INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Øyhopping i det sørlige Dalmatia med comfortbåt

Sykkelcruise i Kroatia

NYHET i 2018. Dette er en billigere utgave av den tilsvarende turen med premiumbåt. Internasjonal gruppe med engelsktalende reiseleder.
9 avganger fra april til oktober. 

In stock
Travel Code
KR-54

Seilas og sykling på paradis-øyer

Gruppetur i internasjonal gruppe med tysk/engelsktalende reiseleder

En ukes sykkelcruise mellom de kuperte dalmatiske øyer i det turkisblå vannet utenfor Split. Med skip og sykkel kommer du deg rundt på de fem vakre øyene og på småveier på fastlandet. En landskapsmessig veldig variert tur. Du passerer lavendelmarker, olivenlunder, vinmarker og plantasjer med kiwier, morbærtrær og fikentrær. Belønningen for anstrengelsene med å komme deg opp på høydene, er en fantastisk panoramautsikt over hele øyhavet. 
Opplevelsene på sykkel krydres med svalende bade- eller snorkelturer (ta med maske selv), avslapping på soldekket eller kanskje et slag kort i skyggen sammen med medreisende. Det er sightseeing i de små havnene og lagunene vi passerer, og spennende besøk på lokale restauranter og barer i småbyene underveis. 

Sykling er ikke obligatorisk, men et fristende tilbud. Vil du heller gå på oppdagelse på land eller bli på båten til neste møtested kan du det, men vær oppmerksom på at skipets rute og anløp er basert på syklistenes behov.

Turen er for alle, men utfordringene på sykkel setter en nedre aldersgrense, vi anbefaler at deltakende barn er minst 12 år.

På turer med gjester fra forskjellige land knyttes det ofte vennskap på tross av språkbarrierer, og det er spennende å møtes igjen etter dagens ulike opplevelser ved kveldskosen. 

Overnatting

Turen seiles av båten Kapetan Jure som ble bygget i klassisk stil i 2000. Båten er 27 meter lang og 7 meter bred. 

Det er 15 koselige dobbeltlugarer på ca. 7-8 kvm. Noen lugarer har dobbeltseng, andre har to enkeltstående senger eller køyeseng. Alle lugarer har A/C og eget bad og toalett. Ved bestilling kan du angi ønske om lugar, men vi kan ikke garantere at det oppfylles.
Det finnes en romslig salong der dagens måltider inntas. Soldekket har polstrete matter der du kan slappe av under seilturene, du finner skygge flere steder på mellomdekket. 

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Trogir havn 
Det er innsjekking på båten mellom kl. 14-14.30 og allerede kl. 15 seiler båten ut på det første cruiset til øya Brac. Overnatting i Milna.  

Dag 2. Øyene Solta og Hvar, sykling ca. 20 km + 20 km
Etter en kort morgenseilas kommer du til Stomorska på neste øy, Solta. Solta betegnes som "den stille øya". Vi sykler langs inngjerdede marker, mange olivenlunder, fikentrær og fantastisk duftende lavendel som blander seg med den krydrete duften av rosmarin. Nyt fargene, duftene og den friske luften på denne sykkeletappen. Vi besøker en lokal biavler som forteller deg om biene, honning, propolis og dens helbredende effekt. Vi returnerer til Stomorska og seiler over til den flotte naturhavnen ved Stari Grad. Om ettermiddagen tar du enda en sykkeltur til de små havnebyene Jelsa og Vrboska (kalt lille Venezia). Du returnerer til Stari Grad (gamlebyen) som ikke uten grunn er blitt et mekka for kunstnere og kunstelskere.

Dag 3. Øyene Hvar og Korcula, sykling ca. 22 km
Hvar er den lengste øya i Adriaterhavet og den øya som har flest solskinnstimer. Vi tar en sykkeltur langs en nesten trafikkfri vei gjennom vakkert beliggende små landsbyer og videre til øyas hovedstad Hvar. Vi besøker den storslåtte renessanseplassen og nyter utsikten fra den spanske festningen som ligger høyt over byen. Vi går ombord igjen og cruiser over til Korcula Island. Overnatting i Vela Luka.

Dag 4. Øya Korcula, sykling ca. 62 km.
Korcula anses av mange som den vakreste av øyene. I skyggen av sypressene og gjennom fantastisk vakker natur, krysser du øya fra vest mot øst. Sykkelturen fører deg via landsbyen Blato, som akkurat som Roma er bygget på sju høyder. Du følger veien over passet til Pupnat-bukta med en fantastisk utsikt og til slutt til byen Korcula der du har tid til en tur gjennom den flotte, gamle bydelen med sine smale smug. Lunsjstoppet blir i en lokal restaurant underveis. Vi overnatter i Korčula. 

Dag 5. Øya Brac, sykling ca. 27 km
Du seiler til øya Brac som er berømt for sin skinnende hvite marmor som bl.a. er brukt i Det Hvite Hus i Washington og i Riksdagsbygningen i Berlin. Etter lunsj sykler du fra Sumartin til Selca og videre til den vakre byen Pučišća. Overnatting i Pučišća.

Dag 6. Omis - Split, sykling ca. 15 eller 44 km
Om morgenen settes kursen mot Omis, der du sykler gjennom Cetina Valley med flotte klipper langs elven. Etter 18 km kan du velge mellom å delta på en fire timers raftingtur på Cetinaelven (ikke inkludert i turens pris) og deretter en liten sykkeltur på ca. 7 km tilbake til båten - eller å utvide sykkelturen (ingen rafting) til 44 km på småveier og allsidig landskap helt til du igjen når Omiš og piratslottene. Om ettermiddagen seiler skipet deg til Split. Den gamle bydelen i Split som ble bygget rundt den romerske Cæsar Diocletians palass i ca. år 300, tilhører UNESCOs verdensarv. Overnatting i Split.

Dag 7. Split – Majan, sykling ca. 15 km
Om morgenen forbereder du deg på den siste sykkelturen til Marjan. Et populært rekreativt område for innbyggerne i Split. Herfra er det en fantastisk utsikt over byen og de omkringliggende øyene. Heretter går du ombord på skipet og nyter den siste seilasen til Trogir. Det er fortsatt masser av tid til å besøke den gamle bydelen, oppført som et verdens kulturarvssteder. Den siste kvelden avsluttes med en god middag i festlig lag med gjester, besetning og reiseledere.

Dag 8. Trogir - hjemreise
Etter frokost er det hjemreise eller ekstra netter på et hotell i Trogir dersom du har bestilt det.

Forbehold: Det oppgitte dagsprogrammet er veiledende. Dersom værforhold el. gjør det nødvendig å endre seilplaner, tar kapteinen den endelige avgjørelsen.

Reisefakta

Det er 9 avganger fra april til oktober. 

I 2018 er det avgang på følgende datoer: 28. april, 12. og 26. mai, 9. juni, 25. august, 8. og 22. september, 6. og 20. oktober.

Vanskelighetsgrad

Dette sykkelcruiset må ikke sammenlignes med våre cruise langs elver og kanaler. De dalmatiske øyene er alle fjellrike, og dagsetappene på 20-48 km byr på 2-500 høydemeter. Stigningene kan være lange, men ikke uoverskuelige, og alle med rimelig god kondisjon kan delta på denne turen med vanskelighetsgrad 3. Du belønnes med flott utsikt over havet og flotte nedoverbakker.

Det finnes ikke sykkelstier, men det er lite trafikk som sjelden er forstyrrende. Rutevalget er fortrinnsvis på mindre asfalt- eller grusveier, men siden det på mange øyer bare er én vei, må du dele noen strekninger med bilene. Syklene bør ha lave gir, tempoet må være fornuftig og dagsetappene er overkommelige. Noen steder kan du forkorte ruten eller velge mellom mer eller mindre kuperte alternativer. 

For å få fullt utbytte av turen må du like utfordringer og ha rimelig god kondisjon.

En reiseleder blir med ut på etappene, men du kan også velge å sykle på egen hånd (med utlevert kart). Det er også mulig å hoppe over sykkelturer og bli på båten eller utforske hva som er på land.

Sykler og utstyr

Du kan velge å ta med egen sykkel (maks. 22 kg) eller leie sykkel (må forhåndsbestilles).

Standardsyklene er 21 girs hybrid-sykler utstyrt med ryggsekk og vannflaske. Syklene er passer til å sykle på veier som noen steder byr på bratte passasjer og ujevnt underlag.

Sykkelforsikring mot skader og tyveri kan tegnes om bord, prisen er 10 euro pr. uke.

Det kan leies el-sykler (begrenset antall). Må forhåndsbestilles.

Bruk av sykkelhjelm er obligatorisk – ta med din egen eller lei ombord (begrenset antall – reservasjon anbefales).

Hvordan kommer du deg frem

Flytransport
Reisen er uten transport til/fra Danmark. Det er ca. 6 km fra flyplassen i Split til havna. Lokalbuss kjører fra et stoppested rett utenfor stasjonen, du kan også ta taxi (prisen er ca. 150 kuna). 

Der går direktefly om lørdager fra Kastrup til Split med SAS og Norwegian, fra Billund går det også fly, men ikke direkteforbindelser. Ny forbindelse med SAS fra Aarhus til Split hver fredag og søndag. 

Egen bil
Gjester i egen bil kan få anvist parkeringsplass. Det koster ca. 10 euro pr. dag.

Bestill reise

Send reiseforespørsel

Øyhopping i det sørlige Dalmatia med comfortbåt
Jeg aksepterer Rubys Privatlivspolitikk og gir samtykke til at Ruby kan behandle mine persondata i overensstemmelse hermed.
Ja takk, meld meg på Ruby Travel nyhetsbrev
Praktisk informasjon

Spør om enkeltlugar og 3-sengslugar

Inkludert i prisen:

 • 7 netter i dobbeltlugar med eget bad/toalett
 • Delvis full pensjon (frokost, lunsj, middag)
 • Guidede sykkelturer og sightseeing ifølge dagsprogram
 • Tilgang til sykkelkart ombord
 • Bytte av sengetøy og håndklær ved behov
 • Engelsk/tysktalende reiseleder

Tillegg:

 • Enkeltlugar: 525 EUR på underdekk, 735 EUR på overdekk (på forespørsel - et begrenset antall lugarer)
 • Leie av sykkel: 84 EUR (bestilles og betales før avreise)
 • El-sykkel: 168 EUR (begrenset antall)

Rabatt:

 • På lugarer med plass til tre personer får tredje person 50 % rabatt (uansett alder). 

Ikke inkludert i prisen:

 • Havneavgift, turistskatt og ubegrenset med drikkevann: 40 EUR pr. person (betales ombord) 
 • Drikkevarer og to måltider i tillegg til den inkluderte pensjonen
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikkepenger til besetning, vanligvis 30-40 EUR pr. person 

OBS: Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller turen hos oss før du bestiller fly/tog/buss til destinasjonen.


Agentforbehold:

Ruby er agent for og leverandør av denne reisen. Arrangør er Inselhüpfen, og reisen foregår i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og les om Inselhüepfen her

Reisen din er fortsatt dekket av Ruby medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206.

Ruby har prisgaranti, så vi betaler mellomlegget dersom du finner en billigere reise hos en annen leverandør.  

Og husk - du kan alltid benytte deg av vår kunnskap og veiledning.

Link til toppen av siden