INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Donau, allervakrest i Østerrike

Sykkelcruise på Donau, Passau - Wien - Passau

Dette er den flotteste strekningen på Donau med vakker natur og hyggelige landsbyer. Gode bilfrie sykkelstier. Under oppholdet bor du på et herlig seilende hotell.

In stock
Travel Code
KR-56

Dette kan du glede deg til

Det populære Donaucruiset med sykling og seiling fra Passau til Wien i vidunderlige landskaper langs Donauelva. Her opplever man fredelige, bilfrie sykkelstier langs elvebredden, hyggelige landsbyer, slott, borger og hovedstaden Wien som det siste herlige etappemålet før returseilingen til Passau.

I alt får du ca. 550 km elveseilas krydret med daglige sykkeletapper på 35-50 km i det nydelige østeriske landskapet, hvor man møtes med gjestfrihet av den lokale befolkningen overalt.

En «makelig aktiv» ferie hvor hele dagen er til din rådighet ute på sykkelstiene med fornøyelige opplevelser som f.eks. små sykkelferjer som krysser elva flere steder. Hyggelige rasteplasser som innbyr til pauser og sjarmerende landsbyer med gamle krokede gater som i den lille «perlen» Dürnstein i Wachauområdet, med de vidunderlige grønne vinmarkene. Her kan du nyte et glass skummende øl eller den lokale vinen.

Dessuten opplever du en av Europas flotteste hovedsteder, valsebyen Wien, med de imponerende og flotte bygningene fra keisertiden, som emner av storhetstiden.

Sykkelcruise med dansk reiseleder

Du kan også melde deg på Donau gruppetur med dansk reiseleder.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Passau
Ankomst på egenhånd til Passau, byen hvor de 3 elvene Donau, Inn og Ilz, renner sammen. Evt. sightseeing på egenhånd i Passau, en praktfull by med en flott gammel bydel og barokkdomkirken med et av verdens største orgler.
Sjekk inn på båten cirka kl. 16-17 med velkomstdrink og middag om bord. Vi seiler til Engelhartszell først på kvelden.

Dag 2: Engelhartszell – Untermühl «Great Loop» - Linz. Sykling ca. 35 km.
Den første flotte sykkelstrekningen går forbi fjellene som ligger vakkert og steilt ned mot Donauelvas bredder. I Trappist-klosteret ved Engelhartszell kan dere evt. få en forfriskning i form av en av de spesielle likørene eller ølene som de brygger her. Ved Schlögen slynger Donau seg 180 grader i et fantastisk bergtagende landskap, hvor vi seiler med en av de små sykkelferjene over til den andre bredden. I Undermühl går vi igjen om bord på skipet for å seile den siste strekningen til Linz, en flott og stor by, hvor vi har kaiplass rett ved sentrum og det fantastisk flotte torget, som legger opp til en fin spasertur. Mulighet for utflukt med det lille gule «toget» Linzer City Express.

Dag 3: Linz – Mauthausen- Grein. Sykling ca. 36-42 km
Tidlig morgen seiler dere til Mauthausen. Her har du muligheten for å ta en omvei opp til Mauthausen konsentrasjonsleir, som ligger på en bakketopp over byen. Fra Mauthausen går sykkelturen langs Donauelva gjennom grønne enger forbi campingplasser og typiske østeriske, blomstersmykkede hus. Hvis dere ønsker en litt lengre sykkelrute, kan dere sykle via borgen «Clam» i baklandet Strudengau. Hele dagen opplever dere et avvekslende landskap forbi maismarker og skoger. Dagens etappemål er den lille, fortryllende byen Grein, som huser Østerrikes eldste teater og borgen Greinburg. Mulighet for en guidet tur rundt på borgen Greinburg (kan kjøpes om bord).

Dag 4: Grein – Melk – Tulln. Sykling ca. 50 km
Dagens sykkeletapper går gjennom det villsomme Strudengau området, hvor elva flere steder er ganske smal med kraftig strøm. I gamle dager var dette en fryktet strekning for sjøfolk. Derifra skal vi videre gjennom området Nibelungengau med gamle byer og borgruiner til de to byene Emmersdorf og Melk, som er forbundet med en bro. Melk er spesielt kjent for det praktfulle barokke klosteret «Stift Melk», som ligger høyt og flott på bakkedraget ved byen. Fra Melk nyter dere seilturen og solnedgangen på vei gjennom den flotte vindalen Wachau til dagens destinasjon, blomsterbyen Tulln.

Dag 5: Tulln – Wien/Nussdorf (eller Korneuburg). Sykling ca. 35 km
En enkel dagsetappe inn til vakre Wien. Rett før dere kommer til hovedstaden, ligger Klosterneuburg som er et praktfullt bygningsverk med en 900 år gammel kuppel og et vidunderlig gullsmeds håndverk fra middelalderen. Kort før ankomst til skipskaien i Wien/Nussdorf, kommer dere til den lille «heurigen» landsbyen Kahlenbergerdorf, hvor dere kan nyte en herlig slentretur gjennom vinmarkene med en vidunderlig utsikt til millionbyen, Wien. Utflukt med buss og til fots rundt i Wien i løpet av ettermiddagen (Tilkjøp).

Dag 6: Fridag i Wien (Nussdorf/Korneuburg)
Dere kan bruke denne fridagen på flere måter, helt avhengig av lyst og interesse. Det tilbys en meget interessant guidet sykkeltur rundt i Wien med engelsk-talende guide (tilkjøp). Dere kan også velge en bytur på egenhånd i Wien. Og/eller dere kan dra på sykkeltur til wienernes bilfrie ferieparadis, Donauinsel, en kunstig øy midt på elva med sykkelstier på kryss og tvers, bademuligheter og hyggelige rasteplasser overalt. Om kvelden kan dere velge tilbudet om konsertbilletter inkl. busstransport til den populære Wiener-konserten, med et potpurri av musikk, opera og ballett. Om natten seiler båten til Krems.

Dag 7: Wachau – Pöchlarn. Sykling ca. 35-39
I dag starter den siste og utrolig vakre sykkeletappen igjennom et av Østerrikes allervakreste landskaper. Her kommer dere til å oppleve den gamle landsbyen Dürnstein, med borgen på fjelltoppen og de krokete gamle, brosteinsbelagte gatene, flotte vinmarker, herlige utsikter og små vinlandsbyer med hyggelige Gasthöfe og heurigen. Dette er hjertet av Wachau, hvor vi kan smake på den lokale Marillenlikøren (aprikos) eller gjerne bare nyte stemningen her, før man i Pörchlarn går om bord på båten for å seile tilbake til Passau. Den siste kvelden er det gallamiddag om bord.

Dag 8: Passau – Sjekk ut
Ved frokosten kan dere nyte den siste herlige seilasen gjennom Donaudalen før dere ankommer til Passau midt på formiddagen.

Det tilbys forskjellige utflukter i løpet av uka. Guidete turer i Wien enten på sykkel eller i buss samt den populære konsertkvelden i Wien med bl.a. Straussmusikk. Utfluktene beskrives i avreiseinformasjonen dere får, men bestilles og betales først om bord etter innsjekk og informasjonsmøte. Utfluktene er med engelsk/tysk-talende guide.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

Den samlede sykkelstrekningen er på ca. 200 km. Dagsetappene er på ca. 35-50 km, avhengig av hvilke ruter dere velger. Dere sykler i lett og flatt terreng langs elva, og det er kun hvis dere velger ruter lengere unna elva at terrenget blir mer kupert. Sykkelstiene er asfaltert på nesten hele strekningen og helt uten biltrafikk. Det er kun noen få steder man deler veien med biler.
Det blir utlevert gode, detaljerte sykkelkart (1 sett per lugar), så det er enkelt å finne vei på egenhånd. Dessuten er det gjennomgår reiselederen morgendagens sykkeletappe på engelsk og tysk hver kveld.

Innkvartering

MS Prinzessin Katharina
Skipet ble renovert i 2015 og har plass til 140 passasjerer. Om bord på skipet kan du forvente klassisk eleganse, smakfullt interiør og en vennlig besetning. Nyt den behagelige atmosfæren og nyt det gode kjøkkenet. På det øverste dekket finner man panorama restauranten, en behagelig salong, to barer og en innbydende foajé, et bokhjørne, en liten butikk samt en frisørsalong. Soldekket er rommelig og delvist overdekket. Et perfekt sted å nyte en drink mens landskapet flyter forbi.

Lugarene er utvendige og er ca. 11 m2. Alle lugarene har eget bad/toalett, hårføner, aircondition, TV, radio, telefon og et lite kjøleskap.

Øverste dekk: Alle lugarer har fransk balkong med panoramavinduer som kan åpnes. På øverste dekk er det 2-sengs lugarer og enkeltlugarer. Dessuten er det en tre-sengs lugar på dekket. Her kan den tredje sengen foldes ned fra veggen (maks 80 kg).
Hoveddekk: Alle lugarer har vinduer. Vinduene kan ikke åpnes. På hoveddekket er det både 2-sengs lugarer og en enkellugar.
ECO: Økonomilugar plassert på hoveddekk enten fremst eller bakerst på skipet og har mer motorstøy. Disse lugarene koster mindre enn de andre lugarene.

MS Prinzessin Katharina MS Prinzessin Katharina MS Prinzessin Katharina
Kahyt øvre dæk, Prinzessin Katharina Kahyt hoveddæk, Prinzessin Katharina Restaurant, Prinzessin Katharina

Sykkel og sykkelutstyr

På denne turen kan man leie 7-gir sykler. Velg mellom unisex sykkel med kun håndbremser eller fot- og håndbremser.
Det er også mulig å leie elsykkel (begrenset antall – bestill i god tid)
Leie av sykkel inkluderer forsikring og lån av vannavvisende sykkelveske.
Ved bestilling må du opplyse om høyden din så vi kan reservere en sykkel til deg i riktig størrelse.

Pga. den sparsomme plassen om bord er det kun mulig å medbringe egen sykkel i begrenset omfang. Må bekreftes ved bestilling.

I Østerrike er det lovpliktig å bruke hjelm for barn opp til 12 år. For voksne er det frivillig.
Sykkelhjelm er ikke inkludert i leien. Det anbefales at man bruker sin egen.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly: München er den nærmeste flyplassen. Videre transport med buss og tog til Passau (ca. 2 timer). Alternativt kan man fly til Wien. Fra Wien til Passau er det ca. 3 timers transporttid.

Kjør selv: Det tar ca. 14 timer å kjøre til Passau fra Hirtshals.

Før avreise fremsender vi avreiseinformasjon med informasjon om parkeringshus i Passau, hvor busstransport og bagasjetransfer er inkludert i parkeringsavgiften.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Uke 17: Ankomstdato 23.04.2022 varighet 7 netter

Fra 5999,- NOK

Uke 19: Ankomstdato 07.05.2022 varighet 7 netter

Fra 6912,- NOK

Uke 21: Ankomstdato 21.05.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 04.06.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 18.06.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 02.07.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 16.07.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 27.08.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 17.09.2022 varighet 7 netter

Fra 6912,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 01.10.2022 varighet 7 netter

Fra 5999,- NOK
Praktisk informasjon

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • Opphold i utvendig dobbellugar med klimaanlegg og eget bad/toalett
 • Daglig rengjøring av lugar
 • Helpensjon - frokost, lunsjbuffet eller matpakke, 3-retters kveldsmeny
 • Daglig kaffe og kake
 • 4-retters festmiddag og underholdning siste kveld
 • Velkomstmøte og velkomstdrink
 • Utførlig avreiseinformasjon på norsk
 • Detaljerte sykkelkart
 • Engelsk-/tysktalende reiseleder om bord
 • Daglige informasjonsmøter
 • Havnegebyrer for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • GPS-ruter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Kanalbåter når du skal krysse elver. Beregn ca. 2 EUR pr. overfart
 • Tips

Tillegg:

 • Sykkelleie
 • Elsykkel

  Særlige betalingsvilkår:
  Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

  Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

  For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

  Agentforbehold:
  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden

  Loading...