INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Flotte flandern med MS Quo Vadis

Vakkert sykkelcruise med den populære båten MS Quo Vadis

Opplev Flanderns mange herligheder med "MS Quo Vadis". Belgiske spesialiteter ... sjokolade, vafler, moules frites og hundrevis av ølsorter ...

In stock
Travel Code
KR-66

Flandern med MS Quo Vadis

I 2017 tilbyr vi igjen dette vakre sykkelcruiset med den populære hotellbåten MS Quo Vadis. Flandern er et interessant sykkelområde, kjent fra TV med de store sykkelklassikerne om våren og sykkelløp der mange nikker gjenkjennende til vakre landskap med varierte og fargerike opplevelser og inntrykk. 
Du seiler på den store elva Schelde som er påvirket av tidevannet, og dermed flere interessante sluser underveis. I den vestlige delen av Flandern er det de små, intime og koselige kanalene som dovent renner gjennom vakre landskap med miniatyrlandsbyer, brosteinsbelagte gater og fargerik landsbyidyll der du kan ta deg korte pauser under de store poppeltrærne på byenes torg.

På denne turen opplever du fantastiske byer som Antwerpen, verdens største diamantby, og Brüssel med Grand Place, det fargerike kafélivet og ”slaktergatene” med hundrevis av restauranter side om side i smale smug. Og ikke minst de kjente og vakre kanalbyene Gent og Brügge, som må oppleves for at du skal kunne føle den spesielle og flotte atmosfæren i Flanderns hjerte.
Det kulinariske Belgia har også sine spesialiteter som f.eks. ”Moules” (muslinger), sprøe vafler fra vaffelvogner, belgisk sjokolade og hundrevis av belgiske ølsorter som er verdenskjente og en stor nytelse for alle ølkjennere.
Sykkeletappene er enkle, overkommelige dagsetapper med lett kuperte områder som i Danmark, og i Brügge (start eller sluttby) har du en ekstra dag til en rundtur i området ved den vakre byen, som kan sammenlignes med Venezia når det gjelder skjønnhet. 

Overnatting

MS Quo Vadis er et av søsterskipene til vår lille ”luksusliner” MS Merlijn som seiler på flere andre strekninger i Europa. Akkurat som på Merlijn-båten er båtens eier og skipper, Rendert Jan, kjent for sin gode service og vennlighet ovenfor gjestene. Skipperen spiller selv på gitar og det er gjort plass til et klaver i båtens vakre oppholdssalong, så kveldene tilbringes ofte i musikalsk og familiær atmosfære. Alle de 12 lugarene har frittstående senger på gulvet (ingen køyesenger), eget bad/toalett, hårføner, safe og A/C, og den felles spise- og oppholdssalongen er smakfullt dekorert med behagelige møbler og store panoramavinduer. Det er også blitt plass til en liten bar med godt utvalg. Dersom du vil ha en ”avslappingsdag” i løpet av ferieuken, kan du bli ombord og nyte seilturen med flott utsikt. 

Du har full pensjon, dvs. frokostbuffé, matpakke/lunsj, ettermiddagskaffe/te og tre-retters middag om kvelden. Skipper Rendert Jan er en flott type som tar seg godt av gjestene med levende musikk når det er stemning for det, og en besetning på fire som yter førsteklasses service hele uken.

MS Quo Vadis er en internasjonal båt med gjester fra forskjellige nasjonaliteter ombord. Vår samarbeidspartner på turen er tysk, derfor er språket ombord tysk, men skipperen er også engelsktalende.
Du bestemmer selv om du vil sykle på egen hånd eller sammen med gruppen og reiselederen som hver dag tilbyr seg å bli med ut på ruten sammen med de gjestene som ønsker det. Morgendagens sykkeletappe gjennomgås hver kveld av den lokalkjente reiselederen for alle gjester, sånn at alle er orienterte om dagens rute før de sykler av gårde, enten i gruppe eller individuelt.

Vanskelighetsgrad og kart

Hele strekningen er på 280 km med dagsetapper fra 40 til 55 km. Landskapet er som i Danmark, mest flatt, men også med lett kuperte områder som kan klares av alle med normal kondisjon.

Du får tilsendt detaljert reiseinformasjon på dansk. Ombord på båten får du et detaljert sykkelkart over stekningen hvis du vil sykle individuelt. Du kan også bli med gruppen ut på ruten.

Dagsprogram

Denne rutebeskrivelsen er med avreise fra Brügge. Her settes det inn dagsprogram med avreise fra Brüssel.

1. dag. Ankomst til Brügge. 
Innsjekking fra 15.00 til 17.00. Ta deg tid til sightseeing i denne vakre byen som også kalles ”Nordens Venezia”, den har mange kanaler, vakre hager og smale, brosteinsbelagte gater i sentrum.

2. dag. Rundtur ved Brügge og til Nordsjøen, ca. 55 km. 
Fra Brügge sykler du langs en smal kanal gjennom myrområder med bondegårder og landlig idyll til du ankommer den lille byen Damme, kjent som Till Eulenspiegels fødeby. Derfra går turen videre til Belgias vakreste landsby, Lissewege, med de karakteristiske hvite husgavlene langs den sjarmerende, smale kanalen. Det er fullt forståelig at landsbyen kalles ”Belgias vakreste”. Hvis du klarer å løsrive deg, går turen videre til Nordsjøen ved stranden Blankenberge, der du har et opphold på ca. 2 timer før du sykler tilbake til Brügge. Du kan også velge å tilbringe dagen i Brügge hvis du vil ha mer sightseeing i den vakre byen.

3. dag. Brügge-Gent, ca. 40 km. 
Mens du spiser frokost seiler båten til Moorbrügge. Herfra går det en klassisk sykkelrute mellom to flotte byer. Du følger Gent-Oosteende-kanalen gjennom typisk, flamsk landskap med skoger og grønne enger, og gjennom små landsbyer til du er fremme i Gent. I middelalderen var byen kjent for sin handelsvirksomhet, Gent har også en fantastisk, bilfri, gammel bydel, en flott borg, mange små kanaler og et herlig kaféliv i sentrum. Her ligger MS Quo Vadis natten over, så du kan ta deg en kveldstur i denne flotte byen.

4. dag. Gent – Schleuse Merelbeke – Dendermonde eller Sint Amands, ca. 48 km. 
Dagens sykkeltur går via slusen Merelbeke og videre langs Scheldekanalen gjennom småbyer som Wichelen, Berlare og Appels til du kommer til den koselige byen Dendermonde med det flotte, typisk flamske ”Grote Markt” midt i byen. I Dendermonde går du ombord på MS Quo Vadis og avslutter dagen med en flott seilas på Scheldekanalen til Sint Amands. Det er avhengig av tidevannet hvor det er stoppested for natten.

5. dag. Dendermonde/Sint Amands – Antwerpen, ca. 42 km. 
I byen St. Amands krysser du kanalen med en liten ferge. Derfra bærer det videre forbi vanntårnet og over Brüssel-Rupel-kanalen, for så å sykle forbi de store, historiske teglsteinsfabrikkene mellom Boom og Niel. Fra Niel går turen gjennom naturreservatet Walenhoek og videre langs elva Rupel før du kommer til den store elva Schelde. Fra byen Rupelmonde drar du til Hemiksem og så er det nedoverbakke til byen Antwerpen, der du møtes av skipper og besetning på ditt flytende hotell MS Quo Vadis.

6. dag. Antwerpen-Klein-Willebroek, ca. 45 km. 
Etter frokost har du litt tid til sightseeing i Antwerpen, verdens sentrum for diamantsliperier, mange museer, et flott rådhus fra renessansen, middelalderborgen Steen og den store ”Liebfrauenkatedralen” er alle verd et besøk før du starter dagens sykkeletappe. Først går turen til den lille idylliske byen Lier med det berømte ”Zimmerturm” og derfra videre langs Netekanalen via byen Düffel til Klein-Willebroek som ligger ved elva Dupel. Dersom det er interesse for belgisk ølsmaking, arrangerer skipper Rendert Jan denne kvelden.

7. dag. Klein-Willebroek – Vilvorde - Bruxelles, ca. 40 km. 
Båten seiler på Willebroek-kanalen til Brüssel, og dagens sykkeletappe følger kanalen og går gjennom flotte, grønne åser til byen Kapelle op-den-Bos, og derfra videre gjennom landsbyer og forbi flotte herregårder til du kommer til Vilvorde der seilasen fortsetter til den flotte hovedstaden Brüssel. Nyt den siste kvelden i byens spesielle atmosfære, enten ombord på båten eller på egen hånd i den vakre byen med det imponerende torget ”Grand Place” og alle de små, koselige restaurantgatene ”slaktergatene” i gamlebyen.

8. dag. Utsjekking
Hjemreise etter frokost.

Reisefakta

MS Quo Vadis har i 2018 følgende avganger fra Brüssel:
19. mai, 2., 16. og 30. juni, 14. og 28. juli, 11. og 25. august  
Og følgende avganger fra Brügge:
12. og 26. mai, 9. og 23. juni, 7. og 21. juli, 4. og 18. august 

Turprisen er uten drikkepenger. På cruise er det vanlig med drikkepenger til mannskapet. Det ligger vanligvis en konvolutt klar på lugaren til dette formålet, hvis ikke kan du legge drikkepengene i et glass i baren.

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie gode, nye unisex-sykler med lav innstigning, 7 gir, hånd- og fotbremser og sykkelvesker. Du kan ta med egen sykkel, men det er begrenset med plass så det må oppgis ved bestilling.

Det er tre el-sykler ombord som kan leies og som må forhåndsbestilles.
Se leiepriser i prislisten.

Hvordan kommer du deg frem

Du må selv komme frem til Brüssel eller Brügge, avhengig av hvilken by cruiset starter i.

Fly
Det er ofte billige flybilletter til Brüssel fra Danmark og mange gode togforbindelser fra flyplassen. Tog til Brügge går ca. hver halvtime og turen tar ca. 1½ time med togbytte i Brüssels Gare du Noord.
Eksempler på flyselskaper som flyr fra Danmark til Brüssel:
SAS: www.sas.dk
Brussels Airlines: www.brusselsairlines.com 

Tog
Du kan reise med tog t/r fra Danmark til Brüssel for ca. 1 200 kr avhengig av om du reiser med dag-eller nattog. Henvend deg til DSB utland i god tid så du får billigst mulig pris, spør også etter "oransjee" billetter.
Du kan bestille utreise til Brüssel og hjemreise fra Brügge (eller omvendt, avhengig av valgt avgang), så sparer du returtransfer til startstedet.

 

Bil
Hvis du vil kjøre egen bil må du selv ordne med parkeringsplass i Brüssel eller Brügge.
Prisene i Brüssel sentrum er dyre, ca. 12-15 euro pr. dag.
I Brügge kan du parkere ved togstasjonen "Stationsplein", en overvåket parkering som er billig, ca. 4 euro pr. dag. Det anbefales å kjøre til Brügge uansett om turen starter i Brüssel eller Brügge.

Bestill reise

Send reiseforespørsel

Flotte flandern med MS Quo Vadis
Jeg aksepterer Rubys Privatlivspolitikk og gir samtykke til at Ruby kan behandle mine persondata i overensstemmelse hermed.
Ja takk, meld meg på Ruby Travel nyhetsbrev
Praktisk informasjon

Prisen inkluderer/pr. person

  • Opphold med full pensjon som beskrevet
  • Velkomstdrink
  • Daglig rengjøring med bytte av håndklær og sengetøy ved behov
  • Havne- og sluseavgifter
  • Tysk- og engelsktalende reiseleder/skipper som informerer om de daglige etappene
  • Detaljert kart, et pr. lugar
  • Lokalkjent reiseleder ombord.

Tillegg:

  • Ingen enkeltlugarer ombord. Evt. 2-sengs som enk.lugar med et tillegg på ca. 420 EUR
  • 7-girs unisex-sykkel, pris 70 EUR
  • El-sykkel (uten fotbrems), pris 175 EUR (Begrenset antall)

OBS: Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler at du bestiller turen hos oss før du bestiller fly/tog/buss til destinasjonen.

Agentforbehold:
Ruby er agent og leverandør for reisen. Arrangøren er SE-Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours her www.se-tours.de/de
Reisen er dekket av Ruby medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206

Ruby har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen leverandør på bestillingstidspunktet.  
Og husk - du kan alltid benytte deg av vår kompetanse og veiledning

Link til toppen av siden