INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Øyhopping i det sørlige Dalmatia med premiumbåt

Sykkelcruise i vakre kroatia

Øyhopping med sykkel på de dalmatiske øyer i det sørlige kroatiske øyhavet. Internasjonal gruppe med engelsktalende reiseleder. 

In stock
Travel Code
KR-52

Sykkelcruise i det dalmatiske øyhavet

Gruppetur i internasjonal gruppe med tysk/engelsktalende reiseleder

En ukes sykkelcruise mellom de kuperte dalmatiske øyene i det turkisblå vannet utenfor Split. Du kommer med skip og sykkel rundt på 5 vakre øyer, og på småveier på fastlandet. En landskapsmessig veldig variert tur. Du passerer lavendelmarker, olivenlunder, vinmarker og mange plantasjer med kiwier, morbærtrær og fikentrær. Belønningen for anstrengelsene for å komme opp på høydene er en vidunderlig panoramautsikt over hele øyhavet.

Opplevelsene på sykkel krydres med svalende bade- eller snorkelturer (ta med maske), avslapping på soldekket eller kanskje et slag kort i skyggen sammen med medreisende. Det er sightseeing i de små havnene og lagunene du passerer, og spennende besøk på lokale restauranter og barer i småbyene underveis.

Sykling er ikke obligatorisk, men et fristende tilbud. Dersom du heller vil utforske landområdet eller bli ombord på båten til neste møtested, kan du det, men merk deg at skipets rute og anløp er bestemt ut fra syklistenes behov.

Turen er for alle, men sykkelutfordringene vil nok sette en nedre aldersgrense, og vi anbefaler derfor at deltakende barn er minst 12 år.

Overnatting

Merk deg at dette sykkelcruiset er med nyere premiumbåter med mer romslige lugarer enn de rimeligere båtene. Det er godt drevne båter med høy kvalitet og god service.

Alle lugarene har eget bad og toalett, speil, A/C og hårføner. Lugarene på underdekket har vinduer som kan åpnes når båten ligger til kai. På de andre lugarene kan døren åpnes ut i det fri. Alle køyer er 200 cm lange.

 

M/S Romantica er en moderne motorseiler som ble bygget i 2007. Båten er 32 m lang og 7 m bred. De 16 lugarene er 9-10 kvm store og har litt skapplass. 7 dobbeltlugarer under dekk (to med dobbeltseng, 2 med dobbeltseng og en ekstra køye, 3 med to enkeltstående senger). 9 lugarer ligger over dekk (5 med dobbeltseng og 4 med to senger). Dobbeltsengene er ca. 160 cm brede.

Det er god plass i både oppholdssalongene og på alle fellesarealene. Akter finnes en badeplattform, så det er lett å hoppe i det turkisblå havet, og det viktigste er et stort soldekk der du kan slappe av og nyte solen og utsikten.

 

M/S San Snova er en sjarmerende motorseiler som ble bygget i 2009, den er utelukkende til bruk i øyhavet ved Kroatia. Den er bygget i eik og kombinerer på en fornem måte de klassiske skipstradisjonene med et flott og moderne interiør. Båten er 31 m lang og 8 m bred. De 14 lugarene er 9-14 kvm store. Det er 11 lugarer over dekk, alle med dobbeltseng (140 cm bred). 5 av disse lugarene har en ekstra køye. Det er 3 lugarer under dekk med 3 køyer.

Det er flotte fellesområder med soldekk og overdekk, så du kan fint sitte ute i skyggen.

Oppholdet er med delvis helpensjon, 4 dager med helpensjon (frokost, lunsj eller matpakke og middag). 3 dager med halvpensjon (frokost og enten lunsj/piknik eller middag, avhengig av dagsprogram. Måltidene begynner med middag på ankomstdagen og avsluttes med frokost på avreisedagen.

Det finnes en reiseleder ombord som blir med ut på etappene, måltidene tilpasses dagsetappene.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Trogir Havn 
Det er innsjekking på båten mellom kl. 14-14.30 og allerede kl. 15 seiler båten ut på det første cruiset til øya Brac. Overnatting i Milna. 

Dag 2. Øyene Solta og Hvar, sykling ca. 20 km + 20 km
Etter en kort morgenseilas til Stomorska på neste øy, Solta. Øya Solta kalles også "den stille øya". Vi sykler langs inngjerdede marker, mange olivenlunder, fikentrær og fantastisk duftende lavendelmarker som blander seg med rosmarinens krydrete duft. Nyt fargene, duftene og den friske luften på denne sykkeletappen. Du besøker en lokal biavler som forteller om bier, honning, propolis og dens helbredende effekt. Du returnerer til Stomorska og seiler til den flotte naturhavna ved Stari Grad. Om ettermiddagen tar du enda en sykkeltur til de små havnebyene Jelsa og Vrboska (kalt lille Venezia). Du returnerer til Stari Grad (gamlebyen) som ikke uten grunn er blitt et mekka for kunstnere og kunstelskere.

Dag 3. Øyene Hvar og Korcula, sykling ca. 22 km.
Hvar er den lengste øya i Adriaterhavet og den øya som har flest solskinnstimer.Du tar en sykkeltur langs en nesten trafikkfri vei gjennom vakkert beliggende små landsbyer og videre til øyas hovedstad Hvar. Du besøker den storslåtte renessanseplassen og nyter utsikten fra den spanske festningen som ligger høyt over byen. Du går ombord igjen og cruiser til Korcula Island. Overnatting i Vela Luka.

Dag 4. Øya Korcula, sykling ca. 62 km.
Korcula anses av mange som den vakreste av øyene. I skyggen av sypressene og gjennom fantastisk vakker natur, krysser du øya fra vest mot øst. Sykkelturen fører deg via landsbyen Blato, som akkurat som Roma er bygget på sju høyder. Du følger veien over passet til Pupnat-bukta med en fantastisk utsikt og til slutt til byen Korcula, der du har tid til en tur gjennom den flotte, gamle bydelen med sine smale smug. Lunsjstoppet blir på en lokal restaurant underveis. Du overnatter i Korčula.

Dag 5. Øen Brac, sykling ca. 27 km
Du seiler til øya Brac som er berømt for sin skinnende hvite marmor som bl.a. er brukt i Det Hvite Hus i Washington og i Riksdagsbygningen i Berlin. Etter lunsj sykler du fra Sumartin til Selca og videre til den vakre byen Pučišća. Overnatting i Pučišća.

Dag 6. Omis - Split, sykling ca. 15 eller 44 km
Om morgenen settes kursen mot Omis, der du sykler gjennom Cetina Valley med flotte klipper langs elven. Etter 18 km kan du velge mellom å delta på en fire timers raftingtur på Cetinaelven (ikke inkludert i turens pris) og deretter en liten sykkeltur på ca. 7 km tilbake til båten - eller å utvide sykkelturen (ingen rafting) til 44 km på småveier og allsidig landskap helt til du igjen når Omiš og piratslottene. Om ettermiddagen seiler skipet deg til Split. Den gamle bydelen i Split som ble bygget rundt den romerske Cæsar Diocletians palass i ca. år 300 tilhører UNESCOs verdensarv. Overnatting i Split.

Dag 7. Split – Majan, sykling ca. 15 km
Om morgenen forbereder du deg på den siste sykkelturen til Marjan. Et populært rekreativt område for innbyggerne i Split. Herfra er det en fantastisk utsikt over byen og de omkringliggende øyene. Heretter går vi ombord på skipet og nyter den siste seilasen til Trogir. Det er fortsatt masser av tid til å besøke den gamle bydelen som er oppført som et verdens kulturarvssted. Denne siste kvelden avsluttes med en god middag i festlig lag med gjester, besetning og reiseledere.

Dag 8. Trogir – hjemreise
Etter frokost er det hjemreise eller ekstra netter på hotell i Trogir.

 

* Forbehold: Det oppgitte dagsprogrammet er veiledende. Dersom værforhold el. gjør det nødvendig å endre seilplaner, tar kapteinen den endelige avgjørelsen.

Reisefakta

Vi har to forskjellige båter på denne turen, som starter og slutter på lørdager i havnebyen Trogir. På noen datoer seiler begge båtene og på andre datoer kun den ene av båtene. Det er også uker der det ikke går turer.

Med M/S Romantica 2018: 31. mars, 7. og 21. april, 5. og 19. mai, 2., 16. og 30. juni, 14. og 28. juli, 18. august, 1., 15. og 29. september, 13. oktober.

Med M/S San Snova 2018: 21. og 28. april, 5. og 12. mai, 2., 9. 16. og 23. juni, 25. august, 1., 8. og 29. september, 6. oktober.

På alle avganger med San Snova (unntatt 25. august og 8. september) er det mulighet for å velge en mountainbike-tur. På disse avgangene er det to reiseledere med, en for hybridsykkel-gruppen og en for mountainbike-gruppen. Når du bestiller turen må du opplyse hvilken tur du ønsker å være med på.

Turprisen er uten drikkepenger. På cruise er det vanlig med drikkepenger til mannskapet. Nivået ligger på ca. 5 % av reisens pris, og det ligger vanligvis en konvolutt klar på lugaren til dette formålet, hvis ikke kan de legges i et glass i baren.

På denne turen har gjestene forskjellige nasjonaliteter, og det finnes en tysk- og engelsktalende reiseleder ombord som blir med ut på dagsetappene. Du kan også sykle på egen hånd eller bli ombord.

Vil du sykle selv kan du låne kart ombord. Dessverre er det vanligvis ikke gode sykkelkart, men du klarer deg fint med det og tips fra en lokalkjent reiseleder.

Sykler og sykkelutstyr

Du kan velge å ta med egen sykkel (maks. 22 kg) eller leie (må forhåndsbestilles). 

Standardsyklene er 21 girs hybrid-sykler utstyrt med ryggsekk og vannflaske. Syklene er utstyrt til å sykle på veier som noen steder byr på bratte passasjer og ujevnt underlag. 
Sykkelforsikring mot skader og tyveri kan tegnes om bord, prisen er 10 euro pr. uke.

