INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Stjernerute fra Rotterdam

Nederland - Sykkelferie på egenhånd

En lett sykkeltur i flate Nederland som tar deg gjennom byenes kultur og historie. Underveis drar du på deilige båtturer med fantastisk utsikt og du får oppleve Rotterdams høyteknologiske containerhavn.

In stock
Travel Code
CYH-02

Dette kan du glede deg til

Rotterdam er en fantastisk base for sykkelferie. Havnebyen er livlig og spennende, med en moderne skyline, og et mekka av teknologi og logistikk. I kontrast til Rotterdam besøker du på turen også fredelige byer og landsbyer, der mye av den pittoreske sjarmen og den gamle, nederlandske byggestilen er bevart. Er du interessert i arkitektur er denne turen virkelig perfekt! Rotterdam bugner av arkitektoniske utfordringer og bestreber seg fortsatt på å bygge stadig høyere og mer spektakulære skyskrapere. For en med interesse for kulturhistorie vil kanskje besøket til ostebyen Gouda og hyggelige Delft være blant høydepunktene. På hele turen sykler du i ro og mak på de mange sykkelstiene gjennom landskapet, noe som gir ro i sinnet og ekte feriefølelse!

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Rotterdam
Individuell ankomst til Rotterdam og gode muligheter til å utforske byen. De fleste bygningene her ble jevnet med jorden under bombeangrep under 2. verdenskrig, og det meste av det du ser i dag er derfor bygget etter 1945. Byen ser seg aldri tilbake og strever hele tiden etter å nå nye høyder.

Dag 2. Delft. Sykling ca. 53 km.
Du sykler mot bydelen Delfshaven som slapp unna de største ødeleggelsene under krigen, noe som blir tydelig når du kommer dit. Følg elven Schie ut av byen og kjør gjennom forstedene til byen Delft. Universitetsbyen har et vakkert, historisk sentrum med pittoreske kanaler, plasser og hus. Byen er særlig kjent for sin blå keramikk. Du kan få kunstopplevelser på Vermeer-senteret eller nyte utsikten fra toppen av kirketårnet Nieuwe Kerk. På turen tilbake får du blant annet se de fem høyeste, tradisjonelle vindmøllene i verden.

Dag 3. Gouda. Sykling ca. 60 km.
Du krysser Erasmus broen og følger elvene Maas og Hollandsche IJssel innover i landet. Dagens høydepunkt er ostebyen Gouda, som er et helt fortryllende sted. Gå ikke glipp av det eventyrlige rådhuset fra 1500-tallet med sine røde skodder og de malte glassvinduene fra 1600-tallet i St. John Church. På vei tilbake til Rotterdam kan du nyte det avslappende landskapet og innsjøene Rottemeren, som er perfekte for en kanotur.

Dag 4. Kinderdijk og Dordrecht. Sykling ca. 25-67 km.
I dag åpner programmet for flere valgmuligheter. Du kan f.eks. ta vannbussen til Dordrecht (ikke inkl.) der syklene kan tas med. Du får en fantastisk, stille seilas gjennom Rotterdam før du går i land ved Krimpen aan de IJssel. Du sykler gjennom engene til neste båt (ikke inkl.) til Lek i Kinderdijk. Turen går videre sørover før enda en båt (ikke inkl.) tar dere til den tidligere hovedstaden Dordrecht. Returen til Rotterdam kan tas med vannbuss, tog eller på sykkel (ca. 25 km.).

Dag 5. Hoek van Holland og Massvlakte. Sykling ca. 79 km.
På din siste sykkeldag drar du vestover til Hoek van Holland der du kan nyte den friske sjøluften ved stranden. Videre tar du hurtigferge til Maasvlakte (ikke inkl.). Dette industriområdet er en del av havnen i Rotterdam og du kan se hvordan bulk- og containerskip fra hele verden losses ved de høyteknologiske terminalene. Distribusjonssentre videresender varene med innlandsskip, tog eller på vei til hele Europa. Svære kraner, høye skip og utallige containere i en perfekt synkronisert harmoni.

Dag 6. Hjemreise
Utsjekk og hjemreise etter frokost med mindre du har booket ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 1

En lett tur i flatt terreng som de fleste kan være med på. Daglige sykkeletapper på 25-79 km. Skiltningen i Holland består av et nettverk av nummererte veikryss (knooppunten) som dekker hele landet, så det er lett å finne frem. 

Ved ankomst på hotellet får du utlevert en detaljert turbeskrivelse på engelsk samt gode kart. Det er også mulig å få tilsendt GPS filer.

Innkvartering

Under hele oppholdet bor du på et godt 4* hotell. Som regel på Hotel New York eller tilsvarende hvis det skulle være fullbooket.

Rommet har eget bad og toalett og oppholdet er inkl. frokost. Halvpensjon kan bestilles mot et tillegg i prisen. 

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie herre- og dame tursykkel med 24 gir og håndbrems. Syklene er utstyrt med bagasjevesker, lås, pumpe og et lite reparasjonssett/lappesett.
Sykkelleie er inkl. tyveriforsikring.

Det er også mulig å leie el-sykkel, barnesykkel med 21 gir og håndbrems (til barn fra 125 cm), vedheng til barn og follow-me.

Leie av sykkelhjelm er mulig. 

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan fly til Amsterdam og ta toget videre derfra til Rotterdam. 

Kjør selv:
Parkering arrangeres med hotellet ved ankomst og kan ikke bestilles hjemmefra.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 7800,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 4874,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 5x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk samt informasjonsmateriale (ett sett pr. rom)
 • Mulighet for å få tilsendt GPS ruter

 Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter
 • Båtturer nevnt i programmet

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Barnesykkel
 • Sykkelhjelm
 • 5x halvpensjon
 • Ekstra natt i Rotterdam inkl. frokost
 • Forlengelse av sykkelleie
  • Standard sykkel: 120 DKK per person per dag
  • El-sykkel: 240 DKK pr person per dag
  • Barnesykkel: 100 DKK per person per dag

Barnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fult betalende på rommet.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Dutch Bike Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Dutch Bike Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travel’s medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden