INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Po-elven og Venezias lagune med 2 båter

Sykkelcruise i Italia

Bo midt i Venezias lagune ombord på Ave Maria eller Vita Pugna og opplev Po-elvens store delta og sykkelruten fra Venezia til Mantova eller omvendt. 

In stock
Travel Code
KR-80

Po-elven og Venezias lagune

På denne fantastiske turen får du mulighet til å oppleve Venezia og det ukjente Italia langs Po-elven. Turen går fra Mantova langs elvene Mincio og Po til Venezia - eller omvendt fra Venezia til Mantova. Til vanns og på sykkel beveger du deg gjennom fredelige landskap frem til lagunen. Det store naturområdet rundt Po-elvens brede delta ved Adriaterhavet har gjennom tidene tørket ut. Nå omgis det av grønne pinjeskoger der det bor mange forskjellige dyre- og fuglearter. Land avbrytes av kanaler der fiskernes hytter skjuler seg i sivet og små båter transporterer beboerne mellom lagunens små øyer og nes. Turens høydepunkt er de 2 nettene du tilbringer i Venezias lagune.

 

Det tilbys to forskjellige båter på turen: Den lille, sjarmerende MS Vita Pugna og den større, totalrenoverte MS Ave Maria.


MS Vita Pugna - liten, sjarmerende og koselig

Etter mange år som fraktebåt ble MS Vita Pugna på 1990-tallet ombygd til et flytende hotellskip som seiler på de nederlandske kanalene. Nye eventyr lokket og i 2008 ankom MS Vita Pugna Italia der hun med stor suksess har seilt mellom Venezia og Mantova.

MS Vita Pugna er 36 meter lang og 5,4 meter bred. Båten har plass til maks. 21 personer fordelt på ni dobbeltlugarer og en tre-personslugar.

Alle lugarer har enkeltsenger (190-200 cm x 75-80 cm), eget bad og toalett samt kuøye (rundt vindu).

I restauranten serveres frokost og middag, og her kan du også slappe av med et glass vin eller øl. Alternativt kan du tilbringe tiden på fordekket, der syklene også står når de ikke er i bruk på ruten. Alle fellesområdene har A/C, lugarenes kjølige luft kommer fra A/C i gangene.

En liten film om MS Vita Pugna kan du se her

Vita pugna Vita pugna Vita pugna

MS Ave Maria - ny, smakfull og førsteklasses – noe helt spesielt

MS Ave Maria er en tidligere mudderbåt som ble totalrenovert i 2011. Et italiensk arkitektfirma ble leid inn og resultatet er imponerende: varme farger, myke linjer og gode materialer gir skipet et helt spesielt og sofistikert utseende. Alle detaljer er tenkt på, fra innredning av lugarene til det komfortable fellesrommet. MS Ave Maria er 41 meter lang og 7,5 meter bred. Båten har plass til maks. 40 personer fordelt på 10 standard dobbeltlugarer, 3 doble luksuslugarer og 4 enkeltlugarer (under dekk). Alle lugarene har enkeltsenger (200 cm x 80 cm), eget bad og toalett, store vinduer og A/C. Luksuslugarene ligger over dekk og har litt større vinduer enn standardlugarene som ligger under dekk. Det er plass til ”oppredning” i noen dobbeltlugarer. Det er rabatt på lugarer med køyeseng. Oppholdsrommet har A/C og er oppdelt i to avdelinger: en restaurant med tre store spisebord og et komfortabelt salongområde. I tillegg finnes det to solsenger, et spesielt område for sykler, to datamaskiner med internettforbindelse, gratis WiFi og en 52-tommers TV.

Se mer om MS Ave Maria her

Ombord på MS Vita Pugna og MS Ave Maria

Gjestene ombord kommer fra mange forskjellige land. Dette gir en morsom og koselig atmosfære ombord, både under måltidene og i baren, når dagens opplevelser utveksles på mange språk mellom nye og gamle sykkelvenner. Det finnes en engelsktalende reiseleder ombord på hele turen, så hver sykkeldag kan du velge mellom en guidet sykkeltur i gruppe, sykle på egen hånd med kart og turbeskrivelse du får utlevert, eller nyte dagen ombord mens den vakre naturen langsomt glir forbi. Oppholdet kommer med helpensjon, noe som vil si frokostbuffé, selvsmurt matpakke til sykkelturen og middag om kvelden ombord.

Dagsprogram

START FRA VENEZIA:

Dag 1. Ankomst til Venezia
Velkommen ombord på MS Vita Pugna / MS Ave Maria. Lugarene er klare fra kl. 16.30 og velkomstmøte med reiseleder og mannskap holdes kl. 18.30

Dag 2. Omvisning i Venezia og fri
Du våkner til en fantastisk utsikt over lagunen. Etter frokost kan du bli med på en omvisning i Venezia. Etter dette har du resten av dagen til fri disposisjon. Natten tilbringer du ombord med utsikt over lagunen.

Dag 3. Venezia-Chioggia, sykling ca. 30 km
I dag får du en ordentlig spennende sykkeldag siden du bl.a. sykler på to øyer som danner grensen mellom havet og lagunen – først den sofistikerte “Lido” der filmfestivalen i Venezia holdes. Etter en kort fergetur til den autentiske, avlange øya Pellestrina opplever du fiskernes fargerike hus og båter.
I den lille oasen Ca' Roman venter MS Vita Pugna / MS Ave Maria på deg, og herfra seiler du til den livlige byen Chioggia der båten legger til kai. Chioggia er en sjarmerende fiskeby – også kalt ”Lille Venezia”. Her finnes idylliske hus, smale gater og smug og et livlig folkeliv, spesielt langs kanalene.

Dag 4. Chioggia-Porto Viro-Adria, sykling ca. 40 km
Et morgen- eller formiddagsbesøk på fiskemarkedet er et ”must”. Det sitter gamle menn og reparerer garn ved fiskebåtene samtidig som de selger dagens fangst med kjent og ukjent fisk. Har du tid, bør du besøke verdens eldste klokketårn som har en fantastisk utsikt over hele området.
“Lille Venezia” forlates og du sykler sørover langs Po-Brondolo-kanalen som forbinder Venezias lagune med Po-elven. Du sykler langs Po-deltaets flotte naturpark med et fantastisk fugleliv, blant annet hegrer og flamingoer. Du overnatter i Adria, en gammel, gresk havneby. 

Dag 5. Adria-Ferrara-Zelo, sykling ca. 35 km + 35 km med buss
Etter en kort seiltur går dagens sykkeletappe gjennom jordbruksland og små landsbyer mot Ferrara, der sentrum fortsatt er omgitt av gamle bymurer. Ferrara var en bystat som tiltrakk mange innflytelsesrike arkitekter og kunstnere. Alle sykkelstiene og den utbredde bruken av sykler har gitt Ferrara kallenavnet “syklenes by”. Om ettermiddagen går det busstransfer til Zelo der båten ligger fortøyd for natten. 

Dag 6. Zelo-Mantova, sykling ca. 50 km
Etter en kort sykkeltur kommer du til landsbyen Bergantino, der du kan stoppe og besøke tivoli-museet før du sykler langs Po-elven til Ostiglia, en liten landsby med en fin middelalderborg. Ved slusen Governolo forlater du Po og følger sideelven Mincio til Mantova, der båten ligger til kai.

Dag 7. Mantova – rundtur, sykling ca. 35 km
I dag oppleves Mantova og områdene rundt på sykkel og til fots. Mantova er en flott by som ligger vakkert til ved Mincioelven. Byen er nesten omringet av vann siden Mincioelven her har dannet sjøene Lago Superiore, Lago Inferiore og Lago Mezzo. Byens koselige og godt restaurerte, historiske sentrum ligger ved Piazza Sordello foran hertugens imponerende palass og domkirken. Sent på ettermiddagen viser en lokal reiseleder deg noen av byens høydepunkter.

Dag 8. Hjemreise
Hjemreise etter frokost eller bli noen ekstra dager i Mantova. 

START FRA MANTOVA:

Dag 1. Ankomst til Mantova
Velkommen ombord på MS Vita Pugna eller MS Ave Maria som ligger til kai i Porto Catena, ikke langt fra Mantovas koselige sentrum. Lugarene er klare kl. 16.30, og velkomstmøte med reiseleder og mannskap holdes kl. 18.30.

Dag 2. Mantova – rundtur, sykling ca. 35 km
I dag oppleves Mantova og områdene rundt på sykkel og til fots. Mantova er en flott by som ligger vakkert til ved Mincioelven. Byen er nesten omringet av vann siden Mincioelven her har dannet sjøene Lago Superiore, Lago Inferiore og Lago Mezzo. Byens koselige og godt restaurerte, historiske sentrum finner du ved Piazza Sordello foran hertugens imponerende palass og domkirken. Sent på ettermiddagen viser en lokal reiseleder deg noen av byens høydepunkter.

Dag 3. Mantova-Governolo-Zelo, sykling ca. 50 km
Du seiler til Governolo der dagens sykkeletappe starter. Du sykler langs Po-elven til Ostiglia, en liten landsby med en flott middelalderborg. Herfra sykler du til Bergantino og deretter til Zelo, et fint lite område ved Bianco-kanalen.

Dag 4. Zelo-Ferrara-Adria, sykling ca. 50 km og 60 km i buss
Du sykler mot Ferrara der sentrum fortsatt i dag er omringet av de gamle bymurene. Alle sykkelstiene og den utbredte bruken av sykler har gitt Ferrara kallenavnet ”syklenes by”. Sent på dagen går det busstransfer fra Ferrara til Adria, der båten ligger. Adria er kjent som Polesines perle, en gammel gresk havn, berømt for sin handel med rav.

Dag 5. Adria- Porto Viro-Chioggia, sykling ca. 40 km
Først tar du en seiltur til Porto Viro. Dagens sykkeletappe går mellom Po-deltaet og Adige-elvens munning. Du sykler langs Po-Brondola-kanalen som forbinder Po-elven med Venezias lagune. Overnatting i “lille Venezia” som Chioggia også kalles.

Dag 6. Chioggia-Venezia, sykling ca. 30 km
Et tidlig morgenbesøk på byens fiskemarked må du få med deg. MS Vita Pugna / MS Ave Maria tar deg til den fredelige øya Pellestrina. Du sykler langs lagunen og følger den nye sykkelstien til “havnen”. Etter en kort seiltur (ikke inkludert) sykler du videre på øya Lido langs ”Murazzi” (muren) som beskytter øya fra havet. Underveis besøker du Malamocco, en av de eldste bebyggelsene i lagunen, og ved den gamle havna møtes land, lagune og hav. Herfra seiler båten deg til kaia i Venezia.

Dag 7. Omvisning i Venezia og fri
Etter å ha våknet til en eventyrlig utsikt over lagunen vil en lokal reiseleder vise deg rundt i Venezia. Deretter har du dagen til fri disposisjon. Natten tilbringes ombord med utsikt over lagunen.

Dag 8. Avreise
Avreise etter frokost eller opphold noen dager i Venezia.

* Retten til endringer forbeholdes når det gjelder vannstand, slusetrafikk og vær.

Reiseinformasjon

Startdager i 2018 med MS AVE MARIA:

fra Mantova: 31. mars, 14. og 28. april, 12. og 26. mai, 9. og 23. juni, 7. og 21. juli, 4. og 18. august, 1., 15. og 29. september, 13. oktober

fra Venezia: 7. og 21. april, 5. og 19. mai, 2., 16. og 30. juni, 14. og 28. juli, 11. og 25. august, 8. og 22. september, 6. og 20. oktober

 

Startdager i 2018 med MS VITA PUGNA:

fra Mantova: 7. og 21. april, 5. og 19. mai, 2., 16. og 30. juni, 14. og 28. juli, 11. og 25. august, 8. og 22. september, 6. oktober

fra Venezia: 14. og 28. april, 12. og 26. mai, 9. og 23. juni, 7. og 21. juli, 4. og 18. august, 1., 15. og 29. september, 13. oktober

 

Drikkepenger. På cruise er det vanlig med drikkepenger til mannskapet. Nivået ligger på ca. 5 % av reisens pris, og det ligger vanligvis en konvolutt klar på lugaren til dette formålet, hvis ikke kan de legges i et glass i baren.

Vanskelighetsgrad (1) og kart

Turen går utelukkende i et terreng uten stigninger. Dagsetappene på mellom 30 og 55 km går for det meste langs kanaler og elver på fredelige småveier og sykkelstier. Du får tilsendt praktisk informasjon ca. tre uker før avreise. Turbeskrivelse og kart blir utlevert på informasjonsmøtet ombord på båten.

Hver dag kan du velge å sykle med reiselederen, på egen hånd eller bli ombord.

 

* Vær oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presis informasjon.

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie unisex-sykler med 27 gir utstyrt med ryggsekk, vannflaske og lås. Vil du sykle "på egen hånd" kan du be om å få utlevert sykkelveske til styret/kartholder og lappesaker.

Det er også mulig å leie el-sykkel. Sykkelhjelm kan leies. Den bestilles og betales før avreise.

Det anbefales ikke å ta med egne sykler siden det er vanskelig og dyrt å frakte sykler til og fra båten i Venezia.

Hvordan kommer du deg frem?

Du må selv finne frem til startstedet. Både med fly og tog kan du reise til startstedet og hjem fra byen der turen avsluttes. Dermed sparer du returtransport til startstedet.

Hvis du kjører i egen bil må du sørge for parkeringsplass i 8 dager og retur til startstedet med direktetog. Navnet på parkeringsplassen opplyses i reiseinformasjonen du mottar ca. tre uker før avreise.

 

Evt. returtransport Mantova-Venezia, eller omvendt, tar ca. 2,5 timer med tog. Det er ca. 15 forbindelser daglig og du må bytte tog i Verona eller Monselice. Det koster mellom 10 og 40 euro avhengig av togtype.

 

Links til tog og fly : 
momondo 
sas
ryan air 
norwegian 
deutsche bahn 
trenitalia

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

Uke 40: Ankomstdato 26.09.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 13294,-

Uke 41: Ankomstdato 03.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 13294,-

Uke 42: Ankomstdato 10.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 13294,-

Uke 43: Ankomstdato 17.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 13294,-

Uke 44: Ankomstdato 24.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 8958,-

Uke 13: Ankomstdato 27.03.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11271,-

Uke 14: Ankomstdato 03.04.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9103,-

Uke 15: Ankomstdato 10.04.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 16: Ankomstdato 17.04.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 17: Ankomstdato 24.04.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 18: Ankomstdato 01.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 19: Ankomstdato 08.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 20: Ankomstdato 15.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 21: Ankomstdato 22.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 22: Ankomstdato 29.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 23: Ankomstdato 05.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 24: Ankomstdato 12.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 25: Ankomstdato 19.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 26: Ankomstdato 26.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 27: Ankomstdato 03.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 28: Ankomstdato 10.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 29: Ankomstdato 17.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 30: Ankomstdato 24.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 31: Ankomstdato 31.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 32: Ankomstdato 07.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 33: Ankomstdato 14.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 34: Ankomstdato 21.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12283,-

Uke 35: Ankomstdato 28.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 13583,-

Uke 36: Ankomstdato 04.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 13583,-

Uke 37: Ankomstdato 11.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 13583,-

Uke 38: Ankomstdato 18.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 13583,-

Uke 39: Ankomstdato 25.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 13583,-

Uke 40: Ankomstdato 02.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 13583,-

Uke 41: Ankomstdato 09.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 13583,-

Uke 42: Ankomstdato 16.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 18498,-

Uke 43: Ankomstdato 23.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9103,-
Praktisk informasjon

Lugarer er på forespørsel. Velg uke og vi sjekker om det er plass.

Prisene inkluderer:

 • 7 netter i delt dobbeltlugar med eget bad og toalett
 • Helpensjon (frokost, matpakke og middag)
 • Engelsktalende reiseleder
 • Detaljert rutebeskrivelse og kart
 • Rengjøring av lugar midt i uken
 • Busstransfer Ferrara-Zelo/Ferrara-Adria
 • Omvisning i Mantova og Venezia
 • Besøk på ostefabrikk og smaksprøve på Grana Padano
 • Besøk på museum for gateunderholdning og karusell
 • Havneavgifter
 • Kaffe og te ombord

Prisene inkluderer ikke:

 • Drikkevarer ombord
 • Drikkepenger
 • Inngang til museer og ekstra gebyrer
 • Billetter til offentlig transport i Venezia

Tillegg:

 • Sykkel: 91 EUR
 • El-sykkel: 207 EUR
 • Enkeltlugar: 315 EUR
 • Luksuslugar på Ave Maria: 147 EUR pr. person
 • Sykkelhjelm: 16 EUR
 • Glutenfri/veganerkost: 50 EUR (betales før avreise)

Rabatt:

 • Ave Maria: lugar med køyeseng: 105 EUR pr. person

Ekstra netter inkludert frokost i dobbeltrom/enkeltrom pr. person:

(inkluderer ikke lokal turistskatt som betales lokalt - normalt noen få euro pr. person pr. natt)

 • Mantova 3* hotell: fra 49 / 80 EUR
 • Mantova 4* hotell: fra  91 / 132 EUR
 • Mestre 3-4* hotell: fra  69 / 90 EUR
 • Venezia: 3-4* fra  95 / 160 EUR

 

Agentforbehold:

Ruby er agent og leverandør for denne reisen. Arrangøren er Giro Libero og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser.

Se betingelser og les om Giro Libero her

Reisen er fortsatt dekket av Ruby medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206.

Ruby har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen leverandør på bestillingstidspunktet. 

Og husk - du kan alltid benytte vår kompetanse og veiledning

Link til toppen av siden