INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Sicilia og de lipariske øyene

Sykkelcruise i det sørlige Italia

Bli med på et vakkert og idyllisk sykkelcruise fra Sicilia til De Lipariske Øyene og opplev UNESO-verdensarv, imponerende vulkaner og ikke minst en familiær atmosfære om bord på skipet.

In stock
Travel Code
KR-67

Dette kan du glede deg til

Midt i hjertet av Middelhavet kommer du til å oppleve Sicilias høydepunkter og de ekstraordinære Lipariske Øyene, eller De Eoliske Øyene, som de også kalles. Øyene er av vulkansk opprinnelse og er i dag en del av UNESCO verdensarvlisten. Fra Milazzo kommer du til øya Vulcano, og som navnet indikerer, kommer du til å oppleve vulkanske aktiviteter. Reisen fortsetter i vidunderlig, krystallklart vann mot øya Panarea, som er kjent for sine enorme klipper. Du kan nyte synet av et av feriens høydepunkt «Sciara del Fuoco» og hvis du er heldig, får du et uforglemmelig, naturlig vulkanshow. Den rytmisk aktive vulkanen Stromboli tårner seg opp i bakgrunnen. På Lipari blir det tid til en rundtur på den sjarmerende øya, hvor byen er full av hyggelige restauranter og butikker. Turen foregår både til vanns, om bord på skipet og på land – noen dager på sykkel og andre dager til fots.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Catania flyplass. Derfra er det transfer kl. 15.30 til havnen Marina de Nettuno i Milazzo. Sjekk inn på båten kl. 18.00, hvor det etterfølgende er velkomstmøte.
Skipet blir liggende i Milazzo for natten.

Dag 2: Milazzo. Sykling ca. 15 km. +/- 100 høydemeter
I dag sykler på til Capo Milazzo halvøya, hvor man kan slappe av og ta en kjølig dukkert i det naturlige bassenget Venus. Etterpå drar vi tilbake til Milazzo, hvor du kan besøke det gamle slottet som ligger på toppen av byen.
Skipet blir igjen liggende i Milazzo.

Dag 3: Milazzo – Vulcano. Sykling ca. 20 km. +/-400 høydemeter
Etter frokosten seiler skipet mot «svovel øya» Vulcano. Vi sykler i baklandet på Piano Grillo, hvorfra man kan nyte en storslått panorama utsikt. Om ettermiddagen er du på egenhånd, hvor du bl.a. kan gå opp til vulkankrateret, ta et sølebad på svovelstranda eller gå på oppdagelse iblant øyas fumaroler – huller hvor det fosser damp og gasser.

Dag 4: Vulcano – Panarea – Stromboli. Vandring ca. 1½ time. +/-400 høydemeter
Vi stopper og tar en svømmetur ved småøyene Lisca Bianco, Bottara og Dattilo. På øyene er det fortsatt synlig vulkansk aktivitet siden damp stiger opp gjennom revnene. Etter ankomst til Panarea kaster skipet anker, og gruppen spiser lunsj i en herlig bukt. Herfra seiler du til Stromboli og får en fenomenal utsikt til vulkanen Sciara del Fuoco. Sist på ettermiddagen tar du en vandretur opp i 400 høydemeter, hvor du kan beundre de vulkanske eksplosjonene i skumringen. Vi anbefaler at du tar med en pannelampe – alternativt kan du leie en om bord. Middagen spises som piknik ved et utrolig vakkert utsiktspunkt. Skipet legger til i Stromboli for natten.

Dag 5: Stromboli – Panarea – Salina. Vandring ca. 2½ time
I dag setter skipet kursen mot Panarea. Skipet stopper ved bukta Porto Sa Pietro. Derfra tar du en avslappet gåtur til Panarea by. Drautto stranda og øyas forhistoriske landsby. Gruppen holder piknik ved den lille, men vakre bukta Cala Junco. Deretter vender du tilbake til skipet og i løpet av ettermiddagen går turen mot Salina. Hvis det blir nødvendig, kan du stoppe å ta en dukkert på veien. På Salina besøker du en lokal butikk, hvor du får muligheten for å smake på noen av de lokale spesialitetene. Skipet legger til i Salina.

Dag 6: Salina – Lipari. Sykling ca. 20 km. +/- 300 høydemeter
Du tar en sykkeltur rundt på Salina, den største øya i Det Lipariske Øyhavet. Fra Santa Marina på østkysten kommer vi til et spektakulært utkikkspunkt i Pollara på den vestlige kysten. I Pollara kan du smake Alfredos berømte dessert «Granita». Retur om bord på skipet og seilas videre til Lipari. Sist på dagen kan du slentre rundt i Lipari by som har mange sjarmerende butikker og gode restauranter.

Dag 7: Lipari. Sykling ca. 25 km. +/- 600 høydemeter
Dagen starter med en sykkeltur fra kyst til kyst. Med utgangspunkt i Lipari by passerer du den vakre landsbyen og Canneto strand. Pikniklunsj med panoramautsikt i Quattrocchi. Senere på dagen drar du retur til det historiske sentrumet og etterfølgende går du om bord på skipet og nyter den siste seilasen mot Milazzo.

Dag 8: Hjemreise
Etter frokost sjekker du ut fra skipet ca. kl. 09.00. Deretter er det transfer til Catania flyplass. Ankomst på flyplassen ca. kl. 12.00.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 3

Dagsetappene er fordelt på 4 dager med sykling og 2 dager med vandreturer. Distanser mellom 14 og 25 km, og noen dager opp til 600 høydemeter. Rimelig god kondisjon er anbefalt.
Det er god tid til å komme igjennom etappene og sykkelguiden leder veien.

Innkvartering

MV Sundial
Et autentisk skip som opprinnelig stammer fra Tyrkia. Sunidal har motorer som også hjelper med å navigere og så er det 24 m langt og 6 m bredt. Skipet er utstyrt med klimaanlegg og det er komfortable oppholdssteder på båten, så som spiseområder og den hyggelige loungen. Det er også rik mulighet for å slappe av og nyte havets bølger fra soldekket.

Maten om bord er en fremragende kombinasjon av sjømat, grønnsaker, pasta og kjøtt. Alt sammen med et hint av Middelhavsområdet smakfulle krydderurter.

Skipet har 6 dobbellugarer med dobbeltseng (120x195), alle med eget bad og toalett samt en liten garderobe.

Det er plass til 12 gjester om bord på skipet.

Kahyt Lounge Spiseområde

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie sykler med 24 gir og håndbremser. Syklene er alle sammen utstyrt med sykkelveske og styresekk. Det er også mulig å leie elsykkel samt sykkelhjelm.

Hvordan kommer jeg dit?

Du flyr til Catania flyplass på Sicilia og derfra er det felles transfer til havnen i Milazzo. Ved hjemreise er det felles transfer fra Milazzo havn til flyplassen.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer offentlig transport til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Vær og klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Send reiseforespørsel

Sicilia og de lipariske øyene
Jeg aksepterer Rubys Privatlivspolitikk og gir samtykke til at Ruby kan behandle mine persondata i overensstemmelse hermed.
Ja takk, meld meg på Ruby Travel nyhetsbrev
Praktisk informasjon

Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos oss før du bestiller fly til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lunsj eller matpakke, middag (unntatt 2x middager i Salina og Milazzo)
 • Velkomstdrink og velkomstmøte
 • Daglig rengjøring av lugar (sengetøy og håndklær skiftes 1 gang
 • Transfer til og fra Catania flyplass ved ankomst og avreise
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Avreiseinformasjon
 • Havnegebyrer

Ikke inkludert i prisen

 • Transport t/r Norge
 • Drikkevarer
 • Middag i Salina og Milazzo
 • Inngang til museer, monumenter, osv.
 • Tips
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Leie av sykkelhjelm
 • Laktose- eller glutenfri kost

Minimumspåmelding:
På denne turen må det minimum være 6 person påmeldt før turen kan garanteres.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 95 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 95 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Girolibero og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Girolibero. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...