INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Det beste av Valencia

Spania - Sykkelferie på egenhånd

Opplev alt det regionen har å by på, på sykkeltur fra Alicante til Valencia.

In stock
Travel Code
CYS-02

Dette kan du glede deg til

Velkommen til kontrastenes land; vinmarker og appelsinlunder, oliven og mandler, elver og hav, byer og små landsbyer, steile fjelltopper og grønne daler, fruktplantasjer og furuskog, moderne tider og historiske områder, religion og sekularitet – og på toppen av det hele: solskinn og tradisjoner. Opplev Valencia, den største byen i området og tre inn i et ekko av gamledager og sterk kultur. Du sykler gjennom et relativt uutforsket område med en utrolig vennlig og hjelpsom befolkning.

Med utgangspunkt i den lille historiske byen Sax, innover i landet, sykler du gjennom fredelig landskap ut til havet. Turen avsluttes i Valencia, en by med en spennende blanding av vakre, gamle bygninger som f.eks. markedshallen og imponerende moderne arkitektur som f.eks. arkitekten Calatravas operahus "Reina Sofia". 

Kart

*Vi gør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Sax
Sax er en liten, hyggelig by som ligger omkring 40 km inn i landet fra Alicante flyplass. Byens landemerke er borgen som ligger strategisk plassert med utsikt over byen og området rundt. Går du rundt i de gamle kvartalene kan du ikke unngå å legge merke til maurernes store innflytelse på byplanleggingen.
Innkvartering f.eks. på Hotel Fuente del Cura

2. dag. Sax – Bocairent ca 52-62 km
En utrolig variert sykkeldag er i vente. Furutrær og vinstokker i stramme rekker danner sammen med solsikker og frodige grønsaksmarker et lappeteppe i grønne nyanser.  Du sykler til Villena, med en av områdets best bevarte borger, videre langs den nedlagte jernbanen langs elven Vinalopó og gjennom små landsbyer. 
I Banyeres de Mariola kan du velge mellom 2 ruter:
Rute 1: fortsetter langs den nedlagte jernbanen i jevnt terreng i utkanten av naturparken ”Paraje Natural de la Serra de Mariola” og etter få km ankommer du Bocairent.
Rute 2: her sykler du inn i naturparken. Der det går opp og ned med flere fine utkikkspunkter.
Dagens etappe avsluttes i Bocairent, med et fint gammelt sentrum med hyggelige plasser, fontener og fristende barer. 
Innkvartering f.eks. på Hotel L’Estació

3. dag. Bocairent – Alcoi ca 43-53 km
I dag starter du med å sykle langs den skiltede ”green way” til området Valleta d’Agres. Du sykler forbi marker og fruktlunder som ligger ved foten av fjellkjeden Serra de Mariola. Med utsikt til de omkransende fjellene sykler du gjennom dalen som går hele veien til den oppdemmede innsjøen Beniarrés. Herfra går turen til småbyene som ligger rundt fjellkjeden Sierra de Aitana i et spektakulært landskap.
Du avslutter dagen i Alcoi, en livlig by med spennende, tradisjonell mat og god vin.
Innkvartering f.eks. på Sercotel ciutat d’Alcoi

4. dag. Alcoi-Villalonga ca 40-42 km
Du er nå kommet til en av turens flotteste og mest spennende dager. Det kontrastfylte landskapet her i dalene mellom høye fjelltinder er helt fantastisk og må oppleves! Du har bl.a. utsikt til fjellene Benicadell og Montcabrer. Du sykler langs en liten sti med utsikt ned til elven Serpis som bukter seg gjennom kløften. Du sykler gjennom små landsbyer med appelsinlunder og kommer stadig nærmere havet. Ved ankomst til den gamle togstasjonen i l’Orxa kan du igjen velge mellom 2 ruter:
Følg den nedlagte jernbanen gjennom kløften. Ruten er flat, men du sykler på grussti.
Alternativt forlater du den nedlagte jernbanen og sykler opp i fjellene hvorfra du vil ha en fantastisk utsikt over havet og Safor Cirque. Du sykler på asfalt, men her er det en del bratte bakker og du kommer ikke gjennom kløften, men ser den kun noen steder.
Innkvartering f.eks. på Hotel Casa Babel

5. dag. Villalonga – Cullera ca 46-62 km
Du starter med å sykle forbi appelsinlunder før du raskt kommer til et område med ”marjals”, et sumpområde med et rikt fugleliv. Heretter kommer du inn i dalen og følger den gamle pilegrimsruten som forbandt de forskjellige klostrene og kirkene. Ta evt. en avstikker forbi det fasinerende klosteret ”Simat de la Valldigna”. Videre fortsetter du langs rismarker og snart er du ved havet og badebyen Cullera. Her finner du fine strender og gode restauranter hvor bl.a. de lokale risrettene anbefales. 
Innkvartering f.eks. på Hotel El Chalet

6. dag. Cullera - Valencia. Ca 46-56 km
Velger du den lange ruten starter du med å sykle langs elven Xúquer, som leverer vand til områdets mange frodige marker og fruktlunder. Dagens vakreste opplevelse er naturområdet ”Parque Natural de la Albufera”, et av de mest fasinerende økosystemene i Middelhavsområdet. Her finnes rismarker, innsjøer, myrer og sanddyner ved havet. Er du interessert i fugleliv kan det anbefales å ta med en kikkert. Det er en utrolig opplevelse å sykle rundt mellom rismarker, rislende kanaler og appelsinlunder med utsikt til forstedenes boligblokker. Ta en lunsjpause i Palmeras der du finner mange hyggelige restauranter. Herfra går turen tilbake langs kysten, forbi fristende sandstrender til Valencia.
Valencia er en helt fantastisk by. Gå rundt på måfå i den gamle bydelen, besøk den store markedshallen og la deg fasinere av alle de spennende og fristende matvarene. Nyt lokal tapas på en av de små restaurantene utenfor markedshallen og se de vakre mosaikkene på togstasjonen. Ta turen gjennom det uttørrede elveleiet som nå er omgjort til en stor park med piknikksteder, lekeplasser og løpe- og sykkelstier, før du til sist ender ved den spanske arkitekt Calatravas imponerende, moderne bygninger med blant annet operahus og museum.
Innkvartering f.eks. på Hotel Silken Puerta Valencia

7. dag. Hjemreise
Hjemreise med mindre du har bestilt en ekstra natt.

Vanskelighetsgrad 3

Vanskelighetsgrad 3. Noen dager går i jevnt, flatt terreng mens du andre dager sykler i mer kupert terreng med enkelte utfordrende stigninger. Forholdsvis korte dagsetapper. 2/3 av ruten sykler du på den nedlagte jernbanen som er helt bilfri. Resten av turen sykler du langs små, fredelige landeveier. Detaljert rutebeskrivelse på engelsk, samt kart utleveres ved ankomst til første hotell.

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie tursykkel med 24 gir og håndbrems. Syklene er utstyrt med lappesett, ekstra slange, pumpe, sykkel-PC, flaskeholder, bagasjebrett og sykkelveske, samt sykkelhjelm.

Du får utlevert en GPS med innlagte ruter (1 stk. pr. 1-4 pers.).

Det er også mulig å leie el-sykkel.

Innkvartering

Du bor på 3* hoteller. Turen er inkludert frokost.

Hvordan kommer jeg frem?

Du flyr til Alicante. Alternativt kan du også fly til Madrid. Det kan arrangeres transfer fra Alicante til Sax, eller du kan ta buss eller tog fra Alicante til Sax.
Ved hjemreise kan du fly fra Valencia eller ta tog til Alicante eller Madrid og fly hjem derfra.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for at høre mer om dette.

Vær og klima

Vi anbefaler at du legger turen mellom mars og slutt-juni eller mellom september og slutt-oktober da det kan bli veldig varmt i Spania i juli og august. 

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltværelse 3*

Fra 9442,- NOK

2 personer. Dobbeltværelse 3*

Fra 7045,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver søndag i sesongen
 • Mulig med ankomst andre dager enn søndager mot et mindre tillegg i prisen

Prisen inkluderer:

 • 6x overnatting inkl. frokost
 • Detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk
 • GPS med innlagte ruter (1 stk. pr. 1-4 personer)
 • Bagasjetransport
 • Informøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra og til Norge
 • Reise- og sykkelforsikring
 • Eventuelle turistskatter

 Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Ekstra natt inkl. frokost i Sax eller Valencia
  • Transfer fra Alicante flyplass til Sax

  Barnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

  Agentforbehold:
  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Lazy Pedals, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Lazy Pedal. Din reise er dekket av Ruby Travel’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet. 

  Link til toppen av siden