INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Caminoen på sykkel

Spania – Sykkelferie på egenhånd

Opplev historien og nyt det fantastiske landskapet langs de siste 270 km av Den Spanske Camino når du sykler fra Astorga til Santiago de Compostela. Det er en både utfordrende og bevegende opplevelse.

In stock
Travel Code
CYS-03

Dette kan du glede deg til

Når du sykler Caminoen fra Astorga til Santiago de Compostela sykler du langs stier og småveier, gjennom øde landskap med utsikt til fjelltoppene og gjennom spennende landsbyer. Du sykler for det meste på separate sykkelstier, så du forstyrrer ikke de mange mennesker som går til fots på de samme strekningene. Det er ikke en spesielt lett tur, men den er vakker og storslått – og kanskje opplever du, som andre, en belønning og tilfredsstillelse større enn du hadde regnet med.

Omkring 36.600 mennesker sykler Caminoen hvert år – vil du også prøve krefter med denne utfordrende og fantastiske turen?

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Astorga
Astorga er en utrolig sjarmerende by med en flott katedral og et spektakulært palass av Gaudí. Og, ikke minst, fantastisk sjokolade!

Innkvartering f.eks. på Hotel Astur Plaza eller Hotel Ciudad de Astorga.

2. dag. Fra Astorga til Molinaseca, 49 km / 707 høydemeter
Du forlater det kastiljanske platået og sykler inn i mer skog- og fjellrikt område. Du sykler gjennom små landsbyer med store, røde mursteinshus. Dagens største utfordring er turen opp til Monte de la Cruz de Ferro (Jernkorset på fjellet) på 1492 meters høyde. De første 21 km går det jevnt og slakt oppover fra 882 m til 1.160 m. De siste 7 km til toppen er det en brattere stigning på 333 høydemeter. På toppen kan du følge den årelange tradisjonen med å legge fra deg en stein medbragt fra ditt hjemland. Herfra går det for det meste nedover med fantastisk utsikt over El Bierzo-dalen.
Innkvartering f.eks. på Casa el Palacio eller Hotel de Floriana i Molinaseca. 

3. dag. Fra Molinaseca til O Cebreiro, 59 km / 939 høydemeter
I dag starter du med å sykle gjennom El Bierzo-dalen med dens flate, dyrkede mark. Området preges av frodig jord, vand og et mildt klima og det dyrkes vindruer, frukt og grønnsaker. Etter rundt 25 km kommer du til Villafranca del Bierzo der dagens utfordring begynner opp mot O Cebreiro-passet. Området utgjør grensen mellom områdene Castilla y León og Galcia. Etter ca. 52 km i 702 m høyde sykler du bratt oppover 617 høydemeter til du når passet på 1.319 m høyde etter ca. 7 km.
O Cebreiro er en liten fjellandsby som byr deg velkommen med en utrolig atmosfære med særegne gamle steinhus som i dag huser hyggelige restauranter og cafeer.

Innkvartering ved foten av passet på f.eks. El Capricho de Josana i O Cebreiro, eller på toppen av fjellet på f.eks. på Hotel O Cebreiro.

4. dag. Fra O Cebreiro til Sarria, 48 km / 258 høydemeter
Avsluttet du gårsdagens etappe ved foten av fjellet med overnatting på f.eks. El Capricho de Josana, starter du dagen i dag med den bratte stigningen opp til passet O Cebreiro (se dag 3). Du er nå i Galicia, og både landskapet, klimaet, gastronomien og språket har forandret seg. Galicia er synonymt med det grønne Spania, nær Atlanterhavet, skogfylt med høye eukalyptustrær og vakre fjell. Dagens høydepunkt er å sykle ned til byen Samos. Her ligger et av Spanias eldste og vakreste klostre, som fortsatt er hjem til mange munker. Du sykler langs elver fra fjellene til Sarria, en hyggelig by hvorfra mange pilgrimmer starter Caminoen til Santiago de Compostela.
Innkvartering f.eks. på Hotel Roma i Sarria. 

5. dag. Fra Sarria til Palas de Rei, 48 km / 1.177 høydemeter
En herlig sykkeldag langs smale stier og frodige marker, gjennom små, søvnige tettsteder.
Innkvartering i den lille pilegrimsbyen Palas de Rei, f.eks. på Casa Benilde.

6. dag. Fra Palas de Rei til A Rúa, 60 km / 1.170 høydemeter
En dag uten noen tøffe stigninger, men det går opp og ned hele tiden gjennom små tettsteder.
Innkvartering f.eks. på Hotel O Pino.

7. dag. Fra A Rúa til Santiago de Compostela, 27 km / 599 høydemeter
I dag står en kort sykkeldag for tur. Etter en bratt bakke til Monte do Gozo, hvorfra du har en fantastisk utsikt over Santiago de Compostela, er det tid for å nyte byen og stemningen rundt katedralen. Dra innom pilegrimskontoret, og hvis du kommer fram tidlig kan vi anbefale å delta på messen i katedralen kl. 12.00.
Innkvartering f.eks. på Hotel Avenida eller Hotel Herradura i Santiago de Compostela.

8. dag. Hjemreise
Hjemreise etter frokost, med mindre du har bestilt en ekstra natt.

Vanskelighetsgrad 4-5

Du sykler dagsetapper på 21-59 km med kortere, krevende bakker. Dessuten er det på dag 2 en 7 km lang stigning på 333 høydemeter, og på dag 3 en 7 km lang, seig stigning på 617 høydemeter. Du sykler langs fredelige, asfalterte landeveier og noen steder på grusbelagte stier som for det meste følger Caminoen.

Innkvartering

Du bor alle syv nettene på hyggelige 3* hoteller, fjellpensjonater og «casas rurales». Turen er inkludert frokost. Halvpensjon kan bestilles mot et tillegg i prisen.

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie tursykkel med brede dekk, 24 gir og håndbrems. Syklene er utstyrt med reparasjonssett/lappesett, ekstra slange, pumpe, sykkel-PC, flaskeholder, bagasjebrett, sykkelveske og hjelm. Dere får også utlevert en GPS med innlagte ruter (1stk. pr. 1-4 pers.).

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Det letteste er å fly til Madrid. Herfra går det buss til Astorga og tilbake fra Santiago de Compostela. 
Du kan evt. fly hjem fra Santiago de Compostela via Madrid, eller du kan fly fra Vigo.

Lokaltransport i Spania:
Bussbilletter bookes hos busselskapet ALSA og togbilletter hos De Spanske Jernbaner, Renfe.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 8138,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 6781,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i perioden 1. april til 30. oktober 2021

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport (1 stk. bagasje på maks. 18 kg pr. person)
 • Detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk
 • GPS med innlagte ruter (1 stk. pr. 1-4 personer)

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • 6x halvpensjon (kun frokost i Santiago de Compostela)
 • Ekstra bagasje
 • Ekstra natt i Astorga eller Santiago de Compostela

  Ikke inkludert i prisen:

  • Transport fra og til Norge
  • Reise- og sykkelforsikring

  Barnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

  Agentforbehold:

  Ruby Rejser er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Senderos y Pueblos, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Senderos y Pueblos. Din reise er dekket av Ruby Rejser’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden

  Loading...