Donau, aller vakrest i Østerrike

Østerrike | Sykkelcruise på Donau, Passau - Wien – Passau | Vanskelighetsgrad 1

Dette er den flotteste strekningen på Donau med vakker natur og hyggelige landsbyer. Gode bilfrie sykkelstier. Under oppholdet bor du på et herlig seilende hotell.

In stock
Travel Code
KR-56
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOpplev dominerende Donau og klassiske konserter i Wien
blue encircled checkBesøk et av verdens største orgler i barokdomkirken i Passau
blue encircled checkBilfrie sykkelstier og hyggelige landsbyer, slott og borger
calendar icon31 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Det populære Donaucruise med sykling og seiling fra Passau til Wien i fantastiske landskap langs Donau. Her kan du oppleve fredelige, bilfrie sykkelstier langs elvebredden, koselige landsbyer, slott, borger og hovedstaden Wien som siste vakre reisemål før returreisen til Passau.

Til sammen ca. 550 km elveseiling krydret med daglige sykkeletapper på 35-50 km i de vakreste østerrikske landskapene, hvor du overalt møtes av lokalbefolkningens gjestfrihet.

En «behagelig aktiv» ferie, hvor hele dagen står til disposisjon ute på sykkelveiene, med hyggelige opplevelser som f.eks. små sykkelferger som krysser elva flere steder. Koselige rasteplasser som inviterer til pauser, og sjarmerende landsbyer med gamle krokete gater som i den lille «perlen» Dürnstein i Wachau-regionen, med sine fantastiske grønne vingårder. Her kan du nyte et glass skummende øl eller den lokale vinen.

I tillegg vil du oppleve en av Europas vakreste hovedsteder, valsebyen Wien, med sine imponerende og vakre bygninger fra keisertiden, som utstråler en svunnen tid.

Kart

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Passau
Ankomst på egen hånd til Passau, byen der de tre elvene Donau, Inn og Ilz renner sammen. Muligens sightseeing på egenhånd i Passau med en storslått gammel by og den barokke katedralen med et av verdens største orgler.
Innsjekking på båten ca. kl. 16-17 med velkomstdrink og middag om bord. Skipet seiler til Engelharszell først på kvelden.

2. dag. Engelhartszell - Aschach - Brandstatt "Great loop" - Linz, sykling ca. 40-46 km
Den første vakre sykkelseksjonen går forbi fjellene, som ligger vakkert og bratt ned mot bredden av Donau. I Trappist-klosteret i Engelhartszell kan dere evt. få en forfriskning i form av en av spesiallikørene eller ølene som de brygger her. Ved Schlögen slynger Donau seg 180 grader i et fantastisk fantastisk landskap, hvor vi seiler på en av de små sykkelfergene over til den andre bredden. I Aschach eller Brandstatt går vi ombord på skipet igjen og seiler så det siste stykket til Linz, denne store og vakre byen, hvor vi har en kaiplass rett ved sentrum og det fantastisk vakre torget, som ligger til rette for en fin spasertur. Mulighet for utflukt med det lille gule "toget" Linzer City Express.

3. dag. Linz – Mauthausen - Grein, sykling ca. 36-40 km
Tidlig om morgenen seiler du til Mauthausen. Mulighet for å ta en avstikker til Mauthausen konsentrasjonsleir, som ligger på en bakketopp over byen. Fra Mauthausen går sykkelturen gjennom Machland-regionen med grønne enger og typisk østerrikske, blomsterprydede hus. Ønsker du en litt lengre sykkelrute kan du sykle via slottet «Clam» i innlandet til Strudengau. Hele dagen opplever du et variert landskap forbi kornåkre og skog. Dagens etappemål er den lille, fortryllende byen Grein, med Østerrikes eldste teater og Greinburg-slottet. Mulighet for omvisning på slottet Greinburg (kan kjøpes ombord).

4. dag. Grein – Melk - Tulln, sykling ca. 51 km
Dagens sykkeletappe går gjennom det ville Strudengau-området, hvor elva flere steder er ganske smal og med sterk strøm. I gamle dager var det en fryktet strekning av sjømenn. Derfra gjennom Nibelungengau-området med gamle byer og slottsruiner til de 2 byene Emmersdorf og Melk, som er forbundet med en bro. Melk er spesielt kjent for det praktfulle barokkklosteret «Stift Melk», som ligger høyt og vakkert i åssiden nær byen. Du seiler fra Melk sent på kvelden og når din neste destinasjon, blomsterbyen Tulln, tidlig om morgenen.

5. dag. Tulln – Wien/Nussdorf (eller Korneuburg), sykling ca. 32-38 km
En enkel dagsetappe inn til vakre Wien. Rett før du kommer til hovedstaden er Klosterneuburg en praktfull bygning med den 900 år gamle kuppelen og et fantastisk gullsmedhåndverk fra middelalderen. Kort tid før du ankommer kaien i Wien-Nussdorf kommer du til den lille "heurigen" landsbyen Kahlenbergerdorf, hvor du kan nyte en fin spasertur gjennom vingårdene med en fantastisk utsikt over millionbyen, Wien. Utflukt med buss og til fots rundt Wien sent på ettermiddagen (tilleggskjøp)

6. dag. Fridag i Wien (Nussdorf/Korneuburg)
Du kan bruke denne dagen på flere måter avhengig av ditt ønske og interesse. En veldig interessant guidet sykkeltur rundt Wien med en engelsk- eller tysktalende guide (tilleggskjøp) tilbys. Du kan også velge en bytur på egen hånd i Wien. Og/eller du kan dra på sykkeltur til Wiens bilfrie ferieparadis, Donauinsel, en kunstig øy midt i elva med sykkelstier på kryss og tvers, bademuligheter og koselige rasteplasser overalt. På kvelden kan du velge tilbud på konsertbilletter inkl. busstransport til den populære wienerkonsertkvelden, med et potpurri av musikk, opera og ballett. Om natten seiler båten til Krems.

7. dag. Wachau - Pöchlarn, sykling ca. 40-50 km
I dag starter den siste og utrolig vakre sykkeletappen gjennom et av Østerrikes vakreste landskap. Her opplever du den gamle landsbyen, Dürnstein, med slottet på fjelltoppen og de krokete gamle gatene med de toppede brosteinene, vakre vingårder, vakker utsikt og små vinlandsbyer med koselige Gasthöfe og heurigen. Dette er "hjertet" av Wachau, hvor vi kan smake på den lokale Marillen-likøren (aprikos) eller kanskje rett og slett nyte atmosfæren her, før du går ombord i båten igjen i Pöchlarn for å seile tilbake til Passau. Denne siste kvelden er det gallamiddag om bord.

8. dag. Passau. Utsjekk 
Til frokost kan du nyte den siste vakre seilasen gjennom Donaudalen før du ankommer Passau midt på morgenen.

Ulike utflukter tilbys i løpet av uken. Guidede turer i Wien enten på sykkel eller med buss, samt den populære konsertkvelden i Wien med bl.a. Strauss musikk. Utfluktene er beskrevet i din avreiseinformasjon, men bestilles og betales først om bord i båten etter innsjekking og informasjonsmøte. Utfluktene er med tysk/engelsktalende guide.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Den totale sykkeldistansen er på ca. 225 km. Dagsetappene er fra ca. 35 til 50 km avhengig av hvilke ruter du velger. Du sykler i skikkelig lett og flatt terreng langs elva, og det er først om du velger ruter bort fra elva at terrenget blir kupert. Sykkelveiene er asfaltert over nesten hele strekningen og helt fri for biltrafikk. Bare noen få steder deler du veien med biler.
Gode, detaljerte sykkelkart leveres (1 sett per lugar), så det er lett å finne frem på egenhånd. I tillegg er det hver kveld en gjennomgang på engelsk og tysk av morgendagens sykkeletappe av båtens reiseleder.

Overnatting

down v arrow

MS Prinzessin Katharina

Sykkelcruise MS Prinzessin Katharina fungerer som ditt flytende hjem under din storslåtte reise til sjøs. Skipet er innredet med 71 utvendige lugarer og er preget av et klassisk og elegant design, som skaper en koselig og sjarmerende atmosfære om bord. I tillegg til et vakkert design, tilbyr cruiseskipet flere ulike fasiliteter som en overdådig panoramarestaurant, bar, et koselig bokhjørne, soldekk m.m. MS Prinzessin Katharina tilbyr deg et herlig avbrekk fra den travle hverdagen.

MS SE-Manon (skal seile i uke 29, 30, 34 og 35 i 2024)

Du kommer til å bo på det eventyrlige sykkelcruiset MS SE-Manon , som vil fungere som din base under reisen, og er det perfekte gjemmestedet fra hverdagens kjas og mas. Skipet er innkvartert med 75 utvendige lugarer, som alle har en innbydende og hotellaktig design. I tillegg har MS SE-Manon et bredt utvalg av fantastiske fasiliteter som spa, koselig lesesal med bibliotek, panoramarestaurant, solterrasse og mye mer. Se frem til en storslått sjøreise hvor mulighetene er uendelige.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

På denne turen kan du leie 7-girs sykler. Velg mellom en unisex-sykkel med kun håndbremser eller fot- og håndbremser.
Det er også mulig å leie el-sykler (begrenset antall – bestill i god tid).
Sykkelutleien inkluderer forsikring og lån av en vanntett sykkelveske.
På grunn av begrenset plass om bord er det kun i begrenset grad mulig å ta med egen sykkel. Må bekreftes ved bestilling.

Sykkelhjelm er ikke inkludert i leien. Det anbefales at du tar med din egen. Alternativt kan du kjøpe en om bord.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
München er den nærmeste flyplassen. Videre transport med buss og tog til Passau (ca. 2 timer).
Alternativt kan man fly til Wien. Fra Wien til Passau er det ca. 3 timers transporttid.

Kjør selv:
Dersom man ønsker å kjøre selv, er det mulig å kjøre gjennom Danmark. Det er ca. 10 timers kjøring til Passau fra den dansk-tyske grensen.
Før avreise sender vi avgangsinformasjon, med informasjon om parkeringshus i Passau, hvorfra busstransport og bagasjetransport til båt er inkludert i parkeringsavgiften.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
                   

Uke 27: Ankomstdato 29.06.2024 varighet 7 netter

Fra 10307,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 06.07.2024 varighet 7 netter

Fra 10307,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 12.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11368,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 19.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11368,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 27.07.2024 varighet 7 netter

Fra 10307,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 03.08.2024 varighet 7 netter

Fra 10307,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 10.08.2024 varighet 7 netter

Fra 10307,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 16.08.2024 varighet 7 netter

Fra 11368,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 23.08.2024 varighet 7 netter

Fra 11368,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 31.08.2024 varighet 7 netter

Fra 10307,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 07.09.2024 varighet 7 netter

Fra 10307,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 14.09.2024 varighet 7 netter

Fra 10307,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 21.09.2024 varighet 7 netter

Fra 9094,- NOK

Uke 17: Ankomstdato 19.04.2025 varighet 7 netter

Fra 8487,- NOK

Uke 19: Ankomstdato 03.05.2025 varighet 7 netter

Fra 9700,- NOK

Uke 21: Ankomstdato 17.05.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 24: Ankomstdato 07.06.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 14.06.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 21.06.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 28.06.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 05.07.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 12.07.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 18.07.2025 varighet 7 netter

Fra 11975,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 25.07.2025 varighet 7 netter

Fra 11975,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 02.08.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 09.08.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 16.08.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 22.08.2025 varighet 7 netter

Fra 11975,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 29.08.2025 varighet 7 netter

Fra 11975,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 13.09.2025 varighet 7 netter

Fra 10913,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 20.09.2025 varighet 7 netter

Fra 9700,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • Opphold i utvendig dobbellugar med klimaanlegg og eget bad/toalett
 • Daglig rengjøring av lugar
 • Helpensjon - frokost, lunsjbuffet eller matpakke, 3-retters kveldsmeny
 • Daglig kaffe og kake
 • 4-retters festmiddag og underholdning siste kveld
 • Velkomstmøte og velkomstdrink
 • Utførlig avreiseinformasjon på norsk
 • Detaljerte sykkelkart
 • Engelsk-/tysktalende reiseleder om bord
 • Daglige informasjonsmøter
 • Havnegebyrer for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • GPS-ruter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Kanalbåter når du skal krysse elver. Beregn ca. 6 EUR pr. overfart
 • Tips

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelleie

  Særlige betalingsvilkår:
  Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

  Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

  For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden