INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Tre elver, seks vinområder og 7000 slott

Sykkelcruise i Frankrike med MS Bordeaux

Det perfekte sykkelcruiset for den frankofile vinelskeren gjennom de legendariske vinområdene Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes og Médoc.

In stock
Travel Code
KR-78

Vinens rike

Med M/S Bordeaux har du mulighet for å oppleve området rundt Bordeaux - et av de vakreste og mest berømte i Frankrike. Her møtes elvene Garonne, Dordogne og Gironde før de fortsetter ut i Atlanterhavet, og her finnes et av verdens fineste vinområder. I de frodige skråningene dyrkes noen av Frankrikes mest berømte viner som Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes, Médoc og Margaux.

I løpet av uken sykler du gjennom seks forskjellige vinområder, forbi utallige, flotte vinslott og vakre vingårder – kanskje med mulighet for en vinsmaking eller to underveis.

Midt i uken legger M/S Bordeaux til kai i Bordeaux, og du har en hel dag til å utforske UNESCO-byen til fots eller på sykkel. Nyt de fantastiske bygningene, de vakre torgene og den koselige atmosfæren langs elven. Besøk også det nybygde og spektakulære vinmuseet.

Overnatting

Båten MS Bordeaux er ditt flytende hotell på hele turen. Det er en eldre, velholdt båt som er 78 m lang og 10 m bred, med 49 lugarer og plass til 96 gjester. 
På øvre dekk finner du i den ene enden av båten den koselige panoramasalongen med bar, sofahjørne og et lite dansegulv. I den andre enden av båten ligger restauranten der frokost, lunsj og middag serveres.
Øverst på båten ligger soldekket med stoler og bord – samt sykkelparkering.

Dekktyper: Begge dekkene ligger over vannlinjen. Alle lugarer er utvendige og har et lite vindu som kan åpnes (ikke under seilas), eget bad og toalett, A/C, TV og mini-safe.
Øvre dekk: 11 dobbeltlugarer (ca. 8 kvm) med to separate senger og to enkeltlugarer (ca. 6 kvm). 
Nedre dekk: 34 dobbeltlugarer (ca. 8 kvm) med 2 separate senger og to suiter (ca. 11,6 kvm).

Turen har helpensjon, dvs. frokostbuffé, liten lunsj ombord eller matpakke til sykkelturen og 3-retters middag om kvelden.

Det er en internasjonal avgang, og det er gjester fra mange forskjellige nasjoner ombord. Ofte knyttes det vennskap på tvers av grenser når praten går i baren etter dagens opplevelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Castets-en-Dorthe. 
Individuell ankomst fra kl. 15 og mulighet for en liten test-sykkeltur på rundt 10 km langs kanalen Entre-deux-Mers, som forbinder Atlanterhavet og Middelhavet. Det flate og fruktbare området rundt Castets blir også kalt "lille Nederland". Fortsett litt inn i landet forbi lunder med valnøtt- og kiwitrær, og langs frodige marker. Lugaren er klar ved 17- tiden. Heretter er det velkomstdrink og middag ombord.

Dag 2. Castets-en-Dorthe – Sauternes - Cadillac. Sykling 35-50 km. 
I dag er det Sauterne-området med søte viner som skal utforskes på sykkel. Du sykler langs elven Ciron som bukter seg gjennom landskapet. Ciron-elvens kjølige vann blander seg med Garonneelvens varmere vann. Om høsten, når klimaet er tørt og mildt, er det nettopp kombinasjonen av det milde og det kjølige som gir de gunstige betingelsene for produksjonen av den berømte Sauterne-vinen. Langs de fredelige landeveiene ligger vinmarker og små slott, og stemningen preges av middelalderske inntrykk fra da engelskmennene regjerte i regionen. 
Sent på ettermiddagen legger båten fra kai og seiler nedover Garonneelven til Loupiac eller Cadillac, en koselig liten by med en flott borg.

Dag 3.  Loupiac/Cadillac – Entre-deuz-Mers/Graves - Bordeaux. Sykling ca. 40 km
Cadillac er en festningsby, på fransk en ”bastide”, som ligger i vinområdet Entre-deux-Mers mellom elvene Dordogne og Garonne. I dag sykler du i vinområdet ”Premier Côtes de Bordeaux”. Hvis du har lyst kan besøke forfatteren Francois Mauriacs hus og Malromé-slottet fra det 16. århundre, der maleren Toulouse Lautrect bodde. Selvsagt byr området også på mange fristende vinsmakingssteder. 
Om ettermiddagen seiler du på Garonneelven til Bordeaux, der skipet ligger ved kai midt i byen med utsikt til den berømte Stenbroen, Place de la Bourse og Quai des Chartrons.
Nyt en herlig kveld i Bordeauxs gamle gater med velholdte palasser og koselige steder. Eller slapp av på båten med utsikt til lysene over Bordeaux og Garonneelven.

Dag 4. Bordeaux – rundtur. Sykling ca. 16 km 
Bystyret i Bordeaux har gjort mye for å gjøre det enkelt og trygt å komme seg rundt som syklist. Ta en tur langs elven eller følg sykkelskiltene i byen. Du kan også melde deg på en guidet rundtur på sykkel (kan kjøpes ombord).
Det er mye å se på, blant det mest kjente er Cailhau Gate (den kongelige byporten), Pey Berlans klokketårn ved katedralen, området ’den gylne trekant’ omgitt av tre fine gater, en fantastisk flott fontene, vannspeilet på Place de la Bourse og mye mer. Det finnes mange severdigheter å oppdage, og ikke glem et kafébesøk der du må smake på den klassiske kaken canelé fra Bordeaux. 
Besøk også det moderne vinmuseet La Cité du Vin.  

Dag 5. Bordeaux - Lamarque - Margaux (Medoc) - Bourg. Sykling ca. 40 km
Om morgenen seiler skipet fra Bordeaux til Lamarque i Girondes elvemunning, der du starter sykkelturen i det berømte vinområdet Medoc. Mens du sykler gjennom vinmarker, oppdager du noen av Médocs vakreste slott og prestisjefylte vingårder som stolt kan presentere flere prisvinnende viner. Stopp ved en av de store vingårdene for vinsmaking og lær alt om klassifisering av viner før du returnerer til båten i Lamarque. 
Sent på ettermiddagen seiles det på Girondes brede elvemunning til anløpsbroen ved Bourg, en idyllisk liten by der elvene Gironde og Dordogne møtes. 

Dag 6. Bourg - Blaye Fortress og vinmarker - Fronsac/Libourne. Sykling 35-50 km. 
Sykkelturen starter fra Bourg og du kommer snart til Cotes de Blayes vinmarker. Områdets vinslott er mindre kjente, men vinproduksjonen er helt i tråd med de mer berømte naboene på Médocs andre elvebredde. Du blir imponert over å se hva denne regionen har å by på bak det kuperte landskapet som er dekket med endeløse vinstokker og overskygget med eventyrlige slott og elegante herregårder. Siden middelalderen har utallige pilgrimmer på vei til Santiago de Compostela passert gjennom denne regionen. I Blaye kan du ta en liten avstikker gjennom Vauban-festningen (på UNESCOs verdensarvliste) for å beundre det militære mesterverket som ble bygget under kong Ludvig den 14. Returner til Bourg på en vakker, rolig vei langs elveleiet. Om kvelden seiles det til Fronsac / Libourne på Dordogne-elven.

Dag 7. Fronsac / Libourne - Pomerol og Saint-Émilion. Sykling 35-50 km. 
I Libourne kan du spasere til det idylliske torget som er omgitt av bygninger fra det 16. århundre. Du kan besøke det ukentlige markedet fredag morgen før du sykler for å utforske de berømte vinområdene Pomerol og St. Emilion. I dag er landskapet også preget av utallige vinstokker. Et sant paradis for vinelskere! Utforsk gatene fra middelalderen i den vakre landsbyen Saint-Emilion og vinmarkene rundt. Det er ikke uten grunn at området er fredet av UNESCO. Turen fortsetter på små, idylliske sideveier og stier der du får et glimt av noen av verdens mest berømte vingårder som Angelus, Ausonne, Cheval Blanc og Petrus.

Dag 8. Utsjekking 
Etter en begivenhetsrik uke er det på tide å reise hjem. 
Avmønstring og evt. kjøpt transfer kl. 9.  

Reisefakta

MS Bordeaux seiler enten fra Castets-en Dorthe til Fronsac/Libourne, eller fra Fronsac/Libourge til Castets-en Dorthe. 

Turen som er beskrevet her går fra Castets-en Dorthe til Fronsac/Libourne og har avgang på følgende lørdager i 2018:
28. april, 12. og 26. mai, 9. og 23. juni, 7. og 21. juli, 4. og 18. august, 1., 15. og 29. september, 13. oktober

Fra Fronsac/Libourne til Castets-en Dorthe leses turbeskrivelsen i omvendt rekkefølge. I denne retningen er det avgang på følgende lørdager i 2018:
5. og 19. mai, 2., 16. og 30. juni, 14. og 28. juli, 11. og 25. august, 8. og 22. september, 6. oktober. 

Ekstraturer: 
Castets-en-Dorthe til Libourne/Fronsac 14. april 2018.
Libourne/Fronsac til Castets-en-Dorthe 21. april 2018 og 20. oktober 2018.

Turprisen er uten drikkepenger. Det er vanlig med drikkepenger til mannskapet. Nivået ligger på ca. 5 euro pr. person pr. dag, og det ligger vanligvis en konvolutt klar på lugaren til dette formålet, hvis ikke kan pengene legges i et glass i baren.

Vanskelighetsgrad

Den totale sykkelstrekningen er på 200-250 km i enkelt og flatt terreng på rolige småveier og sykkelstier. Dagsetappene er på mellom ca. 16 og 50 km, og noen av dagene kan du velge mellom en kort eller lang etappe. 
Det utleveres gode, detaljerte sykkelkart (1 pr. lugar), så det er lett å finne frem. Det er gjennomgang på engelsk og fransk av morgendagens sykkeletappe hver kveld av båtens reiseleder. 


Vil du sykle sammen med en engelsktalende reiseleder hele uken, kan dette kjøpes for 200 euro pr. person. Dette forutsetter at minimum 8 personer melder seg på. Gruppen skal bestå av maks. 20 deltakere. 

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie en god 21-girs sykkel. De har håndbremser og er utstyrt med en sykkelveske. 
Du kan også leie el-sykkel. 

Hvis du vil sykle med sykkelhjelm må du ta med selv, men det er ikke et krav i Frankrike. 

Hvordan kommer du deg frem

Du må selv komme frem til startstedet Castets-en-Dorthe eller Libourne/Fronsac i Frankrike.  

Nærmeste flyplass er Bordeaux. 
Det går ikke direktefly fra Danmark til Bordeaux, men det er forbindelser fra både Billund og København via Amsterdam eller Paris til Bordeaux med KLM / Air France. 

Airfrance
KLM 
Eller finn alle flyreiser på Momondo 

Fra Bordeaux flyplass til togstasjonen Bordeaux Gare St. Jean i sentrum går det flybuss. Se her: http://www.bordeaux.aeroport.fr/en/info/bordeaux-airport-shuttle-service

Det kan bestilles busstransfer fra togstasjonen Bordeaux Gare St.Jean til båten og retur når turen er slutt. 
Avgang fra Bordeaux Gare St. Jean kl.14.00. 
Avgang fra båten, retur til Bordeaux Gare St. Jean kl. 09.00. 
Transfertid: ca. 1 time. 
Pris: 50 EUR tur/retur. Bestilles og betales før avreise.

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

Uke 45: Ankomstdato 31.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 11149,-

Uke 15: Ankomstdato 10.04.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11149,-

Uke 17: Ankomstdato 24.04.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11149,-

Uke 19: Ankomstdato 08.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 14377,-

Uke 21: Ankomstdato 22.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 14377,-

Uke 23: Ankomstdato 05.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 14377,-

Uke 25: Ankomstdato 19.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 14377,-

Uke 27: Ankomstdato 03.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 14377,-

Uke 29: Ankomstdato 17.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 14377,-

Uke 31: Ankomstdato 31.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 14377,-

Uke 33: Ankomstdato 14.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 14377,-

Uke 35: Ankomstdato 28.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 15551,-

Uke 37: Ankomstdato 11.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 15551,-

Uke 39: Ankomstdato 25.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 15551,-

Uke 41: Ankomstdato 09.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 14377,-

Uke 43: Ankomstdato 23.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11149,-
Praktisk informasjon

Lugarer er på forespørsel. 

Prisene inkluderer:

  • Opphold i delt dobbeltlugar med bad og toalett
  • Helpensjon (frokost, piknik, tre-retters middag) 
  • Velkomstdrink
  • Kaffe og te hver ettermiddag
  • Rutebeskrivelser og kart (på engelsk)
  • Daglig orientering på engelsk/fransk 

Tillegg:

  • Leie av 21-girs sykkel med sykkelveske
  • Leie av el-sykkel med sykkelveske
  • Busstransfer fra Bordeaux til/fra båten
  • Engelsktalende reiseleder med på båten

Agentforbehold:
Ruby er agent og leverandør for reisen. Arrangøren er Boat & Bike Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Boat & Bike Tours her.

Reisen er dekket av Ruby medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206

Ruby har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen leverandør på bestillingstidspunktet.  
Og husk - du kan alltid benytte deg av vår kompetanse og veiledning

Link til toppen av siden

Loading...