INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Storslått vandretur på La Gomera

Vandreferie på egen hånd i Spania

Snør på deg turskoene og begi deg ut på 6 vakre turstier på den unike øya La Gomera, som byr på naturskjønne omgivelser, fantastisk utsikt og idylliske landsbyer.

In stock
Travel Code
VAI-069

Dette kan du glede deg til

Denne fantastiske vandreturen går til La Gomera - en spansk øy som er en del av Kanariøyene, som ligger i Atlanterhavet. Å gå på stiene på La Gomera er en unik opplevelse, som du ikke får på mange andre destinasjoner rundt om i verden, så dette er uten tvil et godt vandre-valg!

Et hav av skyer, dannet av det termiske sjokket mellom det varme, oseaniske vannet og friskheten i Gomeran-dalene, bevarer øyas majestet, og det har etterlatt et fantastisk og uforglemmelig landskap. Denne naturlige kuppelen omslutter et paradis som har forblitt urørt i millioner av år, og som vi kan gå gjennom i dag. La Gomera er et verdensarvsted og det vakreste biosfærereservatet i Atlanterhavet.

Gled deg til å utforske den lille øya fra den ene enden til den andre på fantastiske turstier. Å gå inn i laurbærskogene i La Gomera gir deg et fantastisk forhistorisk landskap, og her er det stier omgitt av de mest krevende bakkene som inviterer deg til å erobre dem.

Kart

Dagsprogram

Dag 1. Annkomst til Tenerife
Du ankommer på egen hånd til havnen i Los Cristianos og tar deretter en ferge til La Gomera.

Dag 2. Degollada de Peraza – Roque Agando
Vandring ca. 7 km +560 m | -260 m
I dag begynner vandringen i Degollada de Peraza, som ligger ca. 20 minutter med bil fra San Sebastián. Her er utgangspunktet for den første ruten på La Gomera et smalt pass gjennom kanten av to fjell. Skiltene på ruten viser retningen til den idylliske landsbyen La Laja, som ligger i en vakker dal omgitt av palmer. Etter å ha krysset La Laja, fortsetter den imponerende stigningen med en fantastisk utsikt over ulike vulkanske bergarter spredt utover landskapet. Her reiser Roque Agangdo, uten tvil den mest spektakulære av dem alle, seg majestetisk foran en sti som fortsetter i en nådeløs stigning. Etter å ha nådd utsiktspunktet finner vi stien som går mot San Sebastián de La Gomera og tar oss tilbake til stedet der bilen er parkert.

Dag 3. Laguna Grande – Alto de Garajonay
Vandring ca. 10 km +370 m | -370 m
I dag går turen i Alto de Garajonay, som ikke bare er den mest besøkte toppen, men også det mest tilgjengelige vandredestinasjonen på La Gomera. Turen starter ved Laguna Grande piknik-område hvor en bred sti vil føre oss videre inn i skogen. Like etter tar vi av og følger en fjellsti mot toppen, hvorfra du kan nyte en fantastisk utsikt. Etter å ha forlatt toppen tar den første delen av ruten oss inn i Garajonay nasjonalpark mot det høyeste punktet Garajonay (1487). Stien fortsetter nedover mot Laguna Grande langs små skogsstier og forbi et lite utkikkspunkt hvorfra du kan se tilbake til Garajonay.

Dag 4. La Meseta – Hermigua
Vandring ca. 9 km +510 m | -840 m
Vandringen starter ved Barranco de Monteforte-juvet, hvor El Cedro-stien tar oss i retning av utsiktspunktet, Mirador de El Bailadero. Derfra krysser vi til den vakre landsbyen El Cedro, som er en påminnelse om de gamle landsbyene som levde av fjellets ressurser. El Cedro ligger på et lite platå i utkanten av Garajonay nasjonalpark. Etter dette fortsetter en bratt nedstigning mot Hermigua forbi tre fosser. Den største og mest spektakulære er utvilsomt Los Chorros del Cedro, en mer enn 150 meter høy foss som kan observeres fra utsiktspunktet El Chorro. Når vi kommer til Hermigua kan vi se tvillingsteinene Pedro og Petra, to magiske fjellformasjoner omgitt av palmelunder og et ekstremt fotogent miljø.

Dag 5. Agulo – Mirador de Abrantes
Vandring ca. 7 km +600 m | -600 m
Dagens rute begynner i La Gomeras mest unike landsby, Agulo. Med fantastisk utsikt mot øya Tenerife har denne pittoreske landsbyen æren av å bli valgt ut som en av de 11 vakreste landsbyene i Spania i 2021. Det er absolutt verdt å ta en kort spasertur gjennom de svingete gatene før vi tar fatt på oppstigningen til Mirador de Abrantes. Stien krysser veien, forlater sentrum og begynner ruten mot kanten av stupet. Når vi når toppen finner vi det spektakulære utsiktspunktet, som flyter i tomrommet med en fantastisk utsikt. Derfra går stien ned mot havet og går tilbake til Agulo på nordsiden.

Dag 6. Alojera – Puerto del Trigo
Vandring ca. 7 km +430 m | -410 m
Den nordvestlige delen av La Gomera er en vill skjønnhet med tøffe landskap, og naturen viser sitt mest ugjestfrie og attraktive ansikt der på samme tid. Det er dette miljøet vi nærmer oss i dag via ruten fra Alojera til Puerto del Trigo. En sti som i sitt løp viser oss livet til lokalbefolkningen samt den storslåtte utsikten over havet. Veien krysser husene på vei ned til kysten, hvor du kan glede deg til å oppleve Puerto del Trigo - en tidligere uunnværlig brygge for godstransport, i dag et fristed for fiskere og et must for de som leter etter essensen av La Gomera. Stien stiger opp igjen på motsatt side av canyonen og fortsetter å tilby perspektiver av eksepsjonell skjønnhet på hele nordkysten av La Gomera.

Dag 7. Las Hayas – Valle Gran Rey
Vandring ca. 8 km +670 m | -680 m
Den siste av de 6 rutene på La Gomera går gjennom den spektakulære Valle Gran Rey. Fra Ermita de Las Hayas, på platået hvorfra juvet begynner en nedstigning gjennom de vakre palmelundene, starter turen vår, og tilbyr en vakker utsikt over Fortaleza. Fortaleza er et platå på et platå, produktet av en lavastrøm størknet for millioner av år siden. Stien går langs kanten av Barranco del Agua til den går inn gjennom en gammel brosteinsbelagt sti ned til La Vizcaína. Etter å ha ruslet gjennom La Vizcaína, fortsetter stien vår langs neste canyon og oppover. Det er Barranco de Las Hayas, og stien klatrer opp til landsbyen med samme navn og ender ved vertshuset Dona Efigenia, kjent for sine smakfulle gryteretter.

Dag 8. Hjemreise
Kjør til La Gomera havn og dra hjem på egen hånd.

Overnatting

I løpet av vandreuken vil du bli innkvartert på 3 forskjellige hoteller, som alle har frokost inkludert.

Du overnatter i San Sebastián for én natt, Hermigua i tre netter og Valle Gran Rey de siste tre nettene.

Det er mulig å bestille ekstra netter før eller etter vandreuken.

Vanskelighetsgrad 3

Vandreuken har moderat vanskelighetsgrad. Vi anbefaler ikke reisen for folk som lider av svimmelhet da noen av stiene går gjennom trange passasjer. Enkelte steder på rutene kan det være glatt på grunn av løse steiner – spesielt hvis det regner. For å få mest mulig ut av turen er det viktig å være i god fysisk form.

Kanariøyene har et godt merket nettverk av stier, og alle strekningene våre ruter går langs er perfekt merket. I tillegg til presise indikasjoner, vil du motta et detaljert kart over øya.

Hvordan kommer jeg frem?

For å komme til La Gomera må du fly til Tenerife. Fra havnen i Los Cristianos på Tenerife kan du ta en ferge til La Gomera. Seilturen tar ca. 50/60 minutter.

Selv om øya Tenerife har to flyplasser, er den mest passende Tenerife SOUTH flyplass (TFS) da den ligger nærmest havnen Los Cristianos (ca. 30 min. med bil).

Når du ankommer havnen i San Sebastián på La Gomera, henter du leiebilen og kjører til starthotellet.

OBS:

Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du avtaler fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 13764,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 7951,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager

  • Alle dager i sesongen

Inkludert i prisen

  • 7x netter på 3 forskjellige hoteller og B&B
  • Bilutleie under hele oppholdet inkl. ulykkesforsikring
  • Infomøte
  • Informasjonsmateriale og kart

Ikke inkludert i prisen

  • Fly t/r Norge
  • Fergetransport (Tenerife til La Gomera)
  • Eventuelle turistskatter

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangøren er Natour og turen foregår i henhold til arrangørens betingelser. Se forhold og les om Natour. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen dersom den blir funnet billigere hos en annen tilbyder ved bestilling.

Link til toppen av siden