INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Langs Donau, Linz til Wien

Østerrike - Sykkelferie på egenhånd

Bli med på en vakker sykkelferie på en av Europas letteste sykkelruter, der både barn og voksne kan være med. På denne korte klassikeren er alt tilrettelagt etter syklistenes behov.

In stock
Travel Code
CYO-040

Dette kan du glede deg til

En deilig tur langs Donau for barn og voksne i alle aldre. De fine, merkede sykkelstiene som følger elvens mange krumninger og vakre landskap gjør det lett å være syklist.  Med korte dagsetapper er det god tid til pauser ved elvebredden eller i de sjarmerende byene som du treffer på underveis. 
Turen starter i Linz, hovedstaden i Forbundslandet Oberöstereich. Byen var tidligere en viktig handelsby på saltruten fra Salzkammergut til Bøhmen, noe som den dag i dag er tydelig når man ser de mange store, vakre bygningene i den gamle, bilfrie bydelen. Med et par ekstra overnattinger i Wien får du også tid til å oppleve denne praktfulle og interessante hovedstaden, blant annet med et obligatorisk besøk på en av wienercaféene, eller en musikalsk opplevelse i en av byens mange konsertlokaler.

Vi tilbyr også turer langs Donau med fast base på en fin elvebåt - se mer her.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Linz
Dra på sightseeing i denne vakre byen som lant annet har et praktfullt torg, flotte bygninger og en stor bilfri bydel. Fra Pöstlingberg er det en imponerende utsikt ned over byen. Ta en tur med Pöstlingsbahn og besøk pilgrimskirken eller ta en tur med den lille, gule cityexpressen (inkl. i prisen), som kjører rundt i byen.

2. dag. Til Enns/Mauthausen via St. Florian klosteret, ca. 25 km
Utlevering av forhåndsbestilte, leide sykler før du forlater Linz og sykler på sykkelstier langs enten den nordlige eller den sydlige bredden. Dagens severdigheter er den lille byen St. Georgen og Mauthausen, der det er mulig å besøke KZ-leiren og lære om 2. verdenskrig, samt det store augustinerklosteret i St. Florian. I Enns er bytårnet, bygget i 1554-1556 som en slags klokke/vanntårn, verdt et besøk. Fra det 59 meter høyde tårnet får du en helt fantastisk utsikt. Du sykler videre fra Mauthausen til Enns og krysser elven på veien.

3. dag. Til Grein/omegn, ca. 33 km
Dagens korte etappe går langs den nordlige elvebredden, gjennom Mitterkirchen og Saxen
Litt utenfor Mitterkirchen kan du besøke Keltenmuseum som har åpent fra kl. 9-17 hver dag. Her har de gravd ut et gammelt fyrste-gravsted som er pyntet med meter høye gylne vaser. Videre følger en vakker tur til den lille sjarmerende middelalderbyen Grein – med borgen Greinburg – uavhengig av om du velger den nordlige eller sydlige bredden langs Donau.

4. dag. Til Marbech/Persenbeug, ca. 35 km
Du sykler videre gjennom hyggelige byer og det ville Strudengau-området, hvor du blant annet finner et av de eldste Donau-kraftverkene. Videre går det til Marbach/Persenbeug som ligger rett før du kommer inn i Wachau området.

5. dag. Til Krems, ca. 49 km
Dagens tur tar deg til Melk. Her ligger det utrolig flotte Benediktinerklosteret ”Stift Melk”, som kan bestiges (entre inkl.). Du er nå i området Wachau med flotte vinmarker, idylliske landsbyer og vakkert landskap. Her, i hjertet av Wachau, ble filmen ”The Sound of Music” spilt inn og det var her familien Trapp hadde sitt hjemsted. Området er også kjent for sine utallige vinmarker. Nyt de hyggelige byene Weissenkirchen og Dürnstein, og gå ikke glipp av et besøk hos den lokale vinbonden.

6. dag. Til Tulln/omegn, ca. 40 km
Fra Krems kan du ta sykkelstien på høyde eller venstre elvebred frem til du kommer til Altenwörth, der du fortsetter langs den sørlige bredden. Videre derfra til blomsterbyen Tulln.

7. dag. Til Wien, ca. 35 km
Dagens tur går videre gjennom vakkert landskap frem til du kommer til etappemålet Wien, der du leverer sykkelen.
Opplev byen fra oven - ta en tur i det store Pariserhjulet (Wiener Riesenrad, inkl.) i fornøyelsesparken Prater.

8. dag. Hjemreise
Hjemreise med tog i retur til Linz etter frokost, med mindre du har bestilt en ekstra natt i Wien.

Innkvartering

Overnattingsstedene veksler mellom 3-4* hoteller og pensjonater. Alle rommene har egen dusj og toalett og oppholdet er inkl. frokost.

Vanskelighetsgrad 1-2

Turen går i lett terreng uten nevneverdige bakker og på gode og godt merkede sykkelstier som for det meste ligger i nærheten av elven. Behagelige, korte dagsetapper så det er god til avslapning og sightseeing.

Du får tilsendt hotelliste og praktisk informasjon på norsk/dansk. Ved ankomst til starthotellet mottar du et detaljert sykkelkart og rutebeskrivelse på engelsk/tysk.

Sykler og sykkelutstyr

Skal du leie sykkel kan velge mellom en sykkel med 21 gir og håndbrems eller en nyere el-sykkel. Damesyklene er av unisex-typen med lav innstigning mens herresyklene har herre-ramme.
Alle syklene er utstyrt med gel-sete og bagasjebrett.
Én sykkel pr. rom vil også være utstyrt med ett sett bagasjevesker, en styreveske eller en kortholder, lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett.

Det er også mulig å leie barnesykkel, sykkelvogn og barnesete.

Det er dessverre ikke mulig å leie sykkelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Wien og derfra tar du tog videre til Linz (ca. 2 timers transporttid).

Kjør selv:
Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst og kan ikke bestilles hjemmefra.
Returtransfer med tog er inkl. (egne sykler ikke inkl., billetter til disse kjøper du selv her Westbahn).

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 8357,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 5710,- NOK

3 personer. 3-sengs rom

Fra 5571,- NOK

4 personer. 4-sengs rom

Fra 5431,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og informasjonsmateriale
 • Ferge Mauthausen-Enns
 • Byrundtur med Linz-City-Express
 • En tur i Pariserhjulet i Wien
 • Entré til Stift Melk
 • Returtransfer med tog tilbake til Linz (egne sykler ikke inkl.). Ønsker du ikke returtransfer trekker vi fra 100 kr/voksen og 50 kr/barn. Dette skal opplyses ved bestilling

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • Barnesykkel
 • El-sykkel
 • Barnesete
 • Ekstra natt inkl. frokost i Linz eller Wien

  Agentforbehold:
  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Ober Österreich, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Ober Österreich. Reisen din er dekket av Ruby Travel’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden