INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Storslåtte Mols Bjerge

Danmark | Guidet vandreferie på Mols

Bli med på en guidet vandreferie i den vakre nasjonalparken Mols Bjerge. Utforsk et av Danmarks mest bergtagende naturområder som pyr på en perlerekke av kultur- og gastro-opplevelser.

In stock
Travel Code
VAG-012

Dette kan du glede deg til

Halvøya Djursland er best kjent for sine unike naturperler i Mols Bjerge som var selvskrevne da Danmark fikk sine første nasjonalparker. Selv om områdets høyeste punkt kun er 137 moh., er det rikelig til å gi utsikt over landskapets nyanser fra frodige marker, bølgede bakker og himmelblått vann ved noen av landets beste strender. Vi besøker historiske Kalø Slotsruin, bestiger Trehøje og Jernhatten med utsikt til øya Hjelm. Djursland er også kjent for sine store herregårder og sine hyggelige bindingsverksbyer. Den beste av dem er Ebeltoft som vi besøker på vandringene våre. Etter vandreturen kan du slappe av på den herlige Molskroen Strandhotell som ligger ved Femmøller Strand, direkte ved Ebeltoft Vig.

Djursland er full av fantastiske gastronomi-opplevelser. Book f.eks. ekstraopplevelsen på restaurant Moment, som i 2020 fikk en Michelin-stjerne.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og smaksprøve på Mols Bjerge

Ankomst til Molskroen Strandhotell på egenhånd. Vi møtes ca. 14.30 og går direkte ut i Mols Bjerge og får en smaksprøve på hva det unike landskapet rommer. Vi kommer inn i Molslaboratoriets rewilding-område og går en kort strekning på den såkalte italienske sti. Vi besøker også Mols Bjerge Besøgscenter på gården Øvre Strandkær, hvor vi i tillegg til å bli klokere på hvordan og når Mols Bjerge ble skapt også kan se utstillinger og plantene og dyrene vi møter.

Dagens vandring: ca. 8 km. Vanskelighetsgrad 1-2, ca. 3 timer.
Terreng: Gode, brede skog- og grusstier, lettere stigninger, risiko for våte strekninger.

Dag 2: Heldagstur på Mols Bjerge-stien

Vi går gjennom sommerhusområdet bak hotellet og finner inn på Mols Bjerge-stien på ruten som kalles Ebeltoft-etappen ved den lille innsjøen Svampedam. Vi holder en god lang lunsj (matpakker) på området rundt den hyggelige vannmøllen Ørnbjerg Mølle som var i bruk fra 1532 til 1961. Vi fortsetter herfra inn i skogen og kommer ut i et ryddet område over mot den idylliske naturen rundt Stubbe Sø. Stien fortsetter inn i skogen igjen og etter noen kilometer kommer vi ut på den gamle Gravlebane-stien som vi følger til Ebeltoft. Resten av dagen er satt av til å utforske den gamle byen med museer (bl.a. Glasmuseet, Fregatten Jylland og det historiske rådhuset). Buss 123 går tilbake til hotellet. Middag på egenhånd.

Dagens vandring: ca. 20 km. Vanskelighetsgrad 1-2, 7 timer inkl. pauser.
Terreng: Grus- og skogstier samt asfalt og gjennomgående beherskede stigninger
.

Dag 3: Kalø Slotsruin og Djurslands idylliske landsbyer

I dag skal vi dykke ned i et stykke spennende Danmarkshistorie med både kongemord og fredløse adelsmenn. Vi tar bussen til Kalø Vig og går bortover Danmarks eldste sammenhengende brolagte vei – 700 m – lagt av Kaløs bønder på 1200-tallet. Veien følger en flat tange ut til Kalø Slotsruin. Herfra går vi langs kysten rundt Hestehaveskogen og krysser gjennom Ringelmose skog, rundt Kalø Hovedgård og Kalø Jagtslot, hvor vi kommer ned til kysten igjen. Vi avslutter dagens vandring på behagelig vis med besøk hos Andersen Winery i Vrinners – her lager de en utrolig god musserende vin på danske bær og frukter. Vi lytter og smaker og tar bussen tilbake til hotellet, så hvis man skulle bli fristet til å ta med et par flasker, er det ingen problem. Middag på egenhånd.

Dagens vandring: ca. 20 km. Vanskelighetsgrad 1-2, ca. 7 timer inkl. pauser.
Terreng: Vi går på landets eldste brosteinslandevei, myke skogstier og asfalt uten store stigninger
.

Dag 4: Fra Stubbe Sø via Jernhatten til Ebeltoft

Dagens tur byr bokstavelig talt på smaksprøver på alt det Djursland har å by på av natur, kultur og økologi. Vi begynner i naturen, rett ved Stubbe Sø, hvor vi tar oss tid til et kikk utover innsjøen fra fugletårnet i Fugleværnsfondets reservat, hvor vi kanskje kan være heldige å spotte en havørn. Herfra følger vi Molsruten som også heter fjernevandrerute E1, og herfra kan man se savannens ville dyr i Ree Park. Etter en avvekslende tur ved dyrkede marker og skog kommer vi frem til Ebeltoft gårdbryggeri rundt lunsj – her kan man kjøpe økologiske, hjemmebrygget drikke til lunsjen som blir avholdt nede på stranden. Etter lunsj går vi langs stranden sørover til klinten Jernhatten (47 moh.) som vi bestiger og stopper ved Havmøllen (med kafé) før vi går en lengere strekning langs kysten (med mulighet for en badetur hvis vi rekker det) før vi blir hentet og kjørt tilbake til hotellet. Middag på egenhånd.

Dagens vandring: ca. 20 km. Vanskelighetsgrad 1-2, ca. 8 timer inkl. pauser.
Terreng: Primært langs gode grusveier og -stier, men også asfaltvei. Ingen voldsomme stigninger.

Dag 5: Mols Bjerge Classic

Vandreferiens siste dag byr på større stigninger og herlige utsikter, variert terreng og gjensyn med landskapet vi så den første dagen. Først tar vi bussen til Fuglsø og derfra går vi inn i Mols Bjerge-stiens "fjell"-etappe. Dagens vandring snor seg først og fremst opp og ned, men også ut og inn gjennom Mols Bjerge. På veien møter vi gressende kuer og hester og luften er full av fuglesang og summende bier. Biler hører og ser man nesten ikke fra start til slutt. Vi bestiger Mols Bjerges høyeste punkt, Agri Bavnehøj (137 moh.) og får formidable utsikter over vidstrakte bakkedrag med gress og blomster så langt øyet kan se. Stiene skifter mellom brede strekninger og smale spor hvor vi må gå i gåsegang. Vi spiser lunsj underveis. Dagens vandring avsluttes ved Femmøller Efterskole, hvor man tar buss til hotellet.

Dagens vandring: 20 km, vanskelighetsgrad 2-3
Krever godt fottøy. Det er en del bratte opp- og nedstigninger. Alle steder går vi grus, sand og skogstier.

Innkvartering

Vi bor på Molskroen Strandhotell, som ligger rett ved den populære og prisbelønnede Molskroen. Begge hoteller er kjent for god mat og en stilfull, men avslappende stemning. På Strandhotellet, bygget i 2014 med utsikt over Ebeltoft Vig, er rommene forskjellige, men de er alle sammen store med gode bad og har et moderne, lyst design. Etter vandreturene kan du slappe av på hotellet, ta en dukkert i vannet fra badebroen eller nyte en kaffe i restauranten eller på den store utendørs terrassen.

Du kan også ta bussen eller leie en sykkel og besøke Ebeltoft som oser av dansk hygge i de krokete, brosteinsbelagte gatene og vakre gamle bygningene. Et besøk på Fregatten Jylland, Glasmuseet eller de nye, spennende Maltmuseet gir opplevelser som kan nytes fullt ut hvis du bestiller en ekstra natt på hotellet.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Uke 36: Ankomstdato 04.09.2022 varighet 4 netter

Fra 8357,- NOK
Praktisk informasjon

Prisen inkluderer:

  • 4 overnattinger på Molskroen Strandhotel
  • 4 x frokost
  • 1 x middag
  • 4 x lunsj (som matpakker)
  • Programsatte transporter med offentlig og privat buss
  • Danske vandreguide på alle vandreturene

Tilkjøpsmuligheter:

  • Middag på Restaurant Moment, "Momentet – kun maten" eks. drikke. Menyen består av snacks, 7 serveringer og dessert. Aller serveringer tar utgangspunkt i hva som er av kjente og ukjente råvarer i hagen og våre nærmeste omgivelser. Kjørsel t/r hotellet er inkludert.
  • Middag på Molskroen, Bobler & Amûse, 4 retter, 4 glass vin, kaffe og petit fours.
  • Middag på Mols kroen, Bobler & Amûse, 6 retter, 6 glass vin, kaffe og petit fours.

Minimumstilslutning:

Reisen gjennomføres ved minimum 6 deltagere som alle må være påmeldt senest 30 dager før avreise. Hvis minimumsantallet ikke oppnås før fristen, forbeholder vi oss retten til å avlyse reisen. Vi referer her til oppsigelsesreglene i våre gjeldende reisebetingelser.

Turleder:

  • Jytte Flamsholt

Link til toppen av siden