INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Langs Montenegros fjellrike kyst

Montenegro – Sykkelferie på egenhånd

Hopp på sykkelen og nyt den lune vinden og det flotte landskapet langs Adriaterhavets strålende kyst. På denne middels vanskelige turen kombineres overdådig fjell-landskap og natur med historiske perler så her er det noe for alle!

In stock
Travel Code
CYM-01

Dette kan du glede deg til

På sykkelferie langs kystruten ved Adriaterhavet får du en variert og allsidig introduksjon til Montenegro. Turen byr på sykling gjennom olivenlunder, strender med turkisblått vann, spennende historie, storslått utsikt over vakker natur, land og vann samt mange spennende kulinariske opplevelser. Gled deg til å besøke de grønne innsjøene omringet av majestetiske fjell og fordyp deg i gammel middelalderhistorie i de små fjellandsbyene. I tillegg til alt dette kan du også glede deg til å stifte bekjentskap med de lokale vinene og matrettene.

Kart

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Cetinje
Individuell ankomst til Cetinje. På hotellet møter du en representant som avholder velkomstmøte og utleverer syklene. Etter dette kan du utforske Montenegros gamle, rojale hovedstad, enten til fots eller på sykkel. Byens kloster og de store ambassadebygningene er blant stedene som kan være verdt et besøk.

Innkvartering f.eks. på Pansion 22.

Dag 2. Cetinje – Virpazar. Ca. 30 km. sykling og +550/-1200 høydemeter 
Ruten går forbi Balkan-halvøyas største innsjø, Skadar. Du sykler rolig nedover på den gamle veien mellom Cetinje og Rijeka Crnojevića og kommer underveis innom hyggelige landsbyer og vakre utkikkspunkter. Rijeka Crnojevića er en rolig by med et par restauranter der du f.eks. kan spise lunsj, Videre går det et par kilometer oppover før du kommer til Virpazar der du skal tilbringe natten. Området er den mest berømte vinregionen i Montenegra, blant annet produseres Vranac-vinen her.

Innkvartering f.eks. på Lake View Apartments.

Dag 3. Virpazar – Stari Bar. Ca. 30 km. sykling og +850/-810 høydemeter

Frem til slutten av 1960-tallet, før jernbanetunnelen gjennom fjellet Rumija ble laget, var Podgorica forbundet med havnen i Bar med en veldig smal jernbane. Herfra ble vognene transportert med skip til Virpazar - fra den ene siden av sjøen til den andre. På ruten i dag følger du den gamle togstrekningen til passet. Derfra venter en spennende strekning nedover, med fantastisk utsikt ut over Adriaterhavet.

Innkvartering f.eks. på Apartments Kula.

Dag 4. Stari Bar – Rashtish. Ca. 30 km. sykling og +550/-250 høydemeter
På starten av dagens etappe passerer du olivenlunder med eldgamle oliventrær på veien mot byen Bar, landets såkalte oljestad. Videre går etappen gjennom en stor dal med vakker natur. Før du ankommer hotellet kan du sykle til innsjøen Šas som er et fantastisk fugleparadis. I området ligger det også en ruin av en middelalderby.

Innkvartering f.eks. på Restaurant Panorama.

Dag 5. Rashtish – Lovcen National Park. Ca. 44 km. sykling og +860/-1240 høydemeter
I dag venter nok en vakker, men litt mer fysisk utfordrende etappe. Du følger den smale veien ved Skadar-sjøen og treffer på vingårder og små landsbyer og i det fjerne kan du kanskje få et glimt av De Albanske Alper. Du kommer også til å få se klosterøyer, og ved byen Godinje ligger Montenegrin, Montenegros svar på fengselsøyen Alcatraz. Ved Virpazar blir du hentet og kjørt til Lovćen National Park der du skal tilbringe natten (ca. 1 times kjøring, inkl.).

Innkvartering f.eks. på Hotel Monte Rosa.

Dag 6. Lovcen National Park – Kotor bukten Ca. 44 km. sykling og +860/-1240 høydemeter
I dag sykler du fra fjellene mot kysten på en svingete vei som byr på en mengde panoramautsikter over Kotor-bukten. Hvis du har krefter til en liten ekstra utfordring lan du velge å sykle opp til grav-monumentet over en av Montenegros mest sentrale historiske personer, Petar Petrović Njegoš (200 ekstra høydemeter). På toppen får du følelsen av å stå på toppen av Montenegro og den fantastiske utsikten brer seg ut så langt øyet kan se. Herfra sykler du nedover i ca. 30 km. før etappen avsluttes i gamlebyen i Kotor.

Innkvartering f.eks. på Hotel Marija.

Dag 7. Rundtur i Kotor bukten Ca. 47 km. sykling og +300/-300 høydemeter
På turens siste etappe får du oppleve Kotor-buktens vakre høydepunkter. Du sykler forbi båtbyen Perast, som blant annet er kjent for sine ikoniske kirkeøyer. Senere kommer du til Risan som er det eldste bebodde området i bukten. Byen er preget av romerske mosaikker og steinmalerier som vitner om byens spennende historie. I nærheten av Morinj er det en liten strand der du kan ta en velfortjent pause og et bad. Videre langs kysten kommer du til en ferge som tar deg til kysten på den andre siden (ikke inkl.). Du kan glede deg til å se et utrolig vakkert landskap på båtturen.

Overnatting f.eks. på Hotel Marija.

Dag 8. Hjemreise
Utsjekk og hjemreise etter frokost med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 3-4

Ruten går for det meste på asfalterte veier i et kupert terreng og du skal bestige rundt 500-600 høydemeter hver dag. Noen steder er du også høyt oppe og skal forbi noen bratte avsatser. Rimelig god konsisjon anbefales. 

Les mer om våre vanskelighetsgrader her.

Innkvartering

Underveis på sykkelferien bor du på hyggelige hoteller og gjestehus. Noen steder kan det f.eks. være enkle turistklassehoteller, mens det andre steder kan være et sjarmerende boutiquehotel. Vi velger alltid innkvartering på de beste tilgjengelige hotellene i området. Det er dusj og toalett på alle rommene.

Frokost er inkludert under hele oppholdet. Du spiser lunsjen underveis på etappene og middag på hotellet eller i nærheten. Få nærmere informasjon om dette på velkomstmøtet.

 

Sykler og sykkelutstyr

Det er mulig å leie sykler med 27 gir og håndbremser. Sykkelen er utstyrt med bagasjeveske og sykkelhjelm. Minst én sykkel pr. rom vil også ha pumpe og reparasjonssett/lappesett. Det er også mulig å leie el-sykkel med håndbrems.

Hvordan kommer jeg frem?

Det letteste er å fly til Dubrovnik. Alternativt kan du fly til Tivat eller Podgorica. Det kan arrangeres transfer fra flyplassen til starthotellet og fra slutthotellet tilbake til flyplassen.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 10169,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 8218,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Alle dager i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Velkomstmøte
 • Transfer Virpazar-Lovćen National Park
 • Rutebeskrivelse på engelsk

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter
 • Transfers og ferger (bortsett fra dag 5)
 • Entréer til nasjonalparker etc.

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Leie av GPS
 • Transfer
  • Dubrovnik flyplass til starthotellet
  • Slutthotellet til Dubrovnik flyplass
  • Kontakt oss for priser på øvrige strekninger
 • Ekstra natt inkl. frokost i Cetinje eller Kotor
  • Lokale kulinariske opplevelser:
   • Olivenolje-smaking (dag 3)
   • Mat- og vinsmaking ved lokal familie (dag 5)
   • Ost- og skinkesmaking (dag 6)

  Barnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gjelder kun ved oppredning og 2 fultbetalende på rommet.

  Agentforbehold:
  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er 3e Travel, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om 3e Travel. Reisen din er dekket av Ruby Travel's medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden