INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

"Den gylne byen", Praha ved Moldauelven

På sykkel og hotellbåt i Tsjekkia

Opplev den gylne stad Praha og sykkel langs elvene Vltava og Elben. Dette herlige sykkelcruiset starter og slutter i Praha.

In stock
Travel Code
KR-94

Dette kan du glede deg til

Tsjekkia, det lille landet i hjertet av Europa, imponerer med sine gamle elvelandskaper, maleriske landsbyer og romantiske slott, hvor historien og arkitekturen kan spores tilbake til middelalderen.
Turens utgangspunkt og endestasjon er Praha, kjent som «Den gylne stad» og «Byen med de 1000 spir». Denne vakre sykkel- og seilturen tar deg med rundt den øvre delen av Moldau, på tsjekkisk kalt Vtlava, og den enorme elva Elben. Når broene over Moldau bader i sollys og slottenes spir glitrer i lyset, er det ganske opplagt hvorfor Praha har fått kallenavnet «Den gylne stad»! Utforsk denne vakre byen med den vidunderlig restaurerte markedsplassen, den travle Wencelslas Plass og det jødiske nabolaget.

Allsidig, unik, moderne og samtidig tradisjonsrik – opplev en av Europas vakreste storbyer med den gamle bydelen som er på UNESCOs verdensarvliste. MS Florentina er det flytende hotellet ditt på turen, hvor smaksløkene dine blir skjemt bort med god mat og tsjekkisk øl.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Praha
Innsjekk starter fra kl. 16.00.

Dag 2: Praha – Kralupy. Sykling ca. 27 km
Fra morgenstunden har dere tid litt tid til å gå rundt i Praha. Deretter blir syklene utlevert, og turen første sykkeltur starter. Du sykler langs Vtlava elva via den spennende byen Troja, hvor du bl.a. kan besøke et barokkslott og Det Nasjonale Kunstgalleriet. Sykling videre til Klecánsky og mot slutten av dagens etappe som ender i Kralupy.

Dag 3: Kralupy – Mělnik, båttur til Litoměřice. Sykling ca. 28 km
Etter frokost er det bare å hoppe på sykkelen igjen og ruten fortsetter mot Nelahozeves, langs Vtlava elva mesteparten av tiden. Her kan du besøke Antonin Dvořák og renessanseborgen som er kjent som «Tsjekkias lille Louvre». Turen tar deg videre forbi Veltrusý Parkens utall av skulpturer og paviljonger, mot den kongelige byen Mělnik. Først på ettermiddagen går du om bord på skipet hvor det er seilas på Elben til Litoměřice.

Dag 4: Litoměřice. Hviledag eller sykling til Usti og tilbake, ca. 53 km
Gå på oppdagelse i en av Tsjekkias mange vakre byer, Litoměřice. Bli fortryllet av byens renessanse- og barokkbygninger, som for det meste er omgitt av velbevarte gotiske festninger. Verdt å se: St Stephen katedralen i barokkstil og dens historiske underjordiske tunnelsystem. Man kan også ta en individuell tur til Terezín Memorial (Theresienstadt) i byen Terezín. Konsentrasjonsleirens minnesmerke ligger 5 km unna Litoměřice. Hvis man har litt ekstra krefter i beina, kan man sykle til Utsi (ca. 53 km t/r) som ligger i Elbens smale dal. Du sykler forbi den gamle slottsruinen Schreckenstein. Skipet MS Florentina ligger i Litoměřice natten over.

Dag 5: Litoměřice – Roudnice - Mlčechvosty - Mělník – Mlčechvostyce. Sykling ca. 40 km
Tidlig om morgenen seiler skipet til Roudnice. Dagens sykkeltur starter etter frokost og går langs Elben, forbi Dobřín, Račice and Vliněves og tilbake til Mělník. På veien kan du nyte et panormasyn fra toppen av en bakke av elvene Vtlava og Elben som renner sammen. Derfra går ruten videre til Mlčechvosty.

Dag 6: Mlčechvosty – Praha. Sykling ca. 40 km
I dag kan du velge å sykle forbi byene Nelahozeves, Kralupy, Vodochody, Drasty og Klecánky. Eller du kan velge å slappe av på soldekket. I løpet av ettermiddagen ankommer du til Praha, hvor ettermiddagen er fri til disposisjon.

Dag 7: Praha – Zbraslav og tilbake. Sykling ca. 40 km
I dag er det rikelig tid til å gå på oppdagelse i Praha. Du kan bl.a. oppleve Vtlava elvas bredde, høydepunktene i den gamle byen, den nye bydelen samt det jødiske nabolaget. Eller du kan slentre gjennom gatene og observere byens liv fra en kafé. Mulighetene er uendelige! Hvis du har lyst til å sykle, kan du ta en tur opp langs Vtlava elva til Zbraslav og tilbake.

Dag 8: Hjemreise
Utsjekk etter frokost inntil kl. 09.30.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

Turen består av sykkeldistanser mellom 26 og 58 km, og kan klares av alle med normal kondisjon. Du sykler på sykkelstier og mindre trafikkerte landeveier. Grusveier kan forekomme. Inn til byene blir veiene litt mer trafikkerte. Strekningen er forholdsvis flat, men det kan forekomme noen enkelte steile opp- og nedstigninger. Sykkelturene er selvguidet. Det er ingen sykkelguide med på sykkelturene, men båtens reiseleder informerer daglig om neste dags sykkeltur, og du får utlevert kart og rutebeskrivelse (på engelsk) slik at du kan finne vei på egen hånd.

Innkvartering

MS Florentina er en flott båt bygget i 1890 og modernisert i årene mellom 2008 og 2014. Det er en hyggelig og familiær atmosfære om bord. På øverste dekk finner du en hyggelig panoramasalong, og en smakfullt innrettet restaurant med bar. Ved siden av resepsjonen er det er liten lounge. Øverst ligger det store soldekket med både liggestoler, bord og stoler.

Øverste dekk: 2-sengs lugarer og 4 enkeltlugarer. Alle disse lugarene har fransk balkong med vinduer/dører som kan åpnes.
Hoveddekk: 2-sengs lugarer. Vinduene kan ikke åpnes.
NB: Lugarer på hoveddekk som ligger fremst og bakerst i skipet kan ha lett motor- og/eller generatorstøy, hvilket er grunnen til at det gis rabatt her.

Alle 46 lugarer er utvendige og med eget bad/toalett. Dobbeltlugarene er ca. 10 m2 og med enkeltstående senger. Enkeltlugarene er 8 m2. Alle lugarer har justerbart klimaanlegg, TV, safe og hårføner. Det er WiFi om bord (signalet kan variere).
Etter dagens sykkeletappe serveres det ettermiddagskaffe og kake hvis du ikke velger å nyte naturen ute på ruten litt lengre.
Språket om bord er engelsk og tysk, og gjestene om bord er fra mange forskjellige nasjoner.

Sykler og sykkelutstyr

På denne turen kan man leie 7-girs sykler fra merket Velo de Ville. Velg mellom unisexsykkel med kun håndbremser eller fot- og håndbremser. Det er også mulig å leie elsykkel (begrenset antall – bestill i god tid). Leien inkluderer forsikring og lån av vannavvisende sykkelveske.

Hvis du ønsker å sykle med hjelm, må du selv medbringe en. Det er ingen krav i Tsjekkia om det.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Du kan fly til Praha. Derfra kan man ta taxi til kaien.

Tog:
Det er også mulig å ta toget. Se mer på Deutche Bahn.

Bil:
Du kan også velge å kjøre til Praha. Parkeringsmuligheter og lokaltransport vil være nærmere beskrevet i avreiseinformasjonen.

Vi anbefaler at du booker uren hos oss og avventer bekreftelse på turen før du arrangerer transport til destinasjonen.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Send reiseforespørsel

"Den gylne byen", Praha ved Moldauelven
Jeg aksepterer Rubys Privatlivspolitikk og gir samtykke til at Ruby kan behandle mine persondata i overensstemmelse hermed.
Ja takk, meld meg på Ruby Travel nyhetsbrev
Praktisk informasjon

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, liten lunsj eller matpakke og 3-retters middag
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengjøring og skift av håndklær og sengetøy etter behov
 • Kaffe/te
 • Tysk- og engelsktalende reiseleder om bord
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale
 • Avreiseinformasjon
 • Havne-, bro-, og sluseavgifter
 • GPS ruter
 • Daglig informasjonsmøte om morgendagens rute

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips
 • Avbestillings/reiseforsikring

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

 

Link til toppen av siden

Loading...