Bestil

Fra Brugge til Amsterdam

Nederland og Belgia | Sykkelcruise gjennom flate Flandern | Vanskelighetsgrad 1

To av Europas flotte kulturbyer, Amsterdam og Brugge, krydret med daglige sykkelturer i sykkellandet Nederland og franskpreget sjarm i Flandern med gamle byer som bl.a. Gent og Brugge. Turen er med sykkelguide.

In stock
Travel Code
KR-64

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Med elvebåten opplever du sjarmerende elver og kanaler i det flate Nederland, spennende storbyatmosfære i Amsterdam og den helt vidunderlige byen Brugge i Belgia med sine mange kanaler og fargerike, karakteristiske hus.

Belgia og nettopp Flandern-området med de gamle byene Gent og Brugge er et fantastisk sykkelområde med fransk sjarm og gode belgiske gourmet-spesialiteter som blåskjell, pommes frittes, vafler, sjokolade og de hundrevis av forskjellige, populære øl-sortene.

I Nederland krysser du det enormt store og vannrike Rhinen-deltaet, med store elver og grønne marskområder. Men du sykler også langs smale kanaler, passerer gamle vindmøller på rad og rekke og opplever sjarmerende byer med forskjellige kulturer. Blant annet besøker du den imponerende grensebyen Antwerpen, som er kjent for sine mange diamantsliperier og den store havnen sin.

Du har god tid både på sykkelrutene og i byene hvor båten har overnattingsstopp. Og du bestemmer helt selv hvor mye eller hvor lite du ønsker å sykle. Det flytende hotellet følger med hele uka – hver dag i en ny havn, hvor du kan gå på oppdagelse og sightseeing, uansett om du har tilbrakt dagen på sykkelen eller har slappet av på soldekket. Se også turen fra Amsterdam til Brugge her.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Brugge
Sykling: Fluvius: 11 km, Magnifique: 15 km
Innsjekk på båten mellom kl. 13 og 14. Etter et velkomstmøte med besetningen er det tid til en kort sykkeltur i landskapet rundt Brugge. Etter middagen vil det være en guidet gåtur rundt i Brugge. 

Dag 2: Brugge – Gent. Sykling
Sykling: Fluvius: 57 km, Magnifique: 35 eller 57 km
En klassisk sykkelrute mellom to vidunderlige byer. Du følger Gent-Oosteende-kanalen gjennom typisk, flamsk landskap med skogstrekninger, grønne enger og gjennom små landsbyer. Byen Gent var i middelalderen kjent for handelsvirksomheten sin og har en praktfull bilfri bydel, en vakker borg i midten av byen og mange hyggelige kanaler som renner gjennom det herlige bysentrumet. Båten har overnattingsstopp ved en liten forstad til Gent.

Dag 3: Gent – Dendermonde/St. Amands
Sykling: Fluvius: 40 km, Magnifique: 40 eller 53 km
Dagens sykkeletappe starter etter lidt tid i Gent. Dere sykler langs Scheldekanalen gjennom småbyer som Wichelen, Berlare og Appels, frem til du kommer frem til den hyggelige byen Dendermonde med det praktfulle, typisk flamske «Grote Markt» (torget) midt i byen. Her er det opplagt å nyte en god belgisk øl på en av de mange, hyggelige kaféene. Magnifique har overnattingsstopp i St. Amands.

Dag 4: St. Amands/Dendermonde – Temse – Antwerpen
Sykling: Fluvius: 48 eller 63 km, Magnifique: 32 eller 49 km
Dere følger elva Schelde via Temse til Antwerpen. Dere følger de vakkert anlagte sykkelstiene langs elva, frem til dere kommer til dagens etappemål, havnebyen Antwerpen. Byen er kjent som diamantbyen og den berømte maleren Ruben’s fødeby. Kvelden bør nytes med sightseeing i denne vakre og interessante byen. Besøk f.eks. det berømte ølbryggeriet, De Koninck eller museet Aan de Stroom. Middagen er på egenhånd i dag, så hvorfor ikke prøve en av de herlige restaurantene i byen?

Dag 5: Antwerpen – Tholen – Dordrecht
Sykling: Fluvius: 36 eller 20 km, Magnifique: 36 eller 20 km
Fra Antwerpen går turen over grensen til Nederland og gjennom den enorme slusen Kreekrak til skogsområdet Wouwse før dere kommer til fiskelandsbyen Tholen i provinsen Zeeland. I Tholen går dere om bord og seiler til den vakre byen Dordrecht som er en av Nederlands eldste byer. Her er det overnattingsstopp. På veien passeres den imponerende Volkerak slusen.

Dag 6: Dordrecht – Kinderdijk – Vianen
Sykling: Fluvius: 57 km, Magnifique: 32 eller 57 km
Dagens store opplevelse er de 19 vindmøllene på rad og rekke ved Kinderdijk. Den første strekningen på dagens etappe seiler du med vanntaxien til Alblasserdam (ca. 10 min). Herfra er det kun en kort gåtur til Nederlands mest berømte vindmøller. Møllene ble oppført på 1700-tallet for å pumpe vann ut av det lavtliggende området. Når du evt. har besteget en av møllene som er åpne for publikum, går det videre langs elva Lek til byen Schoonhoven, som er kjent for sølvsmedkunsten sin. Siste strekning går til etappemålet, festningsbyen Vianen, hvor du finner frem til det flytende hotellet ditt og middagen om bord etter en begivenhetsrik dag.

Dag 7: Vianen – Breukelen – Amsterdam. Sykling
Sykling: Fluvius: 38 eller 48 km, Magnifique: 36 eller 46 km
På denne siste dagen om bord kan du nyte en morgenseiling til byen Breukelen, hvor du finner sykkelen frem til ukas siste sykkeletappe. Du sykler i et herlig ferieområde langs elva Vecht sør for Amsterdam. Helt tilbake fra 1600-tallet er dette området kjent som de rike Amsterdam-beboernes ferieparadis. Store, gamle villaer, blomsterfulle parker og små slott skifter med flotte landskapsscenerier via landsbyene Nieuwerluis, Loenen og Vreeland. I Nightevecht har du muligheten for å besøke et osteri før du til slutt sykler gjennom den historiske byen Muiden. Du sykler langs Amstel-elva frem til du kommer til Amsterdam, «byen med de 1000 kanaler», hvor man må oppleve den klassiske kanalrundturen. Her har du siste overnatting på båten.

Dag 8: Utsjekk
Hjemreise etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Hele sykkelruten er på ca. 210-315 km med dagsetapper på 36 til 57 km og mulighet for å avkorte noen av etappene. Ruten er lett med få bakkede områder i Flandern, sammenlignbart med Danmark.
Gode sykkelveier som for det meste er asfaltert. Du bør ha vanlig kondis for å klare denne turen. Det er engelsk- og tysktalende sykkelguide som følger med ute på ruten hver dag.. Du har også mulighet for å sykle på egenhånd. Du kan få utlevert rutebeskrivelse og detaljerte sykkelkart om bord.

Innkvartering

down v arrow

MS Fluvius
En klassisk elvebåt bygget i 2001. Det ble lettere ombygget og renovert i 2017-18.

Båten er i flott stil med en hyggelig spise- og oppholdssalong, store panoramavinduer og en velutstyrt bar. Øverst på båten finner du et stort soldekk med bord og benker hvor du kan slappe av og nyte seilturen samt de flotte landskapspanoramaene som glir forbi.

Hoveddekk: 14 x 2-sengslugarer (ca. 11 m2.) and 1 x 2-sengslugar (ca. 10 m2). Vinduene på hoveddekket kan ikke åpnes.
Øverste dekk: 4 x Premium lugarer (ca. 12 m2) med dobbeltseng (140x200) og vinduer som kan åpnes. Det er også 3 x 2-sengslugarer (ca. 11 m2) med vindu som ikke kan åpnes.

Maks to lugarer per avgang kan benyttes som enkeltlugar. De fleste lugarene er på hoveddekket og alle lugarene har eget bad/toalett, klimaanlegg og vinduer.

Fluvius
Spisesalon/Opholdssalon Premium kahyt - øvredæk Standardkahyt (før renovering)

Magnifique IV
Skipet har en stor og moderne innrettet oppholdssalong med bar og loungeområde. Her er det store panoramavinduer og TV. Restauranten og kjøkkenet er adskilt via en vegg så du kan se de talentfulle kokkene mens du tilbereder maten. Igjennom store glassdører kan man gå ut på det delvist overdekkede soldekket og slappe av. På det øverste dekket er det også en Jacuzzi, hvor man kan nyte utsikten fra. Skipet er 65 meter langt og 7 meter bredt og har plass til 36 gjester.

Alle lugarer har eget bad og toalett, klimaanlegg, TV, safe og hårføner.

Øverste dekk: 10 x suiter med dobbeltseng samt fransk balkong med panorama glassdører (ca. 16 m2)
Under dekk: 8 x 2-sengslugarer (ca. 12 m2). Lugarene har kuøyer som ikke kan åpnes.

Opholdssalon Restaurant Suite, øvre dæk

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie unisex sykler med 7 gir og håndbremser samt en sykkelveske.
Du kan også leie en elsykkel.
På Magnifique er sykkelhjelm inkludert i leien, mens på MS Fluvius kan man leie en hjelm.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Det er lettest å fly til Brussel. Du kan fly hjem fra Amsterdamn. Det går tog fra flyplassen i Brussel til Brugge. Turen tar ca. 1,5 time, og du skifter tog i Brussel Gare du Nord.

Kjør selv:
Hvis du velger å kjøre, står du selv for parkeringsplass i Brugge. Parkeringsmuligheter formidles i avreiseinformasjonen som tilsendes før avreise.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
AccomodationNætterPris pr. person
MS Fluvius
7
 
Fra 13709,- NOK
Magnifique IV
7
 
Fra 18014,- NOK

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lett lunsj eller matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Tysk- og engelsktalende sykkelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips
 • Drikkevarer

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Boat & bike tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Boat bike tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden