INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Nederland - Sørruten: Kulturbyer og kanaler

Sykkelcruise i sykkelnasjonen som ikke overgås av noe annet land i Europa

Sørruten går gjennom Nederlands vakre landskap, små hyggelige kanaler, forbi vindmøller, gjennom kulturbyer og duftende, fargerike blomsterenger.

In stock
Travel Code
KR-68

Dette kan du glede deg til

Nederland som sykkelnasjon overgås ikke av noe annet land i Europa. Nettet av sykkelstier er enormt, skiltningen er formidabel og det flate landskapet innbyr til herlige sykkelturer både i de herlige kulturbyene og i opplandet med grønne marskområder og fargerike blomstrende enger.

Vi kommer forbi typiske landemerker som forskjellige vindmøller, den gamle badebyen Scheveningen ved Nordsjøen, porselensbyen Delft, ostebyen Gouda, havnebyen Rotterdam og selvfølgelig hovedstaden Amsterdam hvor turen starter og slutter. Alt dette krydres med kaiplasser i herlige kulturplasser og en heldagsutflukt til verdens største blomsterpark Keukenhof.

Hvis du en dag foretrekker å gi sykkelbeina litt avslapping kan du bli om bord og nyte seilturen og landskapet fra soldekket.

Spesielt på turene om våren opplever du blomsterprakten – de milevide, fargerike tulipanengene gjennom «Nederlands Hage» hvor du sykler langs engene som betrakter deg med hele fargepalletten, duftene sine og den rene, klare lufta.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Amsterdam
Sjekk inn kl. 15. Sist på ettermiddagen seiler skipet til Harleem hvor det legger til for natten.

Dag 2: Harleem – Zaandam. Sykling ca. 20 km/Keukenhof (våravganger)
Harleem er en sjarmerende, typisk nederlandsk by med vindmøller, kanaler, trekkbroer, små butikker, kaféer og restauranter. Du bør unne deg selv en liten gåtur før du begynner på sykkelturen til Zaandam. Her har du masse tid til å ta en omvei, f.eks. til friluftsmuseet «Zaanse Schans» som ble bygget for å vise landets historie. Du kan dessuten besøke en gammel nederlandsk landsby, en osteprodusent, et verft og en treskomaker. Om ettermiddagen seiler skipet fra Zaandam til Schoonhoven.

Dag 3: Schoonhoven – Rotterdam. Sykling ca. 40 km
Fra Schoonhoven kan du nyte sykkelturen til byen Gouda, som er berømt for ostene sine. Hvis været er bra, kan du ta en omvei til innsjøen Reeuwijkse Plassen for en forfriskende dukkert. Dagens destinasjon er Rotterdam. Når du kommer til Rotterdam, anbefaler vi å ta en havnerundfart.

Dag 4: Rotterdam – Delft – Rotterdam. Sykling ca. 40/70 km
Det er to muligheter på dagens sykkeletappe. Den første fører deg til Delft, hvor du kan besøke den berømte porselensproduksjonen, eller du kan sykle til regjeringssetet Den Haag og Nordsjøens kystby og kursted Scheveningen. Alternativt kan du bruke dagen på å gå på oppdagelse i Rotterdam.

Dag 5: Rotterdam – Kinderdijk – Schoonhoven. Sykling ca. 43 km
19 vindmøller på rad og rekke er synet som møter oss ved Kinderdijk på dagens sykkeltur – en fantastisk og uforglemmelig opplevelse som ikke uten grunn er fredet på UNESCOs verdensarvliste. Det er en fin sykkelstrekning til byen Schoonhoven, som er kjent som en herlig og stemningsfull gammel bydel, og ikke minst kjent for sølvsmedkunsten sin. Ta deg tid til en bytur i denne herlige, gamle kulturbyen.

Dag 6: Schoonhoven – Utrecht. Sykling ca. 43 km
Denne dagens sykkeletappe går gjennom vakre marskområder før vi kommer til byen Oudewater. Herfra går turen gjennom «Nederlands Gamle Hager» - Nederlands første hagekolonier som i tidligere tid var utfluktsmålet for Amsterdams beboere. Etappemålet er den kjente universitetsbyen Utrecht, med en imponerende domkirke som er kjent som en av de mest betydningsfulle i Nederland.

Dag 7: Utrecht – Amsterdam. Sykling ca. 50 km
Sykkelturen går langs elva Vecht gjennom vakre landskaper, hvor det som regel serveres et festmåltid og kanskje litt underholdning av båtens besetning. Ta eventuelt en kanalrundfart og opplev Amsterdams vakre kanaler.

Dag 8: Avreise fra Amsterdam
Sjekk ut og hjemreise etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

Turen kategoriseres som enkel med vanskelighetsgrad 1. Hele ruten foregår i et flatt område uten bakker, så alle med normal kondisjon kan klare alle sykkeletappene uten noen problemer.
Dagsetappene er på 30-50 km med en enkel dag hvor man kan velge en lengre etappe. Hele ruten er på mellom 200 og 300 km, alt etter hvilke ruter man velger.

Om bord på båten får du utlevert gode oversiktskart og rutebeskrivelser på engelsk av dagsetappene (de fleste turene har også materialet på tysk, så hvis du foretrekker tysk, opplyser du dette ved bestilling). Nederland har et særdeles velutbygget nett av sykkelstier. Skiltingen er fremragende med nummererte knutepunkter «Knotenpunkte» og overalt er det små 50 cm høye skilt med røde sykler som alle henviser til spesielle ruter. Sykkelstiene er dessuten merket med et rundt blått skilt med en hvit sykkel, som på nederlandsk kalles «Fietspad». Syklistene skal alltid sykle på sykkelstiene hvor disse Fietspad er angitt.

Guiden informerer hver dag om morgendagens etappe på et lite informasjonsmøte.

Innkvartering

MS Normandie
En nyere og flott båt med plass til 100 gjester. Lugarene ble renovert vinteren 19/20, og det er en hyggelig og familiær atmosfære om bord.

På øverste dekk finner du den hyggelige panoramasalongen med bar, og på hoveddekket ligger den smakfullt innrettede restauranten.
2-sengslugarene er ca. 11 m2 og enkeltlugarer er ca. 7 m². Alle har store vinduer som gir et flott lys inn i lugaren.
Alle lugarene har eget bad, TV, hårføner og safe.

Begge dekk ligger over vannlinjen og alle lugarer er utvendige.

Øverste dekk: Lugarene har vinduer som kan åpnes og regulerbart klimaanlegg. Enkeltstående senger.
Hoveddekk: Alle lugarer er med vinduer og regulerbart klimaanlegg. Vinduene kan ikke åpnes. Enkeltstående senger.
ECO: Økonomilugar plassert på øverste dekk enten fremst eller bakerst og har mer motorstøy. Disse lugarene koster mindre enn de andre lugarene.

Når båten ligger i havnene, er klimaanlegget som regel ikke tilsluttet.

Normandie Normandie Normandie soldæk
Kahyt Normandie Restaurant Normandie Soldæk Normandie

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie unisex sykler med 7 gir og håndbremser eller fot- og håndbremse samt en sykkelveske.
Du kan også leie en elsykkel.
Det er ikke påbudt med sykkelhjelm i Nederland, men vi anbefaler likevel at du gjør det. Medbring egen hjelm.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Hvis du fly til Schiphol i Amsterdam, kan du ta toget til togstasjonen i Amsterdam.

Kjør selv:
Du kan velge å kjøre til Amsterdam og parkere der. Parkeringsinformasjon formidles i avreiseinformasjonen som tilsendes før avreise.  

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

Send reiseforespørsel

Nederland - Sørruten: Kulturbyer og kanaler
Jeg aksepterer Rubys Privatlivspolitikk og gir samtykke til at Ruby kan behandle mine persondata i overensstemmelse hermed.
Ja takk, meld meg på Ruby Travel nyhetsbrev
Praktisk informasjon

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lett lunsj eller matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Tysk- og engelsktalende sykkelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer
 • GPS-ruter

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips (ca. 5 EUR per person per dag. Informasjon om betaling gis om bord en av de siste dagene).

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Utflukt til Keukenhof tulipanpark
 • Øvrige utflukter (bestilles om bord)

 

 

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...