Bestil

Paris og Seinedalen med MS Fleur

Frankrike | Sykkelcruise mellom Paris og Montargis | Vanskelighetsgrad 2

Flott reise tilbake i tiden med vakkert landskap foreviget av lokale og tilreisende kunstnere gjennom århundrer. Lett sykkelterreng med engelsktalende sykkelguide.

In stock
Travel Code
KR-71

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Gled deg til en vakker tur som starter og slutter i byenes by, Paris. Her finner du MS Fleur i havnen d’Arsenal, ikke langt unna Notre Dame.
Vi følger Seinen i sørlig retning. Denne regionen har en rik, kongelig historie og slottet Fontainebleau er et storslått eksempel på denne fortiden. Like imponerende er de kongelige hagene som de franske kongene fikk kongelige arkitekter til å designe og anlegge. Vi seiler gjennom Fontainbleau’s skoger og setter kursen mot kunstnerens landsby Barbizon. Vi følger Seinen til Moret-sur-Loing, en hyggelig landsby på bredden av Loing. Herfra følger vi Canal du Loing til de vakre middelalderbyene Ferrieres og Chateau-Landon. Den endelige destinasjonen er Montargis, en malerisk by med flotte kanaler.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Program fra Paris til Montargis

Båten seiler fra Paris til Montargis på datoen 29. Juli

Dag 1: Ankomst til Paris -Evry
Ankomst til kjærlighetens by, Paris. MS Fleur ligger rett i nærheten av Notre Dame og Bastilleplassen, hvor innsjekking er kl. 13. Ettermiddagen tilbringes på båten mens den seiler til Evry, hvor den legger til for natten.

Dag 2: Evry – Melun. Sykling ca. 30 km
Den første sykkelturen starter fra slusen Evry, og dere følger elvebredden en stund. Dagens destinasjon er Melun, en by som er kjent som «Le Domaine des Reines Blanches», da det i tidligere tider var området for enker etter de franske kongene. Om kvelden er det arrangert en gåtur i byen.

Dag 3: Melun – Moret-sur-Loing. Sykling ca. 40 km
I dag sykler vi gjennom Fontainebleaus vidunderlige skoger. Første destinasjon er den kunstneriske landsbyen Barbizon, som siden den første halvdelen av 1800-tallet har vært besøkt av mange kunstmalere som satte sitt preg på realismen. Dere kan besøke det lokale museet. Heretter fortsetter vi turen til Fontainebleaus slott som i høy grad var foretrukket av de franske kongene pga. de rike jaktmulighetene i de omkringliggende skogene. På selve slottet er det bl.a. et museum for Napoleon. Fontainbleau er også en hyggelig by å gå rundt i eller å shoppe i. Vi finner Fleur i Moret-sur-Loing, en sjarmerende befestet middelalderby, strategisk plassert på bredden av Loing, hvor maleren Sisley fant inspirasjon til sine vakre impresjonistiske malerier.

Dag 4: Moret-sur-Loing – Nemours. Sykling ca. 38/49 km
Vi blir i Loing-dalen og besøker landsbyen Grez-sur-Loing, kjent for en rekke kunstnere og musikere som har oppholdt seg her og har funnet masse inspirasjon til verkene sine. Bl.a. var det her en rekke av Skagensmalerne og den svenske kunstneren Carl Larsson møtte konen sin Karin Bergöö, mens de begge to bodde i Grenz. På rådhuset i Bourron-Marlotte kan vi beundre et par storslåtte impresjonistiske malerier. Vi finner Fleur igjen i Nemours, hvor vi kan besøke slottet eller Ile-de-France regionens forhistoriske museum.

Dag 5: Nemours – Néronville. Sykling ca. 35/45 km
I dag sykler vi gjennom et skogområde med forrevne klipper. Før lunsj besøker vi den vakkert anlagte hagen Jardin Bourdelle med 58 vakre skulpturer i bronse. Etappemålet i dag er den lille landsbyen Néronville.

Dag 6: Néronville – Montargis. Sykling ca. 31-55 km
I dag starter vi i middelalderbyen Château-Landon, som tidligere var den historiske hovedstaden for grevene av Gätinais og er valfartssted for pilgrimer. Byen ligger vakkert plassert over den smale Fusain-elva, hvor man finner lavoirs (gamle vaskehus) og vannmøller. Vi besøker det festningslignende klosteret Abbey of St. Severin som stammer fra 1200-tallet.
Sykkelturen går til enda en middelalderby, Ferrieres, med sitt gamle, flott bevarte bysentrum. Midt imellom de smale gatene finner dere et imponerende kloster av benediktinerordenen. Vi ender i Montargis, som med sine 15 000 innbyggere er den neststørste byen i Loiret. Montargis kalles også Grevenes Venezia på grunn av det store kanalnettverket. Byen brant ned på 1500-tallet, men ble gjenoppbygget på fint vis. Den er dekorert med masse blomster hvilket gir byen en haug med sjarme.
I kveld har kokken fri, så dere spiser på restaurant på land.

Dag 7: Montargis (overliggedag). Sykling ca. 45 km
Vi har en overliggedag i Montargis og sykler langs bielva Ouanne til Château-Renard, hvor vi besøker ruinene fra et slott fra 900-tallet. Vi besøker også et biavlsmuseum og smaker på de søte sakene.

Dag 8: Avreise
Etter frokost sjekker dere ut fra hotellet og reiser hjem.

Program fra Montargis til Paris

Båten seiler fra Montargis til Paris på datoene 5. og 19. August, 2. og 16. September

Dag 1: Ankomst til Montargis
Ankomst til Montargis med innsjekking er kl. 14. Med sine 15 000 innbyggere er det den neststørste byen i Loiret et Orléans. Montargis kalles også Grevenes Venezia på grunn av det store kanalnettverket. Byen brant ned på 1500-tallet, men ble gjenoppbygget på fintvis. Den er dekorert med masse blomster og gir byen masse sjarme.

Dag 2: Montargis (overliggedag). Sykling ca. 45 km
Vi har en overliggedag i Montargis og sykler langs bielva Ouanne til Château-Renfard, hvor vi besøker et slottsruin fra 900-tallet. Vi besøker også et biavlsmuseum og smaker på de søte sakene.

Dag 3: Montargis – Néronville. Sykling ca. 39/46 km
I dag starter vi sykkelruten ved slusen Cepoy og sykler gjennom Montargis gamle skoger nordøst for byen. Turen går videre til middelalderbyen Ferrieres med sitt gamle bysentrum som er flott bevart. Midt mellom de smale gatene finner dere et imponerende kloster av benediktinerordenen. Vi fortsetter østover til skulpturhagen i Egreville og slutter i den lille landsbyen Néronville.

Dag 4: Néronville – Nemours. Sykling ca. 29/43 km
I dag starter vi i middelalderbyen Château-Landon, som tidligere var den historiske hovedstaden for grevene av Gätinais og et valfartssted for pilgrimer. Byen ligger vakkert plassert over den smale Fusain-elva, hvor man finner lavoirs (gamle vaskehus) og vannmøller. Vi besøker det festningslignende klosteret Abbey of St. Severin, som stammer fra 1200-tallet.
Vi fortsette gjennom et område med forrevne klipper. I Nemour kan vi besøke slottet eller det forhistoriske museet for Ile-de-France regionen.

Dag 5: Nemours – Moret-sur-Loing. Sykling ca. 32/43 km
Vi blir i Loing-dalen og besøker landsbyen Grez-sur-Loing, kjent for en rekke kunstnere og musikere som har oppholdt seg her og funnet inspirasjon til verkene sine. Bl.a. var en rekke av Skagensmalerne her og den svenske kunstneren Carl Larsson møtte konen sin Karin Bergöö mens begge bodde i Grez.
Vi finner båten i Moret-sur-Loing, en sjarmerende befestet middelalderby, strategisk plassert på bredden av Loing hvor maleren Sisley fant inspirasjon til sine vakre impresjonistiske malerier. Vi kan besøke huset hvor han ble født.

Dag 6: Moret-sur-Loing – Melun. Sykling ca. 40 km
I dag sykler vi gjennom Fontainebleaus vidunderlige skoger. Første destinasjon er byen Fotainsbleau, hvor slottet her ble foretrukket av de franske kongene pga. de rike jaktmulighetene i skogene rundt omkring. På selve slottet er det blant annet er museum for Napoleon. Fontainbleau er en hyggelig by å gå rundt i eller å shoppe i. Heretter fortsetter vi turen vår til den kunstneriske landsbyen Barbizon, som siden den første halvdelen av 1800-tallet ble besøkt av kunstmalere som satte sitt preg på realismen. Dagens etappemål er Melun, en by kjent som «Le Domaine des Reines Blanches» siden det tidligere var området til enkene til de franske kongene.

Dag 7: Melun – Paris. Sykling ca. 31 km
Vi nærmer oss Paris, hvilket betyr litt mer trafikk. Vi sykler den korte turen til slusen ved Evry, hvor vi finner Fleur og seiler det siste stykket til Paris. Etter middag er det en guidet vandretur i byen, hvor du kan velge om du vil delta.

Dag 8: Paris – utsjekk
Sjekk ut fra båten og avreise.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 2

down v arrow

Denne turen byr på ca. 240 km fordelt på 6 sykkeldager. Lett terreng som alle i normal god form kan klare. Det velger selv om dere ønsker å sykle selv eller om dere vil følge med den engelsk-talende sykkelguiden som kjenner til de beste severdighetene på veien og arrangerer besøk på f.eks. et bryggeri, et museum eller lignende. Guiden kan dessuten f.eks. lappe sykkelen hvis det skulle bli nødvendig. Det blir utlevert detaljerte sykkelkart og ruteveiledninger, så man kan selv finne veien. Noen dager vil det være mulig å sykle en kortere eller lengre tur. Og hvis du skulle ønske å ta en sykkelfri dag, kan du bli om bord og nyte utsiktene fra soldekket.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på MS Fleur, er herlig hotell-elvebåt i Comfort Plus klassen, som har seilet med turister siden 2002. Båten er presis den størrelsen som er tillatt på de smale, franske kanalene og som gjør det mulig å arrangere sykkelcruise i dette herlige området, igjennom flere sluser og under lave broer. 10 bekvemme lugarer på enkeltstående senger og eget bad/toalett. Dvs. maks 20 gjester. Hyggelig oppholds- og spisesalong og et utendørs, koselig hjørne på soldekket. Sentral aircondition og begrenset WiFi. Turen er med helpensjon: morgenbuffet, matpakke til sykkelturen og en herlig, franskinspirert 3-retters middag om kvelden, tilberedt av kokken som er kjent for sin utmerkede kokkekunst. En enkelt kveld spiser du på land (på egen regning). Skipperen og kokken serviserer dere på alle måter.

Restaurant Salon Kahyt

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie sykkel med 11 gir. Det er også mulig å leie elsykkel. Leie av sykkel inkluderer en sykkelveske og en vannflaske.
Sykkelhjelm kan lånes om bord.

På grunn av begrenset plass om bord er det IKKE mulig å medbringe egen sykkel på denne turen.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Man flyr til Paris Charles de Gaulle. Herfra kan du ta toget til Paris Gare de Lyon og Montargis.

Tog:
Du kan ta toget, se f.eks. De Franske Jernbaner, Deutsche Bahn og Eurostar for avganger og priser på togbilletter.

Kjør selv:
Hvis du ønsker å kjøre bil er det mulig å finne et parkeringshus i Paris, men det er som regel ganske dyrt. I Montargis kan man parkere gratis ved politistasjonen. Det tar 1½ time mellom Paris Gare de Lyon og Montargis.

Alle lugarene er på forespørsel. Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

Uke 31: Ankomstdato 29.07.2023 varighet 7 netter

Fra 18811,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 05.08.2023 varighet 7 netter

Fra 18811,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 19.08.2023 varighet 7 netter

Fra 18811,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 02.09.2023 varighet 7 netter

Fra 18811,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 16.09.2023 varighet 7 netter

Fra 18811,- NOK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, matpakke, 3-retters middag (1 middag ikke inkl.)
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Daglig kaffe og te
 • Velkomstmøte og velkomstdrink
 • Entré til Jardin Bourdelle
 • Entré til biavlsmuseet
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Guidet besøk på Château-Landon
 • Besøk på rådhuset Bouroon-Marlotte
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips
 • Drikkevarer (avregnes om bord ved turens slutt)
 • Avbestillings/reiseforsikring

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Boat & bike tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Boat bike tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden