"Den gylne byen", Praha ved Moldauelven

På sykkel og hotellbåt i Tsjekkia

Opplev den gyldne storbyen Praha og utforsk de tsjekkiske elvebreddene langs Moldau og Elben. Det herlige sykkelcruiset starter og slutter i Praha.

In stock
Travel Code
KR-94
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkGamlebyen i Praha, inkludert på UNESCOs verdensarvliste
blue encircled checkBli fortryllet av byen Litoměřice og dens barokke bygninger
blue encircled checkFantastisk utsikt over elvene Vltva og Elbe
calendar icon6 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Tsjekkia, det lille landet i hjertet av Europa, imponerer med sine gamle elvelandskaper, maleriske landsbyer og romantiske slott, hvor historien og arkitekturen kan spores tilbake til middelalderen.
Turens utgangspunkt og endestasjon er Praha, kjent som «Den gylne stad» og «Byen med de 1000 spir». Denne vakre sykkel- og seilturen tar deg med rundt den øvre delen av Moldau, på tsjekkisk kalt Vtlava, og den enorme elva Elben. Når broene over Moldau bader i sollys og slottenes spir glitrer i lyset, er det ganske opplagt hvorfor Praha har fått kallenavnet «Den gylne stad»! Utforsk denne vakre byen med den vidunderlig restaurerte markedsplassen, den travle Wencelslas Plass og det jødiske nabolaget.

Allsidig, unik, moderne og samtidig tradisjonsrik – opplev en av Europas vakreste storbyer med den gamle bydelen som er på UNESCOs verdensarvliste. MS Florentina er det flytende hotellet ditt på turen, hvor smaksløkene dine blir skjemt bort med god mat og tsjekkisk øl.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Praha
Innsjekk starter fra kl. 16.00. Efter middagen kan du ta en kort spasertur og nyte det opplyste slottet.

Dag 2: Praha – Kralupy. Sykling ca. 27 km
Fra morgenstunden har dere tid litt tid til å gå rundt i Praha. Deretter blir syklene utlevert, og turen første sykkeltur starter. Du sykler langs Vtlava elva via den spennende byen Troja, hvor du bl.a. kan besøke et barokkslott og Det Nasjonale Kunstgalleriet. Sykling videre til Klecánsky og mot slutten av dagens etappe som ender i Kralupy.

Dag 3: Kralupy – Mělnik, båttur til Litoměřice. Sykling ca. 28 km
Etter frokost er det bare å hoppe på sykkelen igjen og ruten fortsetter mot Nelahozeves, langs Vtlava elva mesteparten av tiden. Her kan du besøke Antonin Dvořák og renessanseborgen som er kjent som «Tsjekkias lille Louvre». Turen tar deg videre forbi Veltrusý Parkens utall av skulpturer og paviljonger, mot den kongelige byen Mělnik. Først på ettermiddagen går du om bord på skipet hvor det er seilas på Elben til Litoměřice.

Dag 4: Litoměřice. Hviledag eller sykling til Usti og tilbake, ca. 49 km
Gå på oppdagelse i en av Tsjekkias mange vakre byer, Litoměřice. Bli fortryllet av byens renessanse- og barokkbygninger, som for det meste er omgitt av velbevarte gotiske festninger. Verdt å se: St Stephen katedralen i barokkstil og dens historiske underjordiske tunnelsystem. Man kan også ta en individuell tur til Terezín Memorial (Theresienstadt) i byen Terezín. Konsentrasjonsleirens minnesmerke ligger 5 km unna Litoměřice. Hvis man har litt ekstra krefter i beina, kan man sykle til Utsi som ligger i Elbens smale dal. Du sykler forbi den gamle slottsruinen Schreckenstein. Skipet MS Florentina ligger i Litoměřice natten over.

Dag 5: Litoměřice – Roudnice - Mlčechvosty - Mělník – Mlčechvostyce. Sykling ca. 40 km
Tidlig om morgenen seiler skipet til Roudnice. Dagens sykkeltur starter etter frokost og går langs Elben, forbi Dobřín, Račice and Vliněves og tilbake til Mělník. På veien kan du nyte et panormasyn fra toppen av en bakke av elvene Vtlava og Elben som renner sammen. Derfra går ruten videre til Mlčechvosty.

Dag 6: Mlčechvosty – Praha. Sykling ca. 40 km
I dag kan du velge å sykle forbi byene Nelahozeves, Kralupy, Vodochody, Drasty og Klecánky. Eller du kan velge å slappe av på soldekket. I løpet av ettermiddagen ankommer du til Praha, hvor ettermiddagen er fri til disposisjon.

Dag 7: Praha – Zbraslav og tilbake. Sykling ca. 30 km
I dag er det rikelig tid til å gå på oppdagelse i Praha. Du kan bl.a. oppleve Vtlava elvas bredde, høydepunktene i den gamle byen, den nye bydelen samt det jødiske nabolaget. Eller du kan slentre gjennom gatene og observere byens liv fra en kafé. Mulighetene er uendelige! Hvis du har lyst til å sykle, kan du ta en tur opp langs Vtlava elva til Zbraslav og tilbake.

Dag 8: Hjemreise
Utsjekk etter frokost inntil kl. 09.30.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Turen består av sykkeldistanser mellom 27 og 49 km, og kan klares av alle med normal kondisjon. Du sykler på sykkelstier og mindre trafikkerte landeveier. Grusveier kan forekomme. Inn til byene blir veiene litt mer trafikkerte. Strekningen er forholdsvis flat, men det kan forekomme noen enkelte steile opp- og nedstigninger. Sykkelturene er selvguidet. Det er ingen sykkelguide med på sykkelturene, men båtens reiseleder informerer daglig om neste dags sykkeltur, og du får utlevert kart og rutebeskrivelse (på engelsk) slik at du kan finne vei på egen hånd.

Innkvartering

down v arrow

Sykkelcruiset MS Florentina ønsker deg velkommen om bord for en uforglemmelig reise på havet, som er preget av skiftende, naturskjønne landskap. Skipet er innkvartert med utvendige og koselige lugarer, som vil fungere som din base under reisen. Du kan se frem til å bruke MS Florentinas fasiliteter, som bl.a. består av en observasjonssalong med panoramavinduer, en stor solterrasse, en salong og en restaurant hvor det serveres tsjekkiske og internasjonale delikatesser. En fenomenal reise venter på deg på MS Florentina, som garantert vil gi deg minner for livet!

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

På denne turen kan man leie 7-girs sykler fra merket Velo de Ville. Velg mellom unisexsykkel med kun håndbremser eller fot- og håndbremser. Det er også mulig å leie elsykkel (begrenset antall – bestill i god tid). Leien inkluderer forsikring og lån av vannavvisende sykkelveske.

Hvis du ønsker å sykle med hjelm, må du selv medbringe en. Det er ingen krav i Tsjekkia om det.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Du kan fly til Praha. Derfra kan man ta taxi til kaien.

Tog:
Det er også mulig å ta toget. Se mer på Deutche Bahn.

Bil:
Du kan også velge å kjøre til Praha. Parkeringsmuligheter og lokaltransport vil være nærmere beskrevet i avreiseinformasjonen.

Vi anbefaler at du booker uren hos oss og avventer bekreftelse på turen før du arrangerer transport til destinasjonen.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
             

Uke 27: Ankomstdato 29.06.2024 varighet 7 netter

Fra 11593,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 06.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11593,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 13.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11593,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 20.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11593,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 27.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11593,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 03.08.2024 varighet 7 netter

Fra 11593,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, liten lunsj eller matpakke og 3-retters middag
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengjøring og skift av håndklær og sengetøy etter behov
 • Kaffe/te
 • Tysk- og engelsktalende reiseleder om bord
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale
 • Avreiseinformasjon
 • Havne-, bro-, og sluseavgifter
 • GPS ruter
 • Daglig informasjonsmøte om morgendagens rute

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Shuttlebus
 • Utflukter
 • Fergeavgigft
 • Tips
 • Avbestillings/reiseforsikring

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden