Bestil

Fra Amsterdam til Brugge

Nederland og Belgia | Sykkelcruise gjennom flate Flandern | Vanskelighetsgrad 1

Nyt daglige sykkelturer i sykkellandet Nederland, og kjenn på den franskpregede sjarmen i Flandern. Turen går gjennom to av Europas flotte kulturbyer, Amsterdam og Brugge. Det er sykkelguide med på hele reisen.

In stock
Travel Code
KR-64-1

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Opplev sjarmen fra en forsvunnen tid på denne turen hvor du kommer til å oppleve det beste av hva Belgia og Nederland har å tilby. I løpet av dagen sykler du til verdensberømte destinasjoner som f.eks. Amsterdam, Antwerpen, Gent og Brugge, mens du bruker kveldene på avslapping på det flytende hotellet ditt. På denne turen sykler du gjennom det vakre, flate nederlandske landskapet og det vestlige Flandern i Belgia, som har et godt rykte for god mat og drikke. På veien kommer dere til å oppleve sjarmerende landsbyer, et besøk på en nederlandsk ostegård og de berømte nederlandske vindmøllene i Kinderdijk. Du kommer også forbi den nederlandske provinsen Zeeland, med Rhinen-deltaet og de store elvene. Området er berømt for sine fantastiske strender og vannsportsaktiviteter.

På turen har du god tid, både på sykkelturene og til å oppleve byene hvor båten har overnattingsstopp. Det er helt opp til deg hvor mye eller hvor lite du ønsker å sykle – eller om du heller vil tilbringe en dag på soldekket. Skipet følger med hele uka – hver dag i en ny havn som venter på at du skal på oppdagelse.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Amsterdam
Sykling: 5-15 km
Sjekk inn kl. 13.00. Avgang fra Amsterdam kl. 14.00. Båten seiler ut på den første etappen til Vianen, en liten befestet landsby ved elva Lek. Her kan du sykle en liten rundtur.

Dag 2: Vianen – Schoonhoven – Kinderdijk – Dordrecht
Sykling: Fluvius: 56 km, Magnifique: 32 eller 56 km
Først går turen til sølvsmedkunstens by, Schoonhoven. Dere fortsetter gjennom regionen Alblasserwaard, langs elva Lek til Kinderdijk. Her finner du den mest kjente vindmølleparken i Nederland med 19 vindmøller på rekke og rad. Det er et fantastisk flott syn midt i marskområdet. Møllene ble oppført på 1700-tallet for å pumpe vann ut til det lavtliggende området. Når du evt. har inspisert en av møllene som er åpne for publikum, går turen videre til Alblasserdam, hvor du tar vannbussen (ca. 10 min) til Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland.

Dag 3: Dordrecht – Tholen – Antwerpen/Bergen op Zoom
Sykling: Fluvius: 20 eller 36 km, Magnifique: 42 eller 50 km
MS Flavius: Dagen starter med en interessant seiltur til Tholen, som i gamle dager faktisk var en øy, men nå er den landfast med fastlandet. Herfra sykler du gjennom skogområdet Wouwse til det enorme slusekomplekset Kreekrak. Seiling til Antwerpen, det store og praktfulle havnebyen som er mest kjent for sine tallrike diamantsliperier og dermed hovedstad for Europas diamantindustri. Antwerpen er også den berømte maleren Rubens fødeby. Programmet kan variere litt fra tur til tur avhengig av tidevannet.
Magnifique: Etter frokost seiler skipet til Willemstad, hvor dagens sykkeltur starter. Willemstad er en flott, gammel by og derfra sykler du til Tholen og Kreekrak slusekomplekset. Etter dette går sykkelturen mot målet for dagen, Bergen op Zoom. Gå rundt og utforsk den historiske bymuren, med monumentale bygninger som kan dateres mer enn 800 år tilbake.

Dag 4: Antwerpen – Temse – Dendermonde/Bergen op Zoom - Antwerpen
Sykling: Fluvius: 48 eller 64 km, Magnifique: 21 eller 35 km
Fluvius: Etter frokost sykler dere fra havnen bortover en vakker sykkelrute langs den maleriske tidevannselva Schelde. Dette er uten tvil et av de naturmessige høydepunktene på turen. Skipet legger til i Dendermonde for natten.
Magnifique: Sykkelturen passerer den vakre Wouwse-plantasjen som omgir Bergen op Zoom. På ettermiddagen møter du igjen skipet som skal seile deg til Antwerpen. Besøk f.eks. det berømte ølbryggeriet De Koninck eller museet Aan de Stroom. Middag er på egenhånd i dag, så hvorfor ikke prøve en av de fantastiske restaurantene byen har å by på.

Dag 5: Dendermonde – Gent/Antwerpen – Temsa – St. Amands
Sykling: Fluvius: 52 km, Magnifique: 34 eller 49 km
Fluvius: Herlig sykling mellom Dendermonde og Gent. Hele tiden følger du den store elva Schelde, som renner gjennom typisk flamske landskaper på gode sykkelstier, hvor mange veier ligger helt nærme fine kanaler. Gent er en livlig universitetsby med en rik fortid. En viktig handelsby i middelalderen med intim og hyggelig atmosfære. Om ettermiddagen har du mulighet for å utforske byen eller shoppe i det livlige sentrumet. Byen ble grunnlagt i romertiden hvor elvene Leie og Schelde renner sammen. Den gode beliggenheten har i årenes løp medført stor velstand som kulminerte på slutten av 1300-tallet og starten av 1400-tallet. 
Magnifique: Etter frokost går turen bortover en billedskjønn etappe ved Schelde-elva på vei til St. Amands. Nyt landskapet, for dette er uten tvil et av de vakreste du opplever på turen. Skipet legger til i St. Amands for natten.

Dag 6: Gent – Brugge/St. Amands – Dendermonde – Gent
Sykling: Fluvius: 45 km, Magnifique: 52 km
Fluvius: Dagens sykkeletappe er i et herlig område mellom to fantastiske byer, nemlig Gent og Brugge. Du følger Gent-Ostende kanalen en del av veien gjennom flate områder i Vestflandern. Når du kommer til Brugge, har du mulighet for å bruke litt ekstra tid på sightseeing i denne perlen av en flamsk by. Smale kanaler med gamle, restaurerte bygningsverk helt ned til vannet som summer av små utflukts båter på kanalrundtur. Blomstersmykkede hus, smale gater med brostein og små hyggelige kaféer hvor du kan nyte hele denne paletten av fargestrålende inntrykk.
Magnifique: Dagens etappe går videre langs Schelde på vei mot Gent. En livlig by med middelalderstemning og masse historie, kultur og opplevelser i vente.

Dag 7: Rundtur ved Brugge/Gent – Brugge
Cykling: Fluvius: 38 eller 51 km, Magnifique: 22 eller 45 km
Fluvius: Denne dagen er det fritt valg om man ønsker å sykle eller bare gå rundt i Brugge. Båten blir liggende, og det er masse å se i Brugge. Det tilbys en flott sykkelrundtur til Nordsjøen i utrolig flotte omgivelser. Turen går via byen Damme til Flanderns vakreste landsby, Lissewege, med nydelige hus på begge sider av kanalen og ekte glansbilde-idyll. Målet er badebyen Blankenberge, hvor det er rik mulighet for et kafébesøk og en dukkert fra den lange sandstranden. Når du kan løsrive deg, går turen tilbake til det flytende hotellet ditt for en herlig avskjedsmiddag.
Magnifique: I dag sykler du fra Gent gjennom det vakre vestlige flamske landskapet, som også kalles "Nordens Venezia". Dagens rute ender i Brugge, hvor du kan bruke tid på sightseeing og få byens kulturelle opplevelse helt under huden.

Dag 8: Avreise fra Brugge
Sjekk ut og hjemreise etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Se også turen fra Brugge til Amsterdam

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Hele sykkelruten er på ca. 264-319 km med dagsetapper på 35 til 56 km og mulighet for å avkorte noen av etappene. Ruten er lett. Flat i Holland og med få bakkede områder i Flandern, sammenlignbart med Danmark.
Gode sykkelveier som for det meste er asfaltert. Du bør ha vanlig kondis for å klare denne turen. Det er engelsk- og tysktalende sykkelguide som følger med ute på ruten hver dag.. Du har også mulighet for å sykle på egenhånd. Du kan få utlevert rutebeskrivelse og detaljerte sykkelkart om bord.

Innkvartering

down v arrow

MS Fluvius
En klassisk elvebåt bygget i 2001. Det ble lettere ombygget og renovert i 2017-18.

Båten er i flott stil med en hyggelig spise- og oppholdssalong, store panoramavinduer og en velutstyrt bar. Øverst på båten finner du et stort soldekk med bord og benker hvor du kan slappe av og nyte seilturen samt de flotte landskapspanoramaene som glir forbi.

Hoveddekk: 14 x 2-sengslugarer (ca. 11 m2.) and 1 x 2-sengslugar (ca. 10 m2). Vinduene på hoveddekket kan ikke åpnes.
Øverste dekk: 4 x Premium lugarer (ca. 12 m2) med dobbeltseng (140x200) og vinduer som kan åpnes. Det er også 3 x 2-sengslugarer (ca. 11 m2) med vindu som ikke kan åpnes.

Maks to lugarer per avgang kan benyttes som enkeltlugar. De fleste lugarene er på hoveddekket og alle lugarene har eget bad/toalett, klimaanlegg og vinduer.

Fluvius
Spisesalong/Oppholdssalong Premium lugar - øverste dekk Standardlugar

Magnifique IV
Skipet har en stor og moderne innrettet oppholdssalong med bar og loungeområde. Her er det store panoramavinduer og TV. Restauranten og kjøkkenet er adskilt via en vegg så du kan se de talentfulle kokkene mens du tilbereder maten. Igjennom store glassdører kan man gå ut på det delvist overdekkede soldekket og slappe av. På det øverste dekket er det også en Jacuzzi, hvor man kan nyte utsikten fra. Skipet er 65 meter langt og 7 meter bredt og har plass til 36 gjester.

Alle lugarer har eget bad og toalett, klimaanlegg, TV, safe og hårføner.

Øverste dekk: 10 x suiter med dobbeltseng samt fransk balkong med panorama glassdører (ca. 16 m2)
Under dekk: 8 x 2-sengslugarer (ca. 12 m2). Lugarene har kuøyer som ikke kan åpnes.

Oppholdssalong Restaurant Suite, øverste dekk

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie unisex sykler med 7 gir og håndbremser samt en sykkelveske.
Du kan også leie en elsykkel.
På Magnifique er sykkelhjelm inkludert i leien, mens på MS Fluvius kan man leie en hjelm.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Det er lettest å fly til Amsterdam. Du kan fly hjem fra Brussel. Det går tog fra Brugge til flyplassen i Brussel. Turen tar ca. 1,5 time, og du skifter tog i Brussel Gare du Nord.

Kjør selv:
Hvis du velger å kjøre, står du selv for parkeringsplass i Amsterdam. Parkeringsmuligheter formidles i avreiseinformasjonen som tilsendes før avreise.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
AccomodationNætterPris pr. person
MS Fluvius
7
 
Fra 13071,- NOK
Magnifique IV
7
 
Fra 16738,- NOK

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Praktisk informasjon

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lett lunsj eller matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Tysk- og engelsktalende sykkelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips
 • Drikkevarer

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
   

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Boat & bike tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Boat bike tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden