INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Fra Villach til Trieste

Østerrike og Italia - sykkelferie på egenhånd

Sykkelferie fra Kärnten i Østerrike, langs en nedlagt jernbane, til Adriaterhavet med mange spennende opplevelser underveis.

In stock
Travel Code
CYI-03

Dette kan du glede deg til

Gled deg til en herlig, lett sykkelferie gjennom vakre daler med utsikt til de Juliske Alper. Underveis kan du nyte Friulis frodige sletter med vinmarker og fruktplantasjer. Du besøker også små, skjønne byer og avslutter ferien ved Adriaterhavet i byen Trieste.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst Villach
Villach er en hyggelig by blant annet kjent for sine termalbad.

2. dag. Stayover i Villach. 50 km. og 50 høydemeter
Kun få kilometer fra Villach, ved foten av det imponerende fjellet Gerlitzen, ligger Ossiachersjøen. Dette er den 3. største blant sjøene i Kärnten. Dagens sykkelrute går på sykkelstien rundt sjøen til kjente feriesteder som Annenheim, Sattendorf, Bodensdorf, Steindorf og Ossiach. Kanskje kan det friste med et bad?

3. dag. Villach-Tarviso-Venzone. 40 km. med tog, 60 km. på sykkel og 340 høydemeter
Dagen starter med en togtur (ikke inkl.) fra Villach, over den østeriske-italienske grensen til Tarvisio. Byen ligger i trekanten mellom Slovenia, Italia og Østerrike, og her har alle de ulike menneskene med forskjellige kulturer levd fredelig i århundrer. Fra Tarvisio følger du Alpe-Adria ruten som her i begynnelsen følger elven Fella. Du sykler ned gjennom dalen Canalet ol Pontebba, den gamle grensen mellom Republikken Venezia og det Østerisk-Ungarske rike. Dagen avsluttes i Venzone, en fin og gammel by som er erklært et nasjonalt monument. Byen er blant annet kjent for produksjon av lavendel.

4. dag. Venzone-Udine. 55 km. og 200 høydemeter
I dag forlates de Juliske Aplene og du sykler mellom grønne morenebakker langs elven Tagliamento. Rett før Osoppo anbefaler vi å ta en liten omvei til Gemona del Friuli, en liten middelaldersk perle av en by, beliggende på en vestvendt skråning. Besøk byens rådhus fra 1500-tallet, med flotte bueganger, og domkirken fra 13-1400-tallet. 
Dagens etappe avsluttes i Udine med smale gater, arkader, fine plasser og hyggelige barer.

5. dag. Udine-Aquileia. 50 km og 50 høydemeter
Turen fortsetter i frodige nedre Friuli, Bassa Friuliana, et område fylt med historie og kanaler. Halvveis på etappen kommer du til Palmanova, en bemerkelsesverdig by idet den er formet som en nikantet stjerne med rette veier som går ut fra byens sentrale plass. 
Dagen avsluttes i Aquileia, en liten landsby som i dag hovedsakelig lever av landbruk. De mange ruinene og den store, velholdte Basilicaen vitner om byens storhetstid som betydningsfull handelsby under romertiden.

6. dag. Stayover i Aquileia. 45 km. og 0 høydemeter
Fra Aquileia sykler du over en lang bro med utsikt til et helt spesielt lagunelandskap på begge sider. Du kommer til Adriaterhavet og badebyen Grado. Ta en pause ved en av de fristende sandstrendene eller gå rundt i byens gamle kvartaler. Fra Grado fortsetter du på sykkelstien til våtområdet Nature Reserve of Valle Cavanata, et yndet yngelsted for mange fuglearter. Turen tilbake til Aquileia går gjennom landbruksområdet Fossalon.

7. dag Aquileia-Trieste. 50 km. og 200 høydemeter
Først krysser du elven Isonzo før du sykler mot kysten der Triestebukten venter. Det er mange fristende stopp underveis, blant annet i Duino med de to borgene, Sistiana med sin karakteristiske bukt og Miramare med en fantastisk borg beliggende i en 20 hektar vakker park.
Dagens etappe kan kortes ned med omkring 30 km. ved å ta toget fra Montefalcone til Trieste. Nyt byen rundt plassen Piazza dell’Unita d’Italia med vakre paleer, krokete gater rundt plassen og fantastisk utsikt fra toppen av San Gusto basilikaen.

8. dag. Hjemreise
Hjemreise etter frokost med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 1-2

En lett tur i jevnt terreng med bare noen få, lette bakker. I alt ca. 300 km. Du følger for det meste den skiltede sykkelruten Alpe Adria Cycle Path. Det meste av tiden sykler du på sykkelsti, men noen steder går ruten på rolige bi-veier. Inn og ut fra de større byene må det påregnes litt mer trafikk.
Du får tilsendt hotelliste og avreiseinformasjon på norsk/dansk før avreise. Ved ankomst til dit hotell i Villach får du utlevert detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk.

Innkvartering

Du bor på 3-4* hoteller – alle med eget bad og toalett. Oppholdene er inkludert frokost.

Sykkel og sykkelutstyr

Syklene er med 21 gir og håndbremser og er utstyrt med bagasjebrett, ett sett bagasjevesker og styreveske eller kortholder. Det er også mulig å leie el-sykkel, barnesykkel (20 og 24" hjul) og sykkelvogn til ett barn (0-4 år / 30 kg).

Minst en sykkel pr. rom vil også være utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett. Det er mulig å leie sykkelhjelm. 

Hvordan kommer jeg frem?

Det letteste er å fly tul Klagenfurt. Derfra kan du ta buss og tog til Villach. Se mer hos Deutsche Bahn og Trenitalia.

Ved hjemreise kan du ta tog fra Trieste til Villach jernbanestasjon. Det er også mulig å medbringe egen sykkel.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 8273,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 6374,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver lørdag 25. april til 26. september 2020
 • Hver lørdag 24. april til 25. september 2021

Prisen inkluderer:

 • 6x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart, rutebeskrivelse og informasjonsmateriale på engelsk. 

Ikke inkludert i prisen:

 • Tog Villach-Tarviso (dag 3)
 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Barnesykkel
 • Barnevogn
 • Leie av sykkelhjelm
 • Ekstra natt inkl. frokost i Villach eller Trieste

Barnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Girolibero, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Girolibero. Reisen din er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...