INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Sykkelcruise på skjønne Mosel med MS Patria

Sykkelcruise i Tyskland fra Saarburg til Koblenz

Opplev den praktfulle Moseldalen om bord på hotell-elvebåten MS Patria. Frisk luft, lett sykling, grønnkledde, steile vinfjell og herlig stemning om bord. Turen starter i Saarburg og slutter i Koblenz.

In stock
Travel Code
KR-60-1

Dette kan du glede deg til

Denne herlige strekningen langs Moselelvas mange svinger betegnes som en av Europas absolutt vakreste sykkelstrekninger. Her finner du fortryllende gamle byer helt tilbake fra romertiden samt Europas steileste vinfjell hvor de grønne vinmarkene avløser slott og borger på fjellskråningene så langt øyet kan se. Seilas og sykling igjennom dette vidunderlige natursceneriet kan neppe oppleves vakrere noe annet sted i verden.

Strekningen går fra Saarburg til Koblenz (eller omvendt) langs Mosel og bielva Saar. Hvis du starter turen i Saarburg, følger du elvas naturlige løp frem til avslutningen i Koblenz, byen hvor Moselelva flyter ut i Rhinen. Hvis du tar turen oppover elvene, svinger ruten nedover bielva Saar i den gamle romerbyen Trier for å slutte i den lille eventyrbyen Saarburg.

Det er helt opp til deg hvor mye eller hvor lite du ønsker å sykle i løpet av uka, og på ruten sykler du i ditt helt eget tempo. Du bestemmer selv pausene dine ved de ønskede severdighetene som du har lyst til å utforske nærmere. Sykkeletappene er forholdsvis korte, og dermed er det rikelig med tid til sightseeing i de vakre gamle byene.
Hvis du velger å bli om bord og nyte seilingen fra soldekket, er det en del sluser som skal passeres. Her kan det være litt ventetid, men båten er alltid fremme ved dagens etappemål sist på ettermiddagen.

Vi tilbyr også sykkelferier langs Mosel fra hotell til hotell med bagasjetransport eller en sykkel-vintur langs Main fra Schweinfurt.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Saarburg
Sjekk inn mellom kl. 16 og 17. Første kveld og natt er i Saarburg, en helt vidunderlig liten by, som også blir kaldt «lille Venezia» på grunn av de mange små kanalene. Det er en herlig atmosfære her, og midt i byen finner du et 20 m høyt fossefall. Allerede i 964 ble Saarburg grunnlagt av Grev Siegfred av Luxemburg, og de gamle, smale, brosteinsbelagte gatene, et utendørs kaféliv og blomsterprakten gjør Saarburg til noe av de vakreste på hele turen. Uansett om du starter eller slutter i Saarburg, bør du ta en rundtur og slappe av i denne nydelige byen.

Dag 2: Saarburg – Wasserbillig (Luxemburg) – Trier. Sykling ca. 38 km
I dag sykler dere fra Saarburg gjennom det idylliske naturreservatet langs elva Saar videre til Wasserbillig i Luxemburg og herfra til Igeler Säule. Senere ankommer dere til Trier, hvor skipet venter på dere. Utforsk byen på egenhånd. Byen har en 2 000 år gammel historie med den kjente byporten Porta Nigra og den berømte Basilikakirken.

Dag 3: Trier – Mehring, sykling ca. 26-29 km
Etter frokosten starter dere på dagens sykkeletappe via Pfalzel til Mehring. Dere kommer gjennom store vinområder med steile vinfjell på begge sider av den buktende elva. Strekningen her regnes som det største vinområdet i Mosel-Saar-Ruwer regionen, og dere sykler gjennom de grønne områdene hele dagen til feriebyen Mehring.

Dag 4: Mehring – Piesport – Bernkastel-Kues
Mehring er et fredelig område med mange sommerhus fra gammel tid. Ruten langs elvebredden går atter igjennom grønne vinmarker så langt øyet rekker. Du passerer Tysklands eldste vinby Neumagen-Dhron, hvor det ligger en nybygget vinbåt fra romertiden. Herfra til Piesport og etappemålet Bernkastel-Kues, som opprinnelig er to byer med en bro over elva. Her må du absolutt oppleve torget med de flotte bindingsverkshusene, de smale, krokete gatene, fargerike blomsterkasser og den hyggelige stemningen som er overalt.

Dag 5: Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach – Zell an der Mosel. Sykling ca. 43 km
Fra Bernkastel-Kues går turen langs elvebredden igjennom de små byene Zelting, Lösnich og Wolf til Traben-Trarbach, 2 interessante byer som er bygget sammen som ligger på begge sider av elva. Etter et stopp og litt sightseeing går turen videre til landsbyene Enkirch, Burg og Pünderich før du runder en av Moselelvas berømte sving og kommer til vinbyen Zell, som er mest kjent for vinen «Zeller Schwartze Katz». Denne kvelden tilbys det rundvisning og vinsmaking på en lokal vingård (tilkjøp, bestilles og betales om bord).

Dag 6: Zell an der Mosel – Beilstein – Cochem. Sykling ca. 39 km
Etter frokost er det bare å hoppe på sykkelen igjen og nyte turen langs de grønne, skjønne vinmarkene, gjennom koselige landsbyer som Merl, Bullay, Neef og Senheim, før dere ankommer til Beilstein. Sykkeletappen slutter i den litt større byen Cochem, men det utrolig flotte Reichburg høyt og flott beliggende over elva. I Cochem er det overnatting og dere har mulighet for er interessant og fin bytur i de hyggelige gågatene langs elva eller kanskje en tur i borgen.

Dag 7: Cochem – Alken – Koblenz. Sykling ca. 50 km
Du kan bruke dagen på avslapping på soldekket om bord på skipet. Nyt den siste seilingen inn til byen Koblenz, hvor du evt. har tid til litt sightseeing i denne vakre byen, hvor Mosel flyter ut i Rhinen ved «Deutches Eck». Det er mulig å sykle fra Cochem til Koblenz og besøke Burg Eltz.

Dag 8: Avreise fra Saarburg
Sjekk ut etter frokost ca. kl. 09.00 og hjemreise fra Koblenz.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

I alt er sykkelstrekningen på ca. 200 km på gode sykkelstier og mindre bilveier og hele tiden langs elvas mange krumminger i flatt terreng som kan klares av alle. Turen er asfaltert.
Turene er med korte, lette dagsetapper fra 17 til 47 km med mulighet for korte eller lange sykkelstrekninger noen av dagene. Det blir utlevert et detaljert sykkelkart på tysk eller engelsk, 1 sett per lugar.

Innkvartering

Hele uken bor du på MS Patria, en herlig båt med plass til 68 gjester fordelt på hoveddekket og det øverste dekket. Lugarene er 7 m2 og praktisk innrettet med to senger som står vinkelrett på hverandre. Alle lugarer har eget bad og toalett, vinduer (kan ikke åpnes på øverste dekk) og aircondition i lugarene på hoveddekket. På det øverste dekket finner du en hyggelig oppholds salong med en bar samt panoramavinduer. På hoveddekket finner du spiserestauranten. I tillegg har båten et delvist overdekket soldekk med bord og stoler, hvor du kan slappe av og nyte de forbipasserende landskapene.

Det er en internasjonal avgang, så du kommer til å være sammen med gjester fra flere forskjellige nasjoner. Ruby Travel har et antall lugarer til rådighet på hver avgang, men antall gjester fra Ruby Travel som er med på turen varierer selvfølgelig fra gang til gang.

Sykkel og sykkelutstyr

Du kan leie gode 7-gir unisex sykler med håndbremser eller fot- og håndbremser.
Det er også mulig å leie elsykler, men de finnes kun i et begrenset omfang – bestill derfor i god tid.
Leie av sykkel inkluderer en sykkelveske og en sykkelforsikring.

Egne sykler kan kun medbringes i et begrenset antall pga. begrenset plass om bord. Hvis du vil ha med egen sykkel, må dette bekreftes først.

Hvis du vil sykle med hjelm, må du selv ta den – det er ikke mulig å leie om bord. Men det er ingen krav om dette i Tyskland.

Hvordan kommer jeg dit?

FLY:
Frankfurt er den nærmeste flyplassen til Koblenz og Luxemburg er den nærmeste flyplassen til Saarburg. Du kan fly med Lufthansa og KLM fra/til Oslo begge destinasjoner. Søk på Momondo etter fly eller få hjelp av oss.
Fra Frankfurt kan du ta toget direkte til Koblenz, som tar ca. 1,5 time.

BIL:
Du kan velge å kjøre ned til destinasjonen. Finn kjøreveiledning på Google Maps. Før avreise formidler vi informasjon om parkeringsmuligheter.

Hvis du skal retur til startbyen, er det enklest å ta toget. Kjøp evt. en Rheinland-Pflalz Ticket. Det er billigere hvis dere er flere som reiser sammen. Les mer her.

Klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Uke 19: Ankomstdato 07.05.2022 varighet 7 netter

Fra 6912,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 04.06.2022 varighet 7 netter

Fra 9391,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 18.06.2022 varighet 7 netter

Fra 9391,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 02.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9391,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 30.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9391,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 08.10.2022 varighet 7 netter

Fra 6521,- NOK

Uke 43: Ankomstdato 22.10.2022 varighet 7 netter

Fra 6521,- NOK
Praktisk informasjon

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, matpakke eller lett lunsj, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren med skift av håndklær/sengetøy etter behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Tysk- og engelsktalende guide
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags program
 • 1 sett kartmateriale per lugar
 • Havne- og slusegebyrer

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
 • Tips (ca. 5 EUR per dag)

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Utflukter (opplyses i avreiseinformasjonen) – arrangeres om bord

 
   Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...