INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Tre elver, seks vinområder og 7000 slott

Sykkelcruise i Frankrike med MS Bordeaux

Det perfekte sykkelcruiset for den frankofile vinelskeren gjennom de legendariske vinområdene Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes og Médoc. Turen starter i Libourne og slutter i Castets-en-Dorthe.

In stock
Travel Code
KR-78-1

Dette kan du glede deg til

Med M/S Bordeaux har du nå muligheten for å oppleve området rundt Bordeaux – et av de vakreste og mest berømte i Frankrike. Her møtes elvene Garonne, Dordogne og Gironde før de fortsetter ut i Atlanterhavet, og er rett og slett et av verdens fineste vinområder. På de frodige skråningene dyrkes noen av Frankrikes mest berømte viner som Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes, Médoc og Margaux.

I løpet av uken sykler du gjennom seks forskjellige vinområder og forbi et utall av stilfulle vinslott og vakre vingårder – kanskje med mulighet for en vinsmaking eller to på veien.

Halvveis på turen legge M/S Bordeaux til i Bordeaux og du får en hel dag til å utforske denne UNESCO byen til fots eller på sykkel. Nyt de fantastiske bygningene, de herlige plassene og den hyggelige atmosfæren langs elva. Besøk eventuelt også det nybygde og spektakulære vinmuseet.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

Hvis du ønsker å seile fra Castets-en-Dorthe til Libourne, klikk her

Dag 1: Ankomst til Libourne
Individuell ankomst om ettermiddagen med mulighet for en liten test sykkeltur i nærheten av elva Dordogne. Du kan også oppleve Libourne, som blir kalt «the little Bordeaux». Lugaren din er klar om ettermiddagen. Heretter er det velkomstdrink og middag om bord.

Dag 2: Libournais og Saint-Émilion vinområder. Sykling ca. 21-43 km
I Libourne kan du spasere til det pittoreske torget, omgitt av bygninger fra så langt tilbake som 1500-tallet. På sykkel utforsker du de berømte Pomerol og St. Émilion vinområdene. Landskapet er preget av utallige vinstokker – et sant paradis for vinelskere. Utforsk de middelalderlige gatene i den vakre landsbyen Saint-Émilion og de omkringliggende vinmarkene. Det er ikke uten grunn at området er fredet under UNESCO. Turen fortsette bortover maleriske landeveier og stier, hvor du får et glimt av noen av verdens mest berømte vingårder som Angelus, Ausonne, Cheval Blanc og Petrus.

Dag 3: Libourne – Bourg. Sykling ca. 25-41 km
Sykkelturen starter i Liborune, og på veien kommer til å oppleve Cotes de Blayes vinmarker. Områdets vinslott er mindre kjente, men vinproduksjonen deres kan så absolutt leve opp til de mer berømte naboene på den motsatte elvebredden av Médoc. Dagens etappe byr på et lettere bakket terreng. Du kommer til å bli imponert over å se hva denne regionen gjemmer på av hemmeligheter bak det bakkede landskapet dekket med endeløse vinstokker, og oversådd med eventyrlige slott og elegante herregårder. Siden middelalderen har utallige pilgrimer passert denne regionen på vei til Satiago de Compostela. I Blaye kan du tan en omvei gjennom Vauban festningen for å beundre dette militære mesterverket bygget under Kong Ludvig den 14.
I Bourg kan du ta en forfriskende dukkert etter en mindre anstrengende sykkeletappe.

Dag 4: Bourg – Lamarque – Bordeaux. Sykling ca. 42 km
Om morgenen seiler skipet fra Bourg til Lamarque, hvor dagens sykkeletappe starter i det berømte vinområdet Medoc. Mens du snor deg gjennom vinmarker, kommer du til å oppdage noen av Médocs slott og prestisjefulle vingårder, som med stolthet kan presentere adskillelige premievin. Stopp ved en av disse store vingårdene for et besøk/vinsmaking og lær alt om «Grand Crus» klassifisering av vin og vinproduksjon. Det vil være mulig å ta en alternativ sykkelrute ut til vinområdene Pauillac og Aint-Espèphe og sykle blant vinmarker hvor Grand Crus Classés vinen dyrkes. Om ettermiddagen seiler dere bortover Garonne-elva til Bordeaux, hvor skipet legger til ved kai midt i byen forhåpentlig med utsikt til den berømte steinbroen Place de la Bourse og Quai des Chartons.

Dag 5: Bordeaux – UNESCO rundtur. Sykling ca. 16 km
Bystyret i Bordeaux har gjort utrolig mye for at det skal være enkelt og sikkert å komme seg rundt som syklist. Ta en tur langs elva eller følg sykkelskiltene rundt i byen. Det er masse å se, men blant det mest kjente kan vi nevne Cailhau Gate (den kongelige byporten), Pey Berlans klokketårn ved katedralen, området den Gylne Trekanten omkranset av tre fine bulevarder, den eventyrlige fontenen Girondins, vannspeilet på Place de la Bourse og mye mer. Det er masse severdigheter å gå på oppdagelse etter, men glem ikke et kafébesøk og smak den klassiske kaken canelé fra Bordeaux. Besøk også det moderne vinmuseet La Cité du Vin. Det er mulig å forlenge sykkelrundturen, hvor «Roger Lapébie’s» sykkelstien fører deg til vinregionen Entre-Deux-Mers.