Det kan leies el-sykler (begrenset antall). Må forhåndsbestilles.

Bruk av sykkelhjelm er obligatorisk – ta med din egen eller lei ombord (begrenset antall – reservasjon anbefales). 

Vanskelighetsgrad

Dette sykkelcruiset må ikke sammenlignes med våre cruise langs elver og kanaler. De dalmatiske øyene er alle fjellrike, og dagsetappene på 20-48 km byr på 2-500 høydemeter. Stigningene kan være lange, men ikke overveldende, og alle med rimelig god kondisjon kan delta på denne turen med vanskelighetsgrad 3. Du belønnes med flott utsikt over havet og herlige nedoverbakker. 
Det finnes ikke sykkelstier, men det er lite trafikk som sjelden er forstyrrende. Rutevalget er fortrinnsvis på mindre asfalt- eller grusveier, men siden det på mange øyer bare er én vei, må du dele noen strekninger med bilene. Syklene bør ha lave gir, tempoet må være fornuftig og dagsetappene er overkommelige. Noen steder kan du forkorte ruten eller velge mellom mer eller mindre kuperte alternativer. 
For å få fullt utbytte av turen må du like utfordringer og ha rimelig god kondisjon. 

En reiseleder blir med ut på etappene, men du kan også velge å sykle på egen hånd (med utlevert kart). Det er også mulig å hoppe over sykkelturer og bli på båten eller utforske hva som er på land. 

* Vær oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presis informasjon.

Hvordan kommer du deg frem

Flytransport
Reisen er uten transport til/fra Danmark. Trogir ligger kun ca. 6 km fra flyplassen i Split. Taxi fra Split flyplass til Trogirs havn koster ca. 20 euro begge veier.
Det går direktefly fra Kastrup til Split, og fra Billund går det også fly, men ikke direkteforbindelser. 

Egen bil
Gjester i egen bil kan få anvist parkeringsplass. Pris ca. 50 euro pr. uke.

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

Uke 40: Ankomstdato 26.09.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 12869,-

Uke 41: Ankomstdato 03.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 42: Ankomstdato 10.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 43: Ankomstdato 17.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 10090,-

Uke 44: Ankomstdato 24.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 10090,-

Uke 17: Ankomstdato 24.04.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9944,-

Uke 18: Ankomstdato 01.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 19: Ankomstdato 08.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 20: Ankomstdato 15.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11992,-

Uke 21: Ankomstdato 22.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 22: Ankomstdato 29.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11992,-

Uke 23: Ankomstdato 05.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 24: Ankomstdato 12.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11992,-

Uke 25: Ankomstdato 19.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 26: Ankomstdato 26.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11992,-

Uke 28: Ankomstdato 10.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11992,-

Uke 30: Ankomstdato 24.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11992,-

Uke 31: Ankomstdato 31.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11992,-

Uke 33: Ankomstdato 14.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11992,-

Uke 34: Ankomstdato 21.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 35: Ankomstdato 28.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12869,-

Uke 36: Ankomstdato 04.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12138,-

Uke 37: Ankomstdato 11.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12869,-

Uke 38: Ankomstdato 18.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12138,-

Uke 39: Ankomstdato 25.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 12869,-

Uke 40: Ankomstdato 02.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 41: Ankomstdato 09.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 42: Ankomstdato 16.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-

Uke 43: Ankomstdato 23.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 11114,-
Praktisk informasjon

Lugarer er på forespørsel.

Prisene inkluderer:

 • 7 netter i dobbeltlugar med eget bad og toalett
 • 4 dage med helpensjon, 3 dage med halvpensjon ( 4x helpensjon, 3x halvpensjon)
 • Engelsktalende reiseleder
 • Detaljert rutebeskrivelse og kart
 • Guidede sykkelturer og sightseeing i henhold til dagsprogram
 • Skifte av sengetøy om nødvendig

Tillegg:

 • Sykkel med 21 gir: 84 EUR
 • El-sykkel: 168 EUR (begrenset antall)

Rabatt:

 • I lugar med plass til tre personer er den tredje person 50% rabatt (uavhengig av alder).

Parkering:

 •  For gjester i egen bil ca. 50 EUR per uke for parkering (vennligst spør)

Ekstra netter

 • Der kan tilbydes ekstra netter i Trogir. Forskjellige hoteller (vennligst spør for pris)

Prisene inkluderer ikke:

 • Forsikring mot tyveri og skade (10/20 EUR)
 • Drikkevarer ombord
 • Drikkepenger (Ca. 30 EUR pr. Person)
 • Transport t/r fra Danmark til Trogir
 • Reiseforsikring
 • Turistskatt + drikkevann

 

Agentforbehold:

Ruby er agent og leverandør for denne reisen. Arrangøren er InselHopping og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser.

Se betingelser og les om InselHopping her www.islandhopping.com

Reisen er fortsatt dekket av Ruby medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206.

Ruby har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen leverandør på bestillingstidspunktet. 

Og husk - du kan alltid benytte vår kompetanse og veiledning

Link til toppen av siden