INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Rhinen fra Rotterdam til Köln eller omvendt

Sykkelcruise i Tyskland og Nederland med MS Olympia

Nyt en herlig og opplevelsesrik sykkelferie med båten MS Olympia som ditt flytende hotell. Underveis kommer du gjennom den vakre naturen i Tyskland og Nederland, og opplever UNESCO verdenskulturarv.

In stock
Travel Code
KR-74

Dette kan du glede deg til

En opplevelsesrik tur med vidt forskjellig natur og opplevelser. Man kommer gjennom Tysklands interessante områder, også kalt Niederrhein med Köln og Düsseldorf som herlige kulturmetropoler. Storbyer med herlige grønne områder, domkirker, museer og dertil de små hyggelige «kneiper» på hvert gatehjørne. I løpet av turen krysses grensen mellom Tyskland og Nederland, så dere kan oppleve Arnheim, kjent for et av krigens største luftangrep fra den allierte siden. Ved grensen forgrener Rhinen seg i et gigantisk delta med små og store elvegreiner inn over det flate marsk landskapet. I Nederland kommer dere gjennom herlige, kjente byer som Wijk omkranset av skog, Gorinchem med nasjonalparken Biesboch og Nederlands eldste by, Dordrecht. Et eldorado av forskjellige naturopplevelser og naturligvis krydret med et besøk i Kinderkijk med Nederlands landemerke: 19 vindmøller på rad og rekke og UNESCO verdenskulturarv. I tillegg oppleves Rotterdam som enten startby eller sluttby, en tipp-topp moderne by med verdens største havneanlegg.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledede og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

Fra Rotterdam til Köln

Dag 1: Ankomst til Rotterdam
Sjekk inn på båten er mellom kl. 15 og 17. Båten blir liggende i Rotterdam natten over, så det er tid til en kveldstur i området ved verdens største havn.

Dag 2: Rotterdam – Dordrecht. Sykling ca. 40 km
Dagen starter på sykkel med et av ukens høydepunkter. Dere sykler langs elva til Kinderdijk med de 19 berømte vindmøllene. De eldste vindmøllene er fra 1800-tallet og er UNESCO verdenskulturarv. Etter et opphold her har dere en kort sykkeltur til byen Dordrecht, Nederlands eldste by som ligger på en øy omringet av elver og kanaler og full av historiske bygninger og minnesmerker.

Dag 3: Dordrecht – Gorinchem. Sykling ca. 37 km
På dagens sykkeletappe kommer dere til å oppleve natur … natur … natur! Dere sykler gjennom nasjonalparken «De Biesbosch», en eventyrlig tur på stier og veier gjennom forgrenede elvegreiner med glassklart vann på alle sider. Her opplever dere et av verdens få tidevannsområder med ferskvann. En forholdsvis kort sykkeletappe som slutter i festningsbyen Gorinchem, hvor det er overnattingsstopp.

Dag 4: Gorinchem – Wijk/Duurstede. Sykling ca. 50 km. Båttur til Wijk bij Duurstede til Rhenen
Igjen går sykkeletappen gjennom typiske nederlandske landskaper. Dere følger sykkelstiene langs elva Linge (bielv til Rhinen) det meste av dagen, gjennom gamle naturscenerier før dere kommer til overnattingsbyen Wijk bij Duurstede. En typisk nederlandsk provinsby som har alt: små ferjer over elva, Duurstede slott, vindmøller og en herlig atmosfære på kneiper og kaféer. Nyt en kveldsseiling til Rhenen.

Dag 5: Rhenen – Arnhem. Sykling ca. 30 km. Båttur Arnhem – Emmerich
I Rhenen blir syklene funnet frem og dere sykler langs den nedre delen av Rhinen. Dere kommer gjennom Betuwe, et av Nederlands største områder med fruktplantasjer. Dagens etappe slutter i den kjente byen Arnheim. En sentral by under 2. verdenskrig med et av de største og mest skumle luftangrepene, hvor de allierte prøvde å landsette fallskjermtropper. En interessant by som byr på en herlig kveldstur. Om kvelden er det seilas fra Arnhem til Emmerich, og her krysses grensen mellom Holland og Tyskland.

Dag 6: Emmerich – Xanten. Sykling ca. 31 km. Båttur Xanten – Düsseldorf
Dagens sykkeletappe starter i Emmerich og går gjennom naturreservatet Reeser Schanz og den gamle romerbyen Xanten, hvor den fem-skips gotiske-romanske domkirken fra 1400-tallet er verdt et besøk. Utforsk den gamle romerske parken og bli klokere på hvordan romerne levde for godt 2 000 år siden.

Dag 7: Düsseldorf – Köln. Sykling ca. 55 km
Etter frokost starter ukens siste og herlige sykkeletappe fra Düsseldorf til Köln. Her følger dere Rhinpromenaden det meste av dagen. Godt utbyggede sykkelstier i et herlig område, skiftende med industri og idyll følger dere på denne populære ruten. En omvei til en av byene kan betale seg, siden dere kan finne middelalderlige murverk, ruiner og tårn før dere til sist kommer til domkirkebyen Köln. Nyt denne siste ettermiddagen ved den livlige Rhinpromenaden og nyt eventuelt en Kölsch (lokal øl fra Köln). Kvelden avsluttes med en festmiddag om bord på MS Arkona.

Dag 8: Avreise fra Köln
Etter frokost er det utsjekk og hjemreise, med mindre dere har valgt å bli om bord til neste ukes ferietur med MS Arkona eller ønsker noen flere dager i Köln.

Fra Köln til Rotterdam

Dag 1: Ankomst til Köln
Sjekk inn på båten mellom kl. 15 og 17. Båten blir liggende i Köln natten over, så det er tid til en ettermiddags/kveldstur rundt i Köln før/etter middag om bord på skipet.

Dag 2: Köln – Düsseldorf. Sykling ca. 55 km
Etter frokost starter den herlige sykkeletappen fra Köln til Düsseldorf. Her følger dere Rhinpromenaden det meste av tiden. Godt utbyggede sykkelstier i et herlig område, skiftende med industri og idyll følger dere på denne populære ruten. En omvei til en av byene langs ruten kan betale seg – der kan dere finne middelalderlige murverk, ruiner og tårn, før dere til slutt sykler inn mot den kulturelle metropolen Düsseldorf.

Dag 3: Båttur Düsseldorf – Xanten. Sykling Xanten – Emmerich, ca. 30 km. Båttur Emmerich – Arnhem
Allerede om natten seiler båten fra Düsseldorf til Xanten. Dagens sykkeletappe starter i den gamle romerbyen Xanten, hvor den fem-skips gotisk-romanske domkirken fra 1400-tallet er verdt et besøk. Utforsk den gamle romerske parken, og bli klokere på hvordan romerne levde for godt 2000 år siden. Vi slutter dagens etappe i Emmerich. Her venter skipet på deg, og dere seiler over grensen mellom Tyskland og Nederland.

Dag 4: Arnhem – Rhenen. Sykling ca. 30 km. Båttur Rhenen – Wijk bij Duurstede
I dag starter turen i Arnhem som var en sentral by under 2. verdenskrig med et av de største og mest skremmende luftangrepene, hvor de prøvde å landsette fallskjermtropper. På veien sykler du også gjennom Betuwe, et av Nederlands største områder med fruktplantasjer. Dagens etappe slutter langs den nedre delen av Rhinen i byen Rhenen.

Dag 5: Wijk bij Duurstede – Gorinchem. Sykling ca. 50 km
Dagens sykkeletappe starter i Wijk, en typisk nederlandsk provinsby som har alt: små ferjer over elva, Duurstede slott, vindmøller og en herlig atmosfære på kneiper og kaféer. Igjen går sykkeletappen gjennom typiske nederlandske landskap. Det meste av dagen følger dere sykkelstiene langs elva Linge (bielv til Rhinen) gjennom gamle naturscenerier før dere kommer til overnattingsbyen Gorinchem.

Dag 6: Gorinchem – Dordrecht. Sykling ca. 37
I dag byr sykkeletappen på endeløs natur! Dere sykler gjennom nasjonalparken «De Biesbosch», en eventyrlig tur på stier og veier gjennom fortryllende elvegrener med glassklart vann på alle sider. Her opplever dere et av verdens få steder med tidevann i ferskvann. En forholdsvis kort sykkeletappe, som slutter i Nederlands eldste by Dordrecht hvor det er overnattingsstopp.

Dag 7: Dordrecht – Rotterdam. Sykling ca. 40 km
Turen siste sykkeletappe starter i Nederlands eldste by, som ligger på en øy omringet av elver og kanaler, full av historiske byer og minnesmerker. På veien til Rotterdam sykler du langs elva til Kinderdijk med de 19 berømte vindmøllene på rad og rekke. De eldste vindmøllene er fra 1800-tallet og er UNESCO verdenskulturarv.

Dag 8: Avreise fra Rotterdam
Etter frokost er det hjemreise, med mindre du ønsker å bli i Rotterdam i et par dager ekstra. 

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

Gode sykkelstier på hele strekningen, hvor dagsetappene er fra 30-55 km i lett terreng uten nevneverdige stigninger. Turen kan derfor anbefales til alle med normal kondisjon.

Innkvartering

MS Olympia
Komfortabelt og hyggelig elveskip med familiemiljø. Skipet ble renovert i 2015/16. Det er 49 lugarer i alt og plass til 96 gjester. I Panoramasalongen ligger baren og den innbydende restauranten. Soldekket er rommelig og delvis skygget, så herfra kan du nyte det forbipasserende landskapet. Det er også her syklene oppbevares.

Alle lugarene er ca. 11-12 m² og har en-suite bad, hårføner, TV, telefon, klimaanlegg, kjøleskap, safe og stort panorama vindu.

Øverste dekk: 2-sengs lugarer. Vinduer kan åpnes
Hoveddekk: 2-seng lugarer. Vinduer kan ikke åpnes
NB: Lugarer på hoveddekket som ligger fremst og bakerst kan ha lett motor- og/eller generatorstøy – derfor er det rabatt på disse.

Sykler og sykkelutstyr

Dere kan leie gode, nye unisex sykler med 7 gir, hånd- og fotbremser eller kun med håndbremser, samt sykkelvesker. Det er et antall elsykler om bord som kan leier og må bestilles på forhånd.

Alternativt kan du medbringe egen sykkel.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Du kan fly til Amsterdam og reise med tog til Rotterdam. Alternativt kan man fly til Köln eller Düsseldorf.

Tog:
Det er mulig å ta toget til Rotterdam eller Köln. Se mer hos Deutsche Bahn eller DSB.

Kjør selv:
Hvis dere velger å kjøre i egen bil, må dere selv sørge for parkering. Dette krever også en transfer før eller etter turen. Togreisen Köln-Rotterdam eller omvendt tar ca. 3 timer med togskift i Brussel.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Uke 26: Ankomstdato 25.06.2022 varighet 7 netter

Fra 10063,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 10.09.2022 varighet 7 netter

Fra 10063,- NOK
Praktisk informasjon

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, matpakke eller lett lunsj om bord, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Daglig kaffe og te
 • Velkomstdrink
 • Engelsk- og tysktalende sykkelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips
 • Avbestillings/reiseforsikring

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Se-Tours. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden