Bestil

Nederland - Sjøruten: Kulturbyer og kanaler

Nederland | Sykkelcruise i Europas største sykkelnasjon | Vanskelighetsgrad 1

Sjøruten går gjennom Nederlands vakre landskap, små hyggelige kanaler, forbi vindmøller, gjennom kulturbyer og duftende, fargerike blomsterenger.

In stock
Travel Code
KR-68
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkFordyp deg i Rotterdam og byens mange ansikter
blue encircled checkKinderdijk, de 19 vindmøllene, på UNESCOs verdensarvliste
blue encircled checkBesøk byen Gouda og smak på de berømte ostene
calendar icon17 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Opplev Nederland på en unik måte på en 8-dagers reise med sykkel og hotellbåt. Velutførte sykkelsstier samt brede og omfattende vannveier garanterer en uforglemmelig ferie. Hele dagen sykler du på egenhånd gjennom de vakre landskapene i Rembrandts og Van Goghs land, og sist på ettermiddagen står det flytende hotellet ditt, MS Normandie, til rådighet. Hvis du en dag ønsker å slappe av, kan du bli om bord og nyte det forbipasserende landskapet. Du reiser gjennom det grønne hjertet i Nederland. Du finner neppe en provins som har flere fasetter en det sørlige Nederland. Store byer såvel som uberørt natur ligger utrolig nærme hverandre. De mange vannveiene byr på utallige muligheter for  å oppdage de vidunderlige landskapene og kulturhistoriske høydepunktene i provinsen "Zuid-Holland". Opplev forskjellige byer som Dordrecht, Utrecht og Rotterdam, også kjente som "Manhattan ved elva Maas". Vakkert landskap i Polderland, de berømte vindmøllene i Kinderdijk og glem ikke den store porselensfremstillingen i Delft med sin "Delfter Blue". 

Nederland som sykkelnasjon overgås ikke av noe annet land i Europa. Nettet av sykkelstier er enormt, skiltningen er formidabel og det flate landskapet innbyr til herlige sykkelturer både i de herlige kulturbyene og i opplandet med grønne marskområder og fargerike blomstrende enger.

Vi kommer forbi typiske landemerker som forskjellige vindmøller, den gamle badebyen Scheveningen ved Nordsjøen, porselensbyen Delft, ostebyen Gouda, havnebyen Rotterdam og selvfølgelig hovedstaden Amsterdam hvor turen starter og slutter. Alt dette krydres med kaiplasser i herlige kulturplasser og en heldagsutflukt til verdens største blomsterpark Keukenhof.

Hvis du en dag foretrekker å gi sykkelbeina litt avslapping kan du bli om bord og nyte seilturen og landskapet fra soldekket.

Spesielt på turene om våren opplever du blomsterprakten – de milevide, fargerike tulipanengene gjennom «Nederlands Hage» hvor du sykler langs engene som betrakter deg med hele fargepalletten, duftene sine og den rene, klare lufta.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Rottedam
Sjekk inn kl. 15. Rotterdam er en by med mange ansigter: en viktig havneforbindelse, en klassisk destinasjon for storbyferie, en moderne kunstnerby, men viktigst av alt er arkitekturen helt spesiell og det er en av de mest interessante byene i Europa. 

Dag 2: Rotterdam– Dordrecht. Sykling ca. 40 km
Du sykler langs havnefronten via Krimpen aan de IJssel til Kinderdijk, hvor du treffer på den berømte vindmøllegruppen i Nederland. De 19 vellbevarte møllene dateres tilbake til 1700-tallet og er en del av UNESCOs verdensarvliste. Ruten fortsetter gjennom Polderområdet i Albwasserwaard for å komme til Dordrecht. Dordrecht anses for å være Nederlands eldste by med ca. 1000 historiske bygninger

Dag 3: Dordrecht – Gorinchem. Sykling ca. 46 - 53 km
Etter en kort fergetur kommer du til den vakre De Diesbosch Nasjonalpark hvor flere elver samles til et ferskvannsdelta på intet mindre enn 8000 hektar. Du kan nyte en vidunderlig seiltur før du fortsetter turen gjennom Rhindelta-området og krysser over til Gorinchem med vanntaxi. Gå ikke glipp av den maleriske gamle bydelen i denne lille, men sjarmerende byen.

Dag 4: Gorinchem - Utrecht. Sykling ca. 47 km
I dag kommer du til å oppleve en interessant og variert rute. Fra Gorinchem sykler du via Leerdam – kjent for Leerdammer-osten – og inn i den befestede byen Vianen. Her kan du stoppe og ta en kort pause på en av de mange gatekaféene. Ta fergen for å krysse Lek og fortsett sykkelturen til Vreeswijk med sine smale gater. Fortsett til den lille byen Nieuwegein. Du tar kanskje en kort sidetur til FortJurphass, bortgjemt i en grønn oase i Nieuwegein før du kommer til Utrecht. Utrecht betraktes som hjertet i Holland. Byen ble bygget rundt katedralen, og det er nesten umulig å gå seg bort i den bilfrie byen med sine maleriske kanaler.

Dag 5: Utrecht – Schoonhoven*. Sykling ca. 40-49 km
Tilbring morgenen i vakre Utrecht med sighseeing før du igjen setter deg på sykkelen. Sykkelturen går gjennom det vakre Polderlandskapet via Oudewater med sitt berømte Witches’ Weigh House og videre til Schoonhoven, også kaldt sølvets by i Nederland.

Dag 6: Schoonhoven* – Rotterdam. Sykling ca. 43 km
Denne dagens sykkeletappe går gjennom vakre marskområder før vi kommer til byen Oudewater. Herfra går turen gjennom «Nederlands Gamle Hager» - Nederlands første hagekolonier som i tidligere tid var utfluktsmålet for Amsterdams beboere. Etappemålet er den kjente universitetsbyen Utrecht, med en imponerende domkirke som er kjent som en av de mest betydningsfulle i Nederland.

Dag 7: Rotterdam – Delft / Scheveningern. Sykling ca. 40-70 km
Det er flere muligheter for sykkelturer denne dagen. Du kan enten sykle til Delft og besøke porselensutstilligen «Delfter Blue» eller du kan dra til regjeringssetet Den Haag og Nordsjøens kystby og kurstede Sceveningen og retur til Rotterdam. Alternativt kan du nyte en fridag og gå på oppdagelse i Rotterdam.

Dag 8: Avreise fra Rotterdam
Sjekk ut og hjemreise etter frokost.


*

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Turen kategoriseres som enkel med vanskelighetsgrad 1. Hele ruten foregår i et flatt område uten bakker, så alle med normal kondisjon kan klare alle sykkeletappene uten noen problemer.
Dagsetappene er på 30-50 km med en enkel dag hvor man kan velge en lengre etappe. Hele ruten er på mellom 256 og 302 km, alt etter hvilke ruter man velger.

Om bord på båten får du utlevert gode oversiktskart og rutebeskrivelser på engelsk av dagsetappene (de fleste turene har også materialet på tysk, så hvis du foretrekker tysk, opplyser du dette ved bestilling). Nederland har et særdeles velutbygget nett av sykkelstier. Skiltingen er fremragende med nummererte knutepunkter «Knotenpunkte» og overalt er det små 50 cm høye skilt med røde sykler som alle henviser til spesielle ruter. Sykkelstiene er dessuten merket med et rundt blått skilt med en hvit sykkel, som på nederlandsk kalles «Fietspad». Syklistene skal alltid sykle på sykkelstiene hvor disse Fietspad er angitt.

Guiden informerer hver dag om morgendagens etappe på et lite informasjonsmøte.

Innkvartering

down v arrow

Sykkelcruiset MS Normandie ønsker deg velkommen om bord for en fenomenal reise til sjøs, hvor du umiddelbart blir møtt av en koselig og uformell atmosfære. Under reisen kan du benytte deg av skipets fasiliteter, som bl.a. består av en sjarmerende panoramasalong med bar, restaurant og et fantastisk soldekk. Du vil bli booket inn i en av MS Normandies lyse og utvendige lugarer, som vil fungere som din personlige base. Bli med på en formidabel sjømatmiddag, hvor du kan glede deg til å nyte restaurantens overdådige delikatesser og oppleve båtens skiftende farger fra soldekket.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie unisex sykler med 7 gir og håndbremser eller fot- og håndbremse samt en sykkelveske.
Du kan også leie en elsykkel.
Det er ikke påbudt med sykkelhjelm i Nederland, men vi anbefaler likevel at du gjør det. Medbring egen hjelm.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Hvis du fly til Schiphol i Amsterdam, kan du ta toget til togstasjonen i Rotterdam.

Kjør selv:
Du kan velge å kjøre til Rotterdam og parkere der. Parkeringsinformasjon formidles i avreiseinformasjonen som tilsendes før avreise.  

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
           

Uke 17: Ankomstdato 20.04.2024 varighet 7 netter

Fra 10617,- NOK

Uke 18: Ankomstdato 27.04.2024 varighet 7 netter

Fra 10617,- NOK

Uke 19: Ankomstdato 04.05.2024 varighet 7 netter

Fra 12335,- NOK

Uke 20: Ankomstdato 11.05.2024 varighet 7 netter

Fra 12335,- NOK

Uke 21: Ankomstdato 18.05.2024 varighet 7 netter

Fra 12335,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 22.06.2024 varighet 7 netter

Fra 12335,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 29.06.2024 varighet 7 netter

Fra 12335,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 06.07.2024 varighet 7 netter

Fra 12335,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 13.07.2024 varighet 7 netter

Fra 12335,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 20.07.2024 varighet 7 netter

Fra 12335,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 27.07.2024 varighet 7 netter

Fra 12335,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 31.08.2024 varighet 7 netter

Fra 12335,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 07.09.2024 varighet 7 netter

Fra 10617,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 14.09.2024 varighet 7 netter

Fra 10617,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 21.09.2024 varighet 7 netter

Fra 9367,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 28.09.2024 varighet 7 netter

Fra 9367,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 05.10.2024 varighet 7 netter

Fra 8274,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lett lunsj eller matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Tysk- og engelsktalende sykkelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer
 • GPS-ruter

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips (ca. 5 EUR per person per dag. Informasjon om betaling gis om bord en av de siste dagene).

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel

Særlige betalingsvilkår:
Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden