INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Sydfyn, øyhopping og naturperler

Guidet fottur på Sydfyn

Bli med på en guidet fottur på vidunderlige Sydfyn med innlagt øyhopping. Her opplever du vakre naturperler og en rik kulturhistorie. Forleng reisen med en dags sykkeltur til Egeskov Slott.

In stock
Travel Code
VAG-011

Dette kan du glede deg til

Bli med på en guidet fottur på Sydfyn som byr på vakkert landskap krydret med spennende og rik historie. Du finner mange slott og gods i området, og havnene forteller historier om forbindelsen til mange av verdens eksotiske land og varer. De mange fruktplantasjene vitner om det milde, danske klimaet. Med base i skjønne Svendborg reiser du i løpet av denne innholdsrike uken gjennom skog og langs kysten til elvedalene Vejstrup og Syltemade, du passerer Hvidkilde Gods og Valdemar Slott, og får oppleve øyhopping til Drejø og Skarø. Sydfyn er en fargerik palett fylt med kultur, natur og spennende gastronomi.

Fotturen kan forlenges med en dags sykkeltur til Egeskov slott.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Svendborg
Ankomst til Svendborg på egenhånd. Sjekk inn på hotellet fra kl. 14.00.
Kl. 14.30 samles turdeltagerne og guiden avholder et velkomstmøte. Deretter drar vi på byvandring i skjærgårdens hovedstad Svendborg som danner en vakker ramme rundt de kommende dagene.
Senere er det middag i hotellets restaurant.

Dag 2. Ådal, akevitt og kulturhistorie
Vi tar den offentlige bussen fra Svendborg til Vejstrup. Her går vi gjennom den vakre og imponerende tunneldalen Vejstrup Å-dal. Herfra går turen gjennom sydfynske frukthager og vinmarker (!) før vi besøker det lokale destilleriet Aqua Vitae som fremstiller kirsebærsnaps. Etter besøket går turen videre langs kysten og gjennom skogen til vi ankommer Svendborgs rekreative sentrum, Christiansminde. Vi går helt til dagens hotell midt i byen.
Vi spiser medbragt lunsj underveis på turen.
Turlengde til fots: ca. 16 km. Nivå 2. Ca. 7 timer med pauser.

Dag 3. fra Hvidkilde gods til fiskeværet Fjællebroen
Vi tar den offentlige bussen fra Svendborg til Hvidkilde Gods.
Her starter dagens lange vandring med å gå gjennom skogen til Egebjerg Mølle, hvorfra vi har en helt fantastisk utsikt over skjærgården. Vi går gjennom gamle enger ned mot kysten og får se den vakre Syltemade Å-dalen som oppstod under avsmeltning av isen for 11.000 år siden. Resten av turen er langs kysten hele veien til det gamle fiskeværet Fjællebroen hvor vi plukkes opp av en minibuss.
Guiden forteller underveis om skjærgården og kulturlandskapet.
Vi spiser medbragt lunsj underveis på turen.
Turlengde til fots: ca. 23,5 km (kan kortes ned opptil til 6 km mot slutten). Nivå 2. Ca. 8 timer med pauser.

Dag 4. Øyhopping til Skarø og Drejø
I dag skal vi på øyhopping i den sydfynske skjærgården. Vi tar fergen Højestene mot Skarø/Drejø på morgenen. Vi går i land på Drejø og går en god tur på øya før vi spiser lunsj på den lille kombinerte kroen/landhandelen midt i byen. Drejø har et aktivt øyliv med foreninger, gårdsbutikk, kjøpmann og et sommeråpent museum. Naturen er variert med både skog og klipper, og så den karakteristiske landtangen ”Drejet” som binder sammen øyas østlige og vestlige del. Kultursporene i landskapet er tydelige med oppdemmede diker over alt på øya og gamle, bevarte inngjerdinger fra da gårdene flyttet fra landsbyene og ut på de store markene. Etter lunsj tar vi fergen til Skarø. Her går vi en ny, herlig tur langs kysten før vi stopper på det lille meieriet til Gitte Sommersild der du kan få en ekte, dansk is eller kopp kaffe. På tross av at øye har svært få innbyggere så er det et aktivt liv på Skarø! På øya er det en flat kyst, strandenger, diker, sandrev og store kampesteiner samt nedtråkkede stier som går tvers over engene og langs kysten. Bykjernen består av vakre bindingsverkshus og gårdene ligger to og to rundt byens store dam, akkurat som de alltid har gjort. Kirken ligger på øyas høyeste punkt med en flott utsikt over skjærgården. Vi tar ettermiddagsfergen hjem til Svendborg. Guiden vil gjennom hele dagen fortelle mange spennende historier om skjærgården, fuglelivet og livet på øyene i gamledager.  
Turlengde til fots: ca. 15 km. Nivå 1 -2. Ca. 8 timer med pauser.

Dag 5. Tåsinge og Valdemar Slott
Turen avsluttes med full honnør: en tur til Tåsinge og det ikoniske Valdemars slott.
Etter frokost sjekker du ut fra rommet før dagens tur starter. Hotellet kan oppbevare bagasjen din.
Vi går til fots langs kysten og over Svendborg Sundbroen til Vindeby og Øret gjennom Bregninge skogen og til den gamle skipperbyen Troense. Turen fortsetter langs kysten og ender ved Valdemars Slott der vi tar veteranfergen M/S Helge tilbake til Svendborg.
Vi spiser medbragt lunsj underveis på turen
Turlengde til fots: ca. 15 km, men kan forlenges i Nørreskogen Nivå 2. Ca. 8 timer med pauser.

Mulig forlengelse:
Forleng reisen med ett døgn og dra på en guidet sykkeltur til Egeskov slott.
Ta en ekstra natt på fine hotell Ærø og bli med på en fantastisk guidet sykkeltur til det ikoniske Egeskov Slott. Vi sykler på en vakker og fredelig vei til Egeskov Slott på 26 km, forbi Egebjerg Mølle og over Egebjerg Bakke. Besøk på Egeskov Slott før vi sykler en annen og kortere vei fra Egeskov tilbake til Svendborg. (Turen gjennomføres ved minimum 2 påmeldinger).  

Vanskelighetsgrad 2

Vi har valgt noen lette ruter med få bakker, men du skal være i ok fysisk form siden vi skal gå relativt lange stykker av gangen. Vi går på faste jord- og skogstier og noen veier. Noen dager er det mulig å korte ned på etappene.

Turene til fots tar ca. 4-5 timer. Den resterende tiden er satt av til transport, pauser og sightseeing. Som utgangspunkt starter turen etter frokost og avsluttes på hotellet utpå ettermiddagen. Se mer om vanskelighetsgrader, gå-tider og høydemeter via denne linken.

Innkvartering

Vi bor på 3-stjerners Hotell Ærø som ligger ved Svendborg Havn i en sjarmerende bygning fra 1860. Hotellet ligger ved det skjønne havnemiljøet i nærheten av Svendborgs gamle treskipsbro, fergeleie og lystbåthavn. Det 5 min. til sentrum og ligger i midten av byens latinerkvarter.

De 62 velutstyrte rommene er innredet i romantisk, engelsk kolonistil og på hotellet er det gratis Wi-Fi. Vi tilbyr også gratis parkering.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

Uke 35: Ankomstdato 24.08.2020 varighet 4 netter

Fra NOK 7074,-
Praktisk informasjon

Prisen inkluderer:

  • 4 overnattinger på Hotel Ærø
  • 4 x frokost
  • 1 x middag
  • 4 x lunsj
  • 1 x besøk på destilleri
  • Programsatte transporter med buss og ferger
  • Dansk guide på alle fotturene

Minimumstilslutning:
Reisen gjennomføres ved minimum 2 deltagere. Alle skal være påmeldt senest 30 dager før avreise. Hvis minimumsantallet ikke oppnås innen fristen forbeholder vi oss retten til å avlyse reisen – vi refererer her til oppsigelsesreglene i våre gjeldende reisebetingelser

OBS vedrørende maks antall deltagere:
Vi følger myndighetens anbefalinger om maks antall mennesker samlet. På denne reisen vil det være maks 18 deltagere. Hvis myndighetene foreskriver at det maks skal være 10 personer i en forsamling vil det være 2 grupper på maks 9 personer med hver sin guide.  

Turledere:

Våre guider er bosatt i Svendborg og kjenner Sydfyns natur og historie særdeles godt. De gleder seg til å vise frem området!

  • Søren Lind har mange års erfaring med aktive reiser. Spesialist i Frankrike, Italia og Cuba, og helst til fots eller på sykkel.
  • Carsten V. Nielsen er tidligere turistsjef i Svendborg og har dessuten flere års erfaring som reiseleder i Italia og Japan.
  • Nina Stentebjerg-Hansen har bodd i området i 40 år og er vant til å padle kajakk og gå tur i området. Et skråblikk på den lokale historien, helst på kajakkturer, er hennes spesialitet.

Link til toppen av siden