INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

"Den gyldne byen", Praha ved Moldauelven

På sykkel og hotellbåt i Tsjekkia

Et flott sykkelcruise med MS Florentina i spennende og interessante områder. Opplev den gylne byen Praha og sykle langs elvene Moldau og Elben.

In stock
Travel Code
KR-94

Opplev den gylne byen Praha og elvene Moldau og Elben

Sykkelcruise i Tsjekkia – med start og slutt i den gylne byen Praha.
Et flott sykkelcruise i spennende og interessante områder, ikke langt fra Danmark, langs elvene Moldau og Elben.

Massevis av kultur, sjarm og atmosfære i en flott storby, krydret med daglige sykkeletapper på 26 til 45 km pr. dag. I tillegg kommer seilas og avslapping på båten MS Florentina, der båtens besetning yter fantastisk service med god mat og kos i baren når du kommer ombord på ditt flytende hotell.

Det er kultur og historie på hele turen, og dagene gir inntrykk til alle sansene. Naturen veksler mellom åpne vidder og smale passasjer i fjellene ved grensen. Du passerer ordentlig fine byer med utsikt til praktfulle og strategisk beliggende slott og borger.

Elven Moldau – eller Vltava på tsjekkisk renner gjennom hele Prahas sentrum. Skråningene og alle broene over elven er med på å gi byen karakter. Det er massevis av severdigheter å se og nyte i og utenfor byen. Her nevnes noen få – kom til Praha og opplev resten selv:

Karlsbroen - Denne vakre, gotiske broen oser av atmosfære til alle døgnets tider og er en av de viktigste severdighetene i Praha.
Prahas Borg - Prazsky Hrad. Europas største slott troner på en høyde og kan ses fra mange steder i byen.
Starmestske Namesti - Den gamle rådhusplassen. Her er det overveldende mye å se på. 

Båten MS Florentina ligger til kai rett ved Karlsbroen og gir deg derfor mulighet til å oppleve Praha på nært hold.

Elvebåtene fungerer som et flytende hotell, men med en litt annen størrelse enn de store cruiseskipene som seiler på havet, men de er koselige og servicen er topp. Fellesarealene er ofte samlingspunktet etter dagens sykkeltur, og koselig samvær og snakking er førsteprioritet etter dagens ulike opplevelser.

Overnatting

MS Florentina er en nyere, flott båt som med suksess er satt inn på dette sykkelcruiset. Den ble modernisert i 2008 og 2012, og det er en koselig og familiær atmosfære ombord.

På øvre dekk ligger den koselige panoramasalongen og den smakfullt innredde restauranten med bar.

Hver lugar er ca. 10 kvm og har eget bad/toalett på to forskjellige dekknivåer, du kan prioritere lugarens beliggenhet. Alle lugarene har store vinduer som gir flott lys.

Dekktyper: Begge dekk ligger over vannlinjen. 

Øvre dekk: Alle lugarer har vinduer/dør som kan åpnes og regulerbar A/C. Enkeltstående senger og fransk balkong.

Hoveddekk: Alle lugarene har vinduer (kan ikke åpnes), regulerbar A/C og enkeltstående senger.

Turen er med helpensjon, frokostbuffé, liten lunsj ombord eller matpakke til sykkelturen og tre-retters middag som tilberedes av en tsjekkisk kokk. 
Etter dagens sykkeletappe blir det også servert ettermiddagskaffe og kake dersom du ikke velger å nyte naturen ute på ruten litt lenger.

Når båten ligger til kai er A/C slått av.

Vær oppmerksom på at båten er internasjonal og at du møter mange forskjellige nasjonaliteter ombord, men som oftest er det spennende og i baren og oppholdssalongen knyttes mange vennskap på tross av språkbarrierer.

Vanskelighetsgrader og kart

Turen passer for alle med normal kondisjon. Du sykler på sykkelstier, mindre trafikkerte landeveier, grusveier kan også forekomme. Inn til byene sykler du langs mer trafikkerte veier. Strekningen er relativt flat, men det kan forekomme noen bratte oppover- og nedoverbakker.
Du får tilbud om sykkeltur fire av dagene. Det er noen helt sykkelfri dager med et spennende, frivillig utfluktsprogram.


Dagsprogram

1. dag Søndag: ankomst Praha: 
Innsjekking fra kl. 16.00. Båten blir liggende i Praha over natten, du har derfor mulighet for å dra på sightseeing i Praha og oppleve byens herlige atmosfære. 

2. dag mandag: Bytur (formiddag) Praha – Kralupy, ca. 30 km: 
Om formiddagen tilbys en omvisning der du kan se Prahas mest berømte severdigheter. Kl. 11.30 utleveres syklene og den første sykkeletappen starter. Du sykler langs Moldau via Troja til Klecánky, herfra til Drasty og videre litt inn i landet bort fra elven Moldau. Videre til Vodochody der du igjen sykler langs elven helt til dagens etappemål, Kralupy. Skipet legger til kai i Kralupy ca. kl. 17.00.

3. dag tirsdag: Til Mêlník, sykling 26 km og seilas til Litomêrice/Leitmeritz:
Etter frokost, rundt kl. 9.00, er det på tide å sykle igjen. Du sykler – nesten – hele tiden langs elven Moldau til Nelahozeves. Ta deg tid til å besøke Antonin Dvoraks fødeby – og et av de mest berømte renessanseslottene i Bøhmen, også kalt "Tsjekkias lille Louvre". Videre sykler du forbi parken i Veltrusky, et stort område med mange skulpturer, paviljonger og spennende planter og trær– til du når Mêlník. Besøk den gamle bydelen med slottet og vinkjellerne. Herfra er det flott utsikt fra toppen av de sørvestvendte vinmarkene over elvene Vltava og Labe. Kl. 13.30 seiler MS Florentina det siste stykket på Elben til Litomêrice.

4. dag onsdag: Overnatting i Litomêrice: 
I dag kan du enten oppleve Litomêrice på egen hånd eller du kan bestille omvisning (ikke inkl.). Litomêrice er en fin, gammel by, i sentrum finner du mange flotte, fargerike bygninger – bygget i barokkstil. Har du lyst på en liten sykkeltur, er det bare 5 km til den tidligere KZ-leiren Theresienstadt. Eller du kan ta en litt lengre tur til byen Usti, en liten perle som ligger i Elbens dal. Båten MS Florentina ligger i Litomêrice om natten. 

5. dag torsdag: Litomêrice - Roudnice – Mlechvosty, ca. 45 km: 
Tidlig om morgenen seiler MS Florentina til Roudnice, der sykkelturen starter ca. kl. 9.00. I dag sykler du nesten hele tiden langs Elben, du kommer gjennom byene Dobrin, Racice og Vlineves, og turen går enda en gang til den vakre byen Mêlník, der elvene Moldau og Elben møtes. Her tilbys det en omvisning (ikke inkl.). Turen avsluttes ved det vakre slottet med kaffe og kake i slottskafeen, før det på sykkel går videre til dagens mål – Mlcechvosty. MS Florentina ankommer dit ca. kl. 16.30.

6. dag fredag: Mlcechvosty – Praha, ca. 37 km. Seilas eller sykling til Praha. Valget er ditt: 
Sykkelturen går via Veltrusky Park, et vakkert parkområde som etter flere oversvømmelser nå er et naturområde, og deretter til Nelahozevers med den flotte borgen. Videre langs elven og gjennom småbyer som Karlupy, Chavatêruby og Vodochody før du kommer inn i Prahas østligste bydel. Du kan også velge å bli ombord og nyte innseilingen til Praha. Denne vakre byen som Goethe også kalte ”en fantastisk perle i landets murstein”. Båten ankommer Praha ca. kl. 15.30 så du har god tid til å ta en tur i byen før middag ombord på ditt flytende hotell, MS Florentina.

7.dag lørdag: Praha, omvisning på slottet Zbraslav, ca. 30 km:  
Nyt den vakre, gamle hovedstaden denne siste dagen. Eller ta en sykkeltur langs elva til slottet Zbraslav fra 1300-tallet som ble totalrenovert i 1919. Praha byr på mange vakre bygninger, som f.eks. byens mest berømte kirke: Vistuskirken eller Prahas borg som er en storslått bygning høyt beliggende på en bakketopp over byen med en imponerende utsikt. Eller gå en tur i den gamle bydelen med smale, brosteinsbelagte gater opp til byens torg med den berømte astronomiske klokken. Kvelden avsluttes med en godt tilberedt avskjedsmiddag ombord i koselig selskap sammen med medreisende og besetningen. 

8. dag søndag: avreise fra Praha:  
Utsjekking etter frokost. Eller kanskje du vil nyte et par ekstra feriedager i Praha før det bærer hjemover. Finn hoteller på nettsiden www.hotels.com

Retten til endringer forbeholdes ved høyvann, lavvann eller andre ugunstige værforhold.

Hvordan kommer du deg frem

Det går nattog direkte fra København til Praha

Vil du fly har Norwegien direktefly fra København til Praha, Chech Airlines og mange andre flyselskaper har fly til Praha, så det bør være lett å finne flyreise t/r. Du får ofte billige flybilletter hvis du bestiller i god tid.

Fra Prahas flyplass går det buss til sentrum der kaiplassen ligger sentralt til.

I bil er det ca. 1 000 km fra Danmark til Praha
Parkering (mot betaling) i parkeringshuset Spanelska – pris ca. 7 euro pr. dag – og ligger ca. 4,5 km fra båten. Se mer på www.mrparkit.com/de/mr-parkitspanelska-garage
Herfra kan du ta t-bane eller taxi.

Linker til fly og tog:
momondo
sas
lufthansa
ryan air
norwegian

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

Uke 22: Ankomstdato 28.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 23: Ankomstdato 04.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 24: Ankomstdato 11.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 25: Ankomstdato 18.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 26: Ankomstdato 25.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 27: Ankomstdato 02.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 28: Ankomstdato 09.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 29: Ankomstdato 16.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 30: Ankomstdato 23.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 31: Ankomstdato 30.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 32: Ankomstdato 06.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-

Uke 33: Ankomstdato 13.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8361,-
Praktisk informasjon

Prisen inkluderer/pr. person:

  • Opphold med helpensjon som beskrevet
  • Velkomstdrink
  • Daglig rengjøring av lugaren med bytte av håndklær v/behov
  • Havne- og sluseavgift
  • Reiseleder ombord 
  • Daglig informasjon om morgendagens sykkeletappe
  • Sykkelkart (1 pr. lugar)

Tillegg:

  • 7-girs unisex-sykkel, pris: 74 EUR
  • Enkeltlugar - kun på forespørsel
  • Parkering i parkeringshuset Spanelska i nærheten av Wenzelsplatz, pris ca. 7 EUR pr. dag, kan reserveres på www.mrparkit.com/de/mr-parkit-spanelska-garage.  

Fradrag: OBS. Noen dobbeltlugarer på hoveddekket med lett motorstøy kan reserveres mot et fratrekk i prisen på ca 84 EUR pr. person.

OBS: Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller turen hos oss før du bestiller fly/tog/buss til destinasjonen.

Agentforbehold:
Ruby er agent og leverandør for reisen. Arrangøren er SE-Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours her.
Reisen er dekket av Ruby medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206

Ruby har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen leverandør på bestillingstidspunktet.  
Og husk - du kan alltid benytte deg av vår kompetanse og veiledning

Link til toppen av siden

Loading...