Bestil

Nederland nordruten: Herlig kystrute

Nederland | Sykkelcruise med MS Serena | Vanskelighetsgrad 1

Nordruten – også kalt KYSTRUTEN med hav, strand, klipper og Nordsjø-øya Texel. Dere seiler med den herlige båten MS Serena til sjarmerende fiskebyer gjennom det gamle, tradisjonelle Nederland.

In stock
Travel Code
KR-69

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Avvekslende naturopplevelser er i fokus på denne fantastisk flotte turen. Dere opplever alt fra oppdemt, flatt marskland, Nordsjø-øya Texel, seiling på innsjøen Ijsselmeer, klippeområder, lange hvite sandstrender og saftige grønne enger med fugleliv langs kanalene og hyggelige små fiskebyer langs hele kystlinjen.

Livet ved den nederlandske kysten er ofte helt annerledes enn i de travle storbyene. Her i nord hersker en helt spesiell stemning, hvor befolkningen er varm og gjestfri. Her opplever du et Nederland som er kjent for spesialiteter som ost, øl fra bryggeriet i Texels, fisk fra røkeriene i de små fiskeværene, og de utallige vindmøllene i marsken, hvor du kan finne befolkningen kledd i tradisjonell bekledning med bl.a. de typiske "klumpen" (tresko).

Turen fører deg også inn i gamle kulturbyer som Enkhuizen, Hoorn og Alkmaar med tradisjonell arkitektur, og slutter med seiling på elver og kanaler i området nordvest for Amsterdam. En praktfull og avvekslende sykkelrute med utallige opplevelser i et av Europas beste sykkelland. Gled deg til daglige overkommelige sykkeletapper som kan klares av alle med vanlig kondisjon. Du kan også alltid velge å bli om bord hvis du ønsker en dag med avslapping på ferien – nyt den friske lufta og utsikten fra soldekket på det herlige flytende hotellet MS Serena.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Amsterdam
Sjekk inn mellom kl. 15 og 16. Allerede kl. 17.30 er det avgang til den historiske byen Hoorn ved Ijsselmeer og under seilasen får du servert den første middagen.

Dag 2: Hoorn – Enkhuizen. Sykling ca. 20-26 km
Ta deg tid til å oppleve Hoorn med sine gamle historiske byggverker fra 1700-tallet og den sjarmerende havnen før du starter dagens sykkeletappe til Enkhuizen. Denne byen har en ganske spesiell atmosfære, hvor smale brosteinsbelagte passasjer krysser smale kanaler, og i Enkhuizen finner du også Zuiderseemuseet, hvor du kan se bilder fra før oppdemmingen sammen med moderne nederlandsk kunst. Museet er absolutt verdt et besøk.

Dag 3: Enkhuizen – Lemmer. Sykling ca. 32 eller 42 km (rundtur)
Dagen starter med seiling tvers over innsjøen Ijsselmeer til byen Lemmer, som er kjent for den gamle bykjernen sin med de vakre, tradisjonsrike gavlhusene. Sykkelturen går rundt i de nærliggende naturområdene til Oosterzee Buren, Tjeukemeer, Munnekbure, Scherpenzeel og Schoterzilj og tilbake til Lemmer, hvor båten blir natten over. For de energiske kan man ta en omvei til verdens største damp-pumpestasjon som fortsatt er i bruk. Uten disse pumpestasjonene lå Nederland under vann.

Dag 4: Lemmer – Stavoren. Sykling ca. 33 - 48 km + seilas til Oudeschild på øya Texel
En dag med forskjellige opplevelser venter på deg. Først en herlig sykkeletappe til Sandeler Leijen innsjøen og gjennom flotte skogområder ved Rijsterbos forbi fuglereservatet Mokkebank til Roode Klif ved Stavoren. Herfra seiler vi til Oudeschild på Nordsjø-øya Texel, hvor det er overnatting.
En anbefaling fra oss: Prøv en kjølig øl fra bryggeriet Texels.

Dag 5: Texel. Sykling 31-49 km
Hele dagen tilbringes med Nederlands største øy i Nordsjøen, Texel, og det er flere forskjellige sykkelruter å velge mellom. Du kan enten velge en kort sykkeltur og nyte strandlivet på Texels lange, hvite sandstrender, eller sykle på den godt skiltede «Thijsseroute» gjennom idylliske landsbyer og herlige fugle- og naturreservater. Et besøk hos seloppdrett-virksomheten «EcoMare» er også en mulighet i dag. En dag hvor du har fritt valg og mange muligheter for forskjellig aktivitet og avslapping. Bryggeriet Texel kan også besøkes i dag. Avseilingen ca. kl. 18 til Den Helder på fastlandet.

Dag 6: Den Helder – Sint Maartensvlogbrug – Alkmaar. Sykling ca. 27-57 km
Denne dagen har du også mulighet. Du kan velge mellom 2 korte sykkelruter eller en lang. Den første strekningen går fra Den Helder langs kysten gjennom klippelandskap til Sint Maartensvlogbrug. Her tar båten et lite stopp – så kan du enten gå om bord igjen, eller sykle til Alkmaar. Ellers kan du sykle hele denne herlige strekningen på 55 km. I Alkmaar er det overnattingsstopp.

Dag 7: Seilas Alkmaar – Wormeveer. Sykling til Amsterdam ca. 35 km.
I Alkmaar er det et berømt ostemarked fra april til september, så båten seiler først til Wormeveer sent på formiddagen. Underveis er det et lite stopp, så du kan sykle den siste strekningen inn til Amsterdam herifra. Turen går til frilandsmuseet Zaanse Schans, gammel nederlandsk landsbyidyll med boder som i gamle tider. Man kan også se hvordan tresko blir laget. Derifra gjennom ferieområdet «Twiske» før du kommer frem til Amsterdam. Hvis du enda ikke har vært på kanalrundfart, har du muligheten for dette nå (tilkjøp om bord).

Dag 8: Hjemreise fra Amsterdam
Sjekk ut etter frokost og hjemreise.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad

down v arrow

Hele sykkelstrekningen er på ca. 177-226 km avhengig av hvilke ruter du velger fra dag til dag. De daglige sykkeletappene er mellom 20 og 70 km. Terrenget er flatt og uten bakker, så alle med normal kondisjon kan klare de daglige sykkeletappene uten problemer.

Sykkelturen er selvguidet og du bestemmer helt selv ditt eget tempo på ruten, pausene dine, og hvilke severdigheter du har lyst til å utforske nærmere.
Du får utlevert gode oversiktskart om bord på engelsk. Disse oversiktskartene inneholder nummererte «knotenpunkte» (knutepunkt) som man sykler etter. 1 sett per lugar.
I tillegg informerer reiselederen hver dag om morgendagens sykkeletappe, og du kan få gode råd og tips før du sykler ut på ruten

Innkvartering

down v arrow

Sykkelcruiset MS Serena fungerer som ditt flytende hjem under denne formidable reisen til sjøs, hvor du seiler forbi fantastiske landskap mens du slapper av og nyter livet om bord. Under reisen kan du benytte deg av skipets fasiliteter, som bl.a. består av en restaurant og bar, et soldekk og en fenomenal panoramasalong, hvorfra du alltid har den beste utsikten over de forbipasserende severdighetene. Du vil bli innlosjert i en av MS Serenas komfortable og utvendige lugarer, som fungerer som det perfekte skjulestedet fra den stressende hverdagen. Se frem til en fantastisk ferie på havet.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

På denne turen kan du leie en unisex-sykkel (damemodell) med 7 gir. Velg mellom en sykkel kun med håndbremser eller fot- og håndbremser.
Det er også mulig å leie elsykkel. Sammen med sykkel utleveres det en vannavvisende veske til å ha enten foran eller bak på sykkelen, sykkellås samt et sett med sykkelpumpe og lappegrei per lugar.
Hvis man ønsker å medbringe egen sykkel, er dette på forespørsel pga. den begrensede plassen om bord, og det skal bekreftes på forhånd.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Tog:
Man kan ta toget fra Flensburg. Det tar ca. 8 timer. Se mer på Deutsche Bahn. Bemerk at de billigste billettprisene blir justert løpende i forhold til etterspørselen.

Fly:
Hvis du ankommer med fly, er det togforbindelser fra flyplassen i Amsterdam, Schiphol, til togstasjonen. Flere flyselskaper flyr direkte til Amsterdam.

Kjør selv:
Det tilbys «Valet parkering»: man kjører direkte til kaiplassen i Amsterdam hvor man leverer bilen. Den kommer retur til kaiplassen når turen er over.
Mer info om dette formidles i avreiseinformasjonen.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
           

Uke 24: Ankomstdato 10.06.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 17.06.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 24.06.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 01.07.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 08.07.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 15.07.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 22.07.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 29.07.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 05.08.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 12.08.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 19.08.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 26.08.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 02.09.2023 varighet 7 netter

Fra 11955,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 16.09.2023 varighet 7 netter

Fra 10201,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 23.09.2023 varighet 7 netter

Fra 9085,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 30.09.2023 varighet 7 netter

Fra 8447,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 07.10.2023 varighet 7 netter

Fra 7172,- NOK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lunsjbuffet eller matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Tysk- og engelsktalende sykkelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer
 • GPS-ruter

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips (ca. 5 EUR per person per dag. Informasjon om betaling gis om bord en av de siste dagene).

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Øvrige utflukter (bestilles om bord)

Tips:
Turprisen er ekskl. tips. På cruise er det generelt sett normalt med tips til mannskapet. Nivået er ca. 5 EUR per person per dag, og det er som oftest klargjort i en konvolutt i lugaren eller et glass i baren.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden