISME for transport av bagasjen din. Du må feste identifikasjonsbrikkene på hvert stykke bagasje og skrive det totale antallet bagasjestykker på hvert stykke bagasje du har med deg. Maksimalt antall bagasjestykker pr person er 2 stk: en koffert (maks vekt på 20 kg) og en håndbagasje.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Cicloturisme, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Ciclo Turisme. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden