INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Donau med MS Theodor Körner

Sykkel-/vandrecruise Passau - Bratislava - Wien - Passau

Theodor Körner seiler på den vakreste delen av Donau fra Passau til Bratislava og Wien. Flotte natur- og kulturopplevelser du aldri vil glemme. 
NYHED I 2018 kan du på noen avganger kjøpe en fotturpakke i stedet for å leie sykkel.  

In stock
Travel Code
KR-91

Langs Donau fra Passau til Bratislava og Wien med MS Theodor Körner

Det populære Donaucruiset med sykling og seilas fra Passau til Wien i flott natur langs Donau. Her vil du oppleve fredelige, bilfrie sykkelstier langs elvebredden, koselige landsbyer, slott og borger, og med hovedstaden Wien som det siste, vakre etappemålet før retur til Passau. 

Totalt 550 km elveseilas krydret med daglige sykkeletapper i vakre, østerrikske landskaper med flotte fjell, en elv som snor seg gjennom blomstrende idyll, vinmarker og landsbyer der du overalt møtes med gjestfrihet av lokalbefolkningen. 

En komfortabel ferie der du har hele dagen til rådighet på sykkelstiene med behagelige opplevelser som f.eks. små sykkelferger som krysser elven flere steder. Du finner koselige rasteplasser som innbyr til pauser og et glass skummende øl eller lokal vin i landsbyer med gamle, smale gater som f.eks. i den lille "perlen" Dürnstein i Wachauområdet med flotte, grønne vinmarker. 

I dette området får du de aller vakreste inntrykkene av ferielandet Østerrike med sin flotte natur, også kjent fra filmen "Sound of Music" siden de fleste av opptakene foregikk her.

Sist, men ikke minst opplever du to hovedsteder, Bratislava og en av Europas flotteste hovedsteder, valsebyen Wien, som har imponerende bygninger fra keisertiden, og oser av svunnen storhetstid. 

Turen er som skapt for vennegrupper med ulike fysiske krav til aktiviteter. Dersom du ikke vil bli med på dagens sykkeletappe, kan du bli ombord, slappe av og nyte seilasen fra soldekket. Hver dag kommer du til en ny kai og et nytt sted - en helt perfekt kombinasjon av avslapping og aktiv ferie akkurat som du selv vil ...!!

Vi tilbyr også sykkelferie langs Donau fra hotell til hotell med bagasjetransport - se mer her

Overnatting

MS Theodor Körner er et romslig og nostalgisk skip som i 2014 ble totalrenovert. Skipet har en koselig atmosfære i Art Deco-stil. Besetningen er veldig profesjonelle og er veldig serviceorienterte. 

Skipet har tre forskjellige dekk i tillegg til en panoramabar med dansegulv, en tildekket terrasse, et lite bibliotek, en sauna og selvfølgelig en koselig restaurant og et stort soldekk med solstoler og bord. 

60 komfortable lugarer: Hver lugar er ca. 8-16 kvm. De fleste lugarene vi bestiller er 10-11 kvm og inneholder to enkeltstående køyer, A/C, varme, toalett, dusj, hårføner, LCD-TV og panoramavinduer.

Soldekk: Alle lugarer har vinduer som kan åpnes. Lugarene på soldekket er de mest populære og de blir derfor utsolgt først, så bestill i god tid. 
Øvre dekk: Alle lugarer har vinduer som kan åpnes. 
Hoveddekk: Noen få lugarer med vinduer som ikke kan åpnes. 

Junior suite: Det er ganske få av disse lugarene på øvre dekk og på soldekket. Lugarene er 13-16 kvm og har dobbeltseng. Disse lugarene koster 1 000-1 200 kr mer pr. person enn de andre lugarene.  

Turen kommer med helpensjon, dvs. frokostbuffé, liten lunsj ombord eller matpakke til sykkelturen, og tre-retters middag der du de fleste dagene kan velge mellom to hovedretter. Det er nesten en kulinarisk reise der rettene reflekterer de ulike regionene du beveger deg gjennom. 

Det er levende musikk hver kveld, og den siste kvelden arrangeres det gallamiddag med en fire-retters festmeny og underholdning av skipets besetning. 
Når båten ligger i havn er A/C vanligvis slått av. 

Båten er internasjonal og du møter mange forskjellige nasjonaliteter ombord.
Det er WiFi ombord (forbindelse er ikke garantert). 

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Passau
Byen ligger ved de tre elvene Donau, Inn og Ilz. Du kan dra på sightseeing alene i Passau som har en storslått, gammel bydel og en domkirke fra barokken med et av verdens største orgler. Innsjekking på båten fra kl. 16.00. Velkomstdrink og middag ombord til levende musikk. Turen starter med kveldsseilas gjennom den romantiske Donau-dalen til Mauthausen. 

