INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Rhinen og Neckarelva

Sykkelcruise i Tyskland med MS Patria

Rhinen med den berømte Loreleyklippen og vinbyene Rüdesheim, Heidelberg og Nierstein. Traktorkjørsel i vinfjellene med vinsmaking som en ekstra opplevelse.

In stock
Travel Code
KR-76

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

Koblenz – Bad Wimpfen

Dag 1: Ankomst til Koblenz
Sjekk inn fra kl. 14-16. Båten blir liggende i Koblenz natten over. Det er velkomstdrink før middagen.

Dag 2: Båttur fra Koblenz – Boppard, Boppard – Rüdesheim. Sykling ca. 46 km
Første seilas starter tidlig på morgenen, og seiler på en utrolig flott strekning til Boppard. Her utleveres det sykler og nå sykler du langs den venstre elvebredden gjennom Loreley-dalen, forbi den berømte klippen hvor sagnet forteller at i gamle dager hørte sjøfarende på sangen og dermed forliste de ofte. Videre til en av de mest berømte vinbyene langs Rhinen, Rüdesheim med Bingen på den motsatte elvebredden. Overnatting ved en av disse to byene. Vi anbefaler å nyte et glass vin på et av de utallige skjenkestedene i byen. Man må også en tur gjennom Drosselgasse i Rüdesheim denne kvelden.

Dag 3: Rüdesheim – Mainz. Sykling ca. 32-35 km
I dag sykler du gjennom et vakkert landskap og hyggelige byer frem til du kommer til Mainz. I Mainz er det et hav av kjente severdigheter som f.eks. domkirken, slottet Electors Palace, Citadellet, Gutenberg Denkmal m.m. Og kaiplassen ligger rett i nærheten av sentrum, så det er lett tilgjengelig å slentre en tur i byen før den naturlige trøttheten melder sin ankomst. Muligvis overnattingsstopp i Mainz.

Dag 4: Mainz – Nierstein. Sykling ca. 17-26 km
Fra Mainz følger du først sykkelstiene gjennom byen med de mange pittoreske husveggene, og deretter langs elva gjennom tallrike vinmarker før du kommer frem til Rhinens største vinby, Nierstein. Lunsjen serveres om bord. Om kvelden får man muligvis et tilbud om en utflukt med traktorkjørsel opp i vinfjellene. En lokal vinbonde forteller om vindyrking, og du får prøvesmakinger samt middag servert i vinbondens restaurant. Etter en innholdsrik dag og kveld tar traktortransporten deg tilbake til MS Patria. Hvis man ikke ønsker å bli med på denne utflukten, serveres det middag om bord på båten.

Dag 5: Båttur fra Nierstein – Mannheim, Mannheim – Heidelberg. Sykling ca. 25 km
Dagen begynner med en seiltur forbi den store byen Worms til Mannheim, hvor dagens sykkeletappe påbegynnes. Første del av sykkeletappen går gjennom byen Lamperteim til den lille fortryllende, keltiske byen Ladenburg, hvor bielva Neckar renner ut i Rhinen. Den siste delen av denne sykkeletappen er en kort strekning langs Neckar til den vidunderlige byen Heidelberg med borgen og torget som byr på shopping og sightseeing. Overnattingsstopp i Heidelberg, hvor en eventuell guidet bytur (tilkjøp) vil bli tilbudt.

Dag 6: Heidelberg – Ederbach. Sykling ca. 34 km
Når du har løsrevet deg fra herlige Heidelberg, går turen videre på sykkel inn til den vakre Neckardalen. Du får muligheten for å utforske byene Ziegelhausen og Neckarsteinach med de smale brosteinsbelagte gatene, gamle husvegger og blomstersmykkede torg med hyggelig markedshandel. Byen Eberbach er dagens etappemål og her er det overnattingsstopp. Om kvelden tilbys det muligvis en guidet byvandring (tilkjøp) i byens smale gater.

Dag 7: Eberbach – Bad Wimpfen. Sykling ca. 45 km
På ukens siste sykkeletappe kommer du til praktfulle borgen Burg Hornsberg som virkelig er verdt et besøk. Absolutt en av de vakreste borgene i Neckardalen. Ukens siste etappemål er Bad Wimpfen, en drømmeaktig middelalderby, som tilbake i 1182 var hjemsted for keiser Friedrich Barbarossa. Her nyter du atmosfæren og den siste kvelden om bord på MS Patria.

Dag 8: Utsjekk og hjemreise
Utsjekk etter frokost. Hvis du skal tilbake til Koblenz, kan du kjøpe togbillett. Turen tar ca. 3 timer.

Bad Wimpfen – Koblenz

Dag 1: Ankomst til Bad Wimpfen
Sjekk inn fra kl. 14-16. Skipets besetning ønsker dere velkommen. Båten blir liggende i Bad Wimpfen natten over.

Dag 2: Bad Wimpfen – Eberbach. Sykling ca. 45 km
På ukens første sykkeletappe kommer du til den praktfulle borgen Burg Hornsberg, som absolutt er verdt et besøk. Her bodde den tyske poeten Götz von Berlichningen. Herfra fortsetter syklingen til den herlige byen Eberbach.

Dag 3: Eberbach – Heidelberg. Sykling ca. 34 km
Dagens første stopp er «Hieschorn», som omtales som Neckardalens perle. Du sykler gjennom Odenwald til Neckarsteinach og Ziegelhausen, hvor du kan oppleve sjarmerende, brosteinsbelagte gater, gamle husvegger og blomstersmykkede torg med hyggelig markedshandel. Sluttmålet denne dagen er Heidelberg med borgen og torget, som innbyr til shopping og sightseeing.

Dag 4: Heidelberg – Mannheim, sykling ca. 25 km. Båttur Mannheim – Nierstein
Du starter med sykling fra Heidelberg hvor du krysser Neckarelva med en flott utsikt til Heidelberg og de mange slottene. Herfra forlater du Neckardalen og sykler videre til Mannheim, hvor du går om bord på skipet og spiser lunsj. Lunsjen nytes under en herlig seiltur til Rhinens største vinby Nierstein. Om kvelden får man muligvis et tilbud om en utflukt med traktorkjørsel opp i vinfjellene. En lokal vinbonde forteller om vindyrking, og du får prøvesmakinger samt middag servert i vinbondens restaurant. Etter en innholdsrik dag og kveld tar traktortransporten deg tilbake til MS Patria. Hvis man ikke ønsker å bli med på denne utflukten, serveres det middag om bord på båten.

Dag 5: Nierstein – Mainz. Sykling ca. 17-26 km
Fra det største vinområdet langs Rhinen sykler du til Mainz. I Mainz er det en hel haug med severdigheter som f.eks. domkirken, slottet Electors Palace, Citadellet, Gutenberg Denkmal, m.m. Og siden kaiplassen ligger rett i nærheten av sentrum, er det ganske så enkelt å ta seg en liten tur i byen før trøttheten melder sin ankomst. Muligvis overnattingsstopp i Mainz.

Dag 6: Mainz – Rüdesheim. Sykling ca. 32-35 km
Fra Mainz sykler du forbi vakre landskap med sjarmerende hus og videre til en av de mest berømte vinbyene langs Rhinen, Rüdesheim med Bingen på den motsatte elvebredden. Det er overnatting ved en av disse to byene. Du bør nyte et glass rhinskvin på et av de utallige skjenkestedene i byen. Man må også en tur gjennom Drosselgasse i Rüdesheim i kveld.

Dag 7: Rüdesheim – Boppard, sykling ca. 46 km. Båttur Boppard – Koblenz
I dag sykler du sykler du på den venstre elvebredden, hvor du kan nyte en flott utsikt til Rhinen. På veien sykler du forbi slott og borger, gjennom Loreley-dalen, forbi den berømte klippen, hvor sagnet forteller av sjøfarende hørte på sangen og dermed ofte forliste. Om ettermiddagen tar båten deg til Koblenz, hvor Mosel og Rhinen møtes.

Dag 8: Utsjekk og hjemreise
Utsjekk etter frokost. Individuell avreise.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad

Sykkelstrekningen strekker seg over 230 km på gode sykkelstier og mindre bilveier, og hele tiden langs elvene Rhinen og Neckar i flatt terreng. På en enkelt dagsetappe ved Eberbach er det litt flere bakker i området, men ikke mer enn at man skal kunne klare dem fint med vanlig kondisjon. Det er helt opp til deg hvor mye eller hvor lite du har lyst til å sykle. Det er en individuell tur, så du bestemmer selv tempoet og holder selvvalgte pauser ved de severdighetene du har lyst til å utforske nærmere. Og det er masse tid på ruten og hele dagen til rådighet.

Du får tilsendt all praktisk informasjon. I tillegg utleveres det et detaljert sykkelkart om bord på engelsk eller tysk. 1 sett per lugar.

Innkvartering

Hele uken bor du på MS Patria, en herlig båt med plass til 68 gjester fordelt på hoveddekket og øverste dekk. Lugarene er 7 m² og praktisk innrettet med 2 senger som står vinkelrett på hverandre. Alle lugarer har eget bad og toalett, vinduer (kan åpnes på øverste dekk) og aircondition i lugarene på hoveddekket.
På det øverste dekket finner du en hyggelig oppholdssalong med en bar samt panoramavinduer. På hoveddekket finner du spiserestauranten. I tillegg har båten et delvist overdekket soldekk med bord og stoler, hvor man kan slappe av og nyte det forbipasserende landskapet.
Det er en internasjonal avgang – dermed kommer du til å være sammen med gjester fra flere forskjellige nasjoner. Ruby Travel har på hver avgang et antall lugarer til rådighet, men det er veldig forskjellig fra uke til uke hvor mange Ruby-gjester som er på med på turen.

Sykkel og sykkelutstyr

Du kan leie gode 7-girs sykler med håndbremser eller fot- og håndbremser.
Det er også mulig å leie elsykkel – men dette er i begrenset omgang, så bestill i god tid.
Leie av sykkel inkluderer en sykkelveske samt sykkelforsikring.

Egne sykler kan pga. den begrensede plassen om bord kun medbringes i et begrenset omfang. Skal bekreftes på forhånd.

Hvis du ønsker å sykle med hjelm, må du selv medbringe en. Det er ikke mulig å leie en om bord. Men det er ikke et krav i Tyskland å bruke sykkelhjelm.

Hvordan kommer jeg dit?

Du er selv ansvarlig for å arrangere transport til og fra Koblenz/Bad Wimpfen, hvor turen starter og slutter.

Hvis du ønsker å fly, er den nærmeste flyplassen Frankfurt. Du kan fly direkte fra Oslo med Lufthansa. Du kan ta toget direkte fra flyplassen til Koblenz, eller til Bad Wimpfen via Mannheim – ca. 1½ times transporttid.

Du kan også ta toget – sjekk tider og priser på Deutsche Bahns.

Fra den dansk-tyske grensen er det ca. 700-800 km til Koblenz/Bad Wimpfen. Før avreise formidler vi informasjon om parkeringsmuligheter samt detaljerte opplysninger om ankomst og avreise.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Uke 20: Ankomstdato 14.05.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 09.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 16.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 03.09.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK
Praktisk informasjon

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lunsjbuffet eller matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Tysk- og engelsktalende sykkelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer
 • GPS-ruter

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips (ca. 5 EUR per person per dag. Informasjon om betaling gis om bord en av de siste dagene).
 • Avbestillings/reiseforsikring

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Øvrige utflukter (bestilles om bord)

Seilretning:
2021

 • Koblenz til Bad Wimpfen: oddetallsuker
 • Bad Wimpfen til Koblenz: partallsuker 

2022

 • Koblenz til Bad Wimpfen: partallsuker 
 • Bad Wimpfen til Koblenz: oddetallsuker

 

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...