Dag 6: Bordeaux – Louipac – Castets-en-Dorthe. Sykling ca. 35-50 km
I dag er det Sauterne området med den søte vinen som skal utforskes på sykkel. Du sykler langs elva Ciron som bukter seg gjennom landskapet. Ciron elvas kjølige vann blander seg med Garonne-elvas varmere vann. På høsten, når klimaet er tørt og lunt, er det nettopp denne kombinasjonen av kaldt og lunt vann som gir de gunstige betingelsene for produksjonen av den berømte Sauterne vinen. Du sykler forbi populære vinmarker som Château d’Yquem, Château Guiraud, Clos Haut Peyraguey og mange flere.

Dag 7: Castets-en-Dorthe – Entre-Deux-Mers. Sykling ca. 27-46
I dag starter sykkelturen bort mot den sjarmerende byen Saint Macaire. Her har du mulighet for å besøke forfatter Francois Mauriac’s tidligere bopel. Han mottok Nobelprisen i litteratur i 1952. I byen har du også muligheten for å delta på vinsmaking. Du sykler langs korn- og solsikkemarker og kommer til byen La Réole, som huser broen som krysser elva Garonne. Broen er inspirert av Eiffeltårnet. Du kan nyte byens kirke og to slott mens du slentrer i de smale, brosteinsbelagte gatene. Du slutter dagen med sykling langs «canal de la Garonne» som ble anlagt under Napoleon. Du kan velge å sykle direkte tilbake til båten eller sykle videre i det flotte landskapet til Meilhan-sur-Garonne.

Dag 8: Utsjekk
Etter en begivenhetsrik uke, er det nå tid til hjemreise. Utsjekk og evt. busstransfer til Bordeaux skjer etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1-2

Turen er relativt enkel og i flatt terreng på fredelige småveier og sykkelstier. På dag 3 er det noe mer utfordrende i bakket terreng. Den samlede sykkelstrekningen er ca. 200-250 km. Dagsetappene er mellom 16 og 50 km, og noen dager kan du velge mellom kortere eller lengre etapper. Det utleveres gode, detaljerte sykkelkart (1 sett per lugar), så det er enkelt å finne vei.

Innkvartering

M/S Bordeaux
Båten er det flytende hotellet deres hele uken. Det er en eldre, velholdt båt, 78 m lang og 10 m bred med 49 lugarer og plass til 96 gjester. Men grunnet gjestenes komfort tar de kun 80 gjester med per tur. På øverste dekk finnet man den hyggelige panoramasalongen med bar, sofahjørne og et lite dansegulv i den ene enden, mens den andre enden huser restauranten hvor frokost og middag serveres. Øverst på båten ligger soldekket med stoler og bord – samt sykkelparkering.

Det er en internasjonal avgang, så det kommer til å være gjester fra mange forskjellige nasjoner om bord. Ofte knyttes det vennskap på tvers av alle grenser når snakken i baren går etter dagens mange opplevelser.

Dekktyper: Begge dekk ligger over vannlinjen. Alle lugarer er utvendige og har et lite vindu som kan åpnes (ikke under seilas), eget bad og toalett, aircondition, TV og mini-safe.
Øverste dekk: 11 dobbellugarer (ca. 8 m2) med adskilte senger samt 2 enkeltlugarer (ca. 6 m2)
Nederste dekk: 34 dobbellugarer (ca. 8 m2) med adskilte senger samt 2 suiter (ca. 11 m2)

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie sykkel med 21 gir. Leien inkluderer sykkelveske, reparasjonssett, sykkelhjelm og lås. Det er også mulig å leie hybrid-sykkel, elsykkel eller tandem.

Alternativt kan du medbringe din egen sykkel.

Hvordan kommer jeg dit?

Du kan fly til Bordeaux. Det går flybuss fra Bordeaux til togstasjonen Bordeaux Gare St. Jean i sentrum. Se mer her.
Det kan arrangeres busstransfer fra togstasjonen Bordeaux Gare St. Jean ut til båten og retur igjen når turen er over. Bestilles hjemmefra.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Uke 16: Ankomstdato 16.04.2022 varighet 7 netter

Fra 10826,- NOK

Uke 18: Ankomstdato 30.04.2022 varighet 7 netter

Fra 13827,- NOK

Uke 20: Ankomstdato 14.05.2022 varighet 7 netter

Fra 13827,- NOK

Uke 22: Ankomstdato 28.05.2022 varighet 7 netter

Fra 13827,- NOK

Uke 24: Ankomstdato 11.06.2022 varighet 7 netter

Fra 13827,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 25.06.2022 varighet 7 netter

Fra 13827,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 09.07.2022 varighet 7 netter

Fra 13827,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 23.07.2022 varighet 7 netter

Fra 13827,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 06.08.2022 varighet 7 netter

Fra 13827,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 20.08.2022 varighet 7 netter

Fra 13827,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 03.09.2022 varighet 7 netter

Fra 14740,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 17.09.2022 varighet 7 netter

Fra 14740,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 01.10.2022 varighet 7 netter

Fra 13827,- NOK

Uke 42: Ankomstdato 15.10.2022 varighet 7 netter

Fra 10826,- NOK
Praktisk informasjon

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Daglig kaffe og te
 • Velkomstdrink
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Daglig briefing av neste dags etappe på engelsk/fransk

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips
 • Avbestillings/reiseforsikring

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Hybrid sykkel
 • Tandem
 • Busstransfer fra Bordeaux t/r fra båten (ca. 1 time)
  • Avgang fra Bordeaux Gare St. Jean kl. 14.00
  • Avgang fra båten retur til Bordeaux Gare St. Jean kl. 09.00
 • Engelsktalende sykkelguide med på ruten

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Aquitaine-Cruises og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Aquitaine-Cruises. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...