Dag 2. Mauthausen – Grein - Devin. Ca. 35 km sykling
Fra Mauthausen går turen langs Donauelven gjennom grønne enger, forbi campingplasser og typisk østerrikske hus pyntet med blomster. Den keltiske byen Mitterkirchen kaster deg tilbake i historien.
Vil du ha en litt lengre sykkelrute, kan du sykle via borgen "Clam" i Strudengau. Hele dagen ser du variert landskap forbi maismarker og skog. Dagens etappemål er den lille, vakre byen Grein med borgen Greinburg og Østerrikes eldste teater, der båten venter på deg. 

Dag 3. Devin - Bratislava. Ca. 43 km sykling
Etter en rolig nattseilas ankommer du om morgenen Devin med den mektige borgruinen som troner over byen og elven. Du får forskjellige ruteforslag i dag. Fra Devin kan du sykle langs det tidligere jernteppet som delte Europa under den kalde krigen. Du krysser grensen og kommer til det imponerende barokkslottet Hof med sin kunstneriske hage. 
Sykkelturen går videre gjennom "Østerrikes kjøkkenhage" til kroningsbyen og Ungarns tidligere hovedstad Bratislava ved foten av fjellkjeden Karpatene. Utforsk de smale smugene og Bratislavas severdigheter.

Dag 4. Overnatting i Wien
Du kan bruke denne dagen på flere måter avhengig av ønsker og interesser. Du tilbys en veldig interessant omvisning i Wien med engelsk- eller tysktalende reiseleder. Du kan også ta en bytur på egen hånd i Wien, eller du kan dra på sykkeltur til det bilfrie ferieparadiset Donau-insel, en kunstig øy midt i elva med sykkelstier på kryss og tvers, bademuligheter og koselige rasteplasser overalt. Om kvelden er det åpenbart å besøke en av de små ”heurigen”-restaurantene i Wien/Nussdorf, eller du kan velge tilbudet med konsertbilletter inkl. busstransport til den populære Wiener-konserten. Om natten seiler båten til Krems.

Dag 5. Wachau/Krems - Melk. Ca. 37 km sykling  
I dag er en ganske spesiell sykkeldag gjennom et av Østerrikes flotteste landskap mellom små landsbyer, aprikosplantasjer, vinmarker, slott, klostre og ruiner. Du sykler i "den syvende himmel". Ovenfor landsbyen Dürstein med smale, brosteinsbelagte gater ligger ruinen av borgen der Richard Løvehjerte satt fanget. Klosterkirkens blå spir er et landemerke for Wachau-dalen. Den lille byen Weissenkirchen er omgitt av vinmarker og det er mange muligheter for vinsmaking på vinstuene langs sykkelstien. Gå ikke glipp av den lokale marillenlikøren (aprikos). 

Dag 6. Melk - Grein. Ca. 50 km sykling
Etter en herlig frokostbuffé har du god tid til å utforske Melks benediktinerkloster fra barokken. Dagens sykkeletappe er preget av mangfold. Du starter i Nebelungenaus brede daler og følger Donau inn i Strudengau - et smalt og beryktet sted blant skippere. Dagens mål er byen Grein med Østerrikes eldste teater (besøk mulig). 

Dag 7. Obermühl - Engelhartszell. 25 km sykling
På dagens strekning får du vakker natur og små landsbyer med koselige restauranter og "bier-gartens" som innbyr til et stopp og velfortjente forfriskninger. Et besøk i Stift Engelszell, som er kjent for sin klosterlikør, er opplagt på dagens etappe. Det er også i dag du har mulighet for å sykle opp og få en flott utsikt over Donau når den slynger seg 180 grader. 
Denne siste kvelden er det gallamiddag med underholdning ombord.

Dag 8. Passau. Utsjekking
Til frokost kan du nyte den siste, vakre seilasen gjennom Donaudalen før du ankommer Passau kl. 10.00. Deretter er det individuell hjemreise. Det anbefales at du ikke bestiller togbillett før tidligst kl. 12.00 siden det kan forekomme forsinkelser underveis.

Det tilbys forskjellige utflukter i løpet av uken. Bytur i Linz med ”den gule byekspressen”, omvisning i Wien, enten med sykkel eller buss, og den populære konsertkvelden i Wien med bl.a. Strauss-musikk i det gamle keiserpalasset Wiener Hofburg. 
Utfluktene bestilles og betales ombord på båten. 

Dagsprogram for fotturer

I stedet for å leie sykkel kan du kjøpe en fotturpakke som inkluderer en erfaren reiseleder og transfer. Små grupper på min. 8 og maks. 16 deltakere. 

Hver dag tar en buss deg komfortabelt til utgangspunktet for fotturen og tilbake til skipet mot slutten av dagen. 

Alle turene er rundt 13 km lange og har mellom 300 og 500 høydemeter hver dag. Fotturene tar ca. fire timer. 

Kan kjøpes på avgangene 12. mai, 30. august og 18. september 2018. 

Denne turen er i kategori 3. Alle med en middels god kondisjon kan delta. Les om vanskelighetsgrader, utstyr og våre ulike fotturer her.

 

Dag 1. Passau
Før ombordstigning kl. 16.00 kan du nyte en gåtur i den historiske byen Passau. Du kan beundre verdens største kirkeorgel og nyte en kald øl i en typisk bayersk ølhage. Seilturen begynner rundt 18.30 når skipet setter kursen mot den romantiske Donau-dalen.

Dag 2. Bad Kreuzen – Grein ca. 13 km (+530/-725)
Dagen byr på en vakker og variert turrute i idylliske Strudengau. Ruten tar deg bl.a. forbi Wolfsschlucht-kløften, steinformasjonen Martinstein og den grønne Stillensteinklamm-kløften før du går ombord på skipet i Grein, en middelalderby med et imponerende slott.

Dag 3. Devin – Bratislava ca. 12 km (+613/-529)
Turen starter i Slovakias hovedstad Bratislava. Her kan du oppleve Devin, et av Slovakias eldste slott med flott utsikt til Donau-Auen nasjonalpark. Fra Devin går turen til fjellområdet Devinska Kobyla, som er det høyeste punktet i Bratislava. Herfra beveger du deg videre til den livlige byen Bratislava.

Dag 4. Wien – hviledag
Her kan du utforske Wien på egen hånd og nyte byens deilige kaker og bakverk. Du kan avslutte kvelden med en vakker konsert på et av Wiens historiske palass.

Dag 5. Weißenkirchen – Bacharnsdorf ca. 13 km (+741/-739)
Etter frokost arrangeres det busstur til Weißenkirchen, der du krysser Donau med ferge til St. Lorenzen. Her starter fotturen til Hirschwand og fjellområdet Seekopf. Dagen avsluttes i den lille byen Melk, hvor du kan besøke det berømte klosteret Melk Abbey som er på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 6. Krummnußbaum – Maria Taferl – Granz ca. 13 km (+509/-515)
Denne dagen byr på fotturer rundt Strudengau og Nibelungengau som ligger i Donau-dalen. Høydepunktet for turen er Maria Taferl-kirken som tiltrekker pilgrimsreisende. Herfra er det flott utsikt over Donau-dalen. Turen går videre til Steinbach fjellkløft langs Tümlingbach tilbake til elva. Fotturen avsluttes i Granz, der en taxi tar deg tilbake til Grein.

Dag 7. Inzell – Freizell ca. 12 km (+525/-545)
Dagen starten med en fergetur til Kobling der en taxi kjører deg til den bayerske byen Inzell. Via Steinerfelsen observasjonspunkt fortsetter turen til det berømte Schlögener Blick, der du kan nyte en fantastisk utsikt over Schlögener Schlinge, hvor Donau-elva skjærer gjennom en kløft. Ved ankomst til Schlögen fortsetter turen videre gjennom ruinene av slottet Haichenbach til du når byen Freizell. Herfra tar en taxi deg tilbake til båten i Engelhartszell der du kan se Østerrikes eneste trappistkloster med sine berømte ”helbredende” urtesnaps, likører og øl.

Dag 8. Passau
Her kan du nyte de siste solstrålene og stillheten i Donau-dalen fra skipsdekket før ankomst til Passau hvor det er landgang. 

Reisefakta

Avgang hver lørdag fra 28. april - 22. september 2018 (siste avgang) - unntatt 2. og 9. juni og 4. og 11. august (på disse datoene seiles det en 15-dagers tur på Donau fra Passau til Romania og tilbake). 

Vanskelighetsgrad og kart

Den totale sykkelstrekningen er på 220 km i lett og flatt terreng langs elva. Dagsetappene er fra 35 til 60 km og det er en overnatting i Wien.
Det utleveres gode, detaljerte sykkelkart (1 pr. lugar), så det er lett å finne frem. Båtens reiseleder har også gjennomgang på engelsk og tysk av morgendagens sykkeletappe hver kveld. 

Sykkelstiene er på nesten hele strekningen asfaltert og helt uten biltrafikk, så du kan virkelig nyte utsikten, naturen og den rene, klare luften fra sykkelsetet uten bilstøy. 
Det er absolutt et sykkelcruise som kan anbefales til alle som både ønsker avslapping og aktivitet i ferien.

Sykler og utstyr

Du kan leie en unisex-sykkel med 7 (fotbrems) eller 21 gir (håndbremser).
Ved bestilling av reisen oppgir du din høyde (og sykkeltype). 

Du kan også bestille el-sykkel (uten fotbrems) hvis du har behov for litt "ekstra krefter" i pedalene. 

Hvis du tar med egen sykkel er det et gebyr på 15 euro pr. sykkel for håndtering ombord (betales før avreise). 

Leie av sykkel inkluderer: sykkelveske, lappesaker, et sett verktøy og en lås. 

Vi anbefaler at du tar med egen sykkelhjelm. Hjelmer og sykkelklær kan kjøpes ombord.  

I Østerrike er det lovpålagt å ha på hjelm for barn opp til 12 år. For voksne er det frivillig.

Hvordan kommer du deg frem

Du små selv ordne transport til Passau i sør-Tyskland der turen starter og avsluttes.

FLY
München er nærmeste flyplass. SAS og Lufthansa flyr direkte fra København. Fra Billund må du bytte fly underveis. Videre transport med buss og tog til Passau tar ca. to timer. 
Alternativt kan du fly til Wien (direktefly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau tar det ca. 3 timer.
En oversikt over flyalternativene finner du her: Momondo 

TOG

Med tog fra Danmark tar det 15-18 timer avhengig av antall bytter underveis.
Sjekk tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Vær oppmerksom på at de billigste billettene fortløpende justeres ihht.  etterspørselen.
Kontakt Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for mer informasjon.
Du kan også ringe til DSB utland på 70 13 14 18

BIL
Fra den dansk-tyske grensen tar det ca. 10 timer å kjøre til Passau. Finn veibeskrivelse på Google Maps
Før avreise formidler vi kontakt med parkeringshus i Passau der busstransport og bagasjetransfer til båten er inkludert i parkeringsavgiften. 
Utendørs parkering koster 66 euro og innendørs parkering koster 77 euro pr. uke. Bestilles før avreise og betales ved ankomst.

Avreiseinformasjonen inneholder mer detaljert informasjon rundt ankomst og avreise og reservasjon av parkering. 

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

Uke 34: Ankomstdato 13.08.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 7704,-

Uke 35: Ankomstdato 20.08.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 7704,-

Uke 36: Ankomstdato 27.08.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 7704,-

Uke 37: Ankomstdato 03.09.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 8132,-

Uke 38: Ankomstdato 10.09.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 8132,-

Uke 39: Ankomstdato 17.09.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 8132,-

Uke 40: Ankomstdato 24.09.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 8132,-

Uke 41: Ankomstdato 01.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 6562,-

Uke 42: Ankomstdato 08.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 6562,-
Praktisk informasjon

Prisen inkluderer:

 • Opphold i utvendig dobbeltlugar med A/C og eget bad/toalett
 • Daglig rengjøring av lugar
 • Helpensjon – frokost, lunsjbuffé eller matpakke, tre-retters middag
 • Kaffe og kake hver dag
 • Festmiddag og underholdning siste kveld
 • Velkomstmøte og velkomstdrink
 • Detaljert avreiseinformasjon på dansk
 • Detaljert sykkelkart
 • Guidebok med rutebeskrivelser, severdigheter og praktisk informasjon
 • Engelsk-/tysktalende reiseleder ombord
 • Daglige informasjonsmøter
 • Havneavgift på 63 EUR for personer over 12 år
 • Bidrag til Reisegarantifondet
 • Prisgaranti

Tillegg:

 • Reisen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Leie av sykkel: 74 EUR
 • El-sykkel: 175 EUR
 • Elvebåt når du skal krysse elva. Beregn 1-1,5 euro pr. overfart.
 • Drikkepenger til skipets besetning. Ca. 5 euro pr. person/dag.
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Turprisen er uten drikkepenger. Det er vanlig med drikkepenger til besetningen. Nivået ligger på ca. 5 euro pr. person pr. dag, og det ligger vanligvis en konvolutt klar på lugaren til dette formålet, hvis ikke kan pengene legges i et glass i baren.

OBS: Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller turen hos oss før du bestiller fly/tog/buss til destinasjonen.

Agentforbehold:

Ruby er agent og leverandør for denne reisen. Arrangøren er Rad & Reisen og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser.

Se betingelser og les om Rad & Reisen her http://en.radreisen.at/

Reisen er fortsatt dekket av Ruby medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206.

Ruby har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen leverandør på bestillingstidspunktet. 

Og husk - du kan alltid benytte vår kompetanse og veiledning

Link til toppen av siden