INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Tre elver, seks vinområder og 7000 slott fra Castet-de-Dorthe

Sykkelcruise i Frankrike med MS Bordeaux

Det perfekte sykkelcruiset for den frankofile vinelskeren gjennom de legendariske vinområdene Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes og Médoc. Turen starter i Castets-en-Dorthe og slutter i Libourne.

In stock
Travel Code
KR-78

Dette kan du glede deg til

Med M/S Bordeaux har du nå muligheten for å oppleve området rundt Bordeaux – et av de vakreste og mest berømte i Frankrike. Her møtes elvene Garonne, Dordogne og Gironde før de fortsetter ut i Atlanterhavet, og er rett og slett et av verdens fineste vinområder. På de frodige skråningene dyrkes noen av Frankrikes mest berømte viner som Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes, Médoc og Margaux.

I løpet av uken sykler du gjennom seks forskjellige vinområder og forbi et hav av stilfulle vinslott og vakre vingårder – kanskje med mulighet for en vinsmaking eller to på veien.

Halvveis på turen legger M/S Bordeaux til i Bordeaux og du får en hel dag til å utforske denne UNESCO byen til fots eller på sykkel. Nyt de fantastiske bygningene, de herlige plassene og den hyggelige atmosfæren langs elva. Besøk eventuelt også det nybygde og spektakulære vinmuseet.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

Hvis du ønsker å seile fra Libourne til Castets-en-Dorthe, klikk her

Dag 1: Ankomst til Castets-en-Dorthe
Individuell ankomst om ettermiddagen, hvor du har muligheten for en liten test-sykkeltur i Castets og langs kanalen Entre-deux-Mers, som forbinder Atlanterhavet og Middelhavet. Det flate og fruktbare området rundt Castets blir også kalt «Lille Nederland». Fortsett litt inn i landet forbi lunder med valnøtt- og kiwitrær og langs frodige marker. Hvis tiden tillater det, kan man også besøke slottet Chateau du Hamel som ble bygget midt på 1500-tallet. Lugaren din er klar om ettermiddagen. Heretter er det velkomstdrink og middag om bord.

Dag 2: Castets-en-Dorthe – Loupiac/Cadillac. Sykling ca. 27-46 km
I dag starter sykkelturen mot den sjarmerende byen Saint Macaire. Her kan du besøke forfatteren Francois Mauriac’s tidligere bopel. Du sykler langs korn- og solsikkemarker og kommer til byen La Réole, som huser broen som krysser elva til Garonne. Broen er inspirert av Eiffeltårnet. Du kan nyte byens kirke og to slott mens du slentrer gjennom de smale, brosteinsbelagte gatene. Du slutter dagen med sykling langs Canal de la Garonne, som ble anlagt under Napoleon. Du kan velge å sykle direkte tilbake til båten eller å sykle videre i det flotte landskapet til Meilhan-sur-Garonne. Seilas langs Garonne-elva fører til Loupiac, som ligger nærme byen Cadillac. Cadillac er en festningsby på en fransk «bastide» som ligger i vinområdet Entre-deux-Mers mellom elvene Dordogne og Garonne.

Dag 3: Loupiac/Cadillac – Bordeaux. Sykling ca. 35-50 km
I dag er det Sauterne området med sin søte vin som skal utforskes på sykkel. Du sykler langs elva Ciron som bukter seg gjennom landskapet. Ciron-elvas kjølige vann blander seg med Garonne-elvas varmere vann. På høsten, når klimaet er lunt og tørt, er det nettopp denne kombinasjonen av det lune og kalde vannet som gir de gunstige betingelsene for produksjonen av den berømte Sauterne vinen. Du sykler forbi populære vinmarker som Château d’Yquem, Château Guiraud, Clos Haut Peyraguey og mange flere. Om ettermiddagen sykler dere bortover Garonne-elva til Bordeaux, hvor skipet legger til kai midt i byen med utsikt til den berømte steinbroen, Place de la Bourse og Quai de Chatrons.
Nyt en herlig kveld rundt i Bordeaux gamle gater og med velholdte palasser og hyggelige plasser. Eller slapp av på båten med utsikt til lysene over Bordeaux og Garonne-elva.

Dag 4: Bordeaux – UNESCO rundtur. Sykling ca. 16 km
Bystyret i Bordeaux har gjort utrolig mye for å gjøre det sikkert og enkelt å komme seg rundt som syklist. Ta en tur langs elva eller følg sykkelstiene rundt i byen. Det er mye å se, men blant det mest kjente kan vi nevne Cailhau Gate (den kongelige byporten), Pey Berlans klokketårn ved katedralen, området den Gylne Trekant omringet av tre fine bulevarder, den eventyrlige fontenen Girondins, vannspeilet på Place de la Bourse og mye mer. Det er massevis av severdigheter å gå på oppdagelse etter, men glem ikke et kafébesøk og smak den klassiske kaken canelé fra Bordeaux.
Besøk også det moderne vinmuseet La Cité du Vin.
Det er mulig å utvide sykkelrundturen hvor «Roger Lapébeis» sykkelstien fører deg til vinregionen Entre-Deaux-Mers.

Dag 5: Bordeaux – Lamarque – Margaux (Medoc) – Bourg. Sykling ca. 42 km
Om morgenen seiler skipet fra Bordeaux til Lamarque i Gironde-elvemunningen, hvor du starter sykkelturen din i det berømte vinområdet Medoc. Mens du snor deg gjennom vinmarker, kommer du til å oppdage noen av Medocs vakreste slott og prestisjefulle vingårder, som med stolthet kan presentere adskillelige premievin. Stopp ved en av disse store vingårdene for et besøk/vinsmaking og lær alt om klassifisering av vin og vinproduksjon før du vender tilbake til båten i Lamarque.

Sist på ettermiddagen seiler dere bortover Girondes brede elvemunning til anløpsbroen ved Bourg, en malerisk liten by hvor elvene Gironde og Dordogne flyter sammen.

Dag 6: Bourg – Blaye Fortress og vinmarker – Fronsac/Libourne. Sykling ca. 25-41 km
Sykkelturen starter fra Bourg og snart kommer du til Cotes de Blayes vinmarker. Områdets vinslott er mindre kjente, men vinproduksjonen kan absolutt måle seg med de mer berømte naboene på den motsatte elvebredden av Medoc. Dagens etappe byr på et lettere bakket terreng. Du blir imponert over å se hva denne regionen gjemmer på av hemmeligheter bak det bakkede landskapet dekket med endeløse vinstokker, og oversådd med eventyrlige slott og elegante herregårder. Siden middelalderen har utallige pilgrimer på vei til Santiago de Compostela passert gjennom denne regionen. I Blaye kan du ta en kort omvei gjennom Vauban festningen for å beundre det militære mesterverk bygget under kong Ludvig den 14.
Retur til Bourg bortover en vakker og stille vei langs elveleiet. Om kvelden seiler dere til Fronsac/Libourne på Dordogne-elva.

Dag 7: Fronsac/Libourne – Pomerol & Saint-Èmilion. Sykling ca. 21-43 km
I Libourne kan du spasere til det pittoreske torget som er omgitt av bygninger fra så langt tilbake som 1500-tallet. Du kan besøke det ukentlige markedet fredag morgen før du starter på sykkelen og utforsker de berømte Pomerol og Saint-Émilion vinområdene. Igjen er landskapet preget av utallige vinstokker. Et ekte paradis for vinelskere! Utforsk de middelalderlige gatene i den vakre landsbyen Saint-Émilion og de omkringliggende landsbyene. Det er ikke uten grunn at området er fredet under UNESCO. Turen fortsetter bortover små maleriske landeveier og stier, hvor du får et glimt av noen av verdens mest berømte vingårder som Angelus, Ausonne, Cheval Blanc og Petrus.

Dag 8: Utsjekk
Etter en begivenhetsrik uke har det blitt tid for hjemreise. Avmønstring og evt. tilkjøp av busstransfer til togstasjonen i Bordeaux skjer etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1-2

Turen er relativt enkel og i flatt terreng på fredelige småveier og sykkelstier. På dag 6 er det noe mer utfordrende i bakket terreng. Den samlede sykkelstrekningen er ca. 200-250 km. Dagsetappene er mellom 16 og 50 km, og noen dager kan du velge mellom kortere eller lengre etapper. Det utleveres gode, detaljerte sykkelkart (1 sett per lugar), så det er enkelt å finne vei.

Innkvartering

M/S Bordeaux
Båten er det flytende hotellet deres hele uken. Det er en eldre, velholdt båt, 78 m lang og 10 m bred med 49 lugarer og plass til 96 gjester. Men grunnet gjestenes komfort tar de kun 80 gjester med per tur. På øverste dekk finnet man den hyggelige panoramasalongen med bar, sofahjørne og et lite dansegulv i den ene enden, mens den andre enden huser restauranten hvor frokost og middag serveres. Øverst på båten ligger soldekket med stoler og bord – samt sykkelparkering.

Det er en internasjonal avgang, så det kommer til å være gjester fra mange forskjellige nasjoner om bord. Ofte knyttes det vennskap på tvers av alle grenser når snakken i baren går etter dagens mange opplevelser.

Dekktyper: Begge dekk ligger over vannlinjen. Alle lugarer er utvendige og har et lite vindu som kan åpnes (ikke under seilas), eget bad og toalett, aircondition, TV og mini-safe.
Øverste dekk: 11 dobbellugarer (ca. 8 m2) med adskilte senger samt 2 enkeltlugarer (ca. 6 m2)
Nederste dekk: 34 dobbellugarer (ca. 8 m2) med adskilte senger samt 2 suiter (ca. 11 m2)

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie sykkel med 21 gir. Leien inkluderer sykkelveske, reparasjonssett, sykkelhjelm og lås. Det er også mulig å leie hybrid-sykkel, elsykkel eller tandem.

Alternativt kan du medbringe din egen sykkel.

Hvordan kommer jeg dit?

Du kan fly til Bordeaux. Det går flybuss fra Bordeaux til togstasjonen Bordeaux Gare St. Jean i sentrum. Se mer her.
Det kan arrangeres busstransfer fra togstasjonen Bordeaux Gare St. Jean ut til båten og retur igjen når turen er over. Bestilles hjemmefra.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Uke 15: Ankomstdato 09.04.2022 varighet 7 netter

Fra 11103,- NOK

Uke 17: Ankomstdato 23.04.2022 varighet 7 netter

Fra 11103,- NOK

Uke 19: Ankomstdato 07.05.2022 varighet 7 netter

Fra 14180,- NOK

Uke 21: Ankomstdato 21.05.2022 varighet 7 netter

Fra 14180,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 04.06.2022 varighet 7 netter

Fra 14180,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 18.06.2022 varighet 7 netter

Fra 14180,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 02.07.2022 varighet 7 netter

Fra 14180,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 16.07.2022 varighet 7 netter

Fra 14180,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 30.07.2022 varighet 7 netter

Fra 14180,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 13.08.2022 varighet 7 netter

Fra 14180,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 27.08.2022 varighet 7 netter

Fra 15117,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 10.09.2022 varighet 7 netter

Fra 15117,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 24.09.2022 varighet 7 netter

Fra 15117,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 08.10.2022 varighet 7 netter

Fra 14180,- NOK

Uke 43: Ankomstdato 22.10.2022 varighet 7 netter

Fra 11103,- NOK
Praktisk informasjon

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Daglig kaffe og te
 • Velkomstdrink
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Daglig briefing av neste dags etappe på engelsk/fransk

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips
 • Avbestillings/reiseforsikring

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Hybrid sykkel
 • Tandem
 • Busstransfer fra Bordeaux t/r fra båten (ca. 1 time)
  • Avgang fra Bordeaux Gare St. Jean kl. 14.00
  • Avgang fra båten retur til Bordeaux Gare St. Jean kl. 09.00
 • Engelsktalende sykkelguide med på ruten

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Aquitaine-Cruises og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Aquitaine-Cruises. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...